- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
kovaax
őstag
Én így szoktam a zenei cd-imről biztonsági másolatot készíteni:
Wav-ból szünetek nélkül:
wodim -v -dao speed=8 -pad -audio *.wavCue fájl alapján:
cdrdao write --device /dev/hda a.cueSzerk.: Két rétegű dvd-t viszont egyáltalán nem sikerült még írnom linux alól, pedig az íróm tudja elméletileg.
-
kovaax
őstag
válasz
#74459392 #33181 üzenetére
Annak idején amikor adsl-lel torrenteztem azt mondták nekem az okosok, hogy nem fogok tudni egyszerre le- és feltölteni max sebességgel... Akkor ez vagy nem igaz, vagy kisnyúl.
Mondjuk mivel nem sokat torrenteztem, nem igazán foglalkoztam a problémával. Ha le is akartam tölteni, akkor lekorlátoztam a feltöltés sebességét. Ha meg az arányt akartam növelni, akkor otthagytam a gépet éjszakára, had töltsenek a népek.
-
kovaax
őstag
válasz
kovaax #33014 üzenetére
No, találtam egy érdekes dolgot, amit csak az fglrx driverrel tudok előhozni az operából: ha billentyűzettel tekergetem a megnyitott oldalt, összetöredezik itt-ott a kép. Ha ablakot váltok, és visszamegyek, akkor kijavul (hogy ne legyen annyira egyszerű lementeni a képernyő képet...).
Megint a radeon áll nyerésre, persze míg kijön a Squeeze, még sok víz lefolyik a Dunán...
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #33010 üzenetére
Izé. Ezt a 2.6.37-es kernellel is elmegy az fglrx dolgot hogy érted? A nemrég berakott méréseimet 2.6.32-es kernellel csináltam (squeeze), de most is fglrx drivert használok lenny-n, 2.6.26-os kernellel (mondjuk ez lassabb is, talán mert nincs KMS???). Vagy a vaapi-re érted (vagy mire)?
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #32908 üzenetére
Készülök a Squeeze kijövetelére, és gyorsan megnéztem, hogy mi a helyzet a radeon-nal benne. Radeon HD 3450 kártyám van, amit támogat a zárt driver, szerencsére. Kugliztam egy párat, és aztán az x11perf -all-t eltoltam vesa, radeon és fglrx driverrel is, majd jól összehasonlítottam az eredményeket. Tök vegyes lett, a vesa és a radeon nagyjából ugyanazt hozza, az fglrx viszont van ahol sokkal jobb, és van ahol sokkal szarabb. Ha bután összeadom a kapott értékeket, akkor vesa: 424254667, radeon: 429558321, fglrx: 437056202 az eredmény. Viszont ha eltoltam a glxgears-t, ott már határozott különbség van:
radeon:
4719 frames in 5.0 seconds = 943.729 FPS
4703 frames in 5.0 seconds = 940.567 FPS
4734 frames in 5.0 seconds = 946.161 FPS
4696 frames in 5.0 seconds = 939.161 FPS
4709 frames in 5.0 seconds = 941.387 FPSfglrx:
16669 frames in 5.0 seconds = 3333.655 FPS
16668 frames in 5.0 seconds = 3333.443 FPS
16667 frames in 5.0 seconds = 3333.325 FPS
16670 frames in 5.0 seconds = 3333.847 FPS
16669 frames in 5.0 seconds = 3333.753 FPSNem mintha használnék bármi 3D-t, de mindegy.
-
kovaax
őstag
válasz
Sk8erPeter #32818 üzenetére
Mert csak akkor swapol, ha nem fér el a memóriában.
-
kovaax
őstag
válasz
Neil Watts #32730 üzenetére
Szerintem még mindig az admin/júzer jogosultságok szigorú szétválasztása a fő előnye a linuxnak vírusvédelem szempontjából. No meg a statisztika.
Azt hiszem a közelmúlt legjelentősebb "linux" vírusfertőzése az volt, amikor ugye a vindózeres webszerkesztők elmentették a linux szerverek admin jelszavait Total Commanderben, és a vindózeres vírus ezzel lazán tudta módosítani a szervereken lévő honlapokat, beillesztve a jó kis kódjait. De persze ez nem a linux hibája, meg nem is igazán a vindózeré első sorban, hanem azoké a hülyéké, akik megjegyeztették a jelszót...
-
kovaax
őstag
válasz
Neil Watts #32727 üzenetére
Egy jo iptables konfig csodakra kepes!
Meséld el nekem, hogy mit tesz az iptables egy honlapba ágyazott ügyes kis progival, ha megnyitod a honlapot?
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
sh4d0w #32437 üzenetére
Na, akkor csak leírom, amit mindig le akarok, csak kicsit cikinek érzem... Szóval a vindózert is meg lehet szekurizálni, és lehet teljesen biztonságosan használni. És a linuxot is lehet agyatlanul (most nem mesélném el azt a 14 évvel ezelőtti történetet, amikor az egyik nagy disztribució defaultban engedélyezte a relay hostingot, és a gépemen keresztül ment az világ spam forgalmának a fele, és az USA-ból szóltak rá az adminunkra).
Szerk.: Amúgy egyetértek sh4d0w-val, szal mintegy kiegészítésnek szántam.
-
kovaax
őstag
válasz
body007 #32337 üzenetére
Én is csak Debian alatt használtam eddig.
Debian Policy Manual - Alternatives
Szerk.: Ja, és a dpkg csomagban van maga a parancs, a lenti Ubuntus csomagok csak grafikus felületet csinálnak neki.
-
kovaax
őstag
válasz
Zofren #32333 üzenetére
Igen, ahogy body007 mondta.
De ha valamiből több van fent, és globálisan akarod állítani, hogy a többség mit használjon, az alternatives a te embered.
-
kovaax
őstag
válasz
upszilon #32232 üzenetére
A bóti drivert próbáltad már felrakni? Mondjuk régebbi a 10.10-hez képest, de egy próbát megér.
-
kovaax
őstag
válasz
StevenKing #31568 üzenetére
Találomra felraktam a Supertuxkart-ot, nekem működik.
[Bár játszani nem lehet vele, mert annyira lassú a gépem hozzá, hogy a zenét is 1 másodperces darabokban játssza le, 1 másodperces szünetekkel, 100%-on pörög a proci, és persze az autók is 1 másodperc/pixel sebességgel animálódnak.
]
Mindamellett, hogy ha számítógépes játék jut az eszembe, akkor nem linuxot vizionálok (annak ellenére, hogy annak idején Doom-mal napokig tudtunk hálózaton játszani linuxon is).
-
kovaax
őstag
válasz
Rebirth II. #31443 üzenetére
Audacious, bash, -, transmission, -, wodim (egyszer kellett volna két rétegűt írni valami más, megpróbáltam a k3b-t, de elrontotta).
-
kovaax
őstag
válasz
Speeedfire #31400 üzenetére
Hát, ne haragudj meg érte, de erre csak azt tudom mondani, hogy ez a kérdés így hülyeség.
Attól függ, hogy mit fog csinálni az a gép. Ha sok júzer használja a legalapabb eszközöket, akkor marha nagy home kell. Ha valami sok adatot kezelő alkalmazás lesz rajta, esélyes, hogy nagy var kell. Ha sok vagy olyan alkalmazást kell telepíteni, akkor sok usr... Itákdálse.
Szerk.: az a sok idétlen billentyű mindig összezavar, meg elmászik, nem győzöm javítani magamat...
-
kovaax
őstag
válasz
Speeedfire #31264 üzenetére
Ha ez vígasztal, mióta xorg van, azóta nekem se sikerül akármit beállítani, kvázi, mintha szarna az xorg.conf-ra sok esetben, és ez nem Ubuntu specifikus. Nekem is viszi lazán a 100 Hz-et a crt-m, de 75-nél többet nem tudok neki beállítani az istennek se (Ubuntu, Debian, Fedora, openSUSE alatt próbáltam). Az xfree86-os időkben azt állított be, amit beírtam a conf-ba (még ha hülyeség volt is).
Az ilyen jellegű okosodást hívom elvindózeresedésnek, amikor egy faszszopó program felülbírálja a felhasználó beállításait, mert ő úgy gondolja, hogy jobban tudja...
-
kovaax
őstag
válasz
kovaax #31252 üzenetére
Mondjuk van egy ilyen is, ha valaki mindenképpen meg akarna lenni számolva: http://counter.li.org/
-
kovaax
őstag
válasz
Brutforsz #31236 üzenetére
Gyakorlatilag rögtön kaptam e-mailt:
Hi *címem@címem.hu*,
Thanks for join this initiative. Validate your vote at:
http://www.dudalibre.com/gnulinuxcounter?code=kódom〈=en
<http://www.dudalibre.com/gnulinuxcounter?code=kódom&lang=en>
Regards,
*DudaLibre.com*Szerk.: Az admin@dudalibre.com küldte.
-
kovaax
őstag
válasz
lakatosturbo #31189 üzenetére
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Az mitől van, hogy a Frissítéskezelő után nem lehet Synapticban módosítani semmit, mert azt mondja a nyomorult, hogy már fut egy csomagkezelő??? Ezzel a problémával kizárólag Ubuntu alatt találkozom, és 9.04 óta mind "tudja" (korábbiakat nem használtam).
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
Rebirth II. #30200 üzenetére
wodim -v speed=8 x.iso
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #30027 üzenetére
Nem fontos, csak kíváncsi lettem volna, hogy hányan szaladtak el a választól, és hányan tettek fel olyan kérdést, amire senki se tudta a választ. Persze ez csak egyféle értelmezés a sok közül...
SZERK.: ... és ezért nem fontos, mert a franc se tudja, hogy pontosan mi történt velük. Lehet elkapta őket a M$ maffia...
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #29356 üzenetére
No, én eddig azt hittem, hogy upgrade esetében az adott rendszer verzión belül frissít (pl. ha 8.10-es, akkor csak a 8.10-es Ubis frissítéseket), dist-upgrade meg ha már van kint frissebb, akkor arra frissít (pl. most 8.10-et frissítene 10.04-re).
(Kiadtam gyorsan terminálból a man apt-get parancsot, egy darabig bután néztem a No manual entry for apt-get üzenetet, majd rájöttem, hogy most éppen Fedorán vagyok...
)
-
-
kovaax
őstag
Szerintem buktattam már le maga korábban is, hogy miért kérdezek néha hülyeségeket, de akkor megint:
94 tavaszán találkoztam az OSF/1-gyel egy kis Alphás workstationon, majd ugyanazon év őszén kezdtem el dolgozni AIX-on. Következő évben váltottunk HP-UX-ra. A linux-szal, mint valami újabb pc-s szarral, nem foglalkoztam egészen addig, míg az egyik kollégám át nem ült a gépemhez, hogy bejelentkezzen a linuxára, mert lefagyott a konzolja. Ez valamikor 96-ban volt, ekkor jött egy rövid Redhat korszak, amit valamikor 99-ben cseréltem le Debianra, azóta az a fő oprendszerem (96 óta csak linux van az otthoni gépemen). Az ilyen desktopos dolgokkal viszont nem régen kezdtem el foglalkozni, és nem is igazán szeretem őket... -
kovaax
őstag
Ezeket próbáltad?
Dual monitor beálítása
Dual Monitors with NVidia in Ubuntu -
kovaax
őstag
válasz
hackeeeee #28776 üzenetére
Na, ez szopó. Úgy tűnik, hogy nem rakott egyik log fájlba se olyan szöveget, hogy hotkey. Most az acpi-ra ne keress rá, mert tippem szerint abból egy csomó lesz. Meg kéne nézni rendszerinduláskor, hogy mit ír ki előtte, utána (nagyjából), és a /var/log/syslog vagy /var/log/messages fájlban kikeresgélni őket, és a környezetükből lehet kiderül, hogy ki és mit akar...
-
kovaax
őstag
válasz
#16820480 #28684 üzenetére
Ha legközelebb "teljesen befagy a rendszer", próbáld már meg a System/Recovery részben leírt reisub módszert, az nekem mindig szokott működni Ubuntu alatt.
Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest