- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Több fény kell, hogy a OnePlus 15T vonzóbb legyen
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
Aktív témák
-
Flow
senior tag
Hali! Kicsit egyből a közepébe szaga lesz a dolognak, de ez a módszer szokott nálam a legtöbbször célra vezetni...
jelenlegi hálózat: (net)---(kábelmodem)---(wifi router)----
1.asztali
2. wifin noti
3. wifin noti
Amit szeretnék megvalósítani (net)---(kábelmodem)--(ubuntu server)--(wifi router)----
1.asztali lan
2. wifin noti
3. wifin noti
Feladatok, melyekre a szerver gép (a jövőben) hivatott: Sávszél biztosítása msn portjának, http-nek, esetleges korlátozások a webre, letöltőgép funkció (főleg torrent) (esetleg: ftp szerver a hely hálóra, kezdetleges mail szerver).
Pár éve megoldottam win alatt ezt a dolgot, talán valami hídkapcsolat kellett a szerverben levő két hálókártya között, itt viszont kicsit tanácstalan vagyok. Azt se tudom igazából, mire googlézzak, vagy milyen tutorialokat, howtokat bújjak végig...
Milyen ip-t állítsak be a hálókártyákon? Átjáró? router beállításai? Gépeken mi legyen az átjáró? vagy ez a része sima liba, dhcp a felhasználókra, és kész?
A fent felsorolt funkciókhoz milyen programokat érdemes feltenni? esetleg létezik valami komplett megoldás is?Kicsit összetett a kérdésem, tudom, de már az is nagy segítség lenne, ha meg tudnám oldani, hogy "átfolyjon" a net a szerveren.
Bármi nemű segítséget köszönök!
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
- 242 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060 (ELKELT)
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest