Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci4
senior tag
válasz
Ed Rush
üzenetére
Végül arra jutottam, hogy jó ez így ahogy van.
No de csak azért, mert tegnap ránéztem utorrent beállításokra és hopp!
El is felejtettem, hogy anno volt egy letöltési korlát beállítva.. (hogy mér pont 6M/s meg nem mondom
)
Feldobtam 10M/sec-re, és hopppppszlá.. máris begyorsult mint ááállat!
9M/s átlagban megvolt, de a rekord 9,6M/sec lett!

Szóval torrentet nem lassítja, hasít mint állat ha kell.
Webre meg bőven elég a amit tud. Még ha HD-s videót nézek mondjuk youtubon arra is..
-
Laci4
senior tag
válasz
Ed Rush
üzenetére
ŐŐ.. ezt nem tom nekem akartad-é címezni, ha igen, nem tudom hogy jön ide.. nincs wi-fin a gép, meg a router sincs bekötve (az is csak sima vezetékes volt. Edimax BR6104k)
Újpest: már nem csak kápmegyer.. sőt ott nem is tudom van-é... én Újpest központtól kb. 4-500méternyire vagyok..
Víruskereső: megvan a bűnös, már csak a megoldást kell megtalálni.. a káposzta is megmaradjon, de a kecske is jól lakjon

Bár webre bőven jó az 56-os sebesség is..de ha már 80-at fizetek, meg lehetne, miért ne?!

-
Laci4
senior tag
válasz
Ed Rush
üzenetére
Első és legfontosabb a Digi NEM vette meg a TvNetwork-öt, hanem bizonyos szolgáltatási területet vettek át!!! Ez lényeges kérdés, vagyis a TvNetwork nem = a Digivel!!!
A másik fontos infó, jelenleg az átvett területek:
- Bp-n X. és XIII. kerület
- Szeged, illetve környéke (Kisszállás, Tompa, stb...)No meg IV.kerület..vagy legalábbis egy része. (itt vagyok, ezért tuti)
A levelezéshez csak annyit, hogy 2010. 12. 31-ig él még a TvNetwork-ös mail cím utána törlik azokat.
Aki levklienst használ, azt állítsa a beérkezőt mail.tvnetwork.hu-ra, a kimenőt mail.digikabel.hu-ra, ja és a kimenőnél a hitelesítést aktiválni kell. Ott a bejelentkezést kell kiválasztani és a PPPoE-s felhasznevet és jelszót meg kell adni.Akinek ez komplikált, az használja a TvNetwork-ös WEB-es bejelentkezést:
http://tvnetwork.hu/Vagy nézze meg a digi honlapját.. van pár képes segítség!
És végül a lényeg!
Ha a letöltési sebességedet nem tartod megfelelőlen, akkor az alábbiakat tedd:
- ha routert használsz, akkor kösd át egyből számítógépre a kábelt és csatlakozz a PPPoE-s felhasznévvel/jelszóval
- A sebesség méréskor lehetőleg minden más letöltést kapcsolj ki, (Torrent, Youtube, víruskereső frissítés, stb.)Topnetem van, kicsit keveselltem az 56M letöltést.. de gondoltam, majd lesz jobb..

Routert, még a tvnetwork időszakban száműztem, mert 30M környékére fogta vissza az 50es netet.
A te infóid alapján jött az ötlet, hogy esetleg a víruskereső, tűzfal fogja-é meg a sebeséget.
Avast 5 full-t használok.
Elösször az összes védelmet offoltam, és láss csodát!

Aztán kapcsolgattam vissza a különböző védelmeket, arra jöttem rá, hogy úgy néz ki, semmi más nem fogja vissza, csak a "web védelem", és a "hálózat védelem"
Ezt a kettőt kikapcsolva, mértem egy ilyet is!!
Mondjuk ahogy értelmeztem, ez esetben gyakorlatilag net felöl mintha nem is lenne védelmem
Torrentnél még ki kell majd próbálnom, a P2P védelmet.. lassít-e, vagy sem.
Megpróbálok majd utánaolvasni, hátha van valami megoldás erre.. valami beállítási lehetőség Avast bugyraiban...elég régóta használom már.. kár lenne megválnunk (no meg jönne, hogy mire váltsak
)Köszi a sebességes ötletet!

-
Laci4
senior tag
Nekem mióta átkötötték eleinte volt net.. aztán hétvégére elszállt.
Védelmükre legyen mondva, hogy 2-3 óra múlva megcsinálták. (a házban fosott be valami)
Aztán másnap megint.. megint telcsi.. megint volt estére...
Azóta szerencsére stabilnak tűnik, bár a 80-as szintet nem igazán hozza.
A röhej, hogy haveromnak a 20-as van, és kb. ugyanezt a szintet hozza
(olyan 40-45 körül)
Jah.. és egy hét 2 telefonálás után (a netet nem számítva) lett telefon is végre.. legalábbis tegnap még ment

Viszont azt hiszem lassan itt elköszönök.. hisz már nuku tvnetwork nálam.. megyek digi topikba.. biztos van valahol

Szóval sziasztok itt! És köszi az eddigi segítséget...

Bár még egy ideig hagyom a hsz megfigyelőt.. -
Laci4
senior tag
Halli!
Nekem volt hasonló, mondhatni ugyanilyen problémám..
Igaz, nekem már megvolt hogy hétfőn jönnek kötni a digit.
Előtte csüt.-péntek körül lassult be, majd szombaton zéró lett..
Mivel nem voltam itthon, meg tudtam,hogy hétfőn jönnek, nem is foglalkoztam vele sokat..
Pláne,hogy nem kapcsolható dumát nyögte a telcsi nekem is..Én a helyedben, ha ti is a digi átvette, átveszi területen vagytok, megpróbálnám a digit.. hátha tudnak valamit...
-
Laci4
senior tag
válasz
bekesics
üzenetére
Nah.. nálam is voltak ma... újra ven NET-em!

Mondjuk a 80as sebességtől azért még távol van, és a pingem se az igazi, de elmegy...Nálam kellett álítani, de össz-vissz annyit, hogy más a felhasználó-pass kombó.
bekesics:
Így van.. kb. 2 perc kereséssel (pici logikával) meg is találtam
Amit még hozzátennék, hogy a levelezőben is kell a hitelesítés.
A felhasználó+pass ugyanaz, mint a net felcsatlakozáshoz.
Legalábbis nekem azzal megy.. igaz, nálam kicsit másként kell beállítani, mert The Bat.ot használok, de a lényeg ugyanaz: az smtp-t átállítani, és kell egy hitelesítés is hozzá..Jah.. hardveresen meg annyi volt, hogy itt bent levágta a régi utp kábelvéget, rákötött helyette egy dobozkát, amin van egy utp, és egy telcsi dugesz.
Illetve a tv elosztókról leszedte a szűrőt(nálunk a tv kábelen jött a telcsi, modemen keresztül),egyik osztót lecserélte 2esre a 3as helyett.
A régi osztót, meg a szűrőket itt hagyták, csak a modemet vitték el.uh.. most nézem.. mellékattintottam és nem Bp. szervert mértem. Így azért mindjárt jobb a ping, meg a feltöltés is.

-
Laci4
senior tag
Hát ez marha jó.. mára nulla a net..
Nem tudok csatlakozni.. asszondja a winfos, hogy valszeg nem jó a felh. jelszó páros...
Szuper..
Lehet ezek a suttyók már levettek a listáról? (tvnetwork), mert úgy vannak vele hétfőn kötik a digit, akkor már le is vagyok kakkantva?!
(mobilnetről vagyok... fórumra elég.. 1gigás csomag)Jah.. telefon még mükszik. a vonalasról a 1289-re asszondja nem kapcsolható... mobilról kapcsolt.. 7 percig "minden kezelőnk foglalt.. várjon...." k..ják be

-
Laci4
senior tag
Ez LOL!
Kiváncsiságból csak megnéztem: 50/25 Lan-net: "- 7680/3840 kbit/s garantált le- és feltöltési sebesség
Aham:
Bevallom,hirtelen nem voltam 100-as az átváltásban, de szerencsére speetest.net okos, és ebben is segít
Nah.. gondoltam felhívom már őket, egy telefont megér.. hátha.
1289, 1-860-0890... a hívott szám, jelenleg nem kapcsolható!

-
Laci4
senior tag
A francba.. tegnap este óta nálam se frankó valami.
Csöppet belassult nem tudom mi a franc lehet.. csak ez még ha jól sejtem bőven a garantált sebességben van.Lehet nem is foglalkozok vele, mert még tvnetworkos, de hétfőn meg jönnek "kötik be" a digit.
hétvégén meg úgyis pont melózok...
Jah.. és a legnagyobb csomag.. asszem 50/30vagy mennyi is...
És ez a legjobb eredmény.. ennél csak rosszabbat mértem :S (bp-újpest) -
Laci4
senior tag
Ejj.. látom Szegeden nagy a szívás a digivel.
Remélem itt Pesten nem lesz ugyanez, mert a napokban kötöm meg velük a szerződést..
De ezek után tuti csak egy évre...
Félek ugrik a jó pingem (cod4), meg a frankó nettkapcsolat
-
Laci4
senior tag
Ehh. az elmúlt napokban esténként, (24-03) úgy látom rendszeres lett a net kimaradás..
Tegnap este is éjfélkor mintha elvágták volna.. :S pedig még elvileg tvnetwork... ettől féltem..remélem csak az átállások miatt van...
-
Laci4
senior tag
válasz
snemeth
üzenetére
Meg akartam kötni a szerződést a Digivel, de még nem lehet, mert még nincs beüzemelve a hálózat.
A Tvnetworköt még nem mondtam le, mert nem akarok szolgáltatás nélkül maradni.
A tv networkos ügyfeles meg azt mondta, hogy hozzájuk kell majd írnom egy lemondó levelet, amiben meg kell jelölni a lemondás időpontját.
Ráadásúl úgy, hogy ök a beérkezéstől számított max 8 nap múlva tudják ezt megtenni.
Tehát hiába küldenék pl hétfőn egy levelet, hogy 16.-ától nem kérem, nem tudnák teljesíteni.
Viszont amíg nem tudom, hogy a Digi mikor tud jönni, addig számolni se tudok..
de az elsődleges, hogy még nem megy a rendszer nálunk :S -
Laci4
senior tag
Nem nyertem ma.. a tömbünkbe még nincs "aktiválva" a cuccuk..
Még kell velami alkatrész..kb 2 hét... -
Laci4
senior tag
Jah.. hogy JA! Digi adások.. az máás azt nem néztem

Mondjuk a T-t lehet még megkérdezem holnap mit tudnak, mert húztak ide a villanyóra szekrénybe optikát.. itt figyel a vége ledugózva.. asszondta a srác, hogy lakásig optikai lesz a rendszer
Az azért komoly lenne.. (lehetne) 
-
Laci4
senior tag
Ha te mondod.. rendben

DE! (úgylátom csak nem úsztam meg a scannelést)
Ezt skubizdd meg.
Aztán olvasd el amit írtam " (kivéve a tv, mert arról pont most jött egy levél,hogy változtatnak a csatornakiosztáson.. összevetettem, gyakorlatilag uaz. mint a digié)"
Majd nézd meg ezt, ami a fenti lap másik oldalán van.
És mindezek után töltsd le EZT. Keresd meg BP-t.(elsó munkalap) hasonlítsd össze az előző táblázattal....Nekem ezek az infóim..
Illetve még annyi, hogy amikor a digi-s ügyfeles sráccal beszéltem, elmondtam neki,hogy mit mondott a tvnetworkos. Illetve,hogy ha jól látom, akkor gyakorlatilag ugyanaz lesz a tv, mint az ővéké, gondolom pont a háló átvétele miatt,helyeselt...
Tehát én ezeket az infókat tudom, ezek alapján mondtam amit...szerk: ha meg már scanneltem, még ezt küldték a fentiekkel együtt.. no meg persze a tvnetwork csekket

-
Laci4
senior tag
válasz
snemeth
üzenetére
Nah srácok, én is beszélgettem az ügyfélszolgálatokkal!
Tv-network:
Ha nem csinálok semmit, ugyanezekkel a feltételekkel (kivéve a tv, mert arról pont most jött egy levél,hogy változtatnak a csatornakiosztáson.. összevetettem, gyakorlatilag uaz. mint a digié) megy minden tovább. Ugyanaz az ár, ugyanaz a net sebesség.
Kérdem meddig? Háát. talán mig le nem jár a hűség, de ezt már a digi tudná megmondani..jah
DE!
Ha akarom, fel is mondhatom, hűség ide-vagy oda.Digi:
Ha nem csinálok semmit, marad minden ugyanaz,(tv csat. kiosztást fentebb).
A számlázással ha van valami tv-networkot, ha a szolgáltatással, akkor öket csessztettni.
(kezd bonyolódni
)
Viszont azt is megcsinálhatom, hogy felmondom a tv-networköt, és megkötöm náluk az ő feltételeikkel.
(legalábbis remélem,hogy lehet, mert a netes onlány igénylésen a mi lépcsőházunk pont nincs rajta..)Én személy szerint ezt fogom tenni.
Mert:
- Nem tetszik ez a ők számláznak mi szolgáltatunk, ki tudja meddig hogyan merre...
- Jelenleg 50/asszem 20as netem van, Bónusz tv programcsomag + telefon. ez 5467 Ft.
- Diginél 80/25 net, Digi+ tv csomag (uaz mint tvn Bónusz), +telefon, 1éves hűség aláírásával 5200Ft-ra jön ki.
(ez utóbbi az akciójukból adódik: fél évig 3000ft összesen a fenti, aztán fél évig listaár: 4500+2900 ből adódik..beszorozz összead, eloszt 12vel)Tehát kapok elvileg gyorsabb netet, olcsóbb telefont (+ ingyen perceket, bár szinte sose használtam a telcsit), ugyanazt a tv-t, mindezt havi szinten 267, éves szinten 3204ft-al olcsóbban.
A kérdés csak egy, a szolgáltatás minősége marad-e olyan "jó".
Netem szinte mindig hozta a max értéket. Pingem (cod4ben) szinte mindig a legjobb volt a csapatban.
Tv nem izgat annyira. többnyire gépen nézem ablakban.. ritkán a "nagy tv-n" (régi 63cm-es Crt)Ami minusz, ugrik a fix ip(legalábbis ha jól tom diginél nincs fix), bár ez, hogy fox ip-m van, nemrég esett le, így nem is nagyon használtam ki, ergo nem érint...
Kb. ennyi.. holnap ha ki tok menni melóból kiderül,hogy megy-e így a dolog. Ma csak 14ig voltak elvileg a Digi irodában.
jah. Tvnetworkot meg "írásban" kell lemondani...
-
Laci4
senior tag
válasz
sonique
üzenetére
Hááát.. szar helyen vagy.. mármint netügyileg..

Nekem se volt semmi bajom a nettel.. nagyon frankón hozta a sebességet.. kimaradás nagyon ritka volt...
Nem egyszer megjegyezték, pl ma is, hogy "szar" a pingem...(COD4) lazán 10es pingeim vannak... mig másoknak legjobb esetben is 20-30as..
Szóval net nekem sirály volt.. (de lehetett is olvasni, hogy a LAN-nettel nem nagyon van baj, a többivel viszont igen...)Tv: nem nagyon nézem.. általában gépen kicsiben. mint most is.. arra bőven megfelel..
Szal én nem tom milyen lesz a digi ezután, de majd meglássuk...
Te sajna szar helyzetben vagy.. de nem sokat tudsz tenni ellene.... -
Laci4
senior tag
Bevallom.. tegnap nem mentem el érte,mert volt itthon még egy valag csekk.. úgy voltam, összeszedem, megírom őket, és majd ma elmegyek velük.. és akkor elhozom.. fél 8kor már nem rohantam vissza..
Ma meg kipihentem magam.. mert holnap reggel 4kor ébresztő, és irány tiszafüred.. de máris megyek a postára, meg még pár dolgot elintézni.. este megírom mi van volt benne

-
Laci4
senior tag
Nyah.... estére lehet tudok valamit mondani... nemrég hivtak otthunróóó... hogy jött valami értesitő.. ajánlott levél vagy küldemény(tvnetworktől).. vagy valami... postás hagyta a papirt..
18ig meló.. szal utána irány haza-posta.. kivi vagyok mi jött..
-
-
Laci4
senior tag
válasz
sonique
üzenetére
külön a p2p dolgokat, torrent pl nem korlátozzák már?
Mert anno nekem azért lett elegem belőlük....nem volt túl nagy forgalmam, de a letöltési sebesség torrenten kaki volt.. (a feltöltést meg se említem..)
Ha meg sebesség tesztett toltál,hozta a papir szerintit..Bár ha jól értelmeztem itt a dolgokat, nekem még szerencsém is lesz, mert Digi lesz..
A tv nem izgat annyira.. 90%ban itt a gépen nézem kicsibe analógba.. de ha nagyba nézem, akkor is egy jó öreg 63cm-es hagyományos tv-n
No meg a tucat adókat.. rtl, tv2, viasat...kb ennyi

-
Laci4
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Háát.. akkor azzal se lennék sokkal előrébb.. asszem akkor várok, amig lesz olcsóbban gigabites.. (azok amúgy már mind letudják vajon kezelni az 50es netet?)
Igazándiból már ugyis csak ritkán van rá szükségem.. bár tény,hogy néha kényelmesebb lenne ha nem kellene dugdosni. (amikor Hugi haza-haza jön 1-2 napra..)Jah.. már kérdeztem, de asszem nem volt rá válasz.. Diginet is PPPoE Md5Chap-ot használ?
-
Laci4
senior tag
A Linksys WRT54GL nem jó? Ahogy látom zsolt501-nek is az van... Zsolti.. neked milyen sebességet sikerűlt elérned vele? Fentebb látszik a problémám a jó öreg edimaxommal .. (50/30-as netem van.. router nélkül hozza is kb, routerrel beáll 20/20-ra kb.)
Meg talán h_143570-nah is az van.. legalábbis az aláirásában szerepel hozzá link..
Jó kis cuccok ezek? Jojo.. tudom.. gigabit..de az még nekem túl drága.. ilyenek meg vannak néha használtban is jo áron, illetve még újba se vészes... -
Laci4
senior tag
Hi!
Hm.. ez érdekes oldal.. nemrossz.. megnéztem én is, mert nekem is van egy kis problámám, de nekem nem jelzett semmi pirosat.
A hibám pedig az, hogy eddig még nem jöttem rá mi alapján, de sokszor sok embernél a spambe kerül a levelem.. (volt aki szolt, volt akitöl a választárgyban láttam, hogy re:SPAM: és az én tárgyam.Ö)
Egyelőre még nem jöttem rá minek a fügvénye.. ugyanis kb. egy időben váltottam szolgáltatót (Upc-tvnetwork), illetve frissitettem a levelezőm (The Bat), és kb. ezen időszaktól jelentkeznek a problémák.Majd most hogy van mobilnetem,most is arról vagyok,kipróbálom.
Otthoni és a jó öreg ezer éves (5) notin is ugyanaz a The Bat verzio van.
Viszont itt a pgsm, mig otthun a tvnetwork az smtp.Nem tudom, ez egyátalán beleszólhat-e.
Volt olyan,hogy egymás után küldtem magamnak levelet otthoni gépről..(probakén), erre egyik spam, a másik meg nem spam volt.
Jah... és freemailes cim... szeretném megtartani.. kb. ezer éve megvan... majdnem freemail indulása óta.. nem is freemail volt akkoriban még asszem..

már csak a cim előtagból is látszik.. laci4
(kb '96-97 körül kaptam ezt a "becenevet")Van ugyan gmail-em is.. de allig használom.. szinte minden a free-re jön.. vagy.. hmm.. lehet azt kellene ha nem javúl meg, hogy küldésre a g-mailt használom, fogadásra meg marad a free.. vagy full áttérek

-
Laci4
senior tag
NEm ismerem a konkrét routert, de nálam van még egy olyan beállítás, a jelszavas résznél,hogy állandóan csatlakozik, vagy manuálba...
Neked ilyen nincs?
Ha manuálba rakom, akkor megjelenik egy connect gombocska is..(persze ez egy edimax router)Amúgy srácok, az OFF DIGI ON is ezt a pppoe rendszert használja?
Mert hülyét kapok.. havernak ugyanez a router digin, tűzfal off-al, 100m/secet is elér...
Nekem meg 20/20nál letilt, mintha egy láthatattlan szög lenne oda beverve speedtest óráján

-
Laci4
senior tag
Ejj... ez a router...
Haveromnak ugyanilyen van... igaz, ő digi hálózaton.. a vicc, hogy lazán tol 100mega/sec letöltést vele.. igaz, tűzfalat ki kell kapcsolnia a routerben, csak akkor..Megpróbáltam én is.. nem jött be..
Digi mást használ vajon mint a tv network?? -
Laci4
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Köszi!
Ettől féltem. Ezekszerint erre nincs semmiféle beállitási lehetőséggel való megoldás

No sebaj... egyelőre marad igy.. max ha nincs a hugi, akkor a gépbe dugom.. vagy csak ha torrentezek dugom át
20ezret nem igazán akarok most kiadni.. olyan nincs ami az 50M-át még birja, de nem gigabites? vagy a kettő egy?
Olcsóbb cuccot még esetleg vennék.. ennyit viszont még nem dobnék ki rá...

Köszi a segitséged..
-
Laci4
senior tag
Baxus!!!
Írtam anno, hogy megrendeltem az 50/asszem 30-as netet.
Nagynehezen végre kedden itt is volt a szerelő a szerződéssel.. aláírtam.. elvitte.. mondta, hogy valszeg már holnap azaz szerdán át lesz kapcsolva.Ok.. szerda még 20/20, ma.. 20/20 nah mondom, felhívom már őket, mi a szitu..
Erre mondja a muki,hogy háát biza ez már át van kapcsolva.. hmm

MOndom, nálam pedig nem megy csak 20/20-al.
Kérdi:
- Router..?
- Akad..
- OFF...On...Próba.. ha nem jó, router kiköt, LAN gépbe, kapcsolat megcsináz.. csatlakozik..
- Ok.. akkor OFF kilőve, mert kb egy órája volt ON.. szal kipróbálom közvetlen a gépbe..
.
...
.....Csatlakozok.. speedtest.. és baaaz!!
Hozza az 50/30at!

Faxa.. vissza routerbe... reset a routernek.. spedtest... 20/20

MI a csöcs lehet? Mit lehet tenni?

Router: Edimax BR-6104K
tudom... dobjam ki

Bár lassan lehet nem lesz rá szükség.. Hugi lelécel..a notit meg amikor néha frissítem max átdugom... de hátha..Viszont ha mégse, akkor milyen router van ami tuti tudja ezt a sebességet kezelni, illetve a Tvnetwork hálózatát?
Köszi
-
Laci4
senior tag
Nem ugrottunk egymásnak.. legalábbis remélem.. én nem szándékoztam
TWnetvork: kicsit haragszom rájuk..kb 2hete áttérten egy nagyobb olcsóbb,de hüségidös csomagra... mai napig nem tértek át.. csak a számlán

Igazándiból nem nagy gáz,mert igy is olcsóbb,de ha már lehetne nagyobb csomag.. legyen is
-
Laci4
senior tag
Szerintem is..Kell egy router.. abba menjen ami bejön LAN kábel.. a router megfelelő részén beállítani a belépési adatokat.. User meg pass ha jól rémlik.. aztán állandó kapcsolatot vagy egyből csatlakozik,.. vagy ahogy írja bejelöl.
Ezáltal a router jelentkezik fel a hálóra.. majd routerbe a többi gépet.. ott meg internet varázsló.. állandó net.. vagy hogy is van...oszt csok..
A lényeg,hogy router

-
Laci4
senior tag
Igen, tudom,hogy elvileg nem kellene kijönniük, de asszondta a csaj'e
, hogy a szerződést ők hozzák ki, amit alá kell írnom. (gondolom az egy év miatt új szerződés kell)Ez a van net, de nincs, csak az utóbbi pár napban volt, illetve elvétve éjjelente...
Én is azzal szoktam próbálkozni, hogy router off.. várok.. router On.. van,hogy bejön, van hogy nem
Már megrendeltem pár napja, de nekem még nem lett gyorsabb

-
Laci4
senior tag
50-es net, 63-as tv 5200 egy év hűséggel.. ez lett..a telefont nem tudta a csaj hogy lesz
Marad ami volt, vagy listaáron..Mindenesetre nekem megérte, mert másnem visszamondom.. úgyse használjuk.
A tv-net+telcsi (15/10es net+63-as tv) eddig 7xxx forint volt.. most olcsóbb lett, plusz jóval gyorsabb.. (lesz elvileg, mert még nem voltak ...)
Viszont az elmúlt 2-3 napban elég sokat eltünt a net 5-10 percre.. volt, de mégse.. :S -
Laci4
senior tag
válasz
gaborba81
üzenetére
Csak kérdés, hogy a meglévő ügyfelek részére hogyan módosul mindez 
Mert asszem benne is van valahol a szóróanyagban,hogy új előfizetők részére.
Lehet holnap megérdeklődöm..jó lenne.. most a 15/10-es(eredetileg), ill 63-as tv, +telcsi, amit nem is használunk
7xxx ft nekem.. -
Laci4
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Hogy öszinte legyek, ennek a 90%-át nem értem
De!
Nálam a bejövő el van osztva egy routerral, 2. illetve 3 gép felé.
A bejövő LAN vezeték símán bemegy a routerba, ott pppoe kapcsolat beállítva(user, pass, meg hogy kapcsolodjon mindig) a számgép internet varázslójával netkapcsolat beállítva, állandó netkapcsolat vagy mire, és már megy is mindkét gépen.viszont amit itt írogattak, valami MD5ch vagy mit.. nem tom pontosan.. ha azt nem tudja a router, akkor nem fog menni.
Lehet ezzel most nem mondtam semmit, mert valami mást akarsz megvalósítani, de hátha...
-
Laci4
senior tag
-
Laci4
senior tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
-
Laci4
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Ebben teljesen igazad van.. (lehet nekem is van csomagvesztésem - és nem csak a postán, ott nem lenne újdonság
- de sajna nem tudom hogy lehet tesztelni ezt a csomagvesztés dolgot..)
Csak azt írtam, hogy egyenlőre jobb mint a UPC volt.. árban meg mindenféleképpen!
Viszont teljesen logikus amit írtál.. valószínűleg ez volt a UPC-nél is... túlválalták magukat.. de arra is azt mondtam, hogy akkor ne válaljon akkora "falatot".. (igaz, ott is, meg itt is megvan a garantál sebesség, ami jóval kisebb mint az "elvi". Bár UPC-nél sokszor az se volt meg torrenten.. jó ha 10-20k-sec-el csorgott..)Szal csak reménykedjünk... viszont nem kell hűséget kötni, és akkor ott a lehetőség, hogy felmond, és esetleg ha van alternativa, válts.. bár ha nem tesznek a cégek ellene, elöbb utóbb mindegyiknél ez lesz..
De reménykedjünk, hogy nem csak ész nélkül emelik a sávot.. -
Laci4
senior tag
Viszont saját eddigi tapasztalat: megérte váltanom UPC-ről!
1: árban nyerőbbek, bár amikor felmondtam a UPC-t, érdekes módon, már náluk is lett volna 30/3-as net valami 3xxx Ft-ért, mert a társasháznak van valami szerződése..(addig persze nem mondták volna.. Fizesd csak marha a 10ezret havonta...)
2: Egyenlőre úgy látom, nincs semmi korlátozás.. (kb 3 hónapja van meg)
15/10est fizettem elő.. akkor még volt... most sztem megemelték 20/20-ra, vagy 20/10-re, mert mostanság ilyesmi teszteket kapok:
Torrenten meg úgy néz ki, hogy ha van jó seed, akkor olyan 1,5-1.9 M/s-el tud jönni az anyag.. felfelé meg általában olyan 7-800k.sec körül.. bár volt már felfelé is 1M/sec
3: Felfelé is lényegesebben gyorsabb mint a UPC! (torrentél frankó!, no meg egyéb esetben is...
4: Lehet kötni hűség nélkül is, és nem sokkal drágább úgyse...Elég stabilnak tűnik.. sokat netezek, gépezek.. játszok (COD4), eddig nem volt bajom vele..
Egyszer-egyszer volt, hogy valamiért lassúak voltak a netes oldalak(pontoisabban maga a lap megnyitása..), de ez lehet akár a winfosom baja is.. vagy 3 éve nem volt újratelepítve..Az analóg tv kicsit gyengébb minőségű mint a UPC-é, de bőven nézhető..Ráadásúl sok csatorna ingyen fogható digitálisban is,ha van megfelelő eszközöd hozzá.. asszem dióhéjban ennyi...
-
Laci4
senior tag
-
Laci4
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Háát.. ettől nem lettem okosabb.. a nickem az előtag és freemailes vok..
Sokáig nem volt ilyen problémám, aztán mostanában tapasztaltam ezt.
Az a baj, hogy kb egyidőben volt a szolgáltató váltás, illetve az,hogy frissítettem a Levelezőt is egy új verzióra.. így nem tudom, melyik lehet a ludas
-
Laci4
senior tag
Halli all!
Aki tvnetworkös, és használ levelezőt,és SMTP szervernek a smtp.tvnetwork.hu van megadva, nem tapasztalta, hogy nagyon sok helyre spam-ba megy a levele?
Az a baj, hogy én The Bat levelezőt használok (4.1.11 Pro) és szinte mindenhol Spam-ba megy a levelem.. nem tudom, hogy a levelező progi miatt, vagy a szerver miatt?!Esetleg tudtok valami más SMTP szervert.. ami mondjuk publik..
Köszi -
Laci4
senior tag
válasz
sonique
üzenetére
Jaja.. tv szerintem se annyira jó, bár ennyire erős hibák nekem nincsenek.
Mondjuk a tv2 gépen nem a legszebb, meg a sztereoja néha szórakozik, illetve a hangminősége nem tökéletes, de elmegy...DVB-C tuner kártyát már láttál valahol? mert én még nem nagyon.. igaz, nem vetettem bele nagyon magam....
Lehet megérné, mert sok adó jön digiben is.. -
Laci4
senior tag
Mázlista

Bár nálam is emelhettek egy kicsit
15/10-es net.
Csak jól éreztem 2 hónappal ezelött, hogy elég lenne a 10/10 lehet most az is 20/10 lenne.
Amúgy meg nálam is csak a limit lehet korlát.. tökre látni a testen hogy pik pakk felugrik a 20ra, aztán mint amit odaszögeztek.
A feltöltés meg fura, mert eddig többet is mértem, igaz, torrenten nem volt több 700-800k/sec-nél a feltöltés.
Illetve elösször felugrik az is egy pillanatra 15-20 környékére aztán visszaesok 700-1M közé.Ui: a franc egye meg.. csak egy hónapot kellett volna várnom :S Nekem még 7084Ft az elvileg 15/10es net, + Bónus Tv+telcsi hűség nélkül.
Mosz néztem az oldalukat. Már nincs is csak 25/10es net +a többi, és csak 6400 forint
Csak most ha visszamondom, akkor nem tudom, náluk is van valami türelmi idő, mire újra lehet kötni?
Mert UPC-nél pl. asszem úgy mondták, hogy ha lemondom, akkor 3hónapig nem lehet kötni erre a címre új akciós szerződést még más nevén se.. (címhez kötötték)...ui:
[I]Feltételrendszer:1) ÚJ és MEGLÉVŐ, a megrendelt szolgáltatás(ok)ra ÁRGARANCIA SZERZŐDÉSSEL NEM RENDELKEZŐ TvNetWork előfizetők számára érvényes, akik nem rendelkeznek 30 napnál régebbi díjtartozással.
[/I]Hmm.. ezekszerint lehet én is átszerződhetnék? Hisz nekem elvileg 15/10 es szerződésem van

Ez viszont üti az előzöt :
4) Az akcióba más akcióból történő átlépés nem engedélyezett.Bár kérdés, hogy az akciónak számít-e, hogy a 3 szolgáltatást egyszerre, együtt rendeltem meg...

Habááár.. visszavonok mindent! Most nézem, ez a bruttó ár. Magyarán ha jól tudom, akkor még erre jön az Áfa. Akkor viszont 8ezer a vége.. az már nem olcsóbb

Jól megbeszélem itt magammal
-
Laci4
senior tag
válasz
sonique
üzenetére
Úfófej miii?!?!?!?

Váárd a csodát... csak közben néha vágd le a szakálad

(nálam is az volt az elsődleges, hogy mi a csöcsért fizesek 10ezret a xaros upc-nek, ha nagyjából uazt, megkapom töredékééért...)
Nem tom,amit te rendelsz mennyi, de ha lassabb is, biztos jóval olcsóbb mint amit írtál...
Jah.. és gondolom ott is van olyan,hogy nem kell aláírni rabságot... -
Laci4
senior tag
válasz
sonique
üzenetére
Háj! Csak nem Gsi SXP, Sonique?
Ha igen, akkor üdv!Én nemrég lettem tvnetworkös. De sajna-szerencsére nálunk a LAN-netjük van. 15/10 es csomagot kértem.. a 15 le megvan stabilan..csak a korlát fogja meg.. látni a speedtesten hogy felpörög odáig, és ott mint egy láthatattlan pöcöknél megáll a mutató.
A feltöltés meg még gyorsabb is a test szerint mint 10.(20körül)
Valóságban torrent le ha jó a seed, olyan 1,3-1,4Mega/sec, fel meg olyan 7-800k/sec.
Elég stabil. Állítólag nincs semmi korlát. Míg UPC pl. már el is ismerte, hogy a P2P dolgokat pl. torrent, korlátoza! A csaj szerint a max speed felére kb, de ez nem hivatalos infó. De kb. igaz lehet. Mert nekem anno a 20/3-as csomaggal max 1M/sec el jöttek cuccok.. no meg havi nem is tom mennyi is.. és utána szintén speed limit...(vagy 3havi..)
És akkor még ott van, hogy náluk még hűséget is alá kellett írni.. bár most kezdenek kapkodni.. ahogy látom a reklámokat.. biztos sokan otthagyják őket... -
Laci4
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
No meg nekem az nem tetszik, ami ott van megjegyzésben.
FELTÜNTETETT ÁRAINK ÚJ ELŐFIZETŐK RÉSZÉRE VONATKOZNAK!
Meglévő előfizetőink a rájuk vonatkozó havidíjakról a 1289-es telefonszámon kaphatnak részletes felvilágosítást!
A kérdés csak az, hogy vajh a upc mókát követik, így a régiek drágábban kapnák meg, vagy esetleg olcsóbban? Nah ez utóbbit nem hinném...
Igaz,pesten még nincs ez az alternativa... -
Laci4
senior tag
Ezen kívűl esetleg töröld a gépes lanos netkapcsolatod, és csinálj egy újat.. állandó kapcsolat vagy mi...
Nekem pl ez kavart be.. én béna dzsó,nem vettem észre, hogy az volt az alapértelmezett.
Illetve még csináljhatsz egy full reset-et a routerben, routeren. Nekem ez, és a fenti után ment.. igaz, nem SMC, hanem Edimax routerem van... -
Laci4
senior tag
Most sajna nincs időm beleolvasni a lapokba, de ilyeneket találtam:
Fogyasztóvédők érdekegyesülete
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Fogyasztóvédelem . lap .huHa van időd, lehetőséged nézelődj rajtuk.. hátha.. elég szemét húzás a cégtől!!
-
Laci4
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Asztaaa.. ez aztán gyors volt!
Épphogy megnyitottam a tvnetwork oldalát, már jelzett is a mail hogy jött üzi
Köszi..
Közben elfilóztam, hogy ha jól emlékszem, de még nem néztem végig, a szerződésben nincs az email címem.. azt külön kell igényelni, vagy autómatice jár vagy?
Lehet be kellene lépnem ügyfélkód-pin párossal az oldalon és megnézni mik vannak..
De majd csak később most túl álmos vagyok még a PIN boritékot kibontani is
-
Laci4
senior tag
Jóreggelt! Bár nekem most lesz este..

Most futottam bele,egy problémába..
Akartam küldeni levelező progiból mailt. Erre "error".. fogadni fogad...
Gondolom mivel már nem a UPC hálón vagyok, SMTP szervernek meg még az van megadva, ezért kötöszködik..Tvnetworknek van valami ilyen szervere? Vagy ti mit szoktatok használni erre..
Köszi.. mentem aludni
ui: megint "csak" 10mega felfelé.. egy pillanatra felugrott majd 20-ra, aztán csak 10.. lehet a szerződés szerintire korlátozza a "rendszer".. -
Laci4
senior tag
Nah.. meg is csinálták a cuccot. Nem volt nehéz, mert, egy az egybe ment a régi UPC-s kábelezésünkre. Csak egy "LAN" kábelt húztak be a netnek.
A telefon a koaxon jön.. én azt hittem az is a LAN részen.
De mondta a muki, hogy máshol akadtak gondok belőle, hogy túl nagy internet terhelés esetén a telcsik megmurdeltak.
És mivel terveznek speed fejlesztést, ahogy itt is volt írva, 50/x netet, így inkább a koaxon tolják a telcsit...Elsöre szomorú voltam, mert úgy nézett ki, hogy a router nem akarja kezelni a rendszert.
Így elsőre akkor ment a gép hálókártyájába. Müködött!
Aztán szórakoztam a routerrel, egy full full reset után csak elkezdte csemegézni!
Viszont az első jó érték után, furán akadt, és lecsökkent 6megára a feltöltési sebesség.
Aztán routerből ki, gépbe be erre:
Mókoltam a net beállításokkal, eltávolítottam a gépen lévő csatlakozást, és most úgy néz ki jó routerrel is. Érdekes ugyan, hogy routerrel mindig 0pinget ír..
Pakolhatom vissza a gépet.. pont sarokban volt minden.. ki kellett pakolni a fúráshoz..
Aztán mehetek 2tv-n, 2 videón, meg majd a gép tunerkarin beprogizni az adókat..
Aztán meg nézni valami telcsit.. ha már van, kössünk is rá készüléket
No meg mehet majd a router konfig.. portforwardolások stb..
El leszek 17.ig.. utána ugyis gó meló..Amúgy gyorsak, rendesek voltak, bár ez gondolom brigád függő...
ui: Viccesek voltak..az első tesztkép láttán azt mondták, hogy "a fene.. csak 24 fel.. nem dőlt meg a rekord.. valami 7x"

-
-
Laci4
senior tag
Nah igen! Én is elfiloztam a UPC-n. Ragaszkodtak hozzám(is). Ezért megajánlottak egy 30/3-as netet(kábel) asszem 3600Ft-ért.. ez már jól is hangzana..de..
- Újabb 1év rabság
- P2P korláta (elvileg kb a felére korlátozzák állítólag.. mostani tapasztalatom is ez)
- aszimetrikus sebesség.. felfelé lényegesen lassabb, mint le.. (torrentnél pl nem előny, de ha csak fel akarok tölteni tárhelyre valamit,már akkor se.)Efilóztam...
TvNetwork Ice15
- Nincs hűség(így kötöttem)
- nincs semmilyen korlát (elvileg)
- sokkal nagyobb feltöltési sebesség.
- le "csak' 15, de ha azt nézem hogy p2p re a UPC is max ennyi, ugyanott vagyok. webezésre meg COD4-re meg nem kell 30M fel..bőven elég a 15..Aztán ha esetleg bejöna a digi.... barátnőméknél már az 50/asszem 30-as netet hírdetik asszem 5500Ft-ért.. az azért már nem kis pálya...(már ha tudja is..)
-
Laci4
senior tag
Uh!!
Nah várj... ezt még emésztenem kell
jó sok rövidítés van benne.
Ami egyből lejött, hogy a digitális adásokban külön van földi és kábel, és ezek nem csereszabatosak.. más a kódolásuk vagy ilyesmi..Kértem tőlük a TV-be CA modult és kártyát is, így előfizettem egy kis csomagra is pluszban. Kb. 45 csatorna jön digitálisan is, az analóg 63-ból.
ŐŐ.. mi ez a CA modul? és milyen kártyát kértél? Pc-be?
Ha jól sejtem akkor valamelyik vagy épp mindkettő a plusz csomaghoz kell, mert mint írtad, ezekszerint az kódolt adás..STB az valami olyan "kütyü" amit a UPC is adna? Belső winyó, digi vevő..?
Viszont akkor alapban is jön a digi adás.. ez a lényeg.. nem kell semmi plusz csomag, vagy kérvény vagy ilyenek...A többinek meg utánajárok.. úgyis sokat olvasgatok mostanában itt..(dvd-író,táp. most meg ez..
)
Megpróbálom megkeresni az általad ajánlott fórumot.. (ha jól sejtem nincs túl sok DVB-C-t vevő tunerkari)ui: én is pesti vagyok..újpest..
-
Laci4
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Köszi! Háát utoljára amikor néztem, már nem volt újabb FW-hozzá.. szerintem nem is lesz már..
Elvileg tudja a PPPoE-t, de azon belül nem látok semmi MD5 CHAP dolgot.. kellene hogy legyen ilyen fül, pipahely vagy valami, vagy ez nem látszik, pusztán a "háttérben" kell hogy menjen, tudja a rendszer?
Kép -
Laci4
senior tag
Köszi a választ.
Igazándiból UPC-nél a digi beltéri felvesz,visszateker.. stb móka tetszene..
De ugyanakkor belegondolva, általában úgyis videóra veszem a dolgokat, mert azt melóhelyen is meg tudom nézni..(vittem be egy rég(ebb)i videót. Itthon ami érdekel felveszem videóra.. addig tudok pl. COD-ozni, bent meg ha van időm megnézem.Így jó hát ugyan jó móka, de annyira mégse lenne kihasználva a upc "beltéri"..(no meg itthon 90%-ban gépen nézek tv-t)
Viszont amit írtál, hogy a TvNetWork-nél adják a digit is mellé, és fogható arra alkalmas tv-vel, ezt ki is próbáltad? (nem is tudtam hogy adják.. azt hittem csak azok a digi csomagok vannak amit külön reklámoznak + pénzért.. csodálottam is...)
Net: filóztam én is, hogy nem is kell a maxi gáz nekem se..
Most a UPC torrent részen átlag 1M/sec-el jön max. Ha nagyon szerencsém van, felmegy 1,5-re. (anno a P2P korlát elött 2Megával hasított..)
Igaz, speedtest szerinte hozza a 20M-át
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/490573680.png[/IMG][/URL] (bár most ment épp a torrent
Töltöttem le webről is, onnan is "csak" 1,5-el jött lefelé.
Fel meg külön ajándék hogy ugyanannyi a speed.. torrent szempontból
No meg ha valamit fel-feltöltök weboldalamra, vagy haveroknak ott se elhanyagolható...UPC-nél sajna úgyse lenne meg a 3mega lefelé.. pláne nem torrenten.. és persze újabb egy év rabság..
Szal holnap meg is rendelem a tvNetWork-öt.
Már csak azon kell sakkoznom, hogy a routerem jó lesz-é hozzá...
Ha nem, akkor max egy darabig nem fog menni hugi felé..
Ha nem jó a router hozzá, akkor sima hálókarival azért mindenféleképpen mennie kell ugye? -
Laci4
senior tag
Helló!
Nincs valaki véletlen Újpestről Tvnetworkos netes-tv-s?
Lejár a UPC hűségem, és egyelőre csak ők vannak alternativának.
Bár kicsit elfilóztam, mert a UPC most mondja, hogy van a tömbnek egy spéci szerződése.
3600-ért 30/3-as net.
Ami még jól is hangzana. Csakhogy, már nem is tagadta a csajszi,hogy pl a torrentet korlátozzák. Aztmondta, kb. a max speed felére. (ez tényleg kb igy van, mert nekem 1-1,5M/sec nél nem volt több a letöltés.. 1az átlag)
Így már nem annyira jó. Pláne,hogy felfelé csak 3as a net, illetve kellene egy év hűséget megint aláírni.
Igaz,lenne hozzá digitális tv felvevős ketyerével 5e-ért..
Ezért foglalkoztat még kicsit.Ezzel szemben viszont ott a tvnetwork.
Aztmondta a csajszi, náluk nincs semmi korlátozás. Ez igaz? (lan-net ICE-net)
Elég stabil szokott lenni? Ping? sokat játszok pl cod4-el, és ez is fontos lenne.
Hozza a reklámozott sebességét? (fentebb látom többet is.. de ez lehet csak egyedi.. )TV-jük milyen? nem gáz?
Asszem hirtelen ennyi
Esetleg,hogy kinek mennyi idő alatt kötötték be a megrendeléstől számítva.
Jah.. és mégegy.. vajh, Edimax BR6104k Router-rel fog menni? valakinek nincs véletlen pont ilyen? -
Laci4
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Akkor se ha nincs hűségnyilatkozatod?
Ha nagyon kötözködnek akkor max lemondom majd újrakötöm.. vagy ez náluk se megy, nem csak a upc-nél?... ejj de várom már hogy lejárjon náluk a rabságom.. 06.30.. még sokára van.. egy előnye van csak.hogy olyan sokára jár le.... addigra a tvnetwork mellé valszeg itt lesz már a digi is.. szóval 3ból választhatok..

-
Laci4
senior tag
Szegasztok!
Ahogy olvastam itt egynéhány oldalt, látom kap hideget-meleget rendesen a szolgáltató.
Viszont ha jól veszem ki, akkor elsősorban az ADSL nettel van a gond.
A LAN-os (ICE-net) viszont elég jónak mondható?
Érdekelne esetleges tapasztalat újpestről..
Most kaptam "csokit"
Sok sok éve UPC kábelem van, de elég drága..(10e/hó).. ráadásúl ahogy kedve tartja korlátozgatja a P2P forgalmat...(TvNetwork-nél előfordúlt ilyesmi?)
Gondoltam váltok..(a tv is olcsobb lenne..)
A letöltés már nem is annyira izgat.. UPC megedzett.. de én is játszadozok COD4, és biza a magas ping nem érintene jól...
Előre is köszi az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech MX Keys (ENG/INT) hibátlan állapotban Logi Unifying USB vevőegységgel.
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)