Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucc
addikt
válasz
Benhill #36198 üzenetére
Nos, sajnos nem tudom, melyik érték mit jelent pontosan a felsoroltak közül, de ami biztos:
disable
100 - Inkább ezt gyanítanám az FSB-nek (x8)
33/66 PCI-AGP, ez maradjon is ennyin, fixen.
Auto
200 - Talán memória, esetleg FSB
normal
normal
normal
1.525V - CPU feszültségLegjobb lenne, leírni, hogy melyik érték mit is takar, a bios szerint. De ha azért tuningolnál, hogy kicsit gyorsabb legyen a gép, főként játékok alatt, el kell keserítselek, mind a memória, mint a videókártya korlátozza a gépet alap órajelen is, hiába tuningolnád tovább a processzort.
begrimisu: főleg a konvertálás miatt már megéri, de a játékok sokat nem gyorsulnak majd, a videókártya miatt. Amit tegyél meg, és jó lesz minden:
FSB: 1333 vagy ha a lap így írja, 333Mhz-re beállít
Szorzó (Multiplier): maradjon Auto-n
PCI-Exp. 100MHz-re fixál
Memória: visszaosztás, beállítod úgy, hogy az előző beállítások után is 800Mhz-en menjenek
VID/CPU voltage: Auto. -
Benhill
senior tag
-
acc200
tag
válasz
Benhill #18552 üzenetére
lehet, de nem hiszem elmenne 3 ghz-ig..:S bár fene tudja.. de h ha már 1 quad lenne/lesz, lehet illene majd 1 P45-ös lapka.. viszont abban a játékban, ami esetleg kihasználja a 4 magot, abban azért szerintem jelentős különbséget lehet észrevenni.. valamint a mostani játékok nagy része még max 2 magra van tervezve, de szerintem lassan átállnak majd a 4 magra, akkor viszont nem rossz ha 4 van a 2 helyett..
rekordokat meg eszem ágában sincs döntögetni..
ezt is csak hobbiból próbáltram ki, meg kíváncsi voltam, de megtetszett
(mmint a tuning)
-
rvn_10
senior tag
-
Gery15
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Benhill #16491 üzenetére
Ha prime95 max fpu teszttel nem fagy, de blend teszttel megfagy/nem.valaszol/error-t dob akkor mi lehet a ludas? Talan a ram? - vagy maga a ram hibázik (eressz rá egy memtestet) ,esetleg kevés a fesz az NBnek.
Ami furcsa, hogy 3ghz-s quad mellett, 1066on probaltam jaratni a ramokat es win betolteskor blue screen. Feltettem ramokat 1111re es igy nem lett kek halal. Ez mitol? - fesz ? időzítés?
ram szorzot milyen neven keressem biosba? - system memory multiplier
sok mch-t latok ram beallitasoknal. konkretan mhz-t nem tudok allitani, csak ilyen 2.66c 3.33c, 2.66a..b..d es ilyenek. - ezek lesznek a ramszorzok....FSB * ramszorzo = ramorajel.
van meg vmi mhz is. ezt 266 333 es 400mhz-re tudom allitani, ennek nem tudom mi ertelme, cpuz-be semmi valozast nem latok. - lődd be 333ra vagy hagyd auton.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Benhill #16221 üzenetére
ez fura.
Vbios = 1.45el próbáltad? szerintem 3.0ához olyan 1.30as bios érték is bőven elég lenne abban a lapban.
állítsd át a feszeket autorol defaultra, ha van olyan. VTT +0.1 menjen. c1e, e1st maradhat.
utolsó bios van fent?
furcsa amit írsz, p45ben ezekkel a cumókkal képtelenség, hogy nem futod meg a 3.0át.
-
darál0w
Jómunkásember
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Benhill #16195 üzenetére
kizárt.
1066os memóriáid vannak (ügyelj, hogy megkapják a ráírt feszültséget, ez BDknél 1.8-2.1 között mozog), a q6600nál meg alacsony marad az FSB még nagyon meghúzva is (26 a default).
kérdés: mivel hűtöd, milyen tápod és milyen házad van? (q6600ról beszélünk...
)
mi a hiba, miért állítottad vissza a ramokat? azt mondod 333 a vége, mi történik ott? hőfokok rendben vannak? mennyi feszt kapnak az egységek?
bajtokarpi:próbáld ki
lapodnak bírnia kell 500-520ig az iramot, 6750esnek is bírnia kéne a 425öt. a memóriákat is ehhez túl kell ehhez húzni, de szerintem a 850nek még mennie kell. ja memóriákat még előtte mérném ki 850en (283mas FSB, 3:1es mem:fsb) a biztonság kedvéért, egyszerre érdemes egy komponenst tesztelgetni, ha megoldható.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
Benhill #2886 üzenetére
Szia!
A configodat nézve..nehezen..de esetleg(jó cuccok,gratula).Viszont a "hibajelenség"az kevés feszre utal.Adj még picit a procidnak,menni fog!(Sose viszonyíts más eredményhez csak nagy vonalakban!Nincs 2 1forma proci és alaplap!(S biosok,stb..)Rengeteg összetevő.S azon 1szerü oka is lehet pl.,hogy az ő procijának kisebb a VID-je,s neki picit alacsonyabb fesszel is megy az,amihez Neked több kell.Adj feszt a procinak.(ha nem ok,akkor MCH-nak is,s 0,5V-ot az ICH-nak is adhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged