- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
Aktív témák
-
GD
őstag
üdv!
tapasztalati infó kellene nekem a linux + windows alapú pda-ak szinkronizálási lehetőségeiről, azaz kikerülném a virtuál gép xp-vel workaroundot..
amivel eddig próbálkoztam az a synce nevű cucc + evolution pluginok, de eddig nem sok eredménnyel, egyáltalán azt lenne jó tudni, érdemes e időt/energiát fektetni, vagy halott az ügy és maradjak a virtuális gép megoldásnál..google-ban találtam pár sikeres blog beszámolót, de elég eszköz specifikusnak tüntek
köszi
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #9270 üzenetére
Asszem a dell ad el új laptop-ot előre telepített ubuntu-val, olvastam valami cikket erről, hogy közös project van (kb fél-1 éve).Az általad írt módi lehet, hogy használna valamit, csak az egyszerű fejekben teremtene zűrzavart arról, hogy most ingyenes vagy sem az ubuntu... nem fognák fel a lényeget.. lásd kezdő kollégánk hsz-ét..
dell+ubuntu -
GD
őstag
válasz
Wolfskin #9183 üzenetére
tálcához lehet adni egy alkalmazás indító ikont, olyan mint egy fogaskerék
abba beleírva a bináris nevét, ha ismeri az útvonalat, akkor már megy is
de lehet hozzá parancsikont csinálni, jobb klatty mint win-ben az üres asztalra
az hogy mi az adott progi útvonala: "which krusader" mondja meg konzolban -
GD
őstag
válasz
mob_zzz #9175 üzenetére
ha megtaláltad a konzolos megoldást akkor érdemes betenni egy script-be ami lefut minden indításkor magától..
ha ezzel nem boldogulsz, kérdezz, de előbb google :-)
másik: van egy windows wifi driver linuxosító alkalmazás, lehet azzal jobban szeretős lenne a wifid..3. sztem firefox-ot vagy operát érdemes használni, a gnome, kde saját böngészői kicsit lemaradtak szvsz.. (pluginok, java, flash stb használat miatt is..)
-
GD
őstag
snapshot tool, ügyes, ilyet kerestem régóta.. tud egyből webtárhelyre feltölteni, kijelölt területet lekapni, jpg-ben x minőségre...stb..
[link]
-
-
GD
őstag
valaki futott már ilyen bug-ba? [link]
baromi bosszantó, amikor a usb-s kártyaolvasót rádugom, az usb vevős vezeték nélküli egér kifagy.. csak a modul megölése segít.. ha vki tud megoldást, ne fogja vissza.. -
GD
őstag
hup hsz-ről: "Erre lesz szukseged:
http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/A /etc/usb_modeswitch.conf-ban pedig erre:
DefaultVendor=0x0af0
DefaultProduct=0x6971TargetClass=0xff
MessageEndpoint=0x05
MessageContent="55534243123456780000000000000601000000000000000000000000000000"(Elotte persze ellenorizd hogy a vendor es a product id egyezik-e, ne egy ilyen fekete-rozsaszin stick-et kaptam, es nekem ezzel mukodott.)
Ezutan ha lemenet az usb_modeswitch, a hso driver letrehozza a megfelelo /dev/ttyHS0 eszkozt.
"jah igen és: [link]
ez meg volt? -
-
GD
őstag
ha a sata marad ugyan azon a kábelen, akkor pl sda/b/c stb betűjelet kapja linux-tól, és mivel az ubuntu használja a disk uid-ot is (partíció azonosító szám) ha máshová dugod, akkor sincs baj.. ha kiválasztod boot-nak a bios gyors boot választóban akkor mindenképp fel fogja ismerni..
a javasolt sorrend, előbb Vista, aztán ubuntu, ha meg már lesz grub-od akkor az a Vistát is be fogja tölteni, megint csak nem lesz baj.. viszont a Vista kinyírja a grub-ot, ezért mindenképp a sorrend legyen a javasolt..közben az xp-s vinyót ha lehúzod, de látni szeretnéd linux alól, lehet hogy kézzel kell majd felcsatolnod, nem nagy kunszt, de így legalább "bolondbiztos" telepítés alatt, szóval ez is jó ötlet
-
GD
őstag
hali!
mi lehet a jelenség oka, hogy youtube-es flash nézés közben igen sűrűn mindent ami firefox kivágja és zárja.. hibaüzi nincs, legalább is guinff 2.0.0.15, flashplugin-no 9.0.124.0ubunt, 8.04 ubuntu
-
GD
őstag
találtam ubuntu hivatalos fórumon egy scrip-et amivel már megmarad a hang hibernálás után is, viszont az audacious ezt nem veszi észre..minden más alkalmazás igen
pulse-t használok hangrendszerként
próbáltam úgy is, hogy nyitva vagy zárva az audacious mikor hibernálok, de nem segített
más is tapasztalt ilyesmit? ötlet a megoldásra? -
GD
őstag
ezért maradok én még az ff2-nél..
-
GD
őstag
audacious esd-vel 9% procit eszik 1 Ghz-en, pulse-val meg 26%-ot 2,3Ghz-en...
-
GD
őstag
a működő flashvideo + hang megoldás pulseaudio esetén
[link]
végül is én is visszaálltam pulse-ra esd-ről, így most megy jól flash, mplayer és audacious is akár egyszerre is -
GD
őstag
válasz
passatgt #8413 üzenetére
ha valami épp használja a hangrendszert, pl megy a zene, film, közben nem fog a youtube hangot adni.. ez a jelenség nálam is van.. a linux meg az adobe flash gyíkja.. foglalva van a hangrendszer a program által, próbáld ki úgy, hogy nem indítasz előtte semmit ami hangot használ
-
GD
őstag
leállításkor a gdm dob egy hibát, ezt hová loggolja a rendszer? ki akarom javítani mert lassítja a leállítást.. köszi
-
GD
őstag
válasz
Kephamos #8346 üzenetére
először is azt kellene kilőni ami húzza a procit, aztán megnézni nem szaladt e tele a root partíció, akkor szoktak érdekes dolgok történni, minden fölösleges szogáltatást kilőni, és próbáld helyre pofozni, esetleg régebbi kernellel felbootolni
továbbá ki kellene zárni hogy nincs e hardware-s hibád (másik os-el felboot, stb) -
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #8340 üzenetére
talán a vistában van már fejlődés, readyboost meg ilyesmik.. mondjuk, ha leállítod, akkor indítás után fél óráig morog a vinyó.. statisztikát csinál a leggyakrabban használt progikról és azokat előtölti.. szóval, a vinyó nyaggatás miatt csak hibernálni érdemes szegényt, azt meg csak a legújabb alaplapoknál támogatja az energiakezelés.. zsákutca..
-
GD
őstag
válasz
Neil Watts #8312 üzenetére
mire kell bika vga linuxhoz? játszol? alap 3D van, gyors az asztal esetleg compiz, meg a filmek mennek xv-vel, másra nem nagyon tudom.. aki szeret sokféle játékkal nyomulni az úgyis windows vagy konzol használó.. kikerülhetetlen
-
GD
őstag
javítok: a megosztás gyökerében nem tudok mappát létrehozni, almappát már tudok, meg fileműveletet is.. ezt nem értem..
-
GD
őstag
üdv!
windows xp ntfs filerendszer alóli megosztást mountolnék fel külső gépről
a baj az, hogy a kódlapot sehogy sem tudom összehozni, ékezetes betűk gázosak a filenevekben
google alapján próbáltam a mount -o kapcsolóihoz:
iocharset, codepage, nls 8859-2, cp1250, egyéb variációkat, kevés sikerrel
ötlet? -
-
GD
őstag
válasz
HalasKYO #8129 üzenetére
ötlet az, hogy rendszerindításkor noacpi paramétert kell adni a kernelnek..
ehhez a bootloader menüjében kell belépni szerkesztési módban, és a kernel végére kell biggyeszteni.. a live cd indító felületén kell keresgélni, különleges módok vagy ilyesmi.. nincs most előttem live -
GD
őstag
1015 tuti működik, 1010-es és 1020-ast már magam is csináltam..
scannerről nem tudok nyilatkozni
a gyanum az hogy a dos-s történet.. valószínűleg a dos az usb-s nyomtató nem kezeli le csak ha fel van okosítva, dos-os progit linux alatt valami dosemu-val vagy virtuális gépen kellene zavarászni -
GD
őstag
én inkább az ntfs-3g (fuse) javasolnám neked
#ntfs /dev/sda5
UUID=91c9c164-04c3-40d2-97c7-daf004f5afa2 /media/win_data ntfs-3g defaults,silent,umask=0,locale=hu_HU.UTF-8 0 2uuid helyett lehet a partíciót adni pl /dev/sda5, minden más a szokásos fstab szintaktika, lásd az fstab gyári bejegyzéseit
-
GD
őstag
válasz
valóságépítő #8049 üzenetére
láncfűrészes fröcsögős
-
GD
őstag
örülj neki, jön a nyár, vége a vizsgáknak, dagadtra keresheted magadat melóval és lesz minden jó a htpc-hez
"nyifi-nyafi"
[vizestörölköző összetekert csücskével kollégistásan seggedre csapkodós szmájli] -
GD
őstag
Vladi, nem vágtál még bele a lirc témába?
-
GD
őstag
szerintem, ha úgy gyenge 2 évet visszaolvasol, láthatod, hogy aki hajlandó maga is segíteni a saját baján, nem pedig csak rinyálni, annak szívesen segítek..
alapvetően a fórum alapelve nem azt feltételezi, hogy a másik ember teljesen cselekvőképtelen.. de ha szerinted ez így hatékony, csináld, majd észreveszed amikor magadra maradsz, esetleg mész tovább másik fórumra fárasztani.. hiszen van pár..
attól meg te igen távol állsz, hogy megmond a frankót,mi minősít engem és mi nem.. a sajnálatodat meg ne pazarold rám, fordítsd önmagadra, és hidd el, nekem sokan segítettek itt mert látták, hogy értelmes módon próbálom leírni a hibát és annak lehetséges kiváltó okait, környezetét, továbbá elkezdtem utánaolvasni, kipróbáltam pár lehetséges megoldást, míg mások csak bőgnek mint egy borjú..
ne aggódj, nem lesz több hsz-em feléd.. de egy ph-s őstag-tól nem ilyen sírás-rívást várnék el, lehet túl magasra tettem a lécet.. bár lehet az őstagság szakmai hsz-ei valami klános gémer hozzászólásokban ki is merültek..
-
GD
őstag
a hiba leírása nem volt olyan konkrét, hogy szállítsam neked készen a megoldást tálcán.. amíg nem tudsz kicsit linux szemlélettel hibaleírást adni, addig találkozni fogsz ilyen válasszal, vagy leginkább semilyennel.. lelkes kollégák birkatürelméért pedig hálás lehetsz..
inkább erőlködsz a kérdésekkel és várod, hogy ide kett oda katt és minden simán menni fog..hááát barátom.. -
GD
őstag
nos, nektek aztán van türelmetek a lusta kezdőkhöz..
-
GD
őstag
üdv!
aksi élettartam oka lehet pl a rossz energiakezelés beállítása, fényerő, stb..vagy pedig hogy a film (vlc) az x11-et használja, és a proci erőlködik, a vga meg csendben lapul..
amúgy nem túl elegáns windows flame-et indítani itt..javaslom az smplayer használatát, tud számtalan fontot és karakterkódolást, a belállító felülete is elég egyértelmű, video kimenetnek az xv-t használd.. ha ez nincs, akkor a 3D-t kellene előbb beizzítani a gépen
wow meg linux & wine témában szerintem kb egymillió találata van a google-nak, közvetlenül a wine oldalán is tuti van valami howto..
a windows és linux közötti filemegosztás ha samba alapú,akkor nyilván kellene samba, smbfs és egy jó samba conf, továbbá a vistán engedni a filemegosztást és a tűzfalon átjárást..
de ezek a témák és problémák nem nálad jöttek elő elsőnek a történelem során, szóval, némi ügyes kereső használat meglepő eredményeket hozhat..
-
GD
őstag
válasz
VaniliásRönk #7664 üzenetére
ha csak a grub a hiba akkor az 1.hsz alapján már javíthattad volna.. ha a telepítés során más hiba is adódott akkor nem a grub úgysem oldja meg.. mi az hogy felügyelet nélkül? unattented mód?
-
GD
őstag
kellene egy olyan nick státusz, hogy linux-próbálkozó, akkor tudnám, hogy nem érdemes komolyan beleásni magam a segítségbe, mert jön a fixboot, fixmbr..
-
GD
őstag
válasz
Major Major #7634 üzenetére
vagy alaplapi ide vezérlő vagy vagy vagy... sajnos számtalan hibalehetőség van ilyenkor..
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sorozatok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Windows 11
- Formula-1 humoros
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest