- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attiati
veterán
De már most is választaniuk kell, a mostani sem mutat jól, mert társadalmi nyomás így is van (itthon is volt társadalmi "párbeszéd", azzal a jeligével, hogy a munkanélküliség miatti szegénységbe hal bele vagy a covidba)
Covid téma on
Nem tudom téma volt e, de itthon sem lesz egyszerű az idei tél.
Az első "szabad" telünk lesz beteges időszakban.
Oltási hajlandóság off.
Tömeges maszkhordás off. -
Jól tudom, hogy még semmilyen variáns vakcinájuk nincs? Vagy fél éve nagyon takaréklángon megy náluk az oltás, az 57%-nyi boosteres (=3 adag sino...) fele már több, mint 10 hónappal ezelőtt kapta az utolsó szurit.
#66054: ne is nagyon vegyenek ba.5 mix modernát/pfizert, nem szeretnék másfél milliárd ember után következni a sorban...
-
-
Nálunk BE, BF a befutó, mind2 ág ba.5 gyerek. Halvány utalás sejlik a görbékben, hogy a szintén jelen levő ba.2.75 háttérbe szorul ezek mellett.
-
az állítás konkrétan bullshit. Náthával 1/millió kerül kórházba, influenzával talán 1/1000, úgy, hogy utóbbira rosszabb az átoltottság, mint covidra.
#65996: Közel azonos vuhani reakció (<-normalizáljunk vmihez) mellett (1557 vs 1438) a ba1 fertőzés 452 egységnyi reakciót váltott ki, míg a ba5 fertőzés 911-et, közel dupláját natúr ba2-re. viszont a ba.2.75-családnál kb igazad van, vagy inkább ez közel holtverseny. Tehát adott egy vakcina, ami egy rakás mostanában dúló variánsra szignifikánsan (4-5x) jobb, és van egy ritka példány, ahol minimálisan kikap. háát...
-
-
kpityu2
addikt
Nagyon helyes. Érezzék a törődést. Tavaly egy tajvani BSL3-as labor kutatója fertőződött meg és továbbfertőzött még 110 embert.
" A kutatók arra jutottak, hogy az omikron mutáns tüskefehérjéje segít az immunitás kikerülésében, de nem az felelős azért, hogy kevésbé súlyos az omikron hatása."
Tehát létrehoztak egy olyan hibridet, aminek valamicskét csökkent a patogenitása az eredeti vírushoz képest (viszont az omikronhoz képest jelentősen nőtt), cserébe viszont könnyebben elkerüli az immunrendszert. Juhé. -
"merthogy nem feltétlen az Omikron specifikusság a kulcs, hanem a bivalensség."
Mótvá erre antitest kapásvizsgálat, jobb híján oltott fertőzéséből származó antitestekkel igenis számít, hogy közelebbi rokon kerüljön a mixbe.
A "térkép" alapján a ba4/5 (azonos a tüskéjük) ugyanolyan távolságra van a Vuhanitól, mint a ba.1. Tehát a "diverzifikáló erő" nagyjából azonos, csak épp a ba.5 irány jobb, mert ennek a leszármazottai jönnek most:
forrás+a jópárszázmillió ember meg aki átesett ba.1-en, annak szvsz pláne jobb, ha "kicsit" mást kap! (ami egyáltalán nem "kicsit" más, ha megnézzük a térképen a ba1-ba4 távolságot.
-
-
"Akkor végképp nem értem. Ha én, mint laikus másfél évnyi tudományos ismeretterjesztés meg tudományos publikáció olvasás után képtelen vagyok bármit is helyesen összekombinálni, akkor mi a megoldás?"
Van egy egyszerű módszer, amivel szelektálni lehet az információ forrás megbízhatóságát.
Vissza kell nézni a forrás korábbi információit. Ellenőrizni kell a korábbi állítások igazolásának arányát.Például.
Ha valaki vagy valamely szervezet azt állította a pandémia elején, hogy a maszk viselése nem hatásos sőt kontra produktív is lehet, nyugodtan rakd az esetlegesen sem megbízható információ források listájára.
Ha később korrigálta a forrás, a maszk viseléshez kapcsolódó véleményt, esetlegesen megbízható a forrás.Van egy szerencsétlen aspektusa ennek a pandémiának.
Az idősebb szakember korosztály nem találkozott a mostani pandémiáig ezzel a problémával. Az ismereteit tankönyvből szerezték. Az ismeret anyag tekintély alapon készült és nem tudományos magalapozottsággal.
Sokan nem azért mondanak valótlant, mert megtéveszteni akarnak. Egyszerűen alaptalan ismeretanyagot sajátítottak el. Ezt a problémát a mostani pandémia rendbe teszi. Megalapozottabb ismeretek kerülnek majd a tankönyvekbe.Van a haszonhúzók tábora. Ezek folyamatosan ugyan azt mondják.
A vitamin segíthet a fertőzés leküzdésében, ha alacsony a vitaminok szinte. De nem hatásos egészséges étkezés mellett, mert az élelmiszer elegendő vitamint biztosít.
Szóval a vegyed meg az én vitaminomat források, hanyagolandóak. -
PuMbA
titán
Neked csak egy elég kompentens embert kell "kiválasztanod", nem a legkompetensebbet. Így már jóval egyszerűbb a helyzet. Amikor orvoshoz mész sincs másképp. Sose a legkompetensebb orvosnál leszel, mert nincs hozzá képességed, hogy azt kiválaszd magadnak. 1,5 hónapja voltam műtéten. Szerinted láttam 10 orvos operálásának végeredményét és és közülük választottam egyet, hogy melyiké tetszik jobban?
-
-
-
kpityu2
addikt
"Állati (természetes) eredetet valószínűsítenek." A szerzők között: Danielle E. Anderson, Peter Daszak, Marion Koopmans...
És még mindig ugyanannyi, tehát pontosan nulla adat mutat a természetes eredetre, mint a járvány kezdetén. Egyetlen érvük, hogy hát kérem a múltkor is az volt, meg ott van a piac ahol mindenféle jószág volt... igaz, hogy rokon vírus csak egyetlen helyen volt a környéken, a laborban, de tuti a piac a hunyó...
-
mi az opció? könyörgöm, ezt írjátok meg, hogy mi az opció? nem beküldeni a gyereket az isioviba, hanem otthon, négy fal közt, magántanárral?
totálisan értelmetlen ez az ijesztgetés, hogy mi lesz a belső szerveikkel. nem, nem lehet tudni, hogy mi lesz azzal, aki elkapja nyolcszor.
tegye már fel a kezét, aki nem küldi be közösségbe a gyerekét és írja már meg, hogy milyen alternatívát talált ki!
-
kpityu2
addikt
Hát igen. Jó kérdés. Még nem tudni, hogy egy újabb koronavírusos nátha lesz belőle, vagy egy olyan mint a macskáknál az FECV/FIPV. Ami ellen évtizede próbáltak vakcinát csinálni, sikertelenül. Érdekesség, hogy ebben a macskakoronavírusban szintén ott van az a bizonyos furin hasítási hely az S1/S2 határán...
-
-
PuMbA
titán
Amúgy ezekben a számokban / ezen a görbén semmi meglepetés sincs. Az embernek a legtöbb nyavajája 35 és 69 között jön ki, ha nem élt vagy nem volt lehetősége egészségesebben élni bármilyen okból. Árulkodó, hogy a 70+ évnél levő szám már milyen kevés. Ezért gondolom kicsit felfújtnak ezt a dolgot, mert úgy látszik, mintha a folyamat ezzel is összefüggésben lenne és a mostani omikron helyett más megbetegedést is be lehetne helyettesíteni és hasonló számokat kapnánk. Nem állítom, hogy így van, csak ez az érzésem
-
Ez így a gyerekekre nézve nem mondom, hogy pozitívum, de jobb, mint a többi korcsoportnál. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a 4-18 populáció a 0 ovi-suli védekezés miatt 90+%-ban találkozott a kórokozó valamelyik változatával, ráadásul a briteknél extra sok gyerekoltás tökölődés miatt túlnyomó többségük oltás nélkül.
-
PuMbA
titán
-
Nálunk totálisan megszűnt mindenféle covid-intézkedés, még az idősotthoni dolgozók tesztje is (PCR meg hazahozós ingyen antigén-teszt). Ezutóbbi pár hete. Szóval ha tesztelni akarná magát a delikvens, akkor vagy volt esze korábban és felhalmozott pár doboz igyentesztet (jelen) vagy perkálhat jó sokat a fizetősért.
Abban reménykedem, hogy az oltásokat nem fogják elcseszni és jön az elérhető legújabb még az idén:
Pfizer asked the FDA to authorize its Covid booster shots that target the BA.5 subvariant for ages 5 to 11, before clinical trial results have been published. -
A malária élőlény paraziták okozta betegség. Képtelen az immunrendszer leküzdeni. A vírusokat általában leküzdi a védelmi rendszerünk. (Vannak kivételek, például a herpesz és HIV vírusok.)
A dohányzás tünetmentessége, legfeljebb kezdetben igaz. Néhány év dohányzás után már vannak tünetei, csak a dohányosok nem foglalkoznak vele. A köhögésről megállapítható, ha valaki dohányzik.
A tünetmentesen lefolyó COVID fertőzés és a hosszabb távon jelentkező utólagos mellékhatásai eléggé ingoványos talaj.
A tünetmentesség nagyjából azt jelenti. hogy a vírus képtelen annyira elszaporodni, hogy tüneteket okozzon.
Nyilván vannak párhuzamos események.
"Kicsit beteg voltam. Hónapokkal később xxx betegség alakult ki nálam. Az utólagos teszt megerősítette a korábbi COVID fertőzést."Nyilván gyanús a covid okozta utóhatás, de nem egyértelmű. Sőt.
A mai vírus törzsek már a felső légúti nyálkahártyákat támadják. Tünetmentesen nem tudnak elszaporodni a tüdőben.
Azt el tudom képzelni, hogy növelik más betegségek kialakulásának esélyét, de csak egy tényezőt adnak hozzá a betegség kialakulásának esélyéhez. További tényezők is szükségesek.Pontosan ugyan ezt lehet az oltással is előadni. "Megkaptam a második oltás és három hónap múlva tüdőrákot diagnosztizáltak."
Magyarországon ezt nehéz előadni, ha még van az éves kötelező tüdőszűrés. Más országokban viszont nincs éves vizsgálat, könnyen előadható a dolog.A régi vicc is aktuális példa.
Két barát beszélget.
- Képzeld, a nagymamám a múlt héten megkapta a harmadik oltást, Azóta nem tud biciklizni.
- Annyira rosszul van a nagyid?
- Nem. A kerékpárját lopták el az oltópont elöl.A placebo mind a két irányba működik. Gyógyszerként pozitív hatású. De lehet negatív hatású is.
Ha a tesztalanyokkal elolvastatod egy oltóanyag mellékhatás gyakorisági ismertetőjét, majd beadatsz fél milliliter élettani a sóoldatot a tesztalanyokba. Nagyjából 20 százalékuk fog valami mellékhatást produkálni. Kisebb - nagyobb mértékben. A sóoldat bizonyosan nem produkál mellékhatás. -
"Ahhoz képest, hogy az emberek immunizálódtak, nagyon sok az áttöréses és ismételt fertőződés. .... mégis elég erőteljesen fellépnek ellene sok helyen.)"
Az emberek csak részben immunizálódnak. Ha az eredeti immunválasz jó, a következő fertőzésekre is jó vagy jobb lesz az immun válasz. Ha az első fertőződés esetében komoly tünetek keletkeztek, a következő fertőződéssel sem fog boldogulni az immunrendszer. Ha jól emlékszem az angolok statisztikázták ki először ezt a jelenséget.
A dohányzás nem túl jó példa.
A dohányzás kockázatai nem egyformák a dohányosok és a kialakulható betegségek kockázatainak szempontjából.
Tüdőrákot dohányzás nélkül is lehet kapni. Dohányzás mellet tönkre lehet tenni a tüdőt, rákos megbetegedés nélkül.
A tartós dohányzás minden esetben káros. A szomszédhoz hetente kétszer jön a gyógytornász. Érszűkülettel küzd a lábaiban. A gyógykezelés teljesen hatástalan. Továbbra is dohányzik. -
Mivel még senki se mérte ki, nyilván de facto bizonyíték nem lesz. Az áteséses eredmények sejtetnek valamit (d vs f panel):
-
Igen, sajna a tesztelési totál ratyi lett, a kórházi adatokból lehet kibogarászni, hogy Angliában beindult valami - a nyers esetszám már messze nem olyan informatív, mint pl januárban volt.
-
Ringman
félisten
Kicsit zavaros, hogy ezek Covid miatt vannak kórházban, vagy csak kórházban vannak valamiért, és mellesleg covidosak.
nem mindegy? vagy minden esetben részletesen, minden körülményre kiterjedően megvizsgálják az ok-okozati viszonyokat és minden kétséget kizáró a végkövetkeztetés? esetleg pont a kórházban sikerül megfertőződni, mert szar a protokoll/ nem megfelelő a hvac?
-
-
-
fatal`
titán
Pedig itt a topicban is volt, talán két hete vagy múlthéten, hogy megkapta az engedélyt az is.
Nem tudni mi van, az eredetinél valószínáleg mindkettő jobb, mert ebben benne van a vuhani tüske is. Igazából nekem mindegy volt, hogy BA.1 vagy BA.4/BA.5, utóbbiban talán benne van a potenciál, hogy a jelenlegi variánsokra jobb (BA.2.75.2 az hol terjed most?).
-
kpityu2
addikt
"(Avagy az FCS természetes úton is megjelent más koronavírus családokban, így a sars-cov-2 esetén is lehet evolúciós termék akár.)
Mindeközben csak a wuhani piacon két év alatt 42 állatfaj 50 ezer egyedét értékesítették elképesztő higiéniai körülmények közepette."Igen, ez az egyik csúsztatás amivel operálnak.
A piacon lévő állatok közül egyben se találták meg a progenitor vírust. Ha természetes úton evolválódott volna akkor lennének köztes állapotban lévő vírusok. Azonkívül a mutáció nem válogat ezért van egy természetes aránya a szinonim és nem szinonim mutációknak. A SARS2-ben ezek nem felelnek meg a természetes evolúció elvárásainak. Plusz az FCS motívum CGGCGG nukleotidokkal van kódolva, ami a denevérvírusokban rendkívül ritka, ellenben az emberben és a laborokban igen gyakori. Ráadásul ez a fajta Sarbecovirus tipikusan a Jünnan környéki denevérekben, ott is abban a barlangban élő denevérekben található leginkább, amit oly szorgosan kutatott a vuhani labor. Tehát elmondható, hogy ennek a fajta denevérvírusnak az egyetlen korábbról ismert feltalálási helye a vuhani labor és az 1000 km-el odébb lévő barlang és környéke, ahova rendszeresen kirándultak a kutatók. Nincs információ arról, hogy a piacon lett volna ilyen vírus, de bőséges évekre menő információ van arról, hogy a vuhani laborban volt, mi több, denevérek is voltak. Ezek már végig lettek csócsálva 2020-ban is. -
Vesa
veterán
A tanulmány egyik szezője élből hardcore antivaxer, a szerzők egyike sem ért a virológiához és egy olyan nyílt adatbázist használtak az elemzéshez, amibe bárki beküldheti a tapasztalt mellékhatásait. Vagyis ha valakinek fáj a feje, akkor beküldi mint mellékhatás és ez azonnal meg is jelenik az adatbázisban, miközben az ég világon senki nem vizsgálta meg, hogy az illetőnek valóban az oltástól (vagy XY gyógyszertől) fájt-e a feje! Tehát ha pl. egy kényszeres elmebeteg posztolja magáról, hogy az oltás utáni harmadik héttől rémeket lát, akkor az benne lesz az adatok között mint oltási mellékhatás. Holott oltás nélkül is rémeket látna, tehát valójában semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ezek pedig egy ilyen adatbázisból dolgoztak...Parádés!
Az ügy viszont kiválóan szemlélteti, hogy át lehet verni a rendszert. Mivel minimum az egyik szerző egyértelműen antivaxer, azon sem lepődnék meg, ha szándékos akcióról lett volna szó.
Bónusz:
Még magyar megfejtőt is látni az illető komment szekciójában."Tudtam mi leszünk a bűnösök!! Csak egy kérdés: Hogy lehet hogy nekem semmi bajom,de aki oltott és biztonságban van az beteg??? Valahogy nem jön össze ez a sztory!!! De lehet csak én vagyok hülye,mert gondolkodom!!!"
-
itt nemigen olvashattál ilyet. köztünk most arról megy a polémia, hogy hogyan tovább onnantól, hogy megvolt a 3 oltás. elég sok cikk szólt arról, hogy a 3. oltás nagyon fontos, mert szélesíti a védelmet. nekem épp egy éves a 3. szurim.
amivel keverheted, az az, hogy arról agyalunk, hogy most mit tegyünk, mert újraoltatni a régi anyaggal már többen nem szeretnénk.
-
"Nem értem ezt a "harmadik oltás ellenességet". A legtöbb oltásból többet is be kell adni, hogy az immunrendszer hajlandó legyen foglalkozni a kérdéssel, és méltóztasson valamiféle védelmet kialakítani."
A harmadik oltás a szakembereket is megosztja. Azért is, mert nem az aktuális vírusváltozat ellen lett kifejlesztve.
Ma úgy tűnik, hogy influenzához hasonlóan, 20. oltás sem fog tartós védelmet nyújtani. Talán a betegség lefolyását egyszerűsítő gyógyszerek irányába kellene eltolni a fejlesztés irányát. -
-
Drizzt
nagyúr
[Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából]
" Galgóczi Ágnes közölte: most 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 millió adagjából.
Az oltóanyagot az eredeti vírustörzsre és az omikoron BA1 variánsa ellen fejlesztették ki - tette hozzá.
A szakember elmondta, a vakcina jövő héttől lesz elérhető az oltópontokon.
Az újfajta készítmény egyadagos, kizárólag emlékeztető oltásra engedélyezett 12 év felettieknek, tehát csak azok kaphatják, akik már alapimmunizáltak, és kaptak legalább egy emlékeztető oltást - emelte ki Galgóczi Ágnes.
A szakember elmondta, jövő héten újabb szállítmány - 106 560 adag - érkezik, október-novemberben pedig hárommillió adagot várnak. Jövőre 6,5 millió adag oltóanyag szállítása várható."De ahogy Ringman írta: amilyen igény várható rá, simán lesz bárkinek már jövő héten szerintem, aki akarja. Főleg, hogy sokan nem is most akarnak még boostert kapni. Én valószínűleg bevállalom már most.
-
kpityu2
addikt
A vírus ellen lehet keresztvédettséged pl. egy korábbi humán koronavírus fertőzéstől. Legalábbis ezt vélelmezték amikor azt kutatták, hogy miért nem fertőződtek meg olyan egészségügyi dolgozók akik magas kockázatú környezetben dolgoztak. Tehát az immunrendszer már az előtt aktiválódik mielőtt nagyon elszaporodna a szervezetben. Lehet, hogy YgA is van ami korán felismeri a nyálkahártyán.
Az mRNS oltást meg felprogramozza a sejteket a covid tüskefehérje gyártásra és azok nagy mennyiségben elkezdik gyártani mielőtt az immunrendszer egyáltalán szóhoz jutna. -
-
Ez ellentmond a felnőtteknél mért tartósságnak. Mi mondjuk ebbe a ciklusba beleszámoljuk a rizikósabb periódusokat, pl az 5g csippeltetést páneurópai túra+sulikezdés előtt kapta a fiatalúr. Ha rohantunk volna akkor, amikor ajánlják, már le is csengett volna bármilyen generált védelem, kvázi luftra (0 fertőzés a környéken, kezdődő suliszünet)
-
-
na... "biztosan" sokkal rosszabb nem lesz, talán azt akartad mondani, hogy magasabb lesz a kockázata, hogy a bekapott fertőzés bajt csinál.
nem mindegy, mert én például elsőre arra asszociáltam, hogy a fertőzés félreviszi az immunrendszert és úgy okoz bajt stb.
a cikk, ha jól értem, csak annyit mond, hogy igen, érdemes várni a második oltással, de csak olyan körülmények között, amikor nem fertőződsz meg előtte.
-
-
kpityu2
addikt
Az mRNS vakcinák egy kicsit másként működnek. Hagyományos oltásnál azért alacsony a hatékonyság, mert az immunrendszer magasról tesz az oltóanyagra. Azért tesznek hozzá adjuvánsokat, hogy felhívják rá az immunrendszer figyelmét. Változó sikerrel. Az mRNS esetében a mennyiséggel azt állítják be, hogy mennyi sejt kezdje el termelni az antigént és azok el is kezdik termelni az immunrendszertől függetlenül.
-
na de pont a bivalens megoldás miatt nem szeretném a régit adatni se magamnak, se nekik. mert megkapják vele a régit így is...
(másrészt viszont akkor legyenek szívesek engedélyezni az eu-ban is az 5 évesnél fiatalabbak oltását, mert a kisebbik fiam egyelőre pontosan itt tart, egy darab omikron fertőzésen van túl, más semmi)
-
-
ellenérvek:
- amit te is írtál- azért van imprinting az eredeti vakcinákkal is (meg a vírussal is), úgyhogy 2022. végén direkt a régit lőni... fura
- rengetegen átestek már 1-2-3x, oltottak már 1-2-3x, nem logikus ezekre ráhúzni most egy vuhanit
- mi a helyzet a gyerekekkel? jó nekik most az a régi? a kérdés egyébként tök konkrét esetemben: a nagyobbik fiam kapott egy régi szurit decemberben és egy ba.2 (?) fertőzést márciusban. ilyenkor mit érdemes csinálni..?
-
-
-
Hmm, jogos. Ezen a normálisabb felbontású grafikonon jobban eligazodom, az omikronok alatt valóban jó nagy adag kórházi eset keletkezett. Viszont a lélegeztetésre szorulók száma az idén nyári max értéken is csak kb fele a delta alatt mért 7-900nak.
-
-
-
-
-
a vuhani komponenst nem értem miért erőltetik vuhanival 3x oltott ember esetén
? Ha már keverni akarnak, a fentebbi térkép sarkaiból kellene pl 3 variánst levadászni, béta, ba.3, ba.4/5 pont jó trió lenne. Vuhanit max az oltásokkal most ismerkedő gyerekeknek tennék a levesbe.
-
Az szuper hír, h kifogy a Moderna stock, hozhatják a frissített változatot
, az üres raktár mindíg jó motiváló tényező. Bár abban ba.1-esnél újabb czucc nincs, úgyhogy megintcsak nem tudom mi van
.
Kutyuli: pffh, komolyan én itt mélyebb részletekbe (msd...) már nem is mennék bele... De egy kutyunál tleg érthető, h megszívja, ha pl himlőfoltos kezet nyal le.
-
-
kpityu2
addikt
Az omikronban lévő mutációk legnagyobb része pont olyan mint amilyenekkel a durbani laborban foglalkoztak. Persze lehet, hogy csak ennyire profik. Amúgy van dokumentált covid laborszökés, Tajvan annak rendje és módja szerint jelentette.
Itt egy összehasonlítás a SARS1 és a SARS2 nukleotid diverzitásától
[link] -
"Tudom, hogy te a "laborszökevény" teória híve vagy, de a helyzet az, hogy ez nincs bizonyítva, (lehet érveket felhozni mellette és ellene is), és pusztán a vírus genomra alapozva nem is bizonyítható."
Tulajdonképpen maga a vírus cáfolja a mesterségesen készítették teóriát.
Azt még feltételezésként elfogadom, hogy az eredeti vírus mesterségesen elkészített is termék lehet. De azt, hogy ennyire aktív mutálódásra képes, csak a lottó ötösnél nagyobb szerencsével lehetne előállítani mesterségesen.
Ráadásul a vírus készítőknek ez nem is lehet cél, mert a mutációk elleni immunizáló anyagok előállításával maguk is hátrányba kerülnek. Senki sem akar saját fejére dobni atombombát. -
kpityu2
addikt
Nem akarok nagyon belemenni, mert nem ez a topik centrális témája, akit komolyabban érdekel a dolog a twitteren megtalálja a információt. Gyakorlatilag minden felvetésedre tudnék ellenérvet felhozni, a laborszökevény elméletnek is vannak komolyan veendő hívei. A gyors vakcinagyártási képesség nem független a bekövetkezett eseményektől. Bár nem úgy ahogy a konteóhívők szeretik hangoztatni. A Lancet covid csoport vezetője pedig eléggé rálátott a manipulációkra, ahogy a cikkben is írja. Természetesen, mivel nem volt része a dolognak ezért nem BELElátott.
Amúgy érdekességképpen, a tudósok a Szverdlovszk-incidensről is megállapították, hogy valóban fertőzött állatok illegális feldolgozása okozta a haláleseteket egészen addig amíg a SZU felbomlása után egy emigrált tudós be nem vallotta, hogy a katonai kutatólaborban történt baleset.
Engem ez annyiban érdekel, hogy meghatározza a betegséggel szembeni attitűdömet. Ezért hordok most is maszkot zárt helyiségben. Látom, azt is hogy a kínai kormány milyen erőfeszítéseket tesz, hogy megakadályozza vírus elterjedését. Biztos vagyok benne, hogy ez nem csak egy újabb influenza. És reménykedek benne, hogy a tudomány amelyik elcseszte a dolgokat képes lesz korrigálni. A természet hathatós segítségével. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest