Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• justil

csendes tag

válasz yolan #12491 üzenetére

Mondom, elsősorban nem arról van szó, h elég -e vagy sem, kedvtelésből szeretnék tuningolni, érdekel a dolog.

Egyébként Scythe Mugen 2-es hűtőm van, most a 3,2Ghz alapfeszen terhelés mellett sem viszi 40 fok fölé, bár Prime95-el most nem néztem, csak játszottam egyet.

• justil

csendes tag

válasz scream #12431 üzenetére

nem is az, hogy nem elég, csak érdekel a tuning, szeretném megtanulni a csínját-bínját.
    amúgy pl ps2 emuhoz nem elég, az csak 2 magot kezel és a 3Ghz egy kicsit kevés tud lenni neki olykor. persze tudom, vegyek ps2-t :) de az nem ugyanaz a feeling, hehe.

amúgy a biosban ilyen RAM multipliert nem találtam, csak annyit hogy lehet a RAM frekijét is állítgatni fel-le, de ugye nem egyesével hanem gondolom pont ezt a szorzót változtatja, és aszerint változik a freki is, csak hajnalban néztem, és nem volt kedvem számolgatni.

most 3,2 Ghz-en ketyeg a cpu, alapfeszen, a RAM meg 592Mhz, azaz 1184Mhz a gyári 1333 helyett...(FSB:DRAM - 3:5)

amúgy feszt még ugye nem bántottam, de a Q9650-nél meddig lehet biztonságosan elmenni? és gondolom egyszerre ilyen 0,1V-okat érdemes csak adni rá, ugye

szerk.: de tervezem amúgy, hogy veszek vmi normális RAM-ot a fos kingston helyett, meg esetleg deszkát is cserélnék, csak hát a 775-ös socket nemsokára kukázva lesz. De végülis most még megérné...ha veszek alá egy jó alaplapot meg jó memóriát, akkor a cucc még évekig elég erős lesz, nem?

• justil

csendes tag

válasz scream #12414 üzenetére

Sajnos mint olvashatod fos kingston ramjaim vannak, vagyis hát a dolgukat éppen elvégzik, de tuningra úgy tudom alkalmatlanok.
    Egyébként nem magasabb RAM frekit szeretnék, hanem épp az, hogy ahogy húzom lassan a procit, nő az magától, ami nekem nem jó, mert feszt nem akarok neki adni, így meg gondolom egy bizonyos frek felett túl sok lesz neki. Mi történik olyankor, csak elkezd hibázni/fagyni, vagy esetleg károsodhat is (alapfeszről beszélünk ugyebár)? Prime95 RAM tesztelése jó ilyen esetre?
    Valahogy nem lehet úgy tolni a procin felfelé, hogy a ramokat közben szinten tartja az ember? Bocs, ha hülyeséget kérdek, próbálom megérteni :)

• justil

csendes tag

nah szóval a következő kérdésem az lenne, hogy mi a helyzet a ramokkal. olvasgattam bőszen a topikot, meg más topikokat is a témában, de még mindig elég nagy a sötétség a fejben :)
    odáig világos, hogy megvan a jóféle hűtő, emelgetem az fsb-t, és tesztelem, hogy stabil -e a cucc, ha fagyogat, akkor meg adni rá 1 kis feszt. mondjuk jelenleg még azt szeretném kitapasztalni, hogy alapfeszen mit bír.
    Amit viszont nem nyesek, hogy közben mivan a ramokkal...vagyis hát azoknak is emelkedik a frekije, eddig ok, de mire kell figyelni, és mit kell csinálni velük? :)
    Ugyebár 1333-as DDR3-asok vannak a gépben, és CPU-Z szerint most 690 körül van a valós freki. FSB:DRAM - 1:2.
    Ha valaki lenne oly kedves, és elmagyarázná a dolgot, vagy az is jó ha linkeltek vmit ahol le van írva, szívesen tanulok magamtól is, csak nem tudom hol és mit érdemes keresni :)
    Köszi!

• justil

csendes tag

na, erre nem is gondoltam, még jó, hogy megnyugtattatok :)
    csak azért volt fura, hogy mindig 6 és 9 között ugrál, ha 7 - 8 is lett volna akkor lehet magamtól is rájövök, namind1. kösz a segítséget, nemsokára úgyis lesz még több kérdésem :)

• justil

csendes tag

sziasztok!
    életemben először most próbálok húzni 1 kicsit a vasamon, de máris 1 problémába ütköztem, így szeretném a segítségeteket kérni.

a gépem részletei az aláírásomban olvashatók. ma beszereltem a mugen 2-es hűtőt, ez elvileg kell, hogy adjon egy elég jó alapot a tuningnak, alapjáraton 20 fokot esett vele a proci hőmérséklete - prime95-el terhelve mértem, gondolom ez jó eredmény!

a gondom a következő: adtam az alap 333-as FSB-re +7-et, nyilván ez lófütyi, csak hát ki akartam próbálni, hogy egyáltalán mit és hogyan kell állítgatni. átraktam a biosban a megfelelő beállítást manualra, a szorzót 9x-esre és az FSB-t 340-re. eddig oké is, de miután feláll az OS, mind a CPU-Z mind az Everest azt mutatja, hogy a szorzó 6 és 9 között ugrál. Amikor épp 9, akkor faszán a kívánt frekit mutatja, de most nemtom, hogy a 2 progival van vmi gond, vagy én csesztem el vmit...utóbbi persze valószínűbb, hiszen ha mindkettő azt mutatja, akkor valszeg nem tévednek...

A biost átbogarásztam, de nem találtam semmit, ami ilyesmi elállításra utalt volna. Szóval szabályosan ugrál a szorzó, van hogy 15-20 mpenként, de van, hogy gyakrabban.

Mi lehet a gond? Előre is köszi minden segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés