- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Tehát mit teszünk?Feltelepítjük a Core Temp nevü progit,vagy asszem az Everest is"magfeszültség"címszó alatt kiírja a VID-et.Megnézzük.az érték 1,3V.Akkor bemegyünk a biosba és beállítjuk a feszt.1,3V+Vdroop miatt 0,05V+meg a full terhelés miatt kb0,015V.Tehát belőjük 1,365-1,37V-ra kb(ami adható)Igy a procink terhelés mellett megkapja a valós VID feszét.Feltelepítjük még az Everestet,Real Temp-et,memtest-et és a Prime 95-öt.Ha nem giga lapunk van,akkor még jól jön majd a Set FSB nevü kis progi.
Ezzel szoftveresen húzzuk az FSB-t(hogy ne kelljen mindíg bootolni,bios,FSB állítás.
333-ról kezded kb 400-ra.s utána core temp progit megnyitod(nézed hány fokosak lesznake majd a magok,8xxx-nél real Temp-pel.Utána elindítod a Prime95-öt,SmallFFs teszten.(nem nézi a ramokat.)S ha nem hibázik,akkor nyertél.Igy szépen végigzongorázod,hogy mennyit tud!!!(előtte a biosban nem árt ha adsz plusz feszt aramjaidnak!Fontos,mert ha pl SetFSB-vel húzod majd,akkor nem tudod majd állítani a memóriák visszaosztásást és az vág haza,ha kevés a fesz..
Ha megtaláltátok ezt az FSB-t (amin stabil),irány a bios,és ezt állítjátok be.(szoftveres tuning nem ok,a bios,az a jó).Majd ezen FSB mellett jön a ramok visszaosztás,azt meg memtest nevü progival ellenőrizhetitek.ahány modulod van,annyiszor nyitod meg.felülre 8ahol aktív)beírsz 800-at s indítod sorba őket,300%-ig ha megy leállíthatjátok,stabil. -
lipi67
nagyúr
Ott tartunk,hogy az alaplapod AUTO-n,vagy Abitnál a biosban adható legkisebb értéken belövi a VID-et.Mi is történik?
Jön a feszültségesés,a Vdroop.S Pl.a procid VID-je,1,3V,de szegény nem kap csak úgy kb 1,25V-ot.(átlagban a Vdroop úgy 0,04-0,05V körül van.)Szóval.Beállítod "AUTO"-ra a biosban.A procid"leadja a drótot"az alaplapodnak és belövi a VID értéketn 1,3V-ra.Bootolsz feláll az oprendszer és jön közben a feszültségesés és lesz belőle 1,25V.Terheletlenül.Mikor nyomsz neki egy játékot,teszte,terheled a procidat(megnő a kihasználtsága)és ismét esik a fesz.ez kb 0,015-0,02V.Igy mikor igazán dolgoznia kell a procidnak,már az 1,3V-os VID-je helyett csak 1,235V körül kap.De mivel van tuningpotenciája,simán viszi.Ez megvan???
MOD:qdakalakulsz..
kulerr!: ha ha.Mondtam Tildynek,hogy elnevezted mamának
Kb igy röhögött.
ezt most már befejezem,s beszélünk.Remélem a 2xxx is alakul.(el ne aludj!!!)-kéne majd pár jó poén..szar napom volt
nepszter1Nem!!!(huhh látom nehéz meccs lesz
,befekjezem s ha utána van kérdésed,mad felteszed,ok?Így sose nem leszünk kész
,légyszi
-
lipi67
nagyúr
NEM!!!!Nagyon nem!!Várj!A VID az a vcore fesze annak a procidnak ami a kezedbe van!!!Állítani NEM tudod!!!(ill. szoftveresen,de azt majd később!!!)A VID egy FIX,állandó érték és egyedi!Maradjunk ennyiben!Ok?(mit roontottam el?mi nem volt világos eddig
)
-Te nem a vid-et állítod a biosba!!!Hanem a procidra menő feszt!!!
Attól,hogy 1,5V-ot adsz biosba neki,Annak a szerencsétlennek még u.úgy 1,225V lesz a VID-je!!!-folyatom..
-
lipi67
nagyúr
folyt.Két "fonost paraméterüket"olvashattok le-ki belőlük.Az 1ik az FOP a másik a VID.Az Az FPO-ból következtethettek a proci tulajdonságaira,mert nagyon hasonló vagy azonos FPO-ju procik nagyon hasonlóan tuningolhatóak.Ezek többnyire 1 napon készülnek.Vid:A processzorotok alap magfeszültsége.Ez az az érték amin a gyártó(intel)szerint a processzorotok (8400-nél)hibamentesen tudja a 9*333-at.Ez azért is fontos,mert ha beteszitek egy alaplapba,s ott a proci feszt "AUTO"állásba teszitek,az alaplapotoknak ezt az értéket kell majd beállítania.Kivétel az Abit lapok.Ott alapból ez lesz az az adható legiksebb feszültség a bios-ban.
MOD:Minden prociban van tartalék,tuningpotencia.Az első darabok mindíg tuningosabbak,marketing.Ezért van az,hogy a nagy tuningfanok,mindíg az első darabokból próbálnak elcsípni1-et,1et.Vagy később(ha nem sikerül)olvassák a különböző fórumokat,nézik ,hogy milyen FPO-ju procik teljesítenek jól tuningban,s utána kifejezetten ezeket az FPO-s procikat keresik.Ez nem tudom,hogy a gyártók részéről mennyire tudatos,de szerintem sajna igen.Ja!S azért utána is kerülnek elő tuningos példányok,nem kell feladni.Hogy mennyit megy.Ez a baj,hogy megint számokkal példálóztál.(tom-tom,képletesen)Hát..mibe mennyit...Van,hogy Wall-os egy proci.Ez azt jelenti,hogy bármit csinálsz vele,egy adott FSB-(amit ugye a biosban adsz neki)nem megy tovább.Pl.2180-as 10-es szorzón 375-nél.
-
lipi67
nagyúr
qdak nepszter:konyhanyelven akkor
Nem tudnak 2 egyforma alkatrészt legyártani.Ez áll az alaplapoktól kezdve cpu-n át ramig,stb(Szegény Ősemberpl,mennyit "magyarázkodik"mikor vki szól,hogy az Ő dominatora csak 980-at megy a haverjáé meg 1100-et..A tuning lelke a feszültség.Ezért jó például a corsair táp,mert bika erős a +12V-os ága.(ha megnézel egy átlagos tápot,annak 1 olyan kütyüje van(4-es)amit az alaplapra dugsz a proci mellé,pedig van mellette még hely.A corsairnak 2db 4es van.(kis fehér műanyag kütyü.-Remélem így jó lesz?
)
Alaplapok.Van ezeknek a lapoknak egy PWM áramköre,ez is mérvadó.És az,hogy pl hány fázisu a proci ellétása.-de ebbe most ne menjünk bele.Lényeg:Van a biosod.Abban beállíthatod,hogy mennyi feszültséget kapjon a processzor.Sajnos ezt nem fogja megkapni,mert nem tökéletes (stb)az alaplapod,s jön a feszültségesés(vDroop).Droppol a lap,kefesebb feszt kap a proci a biosban beállított értéknél.VID:A processzorok is nagyon nagy szórásban kerülnek forgalomba,esetenként nagy eltérést mutatnak.Van amelyik x volton megy 3GHz-et,s van amelyik 3,6GHz-et.Sajnos,jó üzlet is ez,mert az első példányok mindíg brutáltuningosak,majd később jönnek az átlagos darabok.
Eddig ok? -
lipi67
nagyúr
válasz
nepszter1 #3828 üzenetére
Este majd konyhanyelven is ,(nemsokára..)csak még egy serverrel szopok..
pigatt: Ha megy,stabil ,mi baj lenne?Fesztől nem kell félni!!(Látom,volt rá lehetőséged(pénzed,ha igy 1xübb),s kva jó géped van.Gondolom segített vki kiválasztani.Csak azt nem értem,hogy miért kellett ilyen "szar"tápot venned hozzá?Nem szóltak akkor,hogy ez egy eléggé elcseszett széria?Ez az 1 Corsaír a mostainaknál ami nem seasonic belsős,hanem a Chanell Well.Sajna eléggé sok hibás darab ment s megy piacra,volt akinek 3 napot se bírt ki!!!Én..(ha módomban állna)sürgősen lecserélném egy 620W-os modulárisra.(vagy 520W-os Mod.ra)
-mennem kell,basszus,de szar melózni-
-
lipi67
nagyúr
Most dóógoznom kell sajna
,majd este vstzolok nektek..
-
lipi67
nagyúr
válasz
nepszter1 #3817 üzenetére
a 3,6GHz MINDENRE elég
nem kell több.Csak ,h tudd,mi a procid vége,és..Azt,hogy hol ,s milyen fesszel stabil a géped ésszerü fesz mellett.
Ezért kellene megnézned a Core Temp nevü progival,hogy mennyi a prid VID-je.
Ha ez megvan,akkor ehez hozzászámolsz 0,07V-ot és azt adod a procinak BIOS-ban.Sfelteszel egy prime 95-öt és SFFTs tesztekke nézed,hogy az az FSB,amin még nem hibázik.S ez lesz az "alapfeszes"tuningod határa.Utána felnyomsz aegy memtest-et és mivel 2 rammodulod van 2x megnyitod.Felülre beütsz 800-at,s 300%-ig járatod.Ha ok,akkor bios,s megnézed ,hogy mennyin (visszaosztva)nem hibáznak.S ha ez 900,akkor annyi,ha 1100akkor annyi.És készen is vagy az "alapfeszes"tuningoddal..Utána meg..bátorságodtól függ,hogy mennyi feszt mersz adni a procidnak és a ramoknak.Arra ügyelj,hogy magasabb FSB-n adj plusz feszt az ICH-nak,MCH-nak is.(én spec 460 alatt nem szoktam).
Hali!mod:az bios 1,3V(jó magas a Vid-je..)Mi az FPO-ja?(doboza megvan?)
-
lipi67
nagyúr
válasz
nepszter1 #3815 üzenetére
Hát..Kvra érdemes..Ha semmi plusz se jönne(el se hiszed,hogy mennyi jönne..)-Pl Krammerka 2,7GHz-nél azt mondta,kész ,vége.Mondtam neki,hogy basszus!Kvra ne hagyd abba.És..1GHz-et rányomott...-
De..Ha brutál tuning nem is jönne elő..akkor is,megismered végre a lapodat,s ez fontos és alap..
Nincs 2 1forma alkatrész,legyen az alaplap,cpu ,bármi.100%-os recept ezért kizárt.Ha tuningolni akarsz,s nem sötétben matatni,..meg kell ismerned az alaplapodat.
Sok sikert! -
-
lipi67
nagyúr
-
-
lipi67
nagyúr
Igen,biosba tudod állítani a fordulatot(hőfokhoz igazítva)de ha nem állítod be,s maxon megy(nincs hideg)nem lesz baj belőle
Orthos alatt 68-69 fok..semmi gond vele.Tesztelheted prime95-tel is,az picit hűvösebb.S igen,80fok fölött úgy is letilt a proci.Kben meg,mi a fene hajtaná(fűtené fel)úgy mint az orthos?(semmi,semmi se fűti úgy,megközelítőleg se)
Hajrá!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
piroskek1 #3734 üzenetére
Elvileg nagyobb FSB-n jobb,de ha a ramokat visszaosztva már csak 60MHz-cel jobban tudod járatni egy nagyobb szorzó/kisebb FSB-n..akkor gyorsabb a SuperPI szerint.(2xxx topik)
kulerr: Kalandozgatunk,s az everest eredmények meg nem jönnek?
Krammerka meghótta magát
asszem ma kap 1,8V-ot a 6750-es igy búcsúképpen
-
lipi67
nagyúr
válasz
Randall1017 #3725 üzenetére
"de nem is nagyon érdekel"-még jó,hogy ennyivel beéred
Telefunen:Na!Ez egy világos,érthető,szép megfejtés volt
S a "majdnem mindent meg is találtam"-is egyenes válasz-Még ilyet!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Randall1017 #3721 üzenetére
Na!Alakul az!!!Igy tovább!
zsolt1129:Nézz szét a lapod topikjába.(ez nem "lerázás"csak tudod,igy látatlanba nem tudhatom,hogy milyen a bios-od,s ha bemész mit,s hogy lehet állítani.Pláne nem,hogy biz.változtatások milyen hatással lesznek.Ott tuti tudnak segíteni!
BloodyEddie:2,8GHz-hez elég.A lapok..MSI-t ne,Giga vagy..Abit IP35(ha belefér akkor pro)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Randall1017 #3718 üzenetére
Ok!Látom átrándultál Zájecékhoz és a jómunkásember elmondta mit,s hogyan(Gorneck23
Látod,ha alapod topikjába mész..De!!!fel ne add!Igaz,h a VGA-dat sztem még 3GHz-en is kihajtja,azért nézd,tanulgasd a lapodat,s próbáld fentebb tornázni az eredményedet!
Sok sikert,jó szórakozást -
lipi67
nagyúr
válasz
Randall1017 #3718 üzenetére
Mesélj!Mit és hogyan?
(hátha másnak is lesz ilyen problémája és tanul majd belőle)
-
lipi67
nagyúr
válasz
zsolt1129 #3715 üzenetére
Bocsi,nem tudom,h mi is a problémád
.Most mennem kell,de este visszanézek,hátha..Addig futtass egy memtestet,vagy..Orthos blend-et 9-es prioritáson!(az ad a ramoknak is)
Randall1017:Hát az gáz.Valamit benézel nagyon..Nézd át a bios-t,ismermerd meg a lapodat.A memóríát oszd vissza,bár..nem hinném,hogy az nem bírja..hisz nüánsznyi különbség lehet..Amit auto-n látsz..azt lődd ki!Manuálisan állíts be mindent amit lehet!!!(333Vs 345 FSB?)-ez memóriát nem befolyásol.Alapból (333-on)mennyin mennek a memóriáid?Milyen visszaosztási lehetőséged van?(elég új a deszkád még,s én..én Abitos vok
,nem ismerem az új(régit se nagyon)giga biosokat.Ha van topikja,ugorj be oda is!
-
lipi67
nagyúr
Miért nem lehet memtestet win alól futtatni?
Lehet,s jó is.Nem kell feltétlenül dos környezetben(kben nem csak a linuxnál,sok öszvér win-nél van memtest,ha van otthon egy win.Blade,az is jó.)De mi minden tesztet win alól futtatunk.800-on és ha 2-300%-ig nem hibázik..ok.
[1068]
Ez egy pqi 2x2Gb 800-as ramtuningom.S mindenütt elfogadják,hiteles a több mint 300%-os memtest.. -
lipi67
nagyúr
Én se nyomnám neki nagyon.Tartósan 1,5V felé nem.Tesztelni léggel is(asus silent quare pro)adtam 1,7V -ot a 2180-as és a 6750-es procimnak is.(2180-bios 1,78V).
A 45° valóban gyerekes,de..1:Nézd meg 1 óra Orthos alatt,2:Nem is a hő a vészes,az 80°körül lekapcsol.A nagy fesz,az a gáz,roncsolja az anyagszerkezetet.-2-3 teszt erejéig nem gázBuko01: Nem nagy különbség lenne,hidd el.Ha jól emlékszem 800-astól voltak a cerkák 100-asok,gondolom ez is az.Hogy mit tudsz húzni rajta?Ez az alaplaptól függ
mit enged.(nem ismerem azt a deszkát,de ha egy abit lenne,nagyobb esély lenne egy 11*133-ra)feszt meg,nézd meg alapból mennyit kap,s adj neki úgy plusz 0,05V-ot(ha tudsz).FSB-t meg nyomhatod a plafonig ha engedi..(s tabil is marad..)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Casanova* #3505 üzenetére
Ezekból az alaplapod látszik,h asus,s az,hogy energiatakarékosan használod a cumót(1,16V/6*)-s az,h elég melegek a magok..
Core Temp -ből kéne a VID,s milyen az a hűtő?
S ne offoljuk szét,majd a többit priviben.Ok?(Egy prime 95 és egy memste,memtest is kellene a gépedre.-Még annyi látszik,h a tápod 12v-os ága elég korrekt,egy nyári tuningra tök jó lesz.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Casanova* #3494 üzenetére
Ahogy gondolod,de egy 333-as FSB-vel tuti nem rontod el
.
-Ahogy mész fölfelé,úgy értelmetlenedik el néha a dolog(teljesítmény/fesz fordítottan arányos már)Magyarul:Ha vmi visz 1,5V-on 3,4GHz-et,nem érdemes 1,6V-on 3,6GHz-et kipréselni belőle,mert a teljesítménynövekedés ott már nem olyan látványos.Viszont egy 2,4@3-3,2GHz,az tuti jó.Ha meggondoltad magad szólj.
Hali -
lipi67
nagyúr
válasz
Casanova* #3492 üzenetére
Az oprendszerendnél ha netán energiatakérosra van állítva a gép,állítsd vissza "asztali-otthoni gép"-re.Majd tedd fel a Core Temp nevü progit,az kiírja.(Ez a Te procid "alapfesze")Én..3,2GHz felé nem mennék ,főleg ebben a melegben.(Procihűtőd,alaplapod milyen).Kezdetnek 9*333 jó lenne.Adj a procinak 1,4V-ot(bios).Ez a Vdroop miatt kb 1,35V lesz.Indíts el egy prime95-öt,s nézd meg 1 óra alatt hibázik-e.(S.FFt-tesztet futtas)Ha emeled az FSB-t,nézd a memóriákat,hogy mennyin mennek,vissza kell majd osztanod.(Ne járatsd ilyenkor 850MHz felett,ne a memóriák hibázzanak-bár SFFT-nél nem nézi a ramokat-)
Egyelőre ennyi,csak kéne még info(alaplap,mem márkája,cooler)Ha magas a VID,adj 1,45V(biost)-csak tesztelésnél nézd,hogy mennyire melegedik-
(inkább ilyenkor késő este futtatsd a nagy meleg miatt) -
lipi67
nagyúr
A 8200-es (ahogy már le is írták),jobb választás mint PROCI.Viszont ha tuningra kell...Laza 3,6-3,7GHz-es tuningik ok,de izmosabb tuninghoz jobb lehet a 6850-es.Nem kell alá űberbrutal deszka,nagyobb a szorzója,s igy FSB emelésnél nem hajtja ki a szart is a memóriákból 1:1-ben(visszaosztani már nem tudsz a nagy FSB miatt).A lapok rendesen kezelik,s nem -20 vagy éppen plusz 200°-ot ír ki az everest.Ha a tuning tényleg tuning(4Ghz környéke)s nincs extra jó lapod,tápod(jól jön az FSB-hez ez is),s memóriáid..akkor 6850-es is bejövős lehet.
-
lipi67
nagyúr
Ez "böcsületes"VID
.1,25V(bios)mehet neki,s azon bír amit bír(Majd ha hűvösebb lesz,emelheted)Ezt extra hűtő nélkül(nem gyári!!!)is elviszi majd.A Vdroop miatt kb 1,2V lesz a tényleges fesz,terhelve meg 1,16körül.
nygma:
Hát egy q66 tuninghoz kell cucc.Kipróbálnám én is.Gondolom nem mezei a tápod,s nem asrock (nem bántás,szeressük az asrockkot,csak nem erre való)deszád van.
Ilyenkor jön jól egy 12fázisu lap meg egy bikaerős 12V-os ággal (százezer amper)rendelkező 5-600W-os táp.(Ebbe jó a corsair)
Kíváncsian várom!Hajrá! -
lipi67
nagyúr
Nem tudom mit javasoltak Neked,de..ha"játék alatt fagyást nem produkált, de az orthos 40 perc után kilökte.-igy van,miért zavar?Nem az Orthos-szal játszol.S memtesztnek meg használd inkább a memtest-et.Nem 1x van,hogy az Orthos hibát jelez ott,ahol nincs is.Fel a fejjel!
nygma:
Akkor üdv a fanatikus bolondok táborában
Én se nagyon tartom magam "szabályokhoz",2180 bios1,8V ment is 4GHz felett
A szárazjég valóban egészségesebb,feltéve ha jó helyen van(nem rajtad-megetetem a 2 szarost,kezdődhetne már nekik a suli...
-
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Ahogy mondják(nygma
Mivel a 8400-nak elég magas a szorzója,viszonylag alacsony FSB-vel is könnyen húzható.Ebben a melegben egy 3,6GHz bőven elég,s szinte mindenre elég is.Ehez nem kell (400-as FSB)plusz fesz se az ICH-nak,se az MCH-nak,ill. ha igen (előfordulhat,nagy a szórás deszák és deszkák között)akkor is minimális.Jó lenne tudni,hogy mennyi a procid VID-je(core temp),de ha picit növeled (0,05-0,07)mennie kell.Arra ügyelj,hogy ha az FSB-t növeled,a memóriákat oszd vissza. -
lipi67
nagyúr
válasz
Baga1983 #3050 üzenetére
Sirandrish:Adj 1,45V-ot(bios)a procinak,emeld az FSB-t,s ennyin tuti megy 3,2Ghz -et.(Nem lesz magas az FSB 280-300,így ICH-nak,MCH-nak nem is kell plusz fesz)A memóriákat oszd vissza,mert az FSB-vel azok is "beindulnak"
Hali!Nekem is 1,35V VID-es 6750-es van.Igaz Abit deszkában..Nálam feszemelés nélkül stabilan viszi a 8*410-et,ilyenkor Orthos alatt 50-53°-ak a magok(Asus silent square pro),s avdroop miatt a fesz 1,296V.Eleinte kvra nem vitte a 8*400-at se,fagyott,ujraindult.Be kell járatódnia.Hagyj mindet alapon,s 8*375-ön járatsd egy darabig,majd naponta emelded picit az FSB-t.A vége nálam 3856MHz volt(nem stabil!!!)stabilan a max amit tud 8*470,de Vista alatt csak 8*465..
MOD:BOCSi,ÁLMOS VOK MÉG,S PÁR HSZ-t.ELNÉZTEM
Jorus: Hali!
Látom azért vissza-visszanézel.
-
lipi67
nagyúr
Mi ez a kép???
Energiakütyük,stb..?
Nem felejtettelek el,csak kvra kevés volt az időm,s nem működött ez az átok.Jó lenne a biosodat látni.Ha van időd,keress már manualt a lapdról!!!
Most is rohanok
Mailbe küld el,ok?
(este átnézem)Az is jó lenne,ha csinálnál képeket a biososdról!!!!!
Hali! -
lipi67
nagyúr
válasz
Sirandrish #3049 üzenetére
Hali!
Mivelé a procidnak nagy a szorzója,s nem fogsz nagy FSB-ket használni,ezért lényegében csak a procidnak kell plusz feszt adni.A TX2 jó hűtő,adhatsz neki bátran,de nem felsőkatágóriás,ne értékeld túl.Bios1,425-1,45V-nál ne menj feljebb. -
lipi67
nagyúr
válasz
medmax15 #2963 üzenetére
Szia!Hát..Tudod 533-as a ramod..1:1-be kell visszaosztanod,hogy legyen tuningod,az 266-os FSB-t jelent.Mivel 10-es a szorzód,ez 2,6GHZ-et jelent majd.Ehez semmihez nem kell nyúlnod,csak FSB-t 200-ról 266-ra állítani,sztem alapon is viszi a deszekád.Ha nem pici plusz fesz kellene neki.Viszont:A 85Gt-tutira skihajtja így is,sőt..alapon is.Tehát :pici fesz(ha kell)a biosban a cpu-nak.Ramok 1:1-ben,FSB 266-on.
Mást nem nagyon tehetsz
Szia! -
lipi67
nagyúr
válasz
Sanzi123 #2939 üzenetére
A 68 fok még bőven jó!!!A fura inkább maga az induló 60fok!Ne parázz,80foknál ha sajnálod állítsd le..
Kben egy ORTHOS/75fok az mindennapos..Azért meg kellene nézned,hogy tutira jól van-e a hűtő a procin(nem-e mozdult el),újra kéne pasztáznod is.Hangsúlyozom a 75fok is reális lenne ORTHOS alatt,de az a indulási 60 fok,annak oka van!Nézd át légyszi!
bosa:Set
FSB kiírja..
-
lipi67
nagyúr
válasz
Sanzi123 #2931 üzenetére
Sajnos sose volt 4500-asom,de mindíg szerettem volna..az a 11-es szorzó...
Mivel nagy a szorzód,nem fogod a lapodat terhelni,nem kell "csudanagy"FSB hozzá.Sztem kezd ott,hogy adj a procidnak plusz feszt.Ez mehet gond nélkül 1,45V-ra.(lejön belőle a VDroop,s kb 1,4V lesz belőle mire feláll a Win.Az FSB-t állítsd úgy 300-ra,igy 3,3GHz-et kapsz majd.Ez 1:1-ben még csak 600-as ramokat adna,igy a biosban keresd meg,s oszd vissza a ramokat(nemtom gigánál,hogy van,milyen értékek vannak,de tuti hamar megtalálod) Viszont először hagyd 600-on,hogy ne kavarjon be a ram!S Prime 95-tel teszteld .ha bírja a 3,3GHz-et akkor majdnem készen is vagy.ha nem:Az FSB-t vedd vissza,apró lépésekben addig,míg a Prime alatt is stabil nem lesz a rendszered.ha megvan ez az érték,akkor menj vissza a memóriákhoz,s próbáld úgy visszaosztani őket,hogy 800 körül menjenek.(sztem mennek azok plusz fesz nélkül 900-at is ) -
lipi67
nagyúr
Szia!
Ha jól tudom(nem biztos)1066-os 945-ös a lapod.Max mem667MHz.Tehát ha ragaszkodnánk a gyári adatokhoz,akkor 533-as memória/266-os FSB 1:1-ben az ok.Viszont a lapod viszi az 1333-at gond nélkül,igy a beállításod tökéletes,hisz 333FSB-hez 1:1-ben lévő ramoknál 667-es memória elég.Gondolom 1,8V-on vannak a ramok.Adj nekik kicsit még,s állítsd az FSB-t 355-re,hátha viszi a lap.A többi tuti tudja,s akkor a procid 3,2GHz-en megy majd,(ezt tudja)a ramjaid 710-en(ezt is simán viszi a 667-es)
S előtte vedd elő a kézikönyvet,mert a ramokat valóban vissza kellene állítani 5-5-5-15-be.(ott kell lennie valamelyik menüben) -
lipi67
nagyúr
válasz
JonnyFilpo #2917 üzenetére
Szia!Ilyen minimális FSB-n nem nagyon kellene másnak adni.(azt megnézhetnéd,hogy az "AUTO" értékek alatt mit ad a lap,s azt manuálisan is beállíthatnád.A 4xxx melegedősebb fajta,a Te hőmérsékleteid szuperek!Bios 1,45V simán mehet neki s ott nézd meg,hogy mennyit bír.Sok sikert!(75 fokos Orthos még közel nem a világ vége(ha paráznál mikor fűteni kezdi
)Az játékban még 60 alatt van (kb).
Hajrá! -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
syckaloz #2889 üzenetére
Szia!
4Ghz az nagyon jó!Van aki 3,8 fölé nem tudta komolyabb lapban,s nem kezdő.Lehet,hogy ennyit bír a procid(wallos-vagy a lapod)Meg..Tudod a 45-ös csíkszélesség és az 1,55V..SOK!A 65-ösök is nehezen viselik el,s kva jó hűtés kell nekik.Én is adtam 1,765V(bios)65-ösnek(2180)de csak egy teszt erejéig.S tartós(24/7)használatra bios 1,45V fölé azzal se érdemes menni.Szerintem állj le.Sokkal jobban jársz,ha adsz neki egy értelmes feszt,aminnyáron,24/7-ben is gond nélkül tudod hajtani.Ez a fesz a Procid VID-jétől függően azért elég sok mindenre elég.Sztem a max 1,325V(bios)Állítsd be(mch stb alapon)s kezd kitapasztalni,hogy ezen feszen hol a vége.Ha megvan,nézd meg,hogy melyik rambeállítással tudod észzerűen "mellétenni"a ramjaidat.S utána jöhetnek a tesztek(prime sm.FFT+memtest)Ilyen feszen se 2,66-on leszel,s egy ilyen proci 3GHzkörnyékén mindenre elég...
Sok sikert! -
lipi67
nagyúr
válasz
Benhill #2886 üzenetére
Szia!
A configodat nézve..nehezen..de esetleg(jó cuccok,gratula).Viszont a "hibajelenség"az kevés feszre utal.Adj még picit a procidnak,menni fog!(Sose viszonyíts más eredményhez csak nagy vonalakban!Nincs 2 1forma proci és alaplap!(S biosok,stb..)Rengeteg összetevő.S azon 1szerü oka is lehet pl.,hogy az ő procijának kisebb a VID-je,s neki picit alacsonyabb fesszel is megy az,amihez Neked több kell.Adj feszt a procinak.(ha nem ok,akkor MCH-nak is,s 0,5V-ot az ICH-nak is adhatsz. -
lipi67
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #2883 üzenetére
Ügyes vagy akkor,viszont..Ha alapon (proci VID-jén) viszi a 8*400-at,akkor adj neki egy kis feszt még,s az MCH-nak is csipetnyit(1,33V körül)s nézd meg 8*450-en!
Az már tök jó!!!(A 8*400-is elég mindenre,nehogy féle érts,de ha nem melegedik,stabil és viszi..miért ne?) -
lipi67
nagyúr
Le ne cseréld!!!
Az ok,hogy 3 at lát(s csak 2-őt rendel a progikhoz)de mi baja lesz?semmi4Kva olcsó a memória,s ha el akarod majd ajdni?Ki a fene vesz majd 512-es ramokat(akkor már 1gigásat se..)
Vagy..fellöksz egy x64-esXP-t sp2-vel,s már minden ok.(ha nem vagy vagy vistás) -
lipi67
nagyúr
válasz
Bálint85 #2845 üzenetére
a procid bios 1,37V on viszi a 8*400-at.Erre állítsd be.Ha 1:1-ben (szinkronban)futtatod akkor a memóriák 800-on mennek majd.Bootolsz s nyomsz neki 1 Óra ORTHOST.Ha nem hibázik,nem melegedik 2 dolgot tehetsz.
1:lassan veszed vissza a feszt talán 1,325V is elég neki majd.
2:adsz neki 1,4v-ot(bios)s addig emeled a FSB-t amíg nem hibázik.Még memót se kell emelni csak feszt,mert mire elfogy a Procid(kb 420FSB-körül )addig azt a 840-et alapfeszen viszik a ramjaid is..Kb ennyi!
Sok sikert! -
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2836 üzenetére
A biosban látod az aktuális mem sebességet?Ha most belépsz (450-nél)látod valahol biosban a 900-at?Tényleg nem tudom így.Látni kéne.Nem tudom,hogy a gyártó szerint mennyi a hivatalos fesz 1066-on a ramodnál.Annyit adj neki.CpuZ,Everest,memset,kiírják.Ha 1000 felett hajtod őket akkor már jó!(Nem akarlak elkeseríteni,de ha új dominátorok..ne sokat várj tőlük,gyenge memóriák azok !)
Nézd:
2,66-os a procid,jön a nyár.Erős proci,s bőven kihajtja alacsonyabb órajelen is a VGA-dat.Én nem is hajtanám a helyedben csak 8*400-on!A TX2 jó hűtő de nem felső kategóriás.Ne értékeld túl!Én ott kezdeném legszívesebben,hogy mindent full alapra tennék.Este leszel?Most mennem kell,de mindent megbeszélhetnénk.
Mailcímemre küldj nekem egy everest riportfile-t,s core temp -ből kiolvasott procid VID-jét!
Tedd fel a memtest,cpuZ,Everest 4.20,ORTHOS,memset,core temp nevü progikat,küld a vid-et és az everest riportot.Msn-re is felvehetsz,u.az mint a mail címem.Délután "beugrok ide",este kivesézem a géped(ha a honlapról letöltenéd és elküldenéd a manualtját,az is sok segítség lenne..Most rohanok.-megoldjuk!Szia! -
-
lipi67
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #2816 üzenetére
Nem tudom,hogy miért favorizáljátok a 8*400-at.Mert nagyobb az FSB?Nem éri meg!!!
Nem mert pl 9*355-ön ha csak 50MHz-cel jobban megy a ram alatta,akkor már veri a 8*400-at!Itt egy superPI-s lisám,pontosan ezért próbáltam ki.Arról nem is beszélve,hogy nagyobbFSB-hez kell majd lassan emelgetni az MCH-t,melegedik a híd hűtőbordáhja,s jön a nyár.Én tutira 10-es szorzóval nyomnám,s húznám utána a ramokat.
S lehet szép eredményeket elérni
[alulfesz]
[1,3V]
[1,5V]
[sok-sok V]
[superPI]Tragger
asszus,igérem Neked holnap ha lesz időm megnézem Neked,de lövésem sincs,hogy milyen a biosod.Neked (Abitos biosra fordítva)1:1,25-ös visszaosztás kellene.(talán ott vmi 2,5??
Az 1125MHz környéke lenne...-semmit se tudok a lapodról,igy nehéz.de FSB pl 450.az 1:1,25-ben=450*2,5(abit 1,25*2) -
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2806 üzenetére
A Vid jó!Az Everest az északid 1,25v-on MCH 1,25-öt ért,ez is ok.Jön a nyár,nagyobb feszt nem érdemes adnod,ha esetleg instabil lenne,vagy feljebb akarsz menni FSB-vel,az MCH-nak adhatsz még nyugodtan..Hátha..
kerinagy :Hát...Először is TÁG FOGALOM az az alapfesz.S már mindenre azt mondják.Pontosítani kellene.Nálam pl a proci VID-je az,biosban.Van ahol 1,225 és 1,35V között,van Intel oldal ahol más..de kb 65-ös gytechnológiánál 1,3V környéke.
Nekem a procim VID-je kva szar,1,35V!!!Ez ORTHOS alatt 1,29V.(Nagy Vdroop sajna)Ezen először csak 3160MHz-et ment,mára sikerült kipréselnem belőle 3,3GHZ-et.Az 1,5V..nem tudom..Nálam 1,55V(bios)ORTHOS alatt 1,49V-ot jelentett és 3720MHz-et.Kb 3,8GHz körül van a vége.Ez van.(a 2180-asom 4060-at ment,s 9*420-on kva jó volt...)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2800 üzenetére
Persze,hogy lassabb,hisz csak 900-on mennek a ramjaid!Oszd vissza őket úgy,hogy menjenek..(nem ismerem a biosodat sajna)2 kérdés,hogy ne csak általánosságban beszéjek:
1.Mennyi a procid VID-je(core Temp)-mikor látsz 1,23xx-feszt?(bios v hol?)
2.Az alaplapod alapbeállításnak mennyit ad az északi hídnak(MCH)?Most mennem kell,de majd jelentkezen ha gondolod,csak..jó lenne többet tudni .
kerinagy : 64
Barett 50cal: ment privi.. -
lipi67
nagyúr
válasz
djbahool #2791 üzenetére
Pedig az a "legnehezebb" a ramoknak.(lehet,hogy a következő visszaosztásnál annyin mentek volna a ramjaid,amit nem bírtak már)Én mindíg 1:1-re (vagy ha nem tudom mert túl lassú alatta a ram(kicsi FSB-miatt)akkor a legszorosabbra fogom.
Nálam visszaosztava 1120-at mennek(800-as 2x2GB PQI),1:1-be 1037 volt a csúcs,6320-as 517-es FSB-vel.
HarryPotter:Sajna semmit sem tudok a lapodról,próbáltad már a gigás topic-ba?Hátha ott segít valaki.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Baga1983 #2783 üzenetére
Nem ismerem a lapodat,jó lenne tudni,hogy most mennyin mennek a ramok!Mivel azt írod 3,2GHz..Szerintem 8*400 ban (FSB-d 400)megy a deszka.Gondolom 1:1-ben (szinkronban)-nem tudom a gigánál talán 1:2-vel jelzik,de ez ne tévesszen meg.S a ramjaid is 800-on járhatnak.Ha így van mehet 5-5-5-15-ben 1,8V-on.Ha 800 felett mennek akkor adhatsz neki picit több feszt(2V-ig is mehet ha nagyon mennek,s az időzítés t veddvissza 5-5-5-18 -ba.)Nálam is 8*400-on ketyeg,s a ramok mellette visszaosztva 960-on,5-5-5-15 -ben 1,85V-on,s ezek 2x2GB-os modulok.Viszont ..azt nem tudom,hogy,a kingmaxnak mennyi kell ilyen MHz-hez,s tudja-e.a szinkron(800MHz-es)futtatás ,az tuti,de ha tud 2V-on 900 felett...megéri úgy hajtani.
MOD:MCH-nak nem kell,ha a procid stabil!Minek?Ha hiba nélkül megy a deszkádba 400-as FSB-t,akkor elég neki!Ha kicsit instabil..akkor plusz 1 egység..(nálam az alap az északi hídnak 1,25V,s a következő 1,29V.
-
lipi67
nagyúr
Ha netán(s miért ne..)érdekelne.Itt vagy egy kis tuningtáblázat a 2xxx procikról.Ha veszel procit,s nyomatod neki,Téged is szeretettel várunk!Innen kaphatsz egy kis támpontot,hogy melyik fpo a nyerő,milyen feszen mit tud..Persze ez nem 100%,de az eddigi tapasztalatok azt mutatják,hogy azonos fpo-s procik,megközelítőleg azonosan is teljesítenek.
[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
SirKero #2571 üzenetére
A 4500-as 11*200=2,2¨GHz.
Ha először csak 300-ra emeled az FSB-t a bios-ba,már 3,3GHz.
Ehez adj neki plusz feszt(cpunak)Tedd vagy 1,5V-ra s utána mindíg gyere lefelé,s nézd,hogy hol satbil még(ORTHOS-blend ,9es Prioritás)
Az előtte mendd már meg,hogy a biosban milyen osztásal tudod állítani a ramokat
1:1 után(alatta)mik vannak? -
lipi67
nagyúr
válasz
Baga1983 #2560 üzenetére
akkor 1:1ben vannak a ramok
400FSB-vel 1:1-ben 800-on lesznek s bőven elég nekik 1,8V
s 8*400= 3,2GHz
Ha nem melegedik(adj neki feszt)akkor ok
Ha szar a hűtőd,akkor hagyd 375-ön,de a ramokat tedd 1:1,2-be az 750+37,5*2=825.Azt még 1,8V-on simán viszi!!!Jó,hogy itt irtam le vagy 20petrce..
VID=A CPU-ba fixen beégetett v-core fesz.Ez elvileg azért van mert a gyár szerint ennyi fesz kell a cpu-nak az alapórajelhez.S ha beteszed a procidat a deszkádba,ez alapján(TEHÁT A PROCIDBAN VAN!!!)lövi be az alaplap biosa a feszt,ami abitnál az alsó érték(kevesebbet nem tudsz neki adni)gigál és másoknál pedig ha auto-n hagyod erre áll.Ez az érték az azonos procik között is változik.Minnél kisebb,annál jobb(bár vannak kivételek)a tuningolhatósága.De alapfesze tuti nyerő! -
lipi67
nagyúr
VID=A CPU-ba fixen beégetett v-core fesz.Ez elvileg azért van mert a gyár szerint ennyi fesz kell a cpu-nak az alapórajelhez.S ha beteszed a procidat a deszkádba,ez alapján(TEHÁT A PROCIDBAN VAN!!!)lövi be az alaplap biosa a feszt,ami abitnál az alsó érték(kevesebbet nem tudsz neki adni)gigál és másoknál pedig ha auto-n hagyod erre áll.Ez az érték az azonos procik között is változik.Minnél kisebb,annál jobb(bár vannak kivételek)a tuningolhatósága.De alapfesze tuti nyerő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged