Hirdetés

Aktív témák

• GML
    őstag

Csak annyit mondtunk, hogy szervenek jobb Ubuntuból az LTS (Long Term Support) verzió. Ez általában stabilabb és hosszútávú (5 éves) támogatása van. Éppen azt mondom, hogy tökéletes szervernek az Ubi.

Az XBMC egy progi amit telepíthetsz. De ez egy komplett multimédia center. Ráadásul remekül használja a VDPAU-t amivel lényegesen jobban mennek a HD, FullHD filmek.

Persze attól függ mit értesz a média center kifejezés alatt?

Ez hosszú lesz!
    a tervem a következő: van jelenleg egy ASUS WL-500gP V2-es útválasztóm sajnos a sok hátránya miatt kénytelen vagyok cserélni. A samba csak kb 2-2,5 MB/s-mal másol, kb 2MB/s a vinyóra a letöltés, és ha esetleg nem ftp/http letöltést használok, hanem torrentet, akkor meghal egy kicsit a rendszer, főleg ha sok seed/leech van. A WAN/LAN portok csak 10/100-asok. a wifi 17-18Mb/s-nél nem tud többet. szóval elkezdtem számolni.
    ha minden eszközből a legtakarékosabbat veszem, akkor is legalább a 2-3x-osa lesz a fogyasztás. mert ugye, kell egy Router, és egy NAS. ezek állandóan mennek. ez kapásból kettő doboz ehhez jön hozzá a médiacenter, pl egy WD Live!, vagy valami hasnló.
    arról nem is beszélve, hogy anyagilag sem a legjobb, mert a router kb 20, a NAS, ami már legalább 2 vinyót képes fogadni az kb 50 (igaz ebben benne van minden, ami kell, kivéve a médialejátszást), plusza a médialejátszó, ami szintén 25. Az árakat még régebben néztem.

szóval ezt megelégelve, hgy van egy illetve 3! dobozom, ami zabálja az áramot, nem tudom hova tenni, és ráadásul kábel a rengetegben.. és mindezt kb egy százasért....

erre egyszer csak láttam egy Atom-ION párost. keveset fogyaszt, lejátsza a 1080i videókat 3 SATA hely van benne. a bökkenő, hogy ehhez a rendszerhez vagy egy Wifis AP kell, vagy egy Gbit-es switch.
    és akkor nézzük a pozitívumokat,:
    -ATOMjó, mert 2x1,6GHz-es proci, plusz soksok RAM, meg HDDtár (NAS pipa)
    -routernek nem kell ecsetelni, de szintén jó a specifikáció. mert van 2 LAN+n wifi.
    -Média lejátszó? pipa. Az ION a Gf9400-el szépen lejátszik mindent.

és az egyetlen kérdés csak az oprendszer volt. mivel a win fo$, maradt a linux. és itt jönnek a problémák. legalább is részemről, hogy a linuxhoz, kb annyit konyítok, hogy pingvin a jele.

Ebben szeretném majd a segítségeteket kérni, hogy a routing és egyéb szerver feladatokat el tudja látni a gép. Szeretném, ha tudnátok tippeket adni, hogy milyen progik azok, amik el tudják látni ezt a feladatot. lehetőleg grafikus felülettel rendelkezve. amíg bele nem jövök.
    :DDD

Aktív témák