- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Honor profi iPhone másolásban
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Kijelzőjén alig látható gyűrődéssel mutatkozott be az Oppo Find N6
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok

Csak néhány gyors kérdésem lenne: Ubuntu 8.10 telepítésekor (a Desktop lemezről) lesz lehetőségem külön boot partíciót létrehozni a GRUB-nak, manuálisan megadott mérettel? Windows XP-re telepítenék, és szeretnék egy külön boot partíciót, ahol elhelyeznék később egy SystemRescueCd-t vagy valamilyen más helyreállító csomagot is.
El tudom majd rejteni a GRUB beállításaival ezt a boot partíciót úgy, hogy ne lehessen elrontani Windows-ból? Tudom, hogy létezik ilyen lehetőség, illetve hogy alapból a Windows nem is látja a Linuxos partíciókat; csak nem tudom, hogy ez gyakorlatban több vagy kevesebb védettséget nyújt-e a partíciónak, ha valaki babrálni kezd a Windows lemezkezelőjével.
Illetve, a GRUB-ot USB-meghajtóról indítva olyan furcsaságot tapasztaltam, hogy a parancssorban Tab-os kereséskor a GRUB minden meghajtótípusból 12 darabot jelzett ki, 0–11-ig. Ez valami hiba?
(Egy Lenovo Ideapad S10e netbookról van szó; erre kezdek majd mindent frissen telepítgetni, ha megérkezett hozzá az új merevlemez.)
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Nyaralás topik
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Core Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32) DDR5 6000Mhz for AMD // Számla // Garancia//
- AKCIÓ! CSAK KIBONTOTT Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm, GPS, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest