Hirdetés
- Magisk
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- One mobilszolgáltatások
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tizenegyes! A VAR helyett a CAD buktatta le a Google profi játékosát
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Nem szeretnék vitát indítani, de tudtok esetleg valamilyen megoldást, amivel a Xubuntut a Windows XP-nél gyorsabbá lehet tenni?

Korábban javasolta valaki az LXDE asztali környezet telepítését az Xfce helyett, de nem tudom, hogy ez mennyit javítana a rendszer sebességén; tehát hogy például nem az-e a gond, hogy mindenféle fölösleges szolgáltatás fut a háttérben. Igazából ez az első Linux rendszerem, tehát nem igazán értek hozzá. Nem kimondottan az ablakkezelés teljesítményével van gondom, hanem úgy általában jóval lassabbnak és teljesítményigényesebbnek tűnik a rendszer. Windows alatt például gyakorlatilag alig kapcsol be a CPU-hűtő ventilátor; szinte bármilyen egyszerűbb feladatot szélsebesen végez a gép, különösebb töltögetés vagy belassulás nélkül. Xubuntuban meg olyan érzésem van, hogy még az alapvetőbb, egyszerű programok is megterhelik és lelassítják a rendszert.

Eszembe jutott, hogy esetleg telepíthetném az Ubuntu Netbook Remix részét képező konfigurációs csomagot, ami elvileg a netbook-okhoz szabja a kernelt, vagy micsoda.* De nem tudom, hogy mennyi értelme van ennek, illetve mennyire tudnám eltávolítani később.
Aztán az is megfordult a fejemben, hogy törölhetném a Xubunturól a Gnome-ot – ha jól tudom, az Xfce mellett a Gnome is fut benne valahogy. Csak nem igazán értem, hogy milyen következményei lennének ennek – láttam az Add/Remove programban, hogy sok alkalmazás Gnome-ra íródott, és ha jól gondolom, ezeket nem tudnám akkor használni.
*Egy Lenovo S10e netbookot használok, amelyben 1,6 GHz-es Atom processzor található.
Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Ableton Live 12 Suite Education
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- 27% - LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK!
- Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32) DDR5 6000Mhz for AMD // Számla // Garancia//
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FHD/IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest