Aktív témák

• harry

veterán

Üdv, tervezek készíteni egy szerver/htpc gépet itthonra, és ubuntut fogok rárakni. Viszont ez a két szerepkör kicsit elüt egymástól, a következőképp használnám:
    - a média részleghez jó lenne valamilyen front-endet használni, avagy pl. távirányítóval nézegetni képeket, filmeket, stb. Azt hiszem már láttam is ilyen progit linux alá, szóval ez elvileg nem annyira gond. Értelem szerűen ez a program folyamatosan menne - de csak az s-videon kiküldött jelen.
    - a szerver részt távoli eléréssel tervezem irányítani, itt viszont egy külön asztalra van szükségem (vagyis a megjelenített front-end progi ne zavarjon be egyáltalán).

A lényeg tehát, hogy az S-videón küldött megjelenített asztalt 'eltakarja' a frontend szoftver, itt a beviteli eszköz egy távirányító lesz; míg a másik megjelenítőn (most mondanám, hogy VGA, de a távoli asztal miatt ugye nem arra lesz kötve) pedig egy üres asztalra, vagyis egy rendes munkafelületre van szükségem.
    Ezt miképp lehetne megoldani? Egy Atom lapra integrált Intel videoról van szó.
    Most próbaképp ránéztem a saját gépemen (nVidia kártya), itt a TV vagy kikapcsolt állapotban van, vagy TwinView, vagy pedig egy különálló X képernyőt kapok - gondolom ez utóbbival minden gond nélkül kéne mennie. A fent említett lap vga driverében is van hasonló funkció, vagy hogy működik ez? Egy távoli bejelentkezésnél hogy tudom kiválasztani, hogy melyik képernyőt láthassam? Vagy egyáltalán mivel lenne célszerű távolról használni (helyi/külső hálón egyaránt)? Első körben a sima VNC jutott eszembe, de persze lehet más is.

Aktív témák