- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Flow
senior tag
Hali! Kicsit egyből a közepébe szaga lesz a dolognak, de ez a módszer szokott nálam a legtöbbször célra vezetni...
jelenlegi hálózat: (net)---(kábelmodem)---(wifi router)----
1.asztali
2. wifin noti
3. wifin noti
Amit szeretnék megvalósítani (net)---(kábelmodem)--(ubuntu server)--(wifi router)----
1.asztali lan
2. wifin noti
3. wifin noti
Feladatok, melyekre a szerver gép (a jövőben) hivatott: Sávszél biztosítása msn portjának, http-nek, esetleges korlátozások a webre, letöltőgép funkció (főleg torrent) (esetleg: ftp szerver a hely hálóra, kezdetleges mail szerver).
Pár éve megoldottam win alatt ezt a dolgot, talán valami hídkapcsolat kellett a szerverben levő két hálókártya között, itt viszont kicsit tanácstalan vagyok. Azt se tudom igazából, mire googlézzak, vagy milyen tutorialokat, howtokat bújjak végig...
Milyen ip-t állítsak be a hálókártyákon? Átjáró? router beállításai? Gépeken mi legyen az átjáró? vagy ez a része sima liba, dhcp a felhasználókra, és kész?
A fent felsorolt funkciókhoz milyen programokat érdemes feltenni? esetleg létezik valami komplett megoldás is?Kicsit összetett a kérdésem, tudom, de már az is nagy segítség lenne, ha meg tudnám oldani, hogy "átfolyjon" a net a szerveren.
Bármi nemű segítséget köszönök!
-
Flow
senior tag
Hali! Az itthoni hálózaton teljesen átállok ubuntura. Lagalábbis ez a terv. 1 gép már kész/úgy ahogy, az x300 driverrel van még küzdés/, serverre is felment a rendszer, bár ahoz még nem nyúltam, most jönne a noti. FuSi amilo xi 1526. Néztem nvidia oldalán a videókártyámhoz drivert, ott semmi, fusi oldalán még annyi sem... Nekiálljak így? Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal, vagy legalábbis hasonlóval?
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- alza vélemények - tapasztalatok
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged