Keresés

Aktív témák

• Flow

senior tag

Hali! Kicsit egyből a közepébe szaga lesz a dolognak, de ez a módszer szokott nálam a legtöbbször célra vezetni...

jelenlegi hálózat: (net)---(kábelmodem)---(wifi router)----

1.asztali

2. wifin noti

3. wifin noti

Amit szeretnék megvalósítani (net)---(kábelmodem)--(ubuntu server)--(wifi router)----

1.asztali lan

2. wifin noti

3. wifin noti

Feladatok, melyekre a szerver gép (a jövőben) hivatott: Sávszél biztosítása msn portjának, http-nek, esetleges korlátozások a webre, letöltőgép funkció (főleg torrent) (esetleg: ftp szerver a hely hálóra, kezdetleges mail szerver).

Pár éve megoldottam win alatt ezt a dolgot, talán valami hídkapcsolat kellett a szerverben levő két hálókártya között, itt viszont kicsit tanácstalan vagyok. Azt se tudom igazából, mire googlézzak, vagy milyen tutorialokat, howtokat bújjak végig... :F
    Milyen ip-t állítsak be a hálókártyákon? Átjáró? router beállításai? Gépeken mi legyen az átjáró? vagy ez a része sima liba, dhcp a felhasználókra, és kész?
    A fent felsorolt funkciókhoz milyen programokat érdemes feltenni? esetleg létezik valami komplett megoldás is?

Kicsit összetett a kérdésem, tudom, de már az is nagy segítség lenne, ha meg tudnám oldani, hogy "átfolyjon" a net a szerveren.

Bármi nemű segítséget köszönök!

• Flow

senior tag

válasz escape #4149 üzenetére

Az előbb még más állt itt. :D NA mind1. Még nem próbáltam, egyelőre még csak tájékozódom hogy a Go-s sorozattal mi a helyzet.

• Flow

senior tag

Hali! Az itthoni hálózaton teljesen átállok ubuntura. Lagalábbis ez a terv. 1 gép már kész/úgy ahogy, az x300 driverrel van még küzdés/, serverre is felment a rendszer, bár ahoz még nem nyúltam, most jönne a noti. FuSi amilo xi 1526. Néztem nvidia oldalán a videókártyámhoz drivert, ott semmi, fusi oldalán még annyi sem... Nekiálljak így? Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal, vagy legalábbis hasonlóval?

Aktív témák