Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
addikt
Ebben a levélben nem mondták fel a szolgáltatást, csak átadják a Digi-nek. Korábban volt ahol felmondták és újat kellett kötni a digivel. Átadásnál nincs 60-nap, ha van hűséged 8 nap van lemondásra, ha nincs, akkor 15 nap.
Most hívtak a TvNetWork-től egy ügyben, aztán megkérdeztem, hogy a hűség szerződést is átveszi-e a digi, azt mondták, hogy igen. Ha nem mondom le 8 napon belül, akkor a hűség tovább fog ketyegni a Digi-nél is, változatlan áron.
Azért mindjárt felhívom a Digi-t is. Jól ki kell számolni, hogy hogyan járnék jobban, ha már ez történt. -
reloop
csendes tag
Engem most az érdekelne, hogy megkaptuk ez a levélsémát amit mindenki, hoogy akkor mostmár ha bemegyek válthatok e kompletten a digi csomagjaira?
mert legutóbb még azt mondták hogy a mi lépcsőházunk a második körzetben lesz és utána kapunk valami 60 napos felmondásos levelet.
erről tud valaki valamit már, itt Szegeden? -
Laci4
senior tag
Jah.. hogy JA! Digi adások.. az máás azt nem néztem

Mondjuk a T-t lehet még megkérdezem holnap mit tudnak, mert húztak ide a villanyóra szekrénybe optikát.. itt figyel a vége ledugózva.. asszondta a srác, hogy lakásig optikai lesz a rendszer
Az azért komoly lenne.. (lehetne) 
-
snipr
aktív tag
Ma kaptam egy levelet (Bp. X. Újhegy) miszerint minden változatlan, csak ezentul a digi kuldi majd a csekket... egyelore csatornakiosztast sem láttam mondosulni jelentosen (HBO HD megszunik) lehet lemaradt a "lenyeg" a levelembol

szerk.: megvan mi maradt ki... nálam nem kétoldalas az egyik lap

-
Lala6
addikt
Én digis leszek.
Most fizetek 4400-Ft-ot a tv-ért és a 25-ös netért.
A diginél 1 év hűséggel a fullos tv csomaggal:
20-as nettel - havi 4200
30-as nettel - havi 4700
80-as nettel - havi 5200Ez mellé adnak egy telefont sok lebeszélhetőséggel, havidíj nélkül.
Tévé csatornák nem annyira borzasztóak, bár a 10 külföldi adót kicsit soknak találom. De nekem ott a műhold is, mint alternatíva.
Sajnálom azért a tvnetwork-öt, jó volt vele.
-
akivan
csendes tag
-
Lala6
addikt
Én is megkaptam ugyanezt a levelet, most pipálgatom, hogy milyen csatornák maradnak

-
Laci4
senior tag
Ha te mondod.. rendben

DE! (úgylátom csak nem úsztam meg a scannelést)
Ezt skubizdd meg.
Aztán olvasd el amit írtam " (kivéve a tv, mert arról pont most jött egy levél,hogy változtatnak a csatornakiosztáson.. összevetettem, gyakorlatilag uaz. mint a digié)"
Majd nézd meg ezt, ami a fenti lap másik oldalán van.
És mindezek után töltsd le EZT. Keresd meg BP-t.(elsó munkalap) hasonlítsd össze az előző táblázattal....Nekem ezek az infóim..
Illetve még annyi, hogy amikor a digi-s ügyfeles sráccal beszéltem, elmondtam neki,hogy mit mondott a tvnetworkos. Illetve,hogy ha jól látom, akkor gyakorlatilag ugyanaz lesz a tv, mint az ővéké, gondolom pont a háló átvétele miatt,helyeselt...
Tehát én ezeket az infókat tudom, ezek alapján mondtam amit...szerk: ha meg már scanneltem, még ezt küldték a fentiekkel együtt.. no meg persze a tvnetwork csekket

-
Laci4
senior tag
válasz
snemeth
üzenetére
Nah srácok, én is beszélgettem az ügyfélszolgálatokkal!
Tv-network:
Ha nem csinálok semmit, ugyanezekkel a feltételekkel (kivéve a tv, mert arról pont most jött egy levél,hogy változtatnak a csatornakiosztáson.. összevetettem, gyakorlatilag uaz. mint a digié) megy minden tovább. Ugyanaz az ár, ugyanaz a net sebesség.
Kérdem meddig? Háát. talán mig le nem jár a hűség, de ezt már a digi tudná megmondani..jah
DE!
Ha akarom, fel is mondhatom, hűség ide-vagy oda.Digi:
Ha nem csinálok semmit, marad minden ugyanaz,(tv csat. kiosztást fentebb).
A számlázással ha van valami tv-networkot, ha a szolgáltatással, akkor öket csessztettni.
(kezd bonyolódni
)
Viszont azt is megcsinálhatom, hogy felmondom a tv-networköt, és megkötöm náluk az ő feltételeikkel.
(legalábbis remélem,hogy lehet, mert a netes onlány igénylésen a mi lépcsőházunk pont nincs rajta..)Én személy szerint ezt fogom tenni.
Mert:
- Nem tetszik ez a ők számláznak mi szolgáltatunk, ki tudja meddig hogyan merre...
- Jelenleg 50/asszem 20as netem van, Bónusz tv programcsomag + telefon. ez 5467 Ft.
- Diginél 80/25 net, Digi+ tv csomag (uaz mint tvn Bónusz), +telefon, 1éves hűség aláírásával 5200Ft-ra jön ki.
(ez utóbbi az akciójukból adódik: fél évig 3000ft összesen a fenti, aztán fél évig listaár: 4500+2900 ből adódik..beszorozz összead, eloszt 12vel)Tehát kapok elvileg gyorsabb netet, olcsóbb telefont (+ ingyen perceket, bár szinte sose használtam a telcsit), ugyanazt a tv-t, mindezt havi szinten 267, éves szinten 3204ft-al olcsóbban.
A kérdés csak egy, a szolgáltatás minősége marad-e olyan "jó".
Netem szinte mindig hozta a max értéket. Pingem (cod4ben) szinte mindig a legjobb volt a csapatban.
Tv nem izgat annyira. többnyire gépen nézem ablakban.. ritkán a "nagy tv-n" (régi 63cm-es Crt)Ami minusz, ugrik a fix ip(legalábbis ha jól tom diginél nincs fix), bár ez, hogy fox ip-m van, nemrég esett le, így nem is nagyon használtam ki, ergo nem érint...
Kb. ennyi.. holnap ha ki tok menni melóból kiderül,hogy megy-e így a dolog. Ma csak 14ig voltak elvileg a Digi irodában.
jah. Tvnetworkot meg "írásban" kell lemondani...
-
klezzz
tag
válasz
snemeth
üzenetére
Nem kell ezen okoskodni, eleve a csatornakiosztás változtatás miatt is felbonthatnád a szerződést, de a levélbe is bele van írva, hogy 15 napon belül felmondhatod a szerződést a tvnetworkkel és köthetsz újat a digivel a szolgáltatóváltás miatt.
Nekem speciel jobban megérné ha maradok a régi szerződésnél tvn:2800ft/50mbit vagy digi:2500ft/20mbit. Felhívtam a tvn ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy árban minden marad a régiben csak a mini csomagok szűnnek meg és a digi számláz. Erre kíváncsi leszek a gyakorlatban.

Ezzel kicsit ellentmond a levél 2. pontja:
Értesítjük azon előfizetőinket, akik korábban árgaranciás hűségszerződés vállalásával kötöttek szerződést, (azonban az általuk vállalt hűségidőszak lejárt) hogy társaságunk - élve az árgaranciás hűségszerződésben biztosított jogával, valamint az ÁSZF 10.3. a) c) pontja alapján - valamennyi szolgáltatást illetően (net,tv,telefon) az árgaranciás kedvezményt 2010. július 1-jétől megszünteti. Ezen szolgáltatásokat a továbbiakban a (mindenkor érvényes) listaár alapján számlázza ki társaságunk a szokott módon, előszámlázást alkalmazva. -
snemeth
aktív tag
Nekem mondjuk pont jó a kábeltévé kínálat, mert annakidején fájó pont volt, hogy Discoveryket egy kivételével külön fizetős csomagba tették és helyette valami magyar vackokat raktak be.
Erősen az a szándék látszik felsejleni, hogy biztosan sokan maradnak a megszokott tvnetworkos csomagoknál és így többet is fiztenek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snemeth
aktív tag
Azon godolkodom, hogy mennyire félrevezető az egész levél, amit kaptunk.

Ha elolvasom pl ezt, akkor arra jutok, hogy miután a TVnetwork eladta a hálózatát a Diginek, akkor ettől kezdve semmi kapcsolatom nincs a Tvnetworkkel, mivel nem az övé a hálózat. Így július 1-i hatállyal felbonthatom a szerződést a Tvnetworkkel, hiszen nem tud nekem szolgáltatni (akkor is felbonthatom, ha rabság van még pl. a netre) és új előfizetőként szerződhetek a Digivel a Digi csomagjaira és a Digi áraival. Nekem most a legkisebb IceNet van 2900-ert. De miért fizessek ennyit, ha nekem elég lenne a Digi legkisebb csomagja 2500-ért. Kábeltévé előfizetésem meg nincs is. Arra vártunk, hogy majd a Digi olcsóbb 2500 Ft-os csomagjára viszont előfizetünk. Amit valószínűleg meg is teszünk.
De mondjátok, ha hülyén okoskodom.
-
zsolt501
nagyúr
Igen néztem a UPC fórumát, sajnos kicsit lement most az átállással a minőség, de remélem ezt rövid időn belül rendbe teszik majd.
Mindenesetre az utóbbi időben itt a tvnetwork hálózatán is megszaporodtak a gondok, sajnos itt is előfordulnak erős kockásodások és csatorna eltűnések, annak ellenére hogy itt kábeles hálózaton megy a tv.
Régen a UPC amikor még az ASTRA műholdon volt akkor nagyon megbízható volt, és a kép is egész jó volt egy 82-cm es CTR-tv-n most az LCD-n ami 37'-os azon nem tudom milyen képet fog adni de majd kiderül. -
pane
tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Mielőtt szerződést kötnél UPC-vel ajánlom nézz be UPC fórumokba. Amióta Thor-ra vándoroltak azóta kemény minőségi gondok vannak. Számomra nagy negatívumúja a kis Discovery-k hiánya.
Egyébként én is megkaptam a számlalevelet (Szeged) és valóban egy szót sem ejtettek az internetről, pedig nekem csak internet szolgáltatásuk van. -
zsolt501
nagyúr
"Tájékoztatjuk, hogy a jelen értesítést követő 15 napon belül van lehetősége jogkövetkezmények nélkül felmondani jelenlegi TvNetwork Nyrt.-vel kötött előfizetői
szerződését. Amennyiben ezen határidőn belül nem kerül sor az előfizetői szerződés felmondására, úgy ráutaló magatartással a szolgáltató-váltás és az ahhoz
kapcsolódó előfizetői szerződés módosítás elfogadásának minősül. "Igen ám csak ebbe elég erősen szokott belekötni a fogyasztóvédelmi hatóság.
A levelüket egyébként én is megkaptam, és túl sok benne a félre érthető közlés és ez nagyon zavaró, mint írtad a csatorna lista is a TV-n igen eltérő ez nagyon megtévesztő és félrevezető.
Pont ezért a húzásaik miatt fogom a meglévő szerződésem felmondani, a poén meg az hogy nem csak én hanem több ismerősöm is ezt tervezi mert nagyon megy a fogyasztó megtévesztése.
A poén az hogy az internettel kapcsolatban meg semmi infót nem közöl a levél, csak a kábeltévét és a telefont szajkózza, pedig az is fontos lenne hogy mi lesz ez után.Egyébként tv szempontjából én megtaláltam a nekem megfelelő csatornakínálatot egy másik szolgáltatónál csak sajnos az műholdas tv és lehet ez miatt újra kábeleznem, igaz volt már ennél a szolgáltatónál előfizetésem de akkor még nem volt tökéletes a program kínálatuk, ami időközben szerencsére megváltozott.
Aki még nem döntött ez ügyben ajánlom a figyelmébe a UPC Direct műholdas szolgáltatását.Itt a csatorna kiosztása[link] és még árban is elég elfogadható arrol nem is beszélve hogy itt van felvevős box, ami szintén hasznos lehet.
-
snemeth
aktív tag
Megváltoztatták a csatornakiosztást az ÁSZF-ben a Digiére és így már valóban változatlan.
Nem lehet, hogy ha nem csinálsz semmit, akkor az ráutaló magatartásnak minősül és ennyiért kapod, ha meg felmondod a TvNetworknél és bemész a Digihez és új szerződést kötsz, akkor meg a Digi minden más helyen érvényes díját fogod fizetni? Persze ez is csak akkor igaz, ha nincs rabságod.
-
Tonyk
veterán
A tegnap esti levél szerint:
"Felhívjuk figyelmét, hogy az ÁSZF módosításának hatályosulását követően beálló változás, továbbá a szolgáltató személyében létrejövő változás, a
kábeltelevíziós, internet és telefon szolgáltatást sem tartalmilag sem árában nem érinti."
(Mondjuk a digi csatornakiosztása nem épp ezt sugallja...)"Tájékoztatjuk, hogy a jelen értesítést követő 15 napon belül van lehetősége jogkövetkezmények nélkül felmondani jelenlegi TvNetwork Nyrt.-vel kötött előfizetői
szerződését. Amennyiben ezen határidőn belül nem kerül sor az előfizetői szerződés felmondására, úgy ráutaló magatartással a szolgáltató-váltás és az ahhoz
kapcsolódó előfizetői szerződés módosítás elfogadásának minősül. "Azaz semmit nem kell csinálni.
Szerk:
Most nézem a levélhez csatolva van egy doksi is, abban meg gyorsan kinyírnak egy rakat KTV-s csatornát... számszerint 11-et....
Ekkora gennyes patkány társaságot. Első levéllel elhitetik, hogy Július 1-től továbbra is minden fasza, marad a régiben, majd azért odab@sznak egy infót, hogy azért Július 1-től kivettünk 11 csatornát.
Azt a gennyes, sötét, gátlástalan rablóbanda mindenit....
Ja, hát így tényleg minden a régi. Tényleg egyezik a kb 0.0000000001 milliszekundummal megelőző állapottal. -
tuser
aktív tag
Tegnapi levél szerint a Budapest X, XII, XIV és XVI kerületet a PR-Telecom veszi át.
Ezek meg vannak huzatva ... 14k 20 Mbit

-
sonique
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
A ma érvényes ütemterv szerint 2010. június hónapban fogunk utoljára kábeltelevízió elofizetést számlázni. Az internet és telefon elofizetések kisebb része megmarad. Ezek a megmaradó elofizetok részben üzleti elofizetok, részben azok az internet és telefon elofizetoink, akiket idegen tulajdonú kábeltelevízió hálózatokon partneri szerzodések alapján szolgálunk ki.
és akkor most az e-kábel kft vel mi a szar van
csak netem lesz tv meg mehet mashova vagy mi !?
nem értem én ezt -
attilav2
őstag
Kipróbáltam a set top boxot egy usb hdd tokkal, ha fat32-re van formázva felismeri. A tok ITE chipes usb2.0 best connectivity. De gondolom más szabványnak megfelelő márkát is felismer.
A régi 120g-s vinyót sikerült egybe fat32-re leformáznom ezzel:
[link]
1 órányi anyagot vettem fel, nem volt probléma. -
zsolt501
nagyúr
A ciprusi bejegyzésű Trumbull Capital Advisors vásárolt a múlt hét végén a Businesslinktől 30 százaléknyi TvNetWork-részesedést - derül ki a tőzsdei társaság hétfői közleményéből. A tranzakció után az év elején még buzgón vásárló Businesslinknél 2,87 százaléknyi pakett maradt.
A pénzmosás magas foka...

-
attilav2
őstag
Megjött az optibox hdmi pvr. Nagyon szép képe van élénk színekkel.
Usb-re vesz fel és vissza is játssza. Bár néha lefagyott lejátszás és az usbn való matatás közben. A ts fájlokat a PVAStrumento konvertálja dvd-képes mpegre, a make ps opcióval,
a packet size-t 2048 byte-ra állítva. Ezzel a progival végre nem csúszik el a hang a konvertált fájloknál. Az epg-ben be lehet jelölni a felvenni kivánt műsort, leegyszerűsítendő az időzítést.
A 818mhz, jól gondoltam az egy tartomány vége 214-818, 214-re állítottam és mindent megtalált, még a kódoltakat is, csatornaváltáskor az információs ablakban jelzi a mhz-et, és ez felmegy 818-ig vagy tovább nem figyeltem.Összességében a benyomásaim pozitívak, bár vehettem volna hd képes cuccot, egyelőre feleslegesnek tartom, egy fullhd tv több mint 100eft, ha nincs ami megjelenítse akkor felesleges a hd képes box.
Itt van egy leírás hogy lehet ts-ből dvd-t faragni [link]
-
attilav2
őstag
[link]
Csak a HD adások vannak mpeg4-ben. Nézd a "digitális műsorok" fület a táblázatban. -
attilav2
őstag
válasz
sonique
üzenetére
A szabvány szerint mpeg2 a dvb-c, a hd az mpeg4 és ez mindenhol így van. Na majd meglátjuk használható marad e. Ez pvr-es box igaz csak pendrivera vesz fel, de az is elég, ezt még dvd-vé kell konvertálni hogy nézhető legyen mert csak az mpeg2 streamet löki ki a drive-ra, de még így is sokkal jobb mint egy analóg merevlemezes bohóckodás pláne vhs.
-
sonique
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
ezt azért igy nem mondanám
a tvnetwork Mpeg2 ben adta a digitalis csatikat
és a HD csatik voltak mpeg4 el kodolvaszoval nem teljesen egyértelmü a dolog
te tudod pl a digi miben sugaroz ?!?
masik ha késöbb lesz elöfizetös csatorna akkor ezekbe a boxokkal nem lehet majd nézni a csatornakat
szal tök felesleges sztem evvel szenvedni már
julius elejéig a halozaton elérhetö lesz és azutan kapcsoljak le
ez pedig nem azt jelenti hogy neked julius masodikatol már a digi jönhanem azt hogy már joval elötte att kell szerzödnöd vagyis nagyon hamarosan
-
attilav2
őstag
Már megrendeltem az usb-re rögzítős, hdmi kimenetes optibox-t.
Apámék boxával nem mertem volna kisérletezni, ha meg is találta volna a csatornákat akkor teljes lett volna a kavarodás a thome csatornákkal, tehát mindenképp a gyári beállítások visszaállítása és ezzel összes csati törlése kell legyen az első lépés, azonban ha így sem talál semmit, és esetleg a thome-os csatornákat sem hajlandó megtalálni, akkor kibeleztek volna főleg apám barátnője.Elképzelhető hogy a 214mhz a kissebb csomagokban levőknek szolgáltat digitális adást, mivel értelemszerűen a 818 mhz a legkissebb és a középső csomagban nem érhető el.
A dtvnews fórumon kiveséztük ezt és senkinek sem talált csatornákat aki thome-os boxxal más szolgáltatónál kisérletezett. Hiába állította át a paramétereket. Szoftveresen le van védve.
De nem is jegyzi meg a beállításokat ha kilépek a telepítés módból, (globalteq gcr300cx). -
attilav2
őstag
Akkor a honlapjukon miért 214mhz van megadva ? 256QAM-ot is megadtam ha más qam érték volt akkor nem volt jel, ha átraktam 256-ra akkor egyből megjelent a jel, igen jó 92-99% szinttel.
Kölcsön volt az STB, és apám nagyon nehezen adta oda, ha valami elcsesződik benne akkor kinyírja a barátnője. Nem nagyon merek vele kísérletezni, de nyilván célszerű lenne törölni az összes csatornát egy gyári beállításokkal aztán utána ráereszteni a keresést immár a 818mhz-n, mert ha benne maradnak a régi csatornák akkor lesz kavarodás, és apám megkapja a magáét. Ha resetelem és akkor sem hajlandó csatornákat találni akkor irtó nagy botrányt fog csapni az a nő. Azt esetleg ellenőrizhetem hogy a 818mhz-n van e jel, de erre sem valószínű h odadják már. Egyelőre mástól nem tok kölcsönkérni. Talán egy t-home-os rokon tudna egyet adni, de azt már pofátlanságnak érezném. Apám is csak úgy adta oda hogy előbb ezzel a t-home-ossal konzultáltam lehet e valami baja ha átállítom és végigkerestetem rajta a tvnetwork csatornákat, mondta hogy le van zárva szoftveresen és valószínűleg nem fog menni. Másik fórumon is panaszkodtak arra hogy thome-os box más hálón nem talált semmit pedig a paramétereket átállították. Persze egy szűz boxxal jobban mernék kisérletezni, csak kérdés tudna e adni, meg nem lenne e pofátlanság kölcsönbe kunyizni egyet ? Szerintetek ? Egy jobb box 20.000 felett van, ha nem működik akkor kiadtam egy valag pénzt a semmire, szal jó lenne előbb egy teszt.
-
törölt tag
Május 13. óta brutálisan le van lassulva az internetem. Telefonon tettem hibabejelentést, mire azt mondták ez még benne van a garantált sávszélességben. Gyakorlatilag tizedére csökkent a letöltési sebességem. Havi 8500,-Ft-ért szerintetek ez elfogadható? Egy rakás F*s! Nagyon dühös vagyok...

-
Tonyk
veterán
Aldomaint kizártnak tartom, hogy az isp frissítgetné. Azt majd feloldja a dyndns.
De próbáld ki, én megtettem.
Regisztrálj be egy ip-re egy címet, nézd meg hogy megy-e. Majd, tedd át másikra ip-re. Nekem 1 perc múlva az új címen ment.
De az újonnan regisztrált cím is azonnal megy, pedig még azt sem frissítette a szolgáltató DNS-e. (azaz ha a szolgáltatóra várna, akkor addig fel sem tudná oldani, ennek ellenére azonnal megy.) -
forrest85
senior tag
-
club1
veterán
Van egy routered mondjuk xy szolgáltató hálózatában. Megváltozik az IP-je. A router rögtön bejelentkezik a dyndns.com-hoz, és jelenti az új IP-t. A dyndns.com fogadja, beállítja a saját DNS-ében. Ez a része eddig megvan kb. 5 másodperc alatt. A kérdéses 5 perc vagy akár fél óra az, hogy a routeredhez rendelt névhez tartozó új IP eljusson az összes ISP DNS kiszolgálójához. Magyarországon pl. a második legnagyobb ISP 3600 másodpercenként frissíti a DNS-ét, ha ebből a hálóból próbálod meg elérni a megváltozott IP-jű routeredet, akkor legrosszabb esetben (ha az előző IP-t mondjuk pont egy újabb dyndns.com-os ügyfél kapja) még 59 percet kell várjál a sikeres feloldásra.
-
Tonyk
veterán
Most hirtelen nem látom át, hogy a helyi szolgáltató dns-e hogy jön ide, de szerintem friss ip és a név (aldomain) összerendelését még mindig a dyndns végzi (mert az kétlem, hogy rootdnst tartana bármely magyar szolgáltató
). De lehet tévedek.
Amint létrehozok egy dyndns címet az azonnal elérhető azon a néven, függetlenül a szolgáltató dnsétől.Az hogy a router nem intézi el azonnal a dyndns-el az új cím "bejelentését", ahogy megkapja a szolgáltató DHCP-jétől, az meg megint nem a szolgáltató hanem a router sara.
-
Protezis
őstag
Most épp nem szállt el hibával a speedtest. Szánalmas.

-
Protezis
őstag
Egy hónapja köttettem be az 50-es netet, és valamikor hozza a maxot, valamikor meg szakadozik, nincs net, hasonlók. A tököm tele van vele, nekem folyamatos internetelérés kell, ha nem is mindig max sávszéllel. A T-s net háromszor ennyibe került és hatod ilyen gyors volt, de az legalább mindig volt.
-
Tonyk
veterán
Fix ip : fix ip
Dinamikus ip: nem fix, de domainnevet rendelhetsz a folyamatosan változó ipdhez. Ezentúl nem azt adod meg, hogy 84.x.y.z -n van a szervered hanem a pl.: pityuka.dynds.org -on. Ha tudja a router ezt a funkciót, akkor automatikusan elintézi ezt a dyndns-el. -
DRB
senior tag
Azt tudja valaki, hogy továbbra(a Digire átállás után is) olyan router kell ami tudja a PPPoE Relay nevezetű okosságot? Emlékszem mit rohangásztam egy megfelelő routerért, mondjuk nem égető a dolog, működik most is, csak eszembe jutott, hogy ha netán másik lesz valamiért akkor milyen legyen. Kipróbálni nem tudom, mert külön kapcsolgatni ezt a funkciót nem lehet benne.
Szerk:
Jut eszembe, megkérdezhettem volna a Digi fórumában is.
Ha nem tudjátok akkor felteszem ott is, lassan így is úgy is oda kell "költöznünk". -
Lala6
addikt
Én most is dyndns-t használok, nem reklámozom az IP-m feleslegesen. Na meg a Dyndns-t könnyebb megjegyezni is.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Hozzánk is jön a Digi a TvNetWork helyett a lépcsőházban kiépítettek egy új rendszert...... (szerzősésünk fel van mondva) a fix IP illetve dyndns miben külömbözik? Mondjuk én úgy vettem észre ugyanazt a 64 csatornát adja majd mind a TVNetWork adta illetve a netet is csak olcsóbban 400Ft-al, nekem nincs választási lehetőségem mert a T-kábel van még a lépcsőházban (neve VidaNet) olyan meg volt annó na az drága és gagyi is.

-
pane
tag
Fix IP címnek is lőttek akkor?
-
DRB
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Megvolt az átkötés, közben kikérdeztem az szerelőket. Hát úgy tűnik az van amit gondoltam, a Tvnetwork meglévő hálózata kuka, bár egészen nem voltak benne biztosak a srácok.
Azon gondolkozom én is amit Te is írsz, hogy ennek mi értelme volt? És lesz itt más probléma is nem csak a hitel amit vissza kell fizetniük majd. Most ugye rengeteg "új" előfizetőt rácsatlakoztatnak a már meglévő hálózatukra, illetve ez nem lenne gond ha egy normál folyamat lenne, de ez így hirtelen(kb.1 hónap alatt) egy (viszonylag nagy)szolgáltató összes előfizetőjét rákötni.
Szerintem necces lesz. Nem értem miért nem lehet tovább is használni a Tvnetwork hálózatát és lassan felfejleszteni a Digi szintjére, bár szerintem atom stabil volt így is, de ha mindenképp kell a Gpon-os rendszer, akkor átalakítják idővel. De nem kidobni kéne! Totál nem értem.
Nyomtam egyből egy sebesség tesztet, egyelőre jónak tűnik, kicsit a feltöltés lassabb, de ez még nem olyan vészes, majd egy hónap múlva este 7-kor kíváncsi leszek mit tud.Szerk:

Na most meg ennyi, úgy tűnik jó 2-3 Mb/s-ot váltakozik a feltöltés(15 perce 17 Mb/s volt, 5 mérésből 5-ször, erre írtam , hogy kicsit lassabb), a letöltés nagyjából ennyi volt az előbb is. Rendben most jó, de én rohadt kíváncsi vagyok mi lesz egy hónap múlva...
Mondjuk az első mérés az Bp-i szerver volt, lehet most kicsit le van terhelve, mert egy cseh szerverre is gyorsabb a feltöltés. -
snipr
aktív tag
-
zsolt501
nagyúr
Hát igen, ez elég érdekes lesz, már csak azért is mert vettek egy kész rendszert amit nem akarnak használni, csak azt nem értem akkor minek vették meg (de sok pénzük van úgy látszik nincsennek még kellőképpen eladósodva), kíváncsi vagyok ennek mi lesz az értelme azon kívűl hogy net szempontjából stabilabb netet lehet adni, de az anyagi megtérülés igen kétséges ezen a piacon, fölleg ha hitelből építkeznek.
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Hozzám holnap jönnek átkötni a netet, nekem egy picit drágább lett, de elvileg gyorsabb is(2900 Ft-ról 3500 Ft-ra és 25/10 Mb/s-ről 30/20 Mb/s-ra), egy valamit viszont nagyon nem értek. Miért is kell átkötni a kábelt az egyik(Tvnetwork) dobozból a másikba(Digi)? Csak az ügyfeleket vették át de az infrastruktúrát meg nem? Ha így van akkor azt ki fogja használni, vagy annak annyi, átadták az enyészetnek?
Egyébként én megvoltam elégedve a Tvnetworkal, talán egy év alatt ha egyszer volt kb. másfél órára egy leállás(persze mikor nem voltam a gépnél pl. éjjel akkor lehetett még ilyen amit nem vettem észre). A sebesség stabilan megvolt mindig 25/10, úgyhogy én ennek a váltásnak nem túlzottan örülök, de hát ez van ezt kell szeretni.
Mindig ennyi volt, majd kíváncsi leszek a Diginél hogy alakul a sebesség. -
attilav2
őstag
válasz
csbence30
üzenetére
Ez a [G-Pon] nem rossz!
Akkor ez azt jelenti hogy stabilabb lesz a net. De akkor újra kell kábelezni,
az optika az most is eljön a házig vagy annak közelébe csak a lakásokba osztják szét utp-n.
Megéri nekik kiépíteni a G-Pon-t ? Ha már egyszer felvásárolták a hálózatot akkor
miért akarnának még milliárdokat rákölteni ?
Azért tart eddig a váltás mert átépítik a hálózatot ? -
attilav2
őstag
Voltam az üf on semmit nem tudtak mondani mikor lesz az átállás.
Kipróbáltam a t-home-os set top boxot, paramétereket átállítottam a telepítés menüben, 256qam 214mhz 6875 szimbólum, és nem talál csatornákat pedig a jelerősség 92% minőség 99%. Van még olyan hogy a gyári beállítások visszaállítása de ez az összes t-home-os csatornát törli, nem merem mert attól félek ha visszaviszem apámékhoz akkor esetleg a t-home-os csatornákat se találja meg, a barátnője meg kibelez ha nem működik a stettopbox.
Próbálkoztatok már t-home boxxal ? Mit kell vele csinálni hogy menjen a tvnetworkön ?
-
reloop
csendes tag
Ma voltam bent a Tvnetworknél, ahol már egyben van Digi ügyfélszolgálat is (Szeged)
Kérdezték merre lakok, és hogy kaptam e levelet mondtam még nem, de az ügyben jöttem, mert lejárt a netnek a hűsége. Kiderült, hogy a Juharfás utcában itt Makkosházán majd a második körben lesz lehetőség az átállásra és erről levélben értesítenek a hölgynél volt egy lap amin azok az utcák voltak akiknek már ketyeg a 60 nap! Azt mondta ahogy halad a digi a kiépitéssel ugy kapjuk mi is a levelet és akkor jöjjek be ujra. Adott prospektust, nekem kedvezőek voltak a feltételek jó akciós ajánlataik vannak, egyelőre a másik asztalnál mondták, hogy az összes hűségszerződés a levél kézhezvételétől számítva semmisnek minősül majd tehát akár nyugodtan kössek arra az 1 hónapra hüséget és akkor nyerek pénzt egyelőre igy is tettem várom majd, hogy mikor jön a váltás. -
klezzz
tag
válasz
snemeth
üzenetére
Én se kaptam még levelet, viszont a házba már ki volt írva, hogy jönnek a digisek szerelni valamit és legyen kinyitva a pince...

Reméllem nem barmolják el a jól működő hálózatot, 50 megabit mindig megvolt, kimaradásra nem is emlékszem, hogy volt valaha.
Az a kérdés hogy mit akarnak szerelni vajon, mikor elvileg csak át kell venni a hálózatot?
-
attilav2
őstag
De legalább zone reality lesz!
Meg sok fajta discovery. Ha az átálláskor is ez a kiosztás marad, ez egyáltalán nem biztos.
A tvnetworkon is volt reality, sajnos levették.
A digitális adások viszont továbbra is kódolatlanul jönnek majd!
Legalábbis a digi honlapján az van h nem kódolják, így mindenki olyan készülékkel nézi amilyennel akarja.
Az érdekelne hogy megszüntetik e a pppoe rendszert és mac alapján jelentkeztetnek majd fel
tudtok erről valamit ? Mert a digi lanos hálózatain így van ha jól tudom. A logika azt diktálná hogy maradjon a jelenlegi hálózat/rendszer, mert ez lenne a legolcsóbb nekik.
Mi itt a csanádi utcában nem kaptunk még semmit hogy át kéne szerződni. De egy barátom már kapott levelet a digitől a város másik végében.
Nem értem mit kell ezzel ennyit szarozni, egyszerűen cakli pakli át kellett volna venni az egészet és értesíteni mindenkit egy időben akár emailben hogy mostantól a digi hozza a számlát, és hogy meddig lesznek még a tvnetworkos csomagok, és mikor lehet lehet újraszerződni vagy visszamondani, nem tudom miért jó nekik ez a ködösítés. -
Lala6
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Net-ben szerintem nincs olcsóbb a digi LAN-tól. A Digi topicban nem is panaszkodnak rá nagyon sokan, így valószínű nekem az lesz.
A TV kínálat nekem sem tetszik, inkább a UPC Direct-re fogok előfizetni. Műholdas rendszer kiépítve, csak a kártyát kell beledugni. Így nekem nem kerül semmibe a havidíjon felül (és így legalább tudok csatlakozni a card sharing hálózathoz
). -
zsolt501
nagyúr
Javaslom azoknak akiknek kábeltévés, vagy ADSL internetje van a Tvnetwork-nél az várjon, mert szerintem a szolgáltatók valószínűleg ha ügyesek akkor megfogják ezeket az ügyfeleket is keresni ajánlataikkal, mert nem minden esetben és szolgáltatásban érdemes a digivel szerződést kötni (nem minden esetben az ár dönt, hanem a kínálat is).
Pl. nekem a tv szolgáltatása nem tetszik a diginek, mert sok az a csatorna ami nekem hiányozni fog, és más szolgáltatónál ezek megtalálhatók.
-
Lala6
addikt
válasz
donpedro13
üzenetére
Hát akkor csak jön majd nekem is valami, egyelőre semmi fejlemény.
-
Lala6
addikt
válasz
donpedro13
üzenetére
Te kaptál már tőlük levelet? Nekem még nem jött semm (szintén újhegyi).
És igen, én is ET-ztem anno

-
nfire
csendes tag
áhh, vicc ez a szolgáltató, 14. kerben már február óta használhatatlan a net esténként, most is 10/2-es csomag kőkemény 0.5/2 mbiten teljesít.
-
donpedro13
csendes tag
Nem tudom mi van a céggel, nálunk is (Bp, Kőbánya X. ker) felvásárolta a szolgáltatási területet a DIGI a TVNetwork-től. Remélem nem mentek csődbe
Mondjuk felajánlották hogy a tvnetworkös e-mail címet még megtarthatjuk egy évig, szal ebből arra lehet következtetni, hogy nem csődöltek be.
Szerettem őket, mert jó szolgáltatást nyújtottak, nagyon ritka volt a kiesés, leállás, stb. Pingben mindig első volt, mondjuk abban a DIGI se rossz, de ők német szerveren 5-10 ms-el, magyaron kb. 5 ms-el vannak lemaradva. Ejj, a régi szép időkben ET-ben Obinetes szerveren 6-8-as pingem volt
Nah mind1, ez már csak nosztalgia. -
Hali!
Szegedi vagyok. Valaki foglalja már össze, hogy miért szűnik meg (egyáltalán megszűnik-e) a tvnetwork és mi lesz az ügyfelekkel. Köszi! -
csbence30
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Nem vagyok mukanélküli, ezt egy szoval sem mondtam, csak nem dolgozom távközlési szolgáltatónál amióta eljottem a TVNtől.
Remekül érzem magam a jelenlegi munkahelyemen, nem terveztem, hogy a digihez megyek, ugyan Te többször utaltál erre, ezt meg én nem tudom miből következtetted..Sajnálom, ami Veled történt, nem tudtam ne haragudj! Minden jót kívánok Neked, sok sikert a műtéthez!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
csbence30
üzenetére
Ezzel a mentalitással és ésszel nem csodálom hogy munkanélküli vagy...
Szerintem ezt hogy mi nem tudjuk hogy mit használ a Digi és a Tvnetwork nem tudom miből következtetted le...De sok szerencsét a következő munkahelyedhez...(a diginél).
Igen ráérek, mert elmondhatom sajnos hogy 37 évesen már rokkantnyugdíjas vagyok mert csípőprotézist kaptam, és sajnos várom a következő operációt.
-
csbence30
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Kb másfél éve dolgoztam TVNnél, tehát igencsak nem mostanában. Jelenleg nincs munkaviszonyom egyik szolgáltatoval sem, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Te a "szomszéd lépcsőházrol beszélsz" ahol szar a ping,stb de Tvnetwork adja neki a netet. A Tvnetworknek Lan-os szolgáltatása van, ami szerint optikai kábel nem a lépcsohazakba megy,hanem csak nodokig es onnan utp+koax a hazakba. Digiéknél meg G-PoN van, ami teljesen más. De mindegy, nem magyarázok Neked, mert latom Te félóranklént megfordulsz itt es nagyon ra is ersz, hogy az egesz napod ebbel all ki, hogy itt osztod az IQ-t.
Es milyen, jo hogy van ebben társad is, akivel jol megertitek egymést...Ez szép dolog, ezert sok sikert kivanok hozza a továbbiakban, majd valamikor 2-3 ev mulva visszanezek ide talan, de szerintem akkor is Te leszel itt a föokos és majd akkor éppen ugyanitt tartanánk, hogy a digi csodbemegy nemsokara, hitreltorlesztes stb. Sokan drukkolnak ennek, mar evek ota és lásd azota van sajat sportcsatornája a cégnek, 4évre megszerezve moto gp, 125,250cm3 kozv jogait(Talma is) hd minosegben es jonéhany focimeccsel is ez a helyzet. Magyarorszag elso sportcsatornaja HDben,de ez is egy olyan dolog, hogy minek sportról magyarázni olyannak akinek a sport a billentyuzetleutesben merul ki.
SOk sikert a további szapuláshoz és jóétvágyat az ebédhez!
üdv.
-
klezzz
tag
Tessék ftp direkt tesztelni: ftp.fsn.hu
-
-
akivan
csendes tag
Ahahha ,nincs is a networknek mar lassan szolgáltatási területe.
Adsl -es ügyfele egy darab nincs, kár ide irogatni ez ügyben.Ja hogy van meg par szaz ember erintö signetes takolmánya az egy dolog,majd le lesz bontva az is.
Szeged meg az összes terület el van adva ,ébresztő!Nyissatok uj topikot. -
sonique
őstag
már bocs de ha adsl em lenne nem itt kéne rég hozza szolnom mert semmi köze honapok ota a céghez ..
nincs is mas net már a cégnél mint lannet és coaxnem a UPC nem volt drága
soha nem is volt bekötve csak a tv része
mert akkor még interware adsl em volt mikor jöttek halozatot épiteni
és tvnetwork lett a net késöbb a tv is hogy ne 100 felé fizetgessek ...szoval nem azért mert drágállottam
jelenleg a hazban UPC és a tvnetwork van és rézdroton ami a T töl lehetséges ..nem kell itt az észt osztani marhaságok alapján
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az azért komoly lenne.. (lehetne) 

)
Azt a gennyes, sötét, gátlástalan rablóbanda mindenit....

). De lehet tévedek.

Nah mind1, ez már csak nosztalgia.