- One mobilszolgáltatások
- Maradt 46 mm a Xiaomi Watch S5, de nőtt a kijelző
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Aktív témák
-
blackmoto
senior tag
Nem találtam a gondomra vonatkozó megoldást, így megpróbálkozom itt.
Tudja valaki, hogy hogyan lehet/kell és hol kell beállítani a hdparm megfelelő beállításait, hogy bootoláskor beálljon arra a vincsi amit én szeretnék.
sudo hdparm -M128 /dev/sda (csendes mód)
sudo hdparm -B255 /dev/sda (ne kattogjon a fej állandóan)Terminálban beírva a két parancsot, gyönyörűen működik, de nem szeretném minden indítás után így használni. Lehet valahogy automatizálni?
Illetve, van az ubiban tűzfal, ami szintén alapból működik, vagy külön kell telepíteni és konfigurálni?
Egyszer már próbálkoztam eggyel, de nem emlékszem a nevére, és azt nem sikerült automata betöltődésre és működésre is bírni! Elindult, de nem azt csinálta amit én szerettem volna.
Ki mit használ 7.10-es ubuntun tűzfalnak?
A "Gnome-lokkit" a "netfilter"-hez milyen? Érdemes felrakni?
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Zalman i3 Edge FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest