- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
Aktív témák
-
válasz
Iginotus
üzenetére
Elméletileg lehetséges, de nem biztos, hogy jó 5let. Ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor beteszed a két parancsot egy shell-scriptbe (még sudo sem kell, hiszen a rendszer lesz a tulaj és root joggal indul majd el), ami a megfelelő jogosultságokkal a /etc/init.d könyvtárban van. Nem tudom, hogy a szervernek alapból melyik a futási szintje, de ha a /etc/rcS.local (asszem ez a neve) könyvtárba teszel egy symlinket, ami az init.d-ben lévő scriptre mutat, akkor minden futási szinten le fog futni. Nézelődj egy picit, hogy az rc könyvtárakban hogy néznek ki a linkek, aztán annak alapján csináld.
Mindenképpen utolsóként indítsd, ne tedd korábbra, mert könnyen megeshet, hogy vmi előfeltétel még nem teljesült a scripted futtatásához.
Az rc könyvtárakban az első karakter utáni számok jelölik, milyen sorrendben induljanak a hivatkozott scriptek. 01 indul elsőnek, 99 utolsónak.
A script tartalma vmi ilyesmi legyen:
apt-get update # csomagtárolók frissítése
apt-get upgrade -y # frissítések keresése és azonnali telepítése automatikusanÉn továbbra sem tartom jó ötletnek, fontold meg alaposan. Én próbálkoztam azzal, hogy secaudit programok már bootoláskor frissítsék magukat, de nem ment, a bootot viszont jelentősen lelassította. Ha jól rémlik, a hálózat még nem állt készen, amikor ezt futtatni akartam.
Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Iqos cigaretta
- Óra topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - OFF topic
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
- DELL Optiplex 3060 SFF - i5-8500 / 8GB / 256GB SSD / DVD / Win11
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Arany / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs