Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Tuning ügyben kérném szépen a segítségeteket.
Van egy [A88M-G3.1] alaplap és benne egy AMD 860k processzor.
Annyi az értetlenségem tárgya, hogy észrevettem ha a North Bridge clock-ot (ami alapjáraton itt 1800MHz) elkezdem emelni (200MHz-es lépésekben lehet ebben a BIOS-ban - és most tartok 2000MHz-nél), akkor az egész rendszer teljesítménye növekszik egy picit (pl. RAM olvasás 20000MB/s-ről 21000MB/s-re)
Próbáltam volna a következő fokozatra állítani (2200MHz), de ott már nem indult a gép. (2000-en Prime95 és MemTest se dob hibát egy óra elteltével)
Amit engedne a BIOS az NB voltage emeléséhez, az a CPU NB/GFX voltage érték (ami alapjáraton 1.13v)
Engedi is beállítani az értéket, de az AIDA64-ben és AMD Overdrive-ban is azt írja, hogy jelenlegi érték az 1.13 és a max érték (amit a BIOS-ban beállítottam - az 1.25v) tehát maradt az NB fesz 1.13v ha jól értlemezem. És valószínűleg így is lehet, mert nem engedi ugyanúgy 2200MHz-re állítani.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki járt e már így esetleg és mi lehet szerintetek a megoldás?Köszönöm szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest