Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
Akheron #14219 üzenetére
Az asztali környezet az egy programcsomag, az ablakkezelő meg egy program ami az ablakozásért felel. Egy szimpla ablakkezelő mellé azért még elkél egy panel, filekezelő, szövegszerkesztő, amiket máshonnan kell összehalászni.
Xfce-nek xfwm, gnome-nak metacity, kde-nek kwin az alap ablakkezelője, de mindegyikhez használható pl az emerald, ami a compizhoz tartozó ablakkezelő. (és ugyanígy bármelyik *box és *wm is) -
Major Major
senior tag
válasz
Akheron #14210 üzenetére
hát nem tudom mik a megszokott programjaid, de egy részük megy a levesbe
az add/remove-ban a kis piktogram nem jelenti, hogy adott DE-nek is fent kell lennie, mert pl a gimpnél is van is tappancs, holott nincs neki gnomeos függősége. ha belenézel adott programnál a tulajdonságokba, akkor látni fogod hogy milyen könyvárak kellenek hozzá. -
sh4d0w
félisten
válasz
Akheron #14207 üzenetére
LXDE eléggé light, még az xfce-nél is "könnyebb" - de OpenBox is, FluxBox is lájtosabb az LXDE-nél... csak ez utóbbiakat már elég sokat kell farigcsálni, hogy kézreálló legyen. A kimondottan netbookokhoz készült csomag telepítése sokat segíthet, a kezelőfelülete is igazi számítógép-használathoz van tervezve, az eltávolítása esetleg macerás lehet.
-
Major Major
senior tag
válasz
Akheron #14207 üzenetére
A xubuntu tényleg rengeteg olyan dolgot tartalmaz, ami a gnomeból jön, nem az xfce része alapból. Gyorsabb, mint a sima ubuntu desktop, lassabb mint egy tiszta *box, *wm vagy xfce install.
Ha lassúnak érzed a rendszert, lecsupaszíthatod, de lehet, hogy jobban jársz ha mondjuk egy jaunty alternate CD-ről feltelepítesz egy command line ubuntut, és arra teszed fel tisztán az új, 4.6-os xfce-t. -
Akheron
senior tag
válasz
Akheron #14133 üzenetére
A MAC-címes problémát is sikerült megoldani, úgy tűnik.
Az alábbi parancsokat írtam az /etc/init.d/bootmisc.sh fájl végébe:
sudo killall dhclient
sudo killall dhclient3
sudo ifconfig eth0 down
sudo ifconfig eth0 hw ether [I]MAC-cím[/I]
sudo ifconfig eth0 up
sudo /sbin/dhclient
sudo /sbin/dhclient3(Windows alatt mondjuk semmi trükközés nem kellett hozzá; elég volt átírni egyetlen paramétert a hardverkezelőben.
)
-
Akheron
senior tag
válasz
Akheron #14132 üzenetére
Na, közben sikerült megoldanom a csatlakozási problémát úgy ahogy. Egyáltalán nem volt eth0 eszköz; ez valószínűleg azért lehetett, mert korábban észlelte a telepítő a másik gép hálózati vezérlőjét. A Google-ben talált megoldás alapján kitöröltem az /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules fájlból a korábbi bejegyzést egy terminálból kiadott sudo gedit paranccsal. Meg letöltöttem vezeték nélküli hálózaton keresztül 280 MB-nyi frissítést ugyanabban a munkamenetben - lehet, hogy inkább ez volt, ami segített.
Most viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom átírni az Ethernet vezérlő MAC-címét. Ha a Network Connections párbeszédpanelben szerkesztem, akkor a rendszer nem használja többé az adott kapcsolatot, hanem létrehoz egy újat.
Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.
Tehát, tudja valaki, hogy miként adhatnék meg új MAC-címet?
-
sh4d0w
félisten
válasz
Akheron #14083 üzenetére
Partíciót el tudsz rejteni, de a boot recordot a Windows mindig felülírja a saját loaderével, ha azt telepíted később. A Windows Disk Management-je meg látja, hogy van vmi ismeretlen partíciód, tehát ha a megfelelő gondossággal jársz el, akkor nem vágod felül a recovery partíciódat. Az általad említett tri-boottal kapcsoltban felhívnám a figyelmedet arra, hogy nem tudod majd elindítani a SystemRescue-t, ha pl. merevlemez-hibád lesz, ezért célszerű azt egy CD-n tárolni.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Philips LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Audacity - hangszerkesztés
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged