- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
extra hülye a sulitok sajnos, tény
Nos igen, ha reggel beviszem a gyereket és elkiabálom, hogy fejtetűs. Akkor nagyobb figyelmet kap a fejtetű probléma miatt, mintha covidosként küldeném be és azt mondogatnám, hogy covidos.
Viszont nekünk ez az iskola jutott, hála a központi + tankerületi + iskolai "szabály" követésnek. Máshol is vannak ilyen iskolaközösségek, ahol a covid nem téma.
Továbbra is azt mondom, hogy a 0-14 évesek esetén elhibázottan bízik az ország egy olyan konteóban, hogy a kicsik úgyis megússzák. De nem fogják, erre csomó példa van már. A vuhani eredetinél ez még igaz volt, de az 1 éve volt 2020-ban.
Engem zavar, hogy orosz rulettre kényszerítve megyünk be a karámba, védekezés nélkül. A gyerek érzelmi és lelki állapota miatt nem tudunk már otthon maradni, cserébe az iskolai és szülői közösség inkább a fejtetűre koncentrál, mintsem a covidra.
-
_Atesz
addikt
Nocsak, kolléga is itt kísért?
Az irányvonal jó mindenesetre, a mellékhatása ha minden igaz kevesebb, mint a Remdesivir vagy a Favipiravir esetében.
Gyerekeknél a gyógyulási arány rendkívül magas, kb. 99,99%, szóval őket amúgy sem igen fenyegeti a vírus. Napozás most a nyáron, c vitamin, cink, szabad levegős mozgás és kerekíthetjük is 100%-ra. -
Van ezeknek értelme? v1.0-ás oltás, mostanában kezdték tesztelni, mire elkezdik ezt ténylegesen adni a kicsiknek, a kriptaszökevények már csillagháborús mutánsálló szuperkoktélt kapnak.
Ráadásul ha bármilyen imprinting-baki beüt (nincs bizonyíték az ellenkezőjére), akkor hazavágtuk a gyerkőcök védekezését x körre.
-
Ringman
félisten
a pfizer hosszabb távú terveiben (q4 talán) a 6 hónapos - 2 éves korúak olthatósága szerepel, nyáron már szerintem a 12-15 évesek tuti olthatóak lesznek, ősszel meg az 5-11 éves korosztály.
(persze hogy mennyien egyeznek bele (szülőkre gondolok) az más kérdés, a 16-18 éves korban kb 50%-os volt a részvételi arány)
-
_Atesz
addikt
Egyetértek, gyereket semmiképp sem oltanék egy hivatalosan is elismert kísérleti vakcinával.
Folyik jelenleg az Ivermectin itthoni engedélyeztetése, 2 európai országban már megtörtént. Bízom benne a kövi influenzaszezonra kész lesznek vele, akkor pedig az oltás feleslegessé is válhat. -
Én is rohadtul remélem, hogy nem így lesz/nem lesz semmilyen maradandó probléma náluk.
#16814: mi úgy oldjuk meg a következő éveket, hogy vidék alsóra költözünk (folyamatban). Nem a covid volt a fő motiváció, de amikor már a helyi sulit kellett kettő közül kiválasztani, a 200 helyett a 70főset választottuk. Oltás-nemoltás, a nagyvárosi részeknek későn érkező zárás - kapjabeavilág. Ráadásul ha jön is egy lockdown, itt akkoris 0.00x rizikóval lehet majd a helyi kishaverokkal a szabadban bandázni.
-
mozso
senior tag
Most már nekem is kezd tele lenni a puttony azért.
Ne haragudj meg érte. 9 hónapja mondtad nekem a privátban, az akkor megosztott szomorú valóságról, hogy ritka balszerencsés lehetek, hogy annyi negatív eseményről tudok. Azóta behoztad sajnos a lemaradást, nektek is volt bőven és őszintén sajnálom az összes érintettet.
Normális azonban?
Hogy beoltott szülőként arra gyúrunk, hogy a gyerek így meg úgysem kapja el, vagy ha mégis, akkor nem lesz olyan beteg, vagy ha beteg is lesz, akkor sem lesz olyan sokáig, vagy ha beteg is lesz sokáig akkor a fiatal szervezete majd időarányosan hamarabb regenerálódik???????Baszki nagyon ciki amikor a 10 éves gyerek hamarabb kifullad, szédül és kapkodja a levegőt a "kerti fociban", mint a 45 éves fotelhuszár apuka.
Mit gondol majd a szülő, ha látja a fentieket, MINDEN NAP, amikor a gyerekére néz?
Ilyen példa is van sajnos az ismerős körben. Én nem tudom, hogyan néznék tükörbe 2 oltással a vállamban. -
-
mozso
senior tag
De miért akarunk reménykedni abban, hogy 12 év alattiaknál kevésbé terjed / csinál bajt?
Hetente osztom meg az osztrák és berlini adatokat amikből az látszik, hogy nálunk sokkal jobban védekező/tesztelő országokban is 2x gyorsabban terjed a Covid hónapok óta a 0-14 éves korcsoportban.
Volt már több belinkelt esettanulmány, hogy a 0-14 is komolyan megbetegszik az új variánsok miatt, sőt a long covid arányuk szintén azt a bizonyos 10%-ot megugorja.
Parci te is linkeltél hazai Semmelweis és Heim Pál mondásokat nemrég, hogy 300% körül van a növekmény az angol verzió a korábbihoz képest.
A gyerek long covid ambulancia itthon teltházas szeptemberig.
-
-
kw3v865
senior tag
Ők az egyszerűbb és valószínűleg olcsóbb megoldást választották egy gyártóra akarnak támaszkodni a jövőben. Egyébként nagy a csend a CureVac táján is, semmi infót nem hallani róla, hatásossági adatokat se nagyon publikáltak még, pedig német cég, az EU-s piac kézenfekvő lenne számukra...
-
daneel_hu
addikt
"https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/halalos-tragedia-foldre-zuhant-a-kabinos-lift-olaszorszagban/"
Sajnos nem az első eset az olaszoknál.
23 éve, 1998-ban Cavalese-ben volt hasonló... akkor ott egy nato gép vágta el a drótkötelet.
20 körül haltak meg a lezuhant kabinban.
1997-ben ugyanott síeltem a haverjaimmal, szuper hely.Szerk. bazz ugyanitt 1976-ban is lezuhant egy.
-
Csatravi
senior tag
"egyébként nem érdemes szórakozni ezzel, mert egyszer kipipálsz egy multirezisztens bacit, és visszasírod a covidot. és ez nem vicc!"
Hát ja. A bacik talán még rosszabbak mint a vírus. A vírus gazdatest nélkül kipusztult de a mocsok bacik egymagukban elvannak évtizedekig megbújva akár egy sarokban is arra várva hogy valaki benyalja őket. Aztán ha jófajta antibiotikum rezisztens vagy egy ismeretlen (akár jégtömbből kiolvadt vagy egy barlangból előkerült) baci akkor lesz nagy tarolás. -
Az oltatlanok esetleges kovidos ellátását ki kell számlázni, ráterhelni a vagyonra stb..
Egyik "kedvencem", amikor mész autóval kultúrátan a Mátrában. Mögüled kivág, eléd bevág, vicsorogva legyorsul, szembejőve sokáig a te sávodban közlekedik a motoros értelmiség. Aztán a Kékesen meg emlékművet csinálnak, amit egy épeszű ember inkább ledózerolna a pi*ába...
-
-
Z.É.T.
őstag
Bízom benne, hogy csak tartós és nem lesz maradandó. Egyelőre "csak" 3-6 hónap telt el nekik a betegség óta. ("betegség", mert kettejük szinte tünetmentes volt)
Felnőttek közül is vannak jópáran, nem kell messzire mennem, a húgom - enyhe tünetes volt - szívproblémás lett. Nem a férje, aki - nincs vírus => van vírus, de csak egy nátha => amúgy is saját biokertünk van, ránk nem veszélyes, egészségesek vagyunk - arc, nem ő szívta meg.
(oké, ez szimpla indulat részemről, csomó nála alusapkásabb ismerősöm szívta meg sokkal jobban, vagy halt bele)Szóval, hurrá, levonult az ár, én sem szertnék újabb korlátozásokat, a nyári melóimnak is lőttek (lemondott fesztiválok), de ha újra elindul a lepkefing, akkor bizony újra lépni kell, mert ha nem és oltottként/átesettként hisztizik miatta valaki, az pont úgy működik, mint a "senkit nem hagyunk egyedül az árokszélén" plakátkampány.
Na, ritkán szólok már itt is hozzá, de ez kikívánkozott, mert látom, hogy kezd itt is eluralkodni az "én már be vagyok oltva, a többiek meg nem érdekelnek" attitűd.
-
Z.É.T.
őstag
Én sem tartok már a harmadik hullámhoz hasonlótól, de:
- gyerekek, akiket életkor, betegség miatt nem lehet oltani + alusapkás szülei vannak
- felnőttek, akiket nem lehet valamiért oltani
- olyanok, akiknél pl autoimmun betegség miatt nem alakult ki megfelelő védettség az oltás után semElsősorban őket sajnálom. Mindegyik "kategóriában" van ismerősöm.
És ha szabad egy csoportot a többi elé helyeznem a fentiek közül: gyerekek! Három long-covidos 12 év alattit ismerek, hasonló tünetekkel, mint ami nekem van bő 10 éve.
Ha így maradnak, akkor az életminőségük alapján leszázalékolhatóak lennének, sosem élhetnek teljes életet.Tudom, előfordul másként, baleset miatt, más betegség okán, de na!
Ha a társadalom öket nem hajlandó megvédeni korlátozásokkal és/vagy átoltottsággal, akkor nagyon nagy baj van a társadalommal.
És természetesen most jöhet bárki azzal, hogy "de az én gyerekem/ismerősöm gyereke meg sem érezte a covidot", csak próbálja picit a szituba képzelni magát, amikor kiderül, hogy a gyereke életminőségének és esélyesen az élethosszának felét lehúzta a WC-n ez a lepkefing vírus.Nos, mivel ez nem az a társadalom, amelyben a polgárok többsége szolidáris lenne, kizárólag a közegészségügyi szakemberek javaslataira a politikai vezetőktől várhatnak ők védelmet. Ezért nem/sem érdemes szerecsenmosdatásba kezdeni, velük szemben. Ha mindent a lehető legtökéletesebben is abszolvált a kormányunk a ciklusai alatt, a majdnem Bolsonaro-szintű "eresszük a népre, majd lesz valami" módszer miatt vagy tökéletesen alkalmatlanok, vagy még rosszabb.
Hangsúlyoznám, nem politikai, hanem közegészségügyi oldalról közelítettem a kérdéskört. -
"lottót az oltottaknak"
Ez szerintem maximum a közömbös embereknél működhet, akik bármiféle ok nélkül tagadják meg a oltást. De úgy gondolom, hogy többségben vannak azok, akik vagy az interneten terjedő anti-vaxxer hazugságoknak dőltek be, vagy a szájról szájra terjedő "hallottam a fodrásztól, hogy a Pistinek a testvérének az egyik ismerőse meghalt az oltás után!" jellegű pletykáknak. Az ilyeneknek hiába lengetnének be nyereményt, hiszen már retteg az oltástól.
Úgy vélem, hogy a kormánynak már az elejétől fogva indítania kellett volna egy szakmai alapokon nyugvó, közérthető tájékoztató kampányt az oltásokról, azok működéséről, hatékonyságáról, amit folytathatott volna az anti-vaxxer teóriák szintén szakmai alapú, közérthető cáfolatával. Szerintem ha ez megtörtént volna, sokkal többen fogadnák el az oltást. De sajnos ettől igen messze áll a jelenlegi országvezetés (lásd pl. vakcina összehasonító propagandatáblázat).
-
daneel_hu
addikt
"kíváncsi vagyok, hány oltott user lesz. szerintem a 6m a teteje, és már ahhoz is az kell, hogy lefelé is bővítsék a korosztályt. esetleg 7m, ha lemennek 3 éves korig, meg páran közben mégis beadatják."
Ha azt elérjük az már nagyon jó lenne szerintem a terjedés szempontjából.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi embert rá lehet venni... 4 milliót saccoltam pár hónapja. -
+#16639: igen, a szigorítások is benne lehetnek a képletben.
#16637: figyeljük-figyeljük. Lassan elég lesz az általános térkép, mert ez a vezető strain.
-
-
törölt tag
-
Ezekiell
veterán
Igen, a B.1.351 ellen a Phase 2 studynál tartanak.
Mondom, lehet hogy a Pfizer is titokban, de egyelőre a nyilvános álláspontjuk az, hogy nem. Ennek két oka is van (sztem): egyrészt NDA, másrészt a jelenlegi vakcinájukban akarják erősíteni a bizalmat.
A Moderna is booster shotot fejleszt amúgy, azaz a meglevő Moderna oltásra adnák rá. A Pfizer (gondolom) előbb végig akarja oltani a teljes világot a v1.0-val, mert az is elég jó védelem már, és majd utána jöhet a v1.1 (nyilván nem ennyire szekvenciális ez, csak a példa kedvéért írtam így).
-
Ezekiell
veterán
Tesztelni tesztelnek a Pfizernél is, minden variánsra, még olyanokra is amik nem is terjedtek, de ezekből vakcina egyelőre nem lesz. Az egerek hullanak, de emberi kísérlet cska akkor lesz bármelyik vakcina-variánsból is, ha az indokolt, és a Pfizernél egyelőre nem az, mert mindegyik variáns ellen véd.
Aztán persze van ennek egy szikgorú NDA része is, szóval ha mégis van phase 0/1 kísérelt a Pfizernél, akkor nyilván nem fogja elmondani ezt a Karikó, bármilyen szépen is kérdeztük, és bármilyen aranyos is volt
-
Ha jól értelmezem a vektor-adenók működését, ők nem a bőrükön hordják, hanem az örökítőanyagukban kódolják a tüskefehérjét, ami elvileg továbbterjeszthető:
Szval elvileg lehetne covid ellen chemtrail-ezni. Más kérdés, hogy teljesen nyitott, mit szabadítanánk ezzel a világra, a kiszórt "élő" kórokozó is tud mutálódni.
-
BlackV
őstag
Nem mostam össze! Olvasd el mégegyszer!
"Tehát az ami ma a sinopharmtól elfogadhatatlan, azzal holnap kiegyeznél, ha pfizernek hívják."
Elkülönítettem időben a kettőt egymástól.
(Holnap természetesen a sino feltételezhetően 50% lesz akkor, amikor a pfizer 75. Nem mostam össze semmit. A megállapítás áll.) -
Szerintem csak trollkodik. Múltkor még ezeket írta:
A gázszerelőék csökkentették a Pfizer sort 1,5 millióval a kutyába való keleti vakcinákkal.
A szinó eddig nagyságrendekkel veri az összes többi oltást az adagolás biztonságában.
..és valószínűleg itt vége is
Most valahogy elkezdte "kapmányolni" a sino-t. -
De ha én mondok ilyet, akkor rohansz a vérnyomáscsökkentőért...
Ez pl az indiaira adott immunválasz MÁSODIK dózis után 2+héttel:
Nagyon nem mind1, hogy milyen szintről indul az ember, a v1.0 antitestek éppenséggel eszik az új mutánst, csak kicsi az étvágy.
#16423: bénakacsa ez az egész így. Valóban, járványvédelmi szempontból szuper, hogy a keleti oltóanyagokkal megtolták vagy 2millióval az oltottak számát. Viszont későn, mert közben lement egy igencsak durva járványhullám. Persze ezek is életeket mentettek meg, de korántsem olyan sokat, amenyit időben adva menthettek volna. (időben: addig húzni a hathatós korlátozásokat, amíg nincs x>30% fullra beoltva.
-
mpo
veterán
hazudozni nem kellett volna hozzá/mellé.
Azt, hogy választásoknál, meg kicsit utána is hazudoznak, egy idő után megszokják az emberek, még ha nem is örülnek neki.
Egy pandémiában, amikor korlátozásokat kell bevezetni, szabályokat kell hozni és betartatni, dugig lesznek a kórházak, sok lesz a halott, na akkor tilos lenne hazudozni.
A helyzetet lopásra használni ilyenkor (offshore), az nálam egyenlő azzal, amikor katasztrófa idején a boltokat rabolják ki.
Vidd a kínait, nem lesz Pfizer, újabb hazugság, ahogy a táblázat is.
Bizonyos IQ fölött, már nem lehet elhinni semmit, a mögöttes szándékot kell keresni.Nekem ez a szimpatikus:
2020.05.14.
[link]
Járvány idején a harcias vezetői hozzáállásból nem feltétlenül következik hatékonyság is. Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern kedvességre és hatékonyságra építette a koronavírus elleni stratégiáját, és minden jel szerint a szigetországnak nemcsak ellaposítani sikerült a járványgörbét, de meg is szabadult a vírustól. Kérdés, hogy a korlátozások lazításával ez így marad-e.Egy évvel a cikk után:
2021.05.21.
5 millió lakos, 2651 fertőzött, 26 halott. -
kw3v865
senior tag
Ebben a cikkben nem volt szó oltásokról. Szerintem ne vegyük egy kalap alá a fertőtzésen átesettek antitestjeit és a Pfizer oltás által termelt antitesteket. Tehát a cikk alapján nem következtethetünk arra, hogy mennyire hatásos a Pfizer mostani vakcinája a dél-afrikai mutánssal szemben, mert nem vizsgálták.
-
daneel_hu
addikt
"srácok, azért abból ne csináljatok már hátrányt, hogy volt hamarabb vakcina nagyobb tételben a keletiek miatt. azt tök jól csinálták, inkább legyen több, mint kevesebb! (most is ezt várjátok a pfizer v1.1-nél). hazudozni nem kellett volna hozzá/mellé."
Pontosan.
Itt nem arról van szó, hogy Pfizerre várunk (vagy Modernára), a harmadik hullám kellős közepén minden nap késlekedésnek számított. Minden nap százak haltak meg.
Hagyjuk már ezt a "elég Pfizer jött akkoriban" dumát. Nem jött és nem is lehetett tudni mennyi fog jönni tutira.
Örüljünk neki, hogy most több van. (bár én l***rom) -
daneel_hu
addikt
-
Vesa
veterán
Aki oroszt kapott, különösen megszívni látszik, mert lassan sehova nem fognak beengedni vele az EU-ban. Párom is megszívta. Látok benne némi politikát, bár mindig is elleneztem a keleti valcinákat, de az orosz mind dokumentáltságban, mind hatékonyságban körözi a kínait, ehhez képest a kínai kapott CHO vészhelyzeti engedélyt, az orosznál még kanyarban sincs. Anélkül pedig alig lesz nyugati ország, ahova be lehet vele menni.
Köszönjük kedves I. Orbán császár!
-
Ez a debreceni gyár a Teva-tól független lesz vagy annak része? Teva elég komoly cég és a K+F is elég jó 2009 óta. Nem mellesleg a Mediaworks vezérigazgatója már vezette ezt is és egy amerikai gyógyszergyárat is, úgyis kampeca lassan az MW-nak....bár akkor inkább esélyes, hogy egy új magán gyógyszergyárat épít az állam. Ez a Szabó L ráadásul egy valóban értelmes gentleman komám. Ha tudtam volna anno, mi lesz belőle....
-
Vesa
veterán
Kimaradunk az olcsó, modern vakcinabeszerzésből, helyette építünk egy gyárat hatszor annyiért, ahol egy régi technológiás, még az állatkísérletes fázisnál tartó, "talán jó is lehet" vakcinát fogunk gyártani. Epic logic tőlük már megint. Vagyis az ő szemszögükből nézve az, hiszen az EU-s beszerzésből nem lehet lopni, ebből több ponton is -gyárépítés, vakcinagyártás-, az meg kit érdekel, hogy sokkal drágábban, egy régi, lomha technológiás vakcinát állítunk elő, aminél semmi garancia nincs arra, hogy működni fog (lásd: Sinovac).
-
Peat;)
veterán
Már megmondták múltkor is hogy ha kell 3. oltás azzal oldják meg ami már "zsákban" van. Ezt nem tudni hogyan képzelik el, lehet csak bizonyos oltásfajtánál lesz 3. kör. Ha mindenkinél akkor nincs elég pfizer és marad a kínai, feltételezve hogy vektorossal nem adnak egy 3. löketet is. Még az is lehet hogy működik az astrára/sputnyikra egy kínai pluszba. Ha csak az van akkor biztosan.
Az oltás márciusban pörgött fel, vektoros minimum 3 hét a kínai meg 4 hét mire érződik. Akik kivártak az oltással azok május végéig megkapják a pfizert ami két hét múlva is már előnyt ad.
Magyarán aki bevállalta az ilyen olyan vakcinát és márciusban vagy előtte oltották az legalább egy ideig védettebb volt mintha kivárt volna.
Akik áprilisban felvették az ilyen olyan oltást azok sült bolondok, igazából lényegi védett időszaki előny sincs és az astra halmozottan hátrányos mert a 8 hét azért erősen ajánlott a két oltás között.
Naná hogy áprilisban bevállaltam az Astrát. Hülyét csinált belőlem a politika(hogy is volt a focis hétvégénél, "több hét mire újra lesz valamennyi pfizer"), de én nyeltem be én voltam a hülye, vállalom.
Én abban bízom hogy lesz fizetős vakcina amikor lezárul a kampány/már csak hetek óta szállingóznak oltásra az emberek. Ha nem is idén akkor jövőre. Minél előbb szeretnék szabadulni ebből az őrült politikus tudós laborból és fizetni az oltásért. Az egészségügy is hasonló elven működik, sokszor menekülőre fogja az ember, miért lett volna ez más.
Megvagyunk akármivel a vállunkban és az a lényeg. Csak így hogy megvan a politikai haszon, most már legyen lehetőség fizetni olyan oltásért amit szeretne az ember. A nemzetközi oltóközpont remélhetőleg intézkedhet hamarosan vagy mi volt az ahol regisztrálni lehetett.
-
"2022. végéig több mint 10m vakcinát rendeltünk, ezt mondja a fejével"
Igen. És úgy folytatta, hogy ott lesz nekünk a Debrecenben épülő vakcinagyár is. Úgy emlékszem, hogy utóbbira már 2022 végén számítanak, így gondolom utána már csak jó magyar (aka. kínai) vakcina lesz Magyarországon, aztán lehet utazgatni Pfizer-ért Romániába meg Szerbiába.
Értem én, hogy lopni akarnak, de szerintem a kutyának nem fog kelleni a "magyar vakcina".
-
Ringman
félisten
az 1,8 mrd-os új keretből nem hívunk le semmit?
ha kurvára fáj a fel nem használt vakcina, akkor adják oda valami baráti diktatúrának, azokból sajnos van bőven.
az lehet még a mesterterv, hogy a kínaiakon keresztül veszünk licencelt pfizert ötször annyiért, meg ott a kazah vakcina.
szerk:
majd valahogy átmegyek oltatni magamat a fejlett romániába (!!!) -
Vesa
veterán
Persze ez jogos, én sem arról beszéltem, hogy kimenni a zárt rendelőből bűn. Én is kimentem.
Sőt, be se mentem, hanem csak beköszöntem, hogy itt vagyok, ha mehetek direkt a dokihoz, akkor szóljanak, addig nem dekkolok a randelőben. Oltást követően szintén a rendelő előtt várakoztam. De ott kivártam a 30 percet.
-
mpo
veterán
és mindegy is, hogy onnan szabadult-e ki
Akár tűzeset, akár légikatasztrófa, ki szokták vizsgálni, hogy emberi mulasztás, műszaki hiba vagy szándékosság okozta és az ok alapján hoznak intézkedéseket.
Egy világjárvány kicsit nagyobb jelentőségű ezeknél, itt is tudni kell(ene) az okot, mert vagy sok ezer piacot kell bezárni vagy a laborbiztonságot szigorítani és ellenőrizni.
Ha nem tudjuk biztosan az okot, akkor nem lehet tenni semmit a megelőzésért. -
Chesterfield
őstag
Ha ezt egy webshop csinálja(lásd alza), akkor deresre húzzák tisztességtelen piaci magatartás miatt
Ez csak arról szól, hogy a bizonytalan embereket egy kicsit megindítsák. -
Lehet a szuri is telibekapta az ideget? Nekem volt 1x, aznapra kb fülátültetést is szervezhettem volna
.
#15869: politika. €urópában továbbra is az a nézet, hogyha becsukjuk a nyál+takonyközösség ovit+alsó tagozatot, az instant államcsőd és jön a világvége. A szavazóbázis be van biztosítva, ráadásul az ő korukban láttak még elég kanyaróban+egyébben meghalt gyereket - a híveket a durvább sztorik sem viselik majd meg. És itt nem csak Mo.-ról beszélek, ahol napi 2 haláleset/1M lakos felett nyitva vannak a sulik, arra ez megáll. Úgy küldik a kicsiket az első vonalba, hogy esélyük sincs védelmet kapni, ráadásul sok helyen nincs apelláta, iskolakötelezettség van 0 értelmes vírusvédelem mellett. Ypern 2.0.
-
Egyébként arról van infó, hogy alapból egy mRNS vakcina hány évig véd konkrétan attól a variánstól, amire kifejlesztik?
#15800: "alapbetegség" témakör, az elhízás is betegség - ezt a kórházba kerülteknél nem tudjuk, csak az elhunytaknál.
#15807: rögtön 2020 március elején nem azzal az orbitális baromsággal kezdtek, hogy "nemkellamaszk-nemjóamaszk", ráadásul voltak hidegháborús maszkkészleteik is. Utána, ahogy a kolléga írta, a józan ész volt kb a legtöbb intézkedésük mögött megfigyelhető.
#15817: ez fantasztikusan jó hír. Egy dózis vajon mennyire hatékony náluk
? Augusztus előtt zéró esélyem itt második dózisra, ráadásul ahogy mostanában mondják, a Pfizernél is 12hét az ideális várakozási idő.
-
Madwe
nagyúr
Talán pont azért kárhoztatom mert én is úgy éltem, s tudom hogy milyen egészségre beleszarom mód létezni meg azt is hogy mennyire egyszerű változtatni?
a ketot szerintem is hagyjuk, az egy eszköz ami sokaknak bevált de baromi egyszerű egészségtelenül csinálni, pláne hosszabb távon (úgy szvsz nem is lehet) s egyébként meg az utóbbi időben ráépült félrevezető marketing meg egyszerűen gyonorforgató…Coyot - ki mondta hogy az? Pont hogy azt mondom hogy baromi egyszerű ezen változtatni, s még csak nem is pénz kérdése, csak fejben dől el.
-
syberia
veterán
de a realitás az, hogy sosem lesz nyajimmunitas
Szlávik: ha az oltások beadása ütemezetten halad, nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
-
balojazz
aktív tag
Nna. Megígértem, hogy utánkövetem a dolgot, és beszámolok. Így több mint 2 hét után megint rákérdeztem a budapesti pfizeres csoport ápolójánál, mi a helyzet a súlyos mellékhatásosokkal. Megnyugtató: mindenkit hazaengedtek. Igen, a süket meg a vak is visszanyerte látását, hallását. Akit hazaengedtek, azoktól már csak hetente kérik a vérmintát, küldik továbbra is a pfizernek. Azóta is folyamatosan jönnek újak, azt mondja, már nem mondja el, milyen tünetekkel. Már engem sem érdekel. Megkönnyebbültem. Még van 10 nap a másodikig nekem, asszony is belövette az első pfizert, szóval nincs nagy para. Legalább nem fogok túlságosan meglepődni, ha valami gáz lesz, és úgy látszik, el is múlik.
-
Ringman
félisten
teljes elmebaj, a magáncsődök kétharmada (!) az eü-ellátás díjának köszönhető, a gofundme gyűjtések harmada eü-ellátás finanszírozási nehézsége/lehetetlensége miatt indul.
gdp-arányosan rengeteget költenek eü-re, mondjuk 1000$/hónap inzulinár (!) mellett nem nehéz.
-
Elektrosokk
veterán
Nálam elvileg lesz immunvizsgálat a moderna oltásnál. Már az első oltás előtt közvetlen vesznek egy mintát.
Amúgy Fancy lesz holnap a szájsebész, csütürtükön meg az oltás menetrend. (most úgy néz hogy az a fogam amibe beletört egy orvosi eszköz lehet hogy generálja a problémékat amik miatt gyullad a szemem, úgyhogy holnap kiveszik...)
-
Kékes525
félisten
Ami szegeden van, azt mindent megcsináltattam (nuklekapszid fehérje elleni és S protein elleni antitest). Mindkettő vizsgálat eredménye határértéken volt. A nukleokapszid vizsgálat értelme annyi, hogy korrelál az immunválasszal. Szépen kijött, hogy a kettő eredménye úgyszólván azonos. A B sejtes immunválasz határérték közeli nálam. A T sejt vizsgálatokra Magyarországon nincs lehetőség.
Olyannal nem találkoztam az interneten, hogy 3. oltást adnának a negatív teszteseknek.
-
Ringman
félisten
vagy előveszitek a magyar gógyit, és pozitív igg-teszttel azt mondjátok, hogy átestetek rajta. [link]
A Zöld Kártyával azt lehet igazolni, hogy valaki "alacsony járványügyi kockázatot jelent", és háromféle módon lehet megkapni:
aki átesett a betegségen, hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel bizonyíthatja gyógyultságát,
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszt felmutatásával,
aki az EMA által engedélyezett valamelyik oltást kapta, az az első dózis felvétele után 22 nappal kaphatja meg a kártyát, ami 9 hónapig érvényes. -
dssport
tag
Azért nem érted, mert különösebb célja nem is volt.
inkább csak félhangosan gondolkoztam. Az utóbbi időben nem értem rá a vírussal és az oltásokkal foglalkozni. Csak azt láttam, hogy 1-2 hete még ,,háború" volt pfizerért, most pedig én is kaptam egy sms-t amivel elvileg simán kaphatok. Későbbre vártam ezt a lehetőséget, ennyi.
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Az is kiderül azért a cikkből, hogy Szlovákia, Csehország, Bulgária is megelőz minket többlethalálozásban. Azért ettől ne legyünk büszkék a magyar adatokra, mert rosszabb, mitn az EU-s átlag, de az állítás sem állja meg a helyét, hogy Magyarországon haltak meg a legtöbben Covidban, mert nem igaz.
-
Ringman
félisten
volt egy katari study, ami szerint 1 dózis nem elég a pfizerből a b117 és különösen a b1351 ellen (korábban linkeltem), viszont 2 dózis esetén bár csökkent a hatékonyság, de így is elég jó:
The BNT162b2 vaccine was effective against infection and disease in the population of Qatar, despite the B.1.1.7 and B.1.351 variants being predominant within the country; however, vaccine effectiveness against the B.1.351 variant was approximately 20 percentage points lower than the effectiveness (>90%) reported in the clinical trial1 and in real-world conditions in Israel4 and the United States.5 In Qatar, as of March 31, breakthrough infections have been recorded in 6689 persons who had received one dose of the vaccine and in 1616 persons who had received two doses. Seven deaths from Covid-19 have been also recorded among vaccinated persons: five after the first dose and two after the second dose. Nevertheless, the reduced protection against infection with the B.1.351 variant did not seem to translate into poor protection against the most severe forms of infection (i.e., those resulting in hospitalization or death), which was robust, at greater than 90%.
Effectiveness of the BNT162b2 Covid-19 Vaccine against the B.1.1.7 and B.1.351 Variants
ezek kb jobb értékek, mint amit más vakcina tud a wild type ellen, szóval jó az eredeti recept.
(az oltottak fertőzőképessége már egy más kérdés, de azt meg egyéb intézkedéssel is lehet kezelni, amíg nincs 2.0-ás vakcina) -
-
BlackV
őstag
Az "adagolás biztonságában". Ezt úgy értettem, hogy a sinopharm gyárilag töltött, egy adag - egy tű. Nem látom az életszerűséget, hogy 6x egymás után meglőjenek vele valakit, a pfizernél többször előfordult 6x túladagolás, szerencsére nem lett belőle baj. De azt mondják ez vektorosból már nagyon necces lenne. Így értettem.
-
Sir Pocok
őstag
AZ az UK adatok alapján jó vakcinának mutatkozik, hiszen nagyon jók a járványügyi adatok. Plusz ne felejtsük el, hogy sokan még meg se kapták a második shot-ot a 3 hónapos kivárás miatt.
Nyilván figyelni kell az indai variánsra, de egyelőre szerintem nincs az AZ-nek szégyenkezni valója.
-
Mit kelleNE. Most/közeljövőben - ill egy kicsit a közelmúltban. Az eddigi tevékenységük nagyjából OK (kivéve az AZ kezdeti bénázását az adagolással, a kínaiak és oroszok dokumentáció hiányát...). Égetően szükség lenne olyan oltóanyagra, ami a dupla-triplamutánsok terjedését is gátolja. Illetve egy dózis is 50% felett véd.
#15359: ez talán még a nyitás rovására is írható, de korántsem biztos. 3-4hét és meglátjuk, mit ér a Pfájzer és az AZ a b.1.617 családdal szemben.
#15375: pontosan az antiwaxxerek miatt is kéne egy minél nagyobb hatásfokú oltóanyag, ami pl engem az ellen is véd, hogy átvigyem egy antiwaxxerről egy egyéb ok miatt nem oltott másik emberre, vagy olyanra, akinek immunhiányos betegsége van és hiába oltották be. Pont fölöttem hangzott el, hogy "a sinopharm a 60+-os korosztályban sz.rt sem ér" - ez pont ugyanaz az okfejtés, ha elégséges a 70% körüli védelem, akkor minek is rinyálunk, jóaznekik, nem? (sztem nem, és nagyon is rendjén van, ha törekszünk a magasabb hatásfokra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Haditechnika, harcászat
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 1 / 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest