- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Papesz01 #7367 üzenetére
ahogy az fsb-t növeled úgy emelkedik a memóriád teljesítménye is. az teljesen jó. Valódi órajele 400 effektív 800. Tehát most 420Mhz-en ketyeg akkor az effektív 840Mhz. Teljesen jó. Adj neki egy kis feszt ha majd nem bírná. Vagy oszd vissza.
Az adataidnál a cuccokat pontosítsd, hogy a kérdéseidre minél pontosabban lehessen válaszolni. Sokat segít a pontos típus! Minden egyes hardvernél! Sok felesleges körtől megmenekülsz te is illetve a segítő is! -
Gyufaaa
veterán
válasz
Papesz01 #7364 üzenetére
Előbb olvasd végig ezt. Ha lesz még kérdésed tedd majd fel.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
turbocfh #6865 üzenetére
Itt van egy frankó kis hűtő. Csak meg kell egyezni az eladóval.
Ez teljesen jó arra a procra.
-
Gyufaaa
veterán
a pci-e frekit belőtted fix 100Hz-re?
Ugyan az a típusú alaplapom volt a 4800+-om alatt. Vannak vele tapasztalataim!
lődd be azokat az értékeket amiket beírtam! Utána a BIOS főmenüjébe nyomj egy ctrl+f1 kombinációt! Elő jön egy rejtett menü amiben a HT-t rakd 4x-esre. Magas a Hyper Transport, így okozhat az is hibát! Az fontos AM2 lapnál, hogy az 1000 alatt legyen!
-
Gyufaaa
veterán
Későbbiekben azt a tápot nem ártana kicserélned.
Addig a proc feszemeléssel ne is igazán foglalkozz. Vagy lehetőleg finoman.
harcikoca: Légyszi pontosítsd a géped adatait. Az everestből ki tudod nézni, mindennek a pontos típusát és azt írd be a cuccokhoz. Ez így elég madártávlat.
A procid mellé pedig tűzd oda a hűtésedet is. Ha gyári akkor azt, hogy box. Nincs azokkal gond.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
harcikoca #6870 üzenetére
Vissza osztottad a HT-t? Milyen tápod van?
cuccka: Látom ide találtál
Előző procim nekem is egy Brisban magos 4800+ volt, ami alapfeszen vitte az 5600+ (2900Mhz) órajelét. 12.5x -es szorzóval toltam feljebb az FSB-t 232-re. Persze a ramok is közre játszanak. A PCI-e frekit lődd be fix 100Hz-re, a ramoknak adj fix 0.2v-ot. Az FSB-t pedig told először 225 környékére. Ha tesztet (min. 1 órát) futtattad és stabil akkor dobd fel 235-re az FSB-t és újra teszt. Ha hibázik, vidd fokozatosan lejebb. Minden procinak más a tuning potenciálja. Persze ha feszt nem emelsz az nem igazán tartozik még a tuning kategóriába.
Próbáld meg így első lépésként.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
turbocfh #6865 üzenetére
Én anno egy Zalmann 7000AlCu val hűtöttem. Nagyon frankó kis hűtő volt. Az bevállt rajta.
De lehet, hogy egy másik alaplapot kellene aládobnod.
Frankó kis proci az. Pl: Itt van egy. Csak meg kell kérdezni a lefogató meg va e socket A-hoz.
harcikoca: 1.4- et nyugodtan adhatsz neki. Annál többet már ne ,de az még belefér!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
turbocfh #6862 üzenetére
Rendben. Te tudod. Mondjuk azzal a hűtővel nem is érdemes nagyon csesztetni a procit. Egyébként érdekes, mert még annó nekem is volt egy olyan proci a birtokomban egy Asus A7N8X Deluxe alaplapban. Az simán vitte alapfeszen a 3200-as órajelét. Ott inkább valóban az alaplap lesz a ludas
harcikoca: Valóban, amit kts88 is mond. A HT-t oszd vissza feltétlen, hogy 1000 alatt legyen! Az fontos, mivel egy síma AM2-es deszkád van!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
harcikoca #6855 üzenetére
Pedig azoknak a ramoknak muzsikálniuk kellene.
Adj a ramoknak fix 0.2v-ot. Az nem sok! A PCI-e frekit belőtted 100Hz-re? Ha nem tedd meg. A Procid alapon mekkora feszt kap?
[CS]Blade2: Ennyi
Ez csak a szenzor műve. Állítólag az úja Abit alaplapoknál is ez van. Egyébként ugyan ez a szitu nálam is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
[CS]Blade2 #6847 üzenetére
A Tuningal magával nincs is gond. Csak nem tudom, melyik programnak hihetek. De már rátaláltam. A Probléma az alaplapom szenzoraival van. Túlságosan magas hőfokot jelez és ha progival leterhelem, a hőfok végett hibát jelez. De már erre is megtaláltam a megoldást. Azért köszke!
Már az új bios valamicskét korrigált rajta, de még mindíg nem az igazi. Ezzel még csak azt javították, hogy ne mutogasson valótlan értékeket fesszel kapcsolatban.
-
Gyufaaa
veterán
No mind1. OCCT bizonyosodott a legbrutálabbnak.
-
Gyufaaa
veterán
Skacok. Kérdés: Melyik cpu izzasztónak lehet hinni? Orthos; OCCT; Prime95. Prime95-nél mennyi ideig szoktátok futtatni a tesztet?
-
Gyufaaa
veterán
valaki meg tudja nekem mondani mi az a felső határ amiben terhelés alatt mehet egy 6400X2 BE??
-
Gyufaaa
veterán
THX Petiapó és KMT. Akkor nincs más dolgom mint felkutatni egy 6400-as szériát
-
Gyufaaa
veterán
Skacok. Venni akarok egy 6400+ BOX vagy Black edition-t. A Kérdésem a kövi. Nézem az alaplapom adatait és írja a bios verziókra, hogy F1 es verzió meg F2-es és azt is oda böki, hogy melyik milyen procit támogat. De ezt most nem vágom. Tehát PLS Help.
F2-es bios van az alaplapomon és a kérdésem a kövi: Kell ahoz BIOS-t frissítenem, hogy menjen benne az a proc? KMT! Lipi67!! PLS HELP MEItt a táblicsku amit kukkolok.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
WhiteSkyline #5891 üzenetére
Én nem ventillátorra gondoltam.
ecx: kezd azzal, hogy a ramoknak adj fix 0.2v a pci-e frekit pedig állítsd 100hz-re. A procinak először ne adj + kraftot, csak az fsb-t vidd feljebb létékekben és tesztelj Orthos-al.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
WhiteSkyline #5888 üzenetére
Azért egy kis BUSMAN-t ráereszthetsz, hogy pakolja meg a kis vadkanon a tüzet! Csak vigyázz a füst ki ne szökjön!
Vagy megizzasztottad?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
tomargus #5599 üzenetére
Feszemelés nélkül, emelgesd az FSB-t a Biosodban. A Ramoknak alapból adj 0.2v-ot a PCI-E frekijét állítsd 100Hz-re fixen. Kezdésnek megteszi. Az FSB-det állítsd feljebb kapásból 220-ra tesztelj Orthos alatt 9-es prioritáson 1 órát minimum. Ha nincs hiba akkor állítsd 235-re az FSB-t és ismét teszt. 1 óra teszt után ha nincs hiba veheted stabilnak a rendszeredet. Ha hibát jelez teszt közben STOP és vedd visszább az FSB-t vagy emelj feszt. Egyenlőre ennyi.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
TazLeacher #5577 üzenetére
Én Gigabyte lapban találkoztam ilyennel.
-
Gyufaaa
veterán
AMD X2 -esek klubja Szerintem itt a helyed.
-
Gyufaaa
veterán
Minden procnak más a tuningpotenciálja még azonos típusokon belül is. Lehet, hogy a tiedének itt a vége. Feszt emeltél? Egyébként miért szeretnéd 3Ghz fölé emelni? VGA-d végett? Vagy csak megpróbálni mit bír? A HT-d ha 999Mhz-en fut az teljesen ok! Lényege, hogy ne menjen 1000 fölé. Biosban van beállítása (szorzója) ha nagyon magas vissza kell osztanod. Ez az FSB növelésekor szokott bekövetkezni.
3x1Gb ram az szó szerint 3x1Gb vagy 2x1Gb + 2x512Mb ? -
Gyufaaa
veterán
A Cuccaidhoz valamit irhatnál a gépedről, hogy ha valami kérdésed van legyen egy kis rálátása a válaszadóknak, hogy milyen konfigról is lenne szó. Ezt nem igazán értem: "gyszerü szorzós athlon64et húztam"
Lehet, hogy csak én nem értem, de légyszi fogalmazd meg még1x, hogy pontosan miket is állítgattál a biosodban és mi is lenne az a konkrét kérdésed, hogy mit csinálj a kékhalállal.CMOS Clear, és dobj ujra egy rendszert. Ez csak egy tipp.
Mire a válaszom megérkezett már reagáltál.
-
Gyufaaa
veterán
AMD Dual Core Optimizer Állítólag ez a legújabb verzió!
KMT: Lecseréltem a tápomat (LCPower 550w) egy Chiftec Super 500w-osra. A következő lenne a kérdésem. Szerinted érdemes lenne feljebb tornázni az FSB-t egy kis feszemeléssel vagy egy 4800+-ból inkább a jelenleginél (2900Mhz) ne akarjak többet kitornászni. Egyáltalán érdemes lenne a 3870 végett többet kihozni belőle?
-
Gyufaaa
veterán
Egy kicsit bővebben a gépedről lehet valamit tudni?
így elég nehéz bár mit is hozzáfűzni!
adam84 : Meddig lehet húzni? Az sok mindentől, de leginkább a procidtól függ. Azért egy 4200+ -tól az a 2500Mhz elég szép. Legalább nincs kihajtva. Orthossal próbáltad vizslatni? Minden procinak más a tuningpotenciálja. Azonos típuson belül is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Herogabi #4583 üzenetére
Hogy érdemes-e ezt mindenképp neked kell eldöntened, de ehez ki kell próbálnod.
Szerintem mint már mondtam egy próbát megér. Nem akarlak rábeszélni!Egyszer miindent el kell kezdeni, ebbe beleértve egy uj oprendszer próbáját is. Biztos nem hülyeségből találták ki a DX10-et!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Herogabi #4572 üzenetére
Ugyan a Vistát még saját gépemen nem próbáltam én sem, de melóba nekünk az van. Nagyon sok a kényelmi funkciója is és látványos a kezelőfelület. A Ramok mellé lehet, hogy egy kis bővítés elfér, mert a vista tudtommal alpon fog 1gb ramot. így a játékoknak kevés lesz a maradék 1. DX10 végett mivel a vga-d is dx10-es miért is ne próbáld ki. Szerintem érdemes! Én is dobom fel mihelyst leomlik az xp sp3!!
A vasad bőven elég hozzá az biztos.
-
Gyufaaa
veterán
4800+ Vazeee!!!!! 2 órás teszten futtatva az Orthos-al 0 error és 0 warning az eredmény!
2900Mhz-en ketyeg, gyári hűtővel, 12.5x232 szorzóval és egy nagyon minimális fesz ráadásával. 1.35 az alap és 1.37 adtam neki, bár nem lett volna szükséges. A HT Pedig 1156-on ketyeg és birja. Zsiiir.
COD4-nél a hőfok pedig max 56 fok.
Kösz a segítségeket! -
Gyufaaa
veterán
KMT: még annyi, hogy az orthosban honnan tudom hogy hibázik?
-
Gyufaaa
veterán
A Blend test-et honnan tudom leszedni?
Nem találom google-ban
-
Gyufaaa
veterán
Még annyit ehhez hogy így a hyperTransport órajelem az 1145Mhz. Az sok?
-
Gyufaaa
veterán
Ez jó! Köszke!
Mielőtt ebbe belevágnék egy pár kérdés. Az alaplapom bírja ezt?
Gyári hűtővel elbírja a proc? Illetve, most azt csináltam, hogy: Gyári érték így van 1.35-re van belőve. Azt ott is hagytam. Csak a proci frekvenciáját toltam fel eddig 230-ra így kaptam egy 2865-ös értéket. Ez így is jó lehet vagy ez nem jó? Ha ezt megcsinálom amit te leírtál jó az everest is tesztelni? Vagy amit most én ügyködtem az ugyan azt az eredményt hozta?
-
Gyufaaa
veterán
Hali! Neekm van egy X2 4800+-om gyári hűtővel. Hozzá 2x1gb 800mhz-es Corsair XMS2 ramok. A proci 12.5x200-on megy igy az órajelem 2500mhz. Tudok rajta húzni, illetve érdemes? Lehet vele elérni észrevehetően nagyobb külömbséget? Ezt mint full laikus kérdem!!
Az alaplapom típusa Gigabyte GA M56S-S3
Előre is köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest