- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#41133696 #27659 üzenetére
"hogy biztos, ne fogyjon ki fél év alatt">nem tudom, mit akarsz majd felrakni, de nálam 2,5 év alatt a 14GB-ből (na jó, azért eleinte nem 14 volt) most 6,44GB foglalt. és ez már messze nem az alaprendszer. Az kb. 2,5GB-t foglal friss telepítés után, /-tal, /home-mal, mindennel.
nálam 1,5GB ram van, a swapot csak akkor használja, ha megy egy másik os is vboxban, plusz FF sok oldallal, plusz még valami. 4GB ramnál ahogy gondolod: ha egyszerre futtatsz 4-5 gépet virtuálisan, és így függeszted fel, vagy hibernálod a géped, akkor nem árt ekkora swap, valamelyikhez kell annyi, mint a ram. ha ilyeneket nem csinálsz, csak szimpla suspend (vagy hyber), akkor 1GB elég. utólag is lehet átméretezni, ehhez egy livecd kell, illetve a rajta lévő Gparted. én így csináltam a fentebb említett 14GB-s / története) a gépemen a 80GB-os vinyón az előtelepített xp-nek több lépésben csökkentve egy 9GB-s partíciót, míg az elsőre össz. 30GB-nyi Ubuntuból mára 71GB-t. Más kérdés, hogy most vettem egy 2TB-s külső lemezt, így már van hely dögivel.
"Amúgy ha a Win-t majd újra kell rakni, az Ubuntu DVD lemezéről helyre lehet állítani majd a Grubot ?">jó kérdés. de ha már tudsz a probléma létezéséről, akkor a megoldást is ugyan így megtudhatod.
de a válasz: igen. mert mi más is tudhatná?
-
törölt tag
-
törölt tag
dupla
-
törölt tag
sziasztok!
backup-olnék (tkp. már backup-oltam is) egy film dvd-t a k9copy-val. majdnem tökéletes a végeredmény, a laptopon le is tudom játszani. az asztali dvd-n meg nem, mert szülői kontroll miatt kér jelszót a dvd-lejátszó. ez azért nem érthető számomra, mert én a dvd-lejátszón nem állítottam be neki, hogy ilyet kérjen. reset gomb nincs rajta. a menüben van lehetőség jelszót megadni, épp ennél a szülő felügyelet pontnál, de azzal sem engedi. a k9copy-ban nem találtam szülői felügyelet kilövő/állítható opciót. xp-n próbáltam a clonedvd2-vel, ott le is lehetne tiltani, ha a másolásvédelem miatt engedné másolni. de nem engedi. -
törölt tag
eddig nem is hallottam róla, de most kipróbáltam, Lucid Lynxen+ feldobva a - kendek által ajánlott - Merkat tárolókkal: gyakorlatilag minden flash tartalmú oldal összeomlasztja az FF-et. még van hová fejleszteni. És minden swf-et nem játszik le. ehhez pl. hozzá se szagol. pedig jó lenne.
-
törölt tag
válasz
sh4d0w #26771 üzenetére
nem vékonyklienst használ (szimplán gajra ment a vinyója), hanem ő maga "vékony kliens">kb. semmi pénze nincs. múltkor láttunk 4500Ft-ért 80GB-s vinyót a hup-on. hát éppen azt sem tudta volna megvenni. ráadásul ddr ram-ja van, így nem is olcsó. az a bajom, hogy a swap+ram használat együtt nincs 80%. lehet inkább átmenetileg adok neki crunchbang-et, azzal is beljebb van vagy 150MB-tal.
(#26772) body007
FF hiába kikapcs, akkor sem törlődik a swap.már próbáltam korábban.
de akkor ráveszem a pendrive beüzemelésére. vagy a pendriveról crunchbang+swap. -
törölt tag
tényleg, ha már swap: azt hogy lehet megcsinálni, hogy lenullázza a swap használatot. a szitu a következő: egy haverom pénzhiány okán egy olyan gépet használ, amiben 512MB ram van és nincs hdd.
persze livecd-vel használja. egy idő múlva "betelik" a swap, és akkor többnyire eldobálja az FF-et, akkor is, amikor még van ram. igazából kb. 128MB ramot használ swapra. érdemes esetleg kikapcsolni a swappolást?
-
törölt tag
megérdemel egy új hsz-t
Kendek!
kipróbáltam a rendszerment-et. gratulálok. azt nem tudom, milyen gyorsan menti el az állapotot, mert tegnap este belealudtam. a helyreállítás viszont gyors, az egész rendszerről max. 1-2 perc. igaz, csak egy alaptelepített Lubuntun próbáltam, de VBoxban 512MB rammal, 1,73GHz procival. a teljes rendszer visszaállítása kb. 1 perc volt.
két kérdés:
1. több/hosszabb manual lesz hozzá?
2. sem a teljes visszaállításnál, sem a felhasználó saját fiókjának visszaállításakor nem törlődött egy utólag létrehozott doksi. ez direkt? ha igen, akkor ilyenek miatt is majd jó lenn egy hosszabb.nem vagyok egy nagy spíler backup téren, sőt, igazából még sosem csináltam, ilyesfajta módon sem. de nekem eddig jónak tűnik! köszi.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #26689 üzenetére
mi a baj ezzel? végre kap egy kis naftát, és kiélheti magát. nem kell azon a szottyadt akksiról lecsurgó kevéske kis áramon még mással is osztoznia.
(#26691) danaboy
az alaplehetőség nem elég? Eszközök>Privát böngészés indítása
emlékeim szerint ha ennél többre vágysz, akkor igencsak belassul a böngészés. -
törölt tag
válasz
Killing #26460 üzenetére
vagy
http://packages.ubuntu.com/lucid/usb-modeswitch
ha lucid az alany. ha nem, akkor átírod a címben.
és memóriafogyást és nem egy hét után tapasztaltam Lynxen, hanem a telepítés után 10-12 napig. sokkal több memóriát használt, mint a Koala. de most visszaállt arra a szintre. gondolom, optimalizáció volt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
danaboy #26443 üzenetére
gondolom usb
dugd be, nyiss terminált:
lsusbhttp://www.ideasonboard.org/uvc/
http://www.quickcamteam.net/devices/non-uvc-webcams
http://www.quickcamteam.net/devicesvalahol régebben megtaláltam a kernelben támogatott kamerák listáját, a kernel oldalán talán, de már nem emlékszem, hol, és most nem találom.
-
törölt tag
válasz
Kendek #26435 üzenetére
nem kell törölni a közteseket, át is lehet mozgatni. én is tettem ilyet, mikor a win az eredeti egész, mindösszesen 80GB-nyi partícióból több lépésben a mai 8,8GB-re csökkentettem. a win partíció nem mozgott, csak az Ubuntu /. ez utóbbi egyszer nőtt is, a /home-mal együtt.
a rendszermentést is látom, már van kulcs. majd próbálgatom.
-
törölt tag
"Pendrive-al sétálj le egy nyilvános fénymásoldába...">abszolút így van! én egy üvegbe 3d-s képeket lézerező boltban voltam így. aranyos volt az autorun.inf és a hozzá tartozó mappa.
"kisebb verzószámúakat leszedheted. Egy azért maradjon.">még ez sem kell, ha újraindítás előtt észreveszi a "hibát".
-
törölt tag
válasz
Sziszifeca #26345 üzenetére
b+
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #26321 üzenetére
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #25568 üzenetére
ha vigasztal (de példának mondhatod mamádnak), most próbáltam freemailről emailt küldeni magamnak, doc csatolmánnyal. még csak nem is engedte csatolni. ha neki emiatt xp kell, és nem győzhető meg, hogy csak letöltés után nyissa, akkor így jártál: xp vissza.
a linkeket nálam megnyitja, de előtte rákérdez, hogy melyik programmal akarom, és alapból fel is ajánlja az FF-et. -
törölt tag
válasz
Dark Archon #25568 üzenetére
synapticból telepítsd a hozzávaló nyelvi csomagokat.
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #25559 üzenetére
gondolom, vírusszűrés, vagy ilyesmi. mivel doc-ban szoktak volt küldözgetni nem keveset.
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #25421 üzenetére
gondolom, te vagy a főnök, és nem mertek szólni!
(#25436) Kendek
megnéztem, hozzáadtam minden backports, proposed, ppa tárolót. csak az utóbbi hozzáadása esetén jelent meg frissítés után. amint kivettem a pipákat, és frissítettem, eltűnt a listából. nálad lehet valami gubanc. és persze fő kiszolgáló van beállítva. -
törölt tag
válasz
TrollBalint #25392 üzenetére
itt a motiváció a tanuláshoz.
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #25387 üzenetére
nem is tudtam, hogy a Biblia a photoshophoz készült? úgy tűnhet, a vastagsága alapján eléggé rágyúrtak a részletes leírásra, mégis, ha belelapozol, csak azt találod, hogy "Uram Isten, segíts!" lehet, ezért készült windowswra?
bár régi, de alapoknak jó.
parancsok egy része (bár a terminálba man program/parancs, és általában szép listát kapsz) -
törölt tag
válasz
kovaax #25349 üzenetére
vagy az imagemagick-et, vagy ennek mogrify részét.
mogrify -resize x%, 400x300, vagy imagemagick/mogrifya végére kéne görgetni
-
-
törölt tag
válasz
EmberXY #25137 üzenetére
ezt nézd át!
bár aszongyák, sok torrent esetén kellhet. -
törölt tag
1,5GB ramom van, és 2,1GB swap. sokszor fut VBoxban másik os (olyan 8-900MB ramfoglalással), így swapolni is szokott, de nekem nem dobálja a fejet, nem mocorog, ahogy sheratan-nál. vagy nagyon halk, vagy nagyon rossz a fülem.
win7nél elvileg a shadowcopy (vagy hogy híjják a rendszervisszaállítást) miatt csinálja, ha jól emlékszem.
és bután visszakérdeznék: mé', avn ahol ez automatikus?bár ezek szerint kicsit szőkés lenne a kérdés.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #25070 üzenetére
szerintem nincs összefüggés a naplózás és az akksis üzemmód között, mivel a naplózás a fájlrendszer tulajdonsága. nálam a notin se 220-on, se akksin nem mocorog ennyit a fej, ott valami más lehet. a macbook-oknál volt nemrég ilyen (vagy hasonló) hiba, már nem mondom meg, melyik vinyóval.
-
törölt tag
jó pár hónapja launchpad mozilla daily ppa-ból telepített FFet használok, de a legutóbbi frissítés óta (04.10) bármilyen flasht vagy javascript is (talán?) tartalmazó oldalra megyek, szarrá fagy, killall kell. igazából nem közvetlenül az oldal látogatásakor, csak ha a NoScriptben parancsfájlokat ideiglenes engedélyezném. youtube, index.hu, iwiw, bármi. másnál is? (persze azóta már visszaraktam a 3.5.9-et, így nincs gond)
-
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #25049 üzenetére
"Hogy tudom beállítani a vbox csoportot?">rendszer>adminisztráció>felhasználók és csoportok>csoportok kezelése>vboxusers>tulajdonságok>pipa a név mellé.
a 10.04 egy kód: 2010. áprilisban jelenik meg. így igen, lehet az mondani, hogy a 9.10 a 9.04 továbbfejlesztése, a 10.04 a 9.10-é. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #25028 üzenetére
akkor viszont az elindított oprendszer ablakában a menüpontok között: eszközök>integrációs szolgáltatások telepítése. megjelenik a vendég os-ben a VirtualBoxGuestAdditions nevű virtuális telepítő cd, erről telepítheted a rendszerhez tartozó pluszokat. újraindítás után lesz usb, osztott mappa lehetőség, full képernyő, stb.
-
-
törölt tag
válasz
upszilon #24924 üzenetére
de van, kettő is.
sőt, a qemulator legalább 2 éve, a link szerint, de a hardyban lévő csomagok listája szerint is. -
-
törölt tag
válasz
upszilon #24863 üzenetére
akkor átfogalmazom, hogy neked se fájjon:
ahhoz, hogy egy program felhasználói módban normálisan működjön, igenis soha nem kell rg joggal futtatni. ha azzal kéne, akkor inkább ne használd! én 2 éve használom a VBoxot, még sosem használtam rg/adminként. most éppen a legfrissebbet, és gond nélkül megy. régen volt USB probléma, valami konfig fájlba írogatással meg lehetett javítani. az előzők valamelyikével is volt hasonló, akkor az adott verzió le, eggyel régebbi vissza. vagy a nem működő funkció nem használódik. ha már ennyire bugos, nem hiszem, hogy pont rg jogokat kellene adni neki a "jó" működéshez. bár kinek hogy... -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #24701 üzenetére
az nem baj, ha a /home előtt nincs egy space?
-
törölt tag
floatr válaszolt, de pl. aplay/arecord
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- weiss: Pant* rant
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hővezető paszták
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest