-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oké, de ennyi idő alatt azért már át lehetett volna állítani a gépsort.
Mondjuk az érdekes kérdés, hogy aki kapott két vuhanit, az kapna egy deltát, arra milyen immunreakció lenne.
Bár sanszos, hogy semmi extra, mert akik természetes módon szereztek védettséget, azok is találkozni fognak az újakkal.
Na mindegy.
Ettől függetlenül továbbra sem értem, hogy miért nincs ápdételve a lötyi... -
BlackV
őstag
Nekem a Janssen nem jó.
(Gondolom az ad26 miatt írtad.)
Több helyen olvasom időnként, hogy ez egy tévhit. Úgy tudom, csak akkor bukta, ha vakcinahiba miatt az adenovírus szaporodásra képes marad, na akkor örökre immunis lesz rá a szervezet, vagy nagyon sokáig..
Dobson Szabolcs írása ezzel kapcsolatban:
"A Janssen (Johnson and Johnson) COVID-19 elleni Ad26 vektor vakcinájából az újraoltás jelentősen emelte az ellenanyagszintetSzakmatörténetileg vannak olyan tévhitek, amelyek tudományos körökből indulnak és szivárognak le a nép közé, majd más szakmai körök emiatt aztán a népet hülyézik, mert rendszerint aztán a nép makacsabbul ragaszkodik a tévhitekhez, mint a szakemberek, bár ez utóbbit se lehet alábecsülni. Ilyen tévhit az is (ami a magyar újraoltási ajánlásban is megjelenik), hogy ugyanazzal a vektor vakcinával nem szabad újraoltani, mert a vírus vektor elleni immunválasz miatt az újraoltás hatástalan vagy erősen csökkent hatású lesz.A Sputnik V orosz vakcinával már hetek óta oltanak, pontosabban annak első komponensével.Augusztus 25-én pedig a Janssen (Johnson and Johnson) amerikai-belga cég sajtóközleményben adta tudtul, hogy két Fázis1-2 vizsgálatuk adatai szerint az első oltást már megkapott személyekben ez a vakcina 9-szer magasabb tüskefehérje elleni IgG ellenanyagválaszt generált, mint amit az első oltás után 28 nappal tapasztaltak. A 18-55 évesek körében a kötődő ellenanyagszintek jelentősen emelkednek, csakúgy, mint a kisebb adaggal oltott 65 évesekben és idősekben.Korábban már igazolták, hogy az első oltás után 8 hónappal még jelentős ellenanyagszintek és sejtes immunitás áll fenn.Ezzel az USA-ban engedélyezett vakcinák mindegyikével vannak már újraoltási tapsaztalatok, mégpedig az egynemű (homológ) oltási sorok esetében (Pfizer, Moderna, és immár Johnson and Johnson).Úgy tűnik, hogy voltaképpen másodlagos kérdés a vegyes vagy egynemű oltási sor alkalmazása, de termékfelelősség tekintetében az egynemű oltási sorok a korrektek. A vegyes oltási sorokat jellemzően az államok erőltetik, hiszen ők érzékelik a logisztikai problémákat az elegendő oltás biztosításában, illetve hazánkban vélhetően még a 65 éven felülieknek adott kínai vakcina problémájának a kezelése is szerepet játszhatott." -
De, reg kell. Pfizert adnak alapbol mindenkinek, de van Moderna meg Janssen is. Janssent viszont nem mindenhol bontanak meg csak ugy. En odamentem akkorra, amikorra regisztraltam, es mondtam, h Janssen kene. A holgy kedvesen mondta, h mara mar nincs arra hely, de adjam meg a telefonszamomat, es holnap egyeztetnek velem egy idopontot csutortokre.
-
kolopele
nagyúr
Az ovi beszoktatás egy külön világ. Tudom, az enyémek is voltak ovisok, nejem meg pont óvónő. Tudnék mesélni azokról a szülőkről, akik taknyosan, előző esti hányás, hasmenést követően már vitték is be az oviba a gyereket, és amikor a pedagógus jelzi, hogy a gyerek rosszul van, a válasz: "Tegnap még semmi baja nem volt". A tetvességről már nem is beszélve, és még ők vannak felháborodva. Az a legszörnyűbb ebben az egészben, hogy a legtöbb ilyen szülő (szándékosan nem írok anyát) nem is dolgozik, csak a gyerek a nyűg, meg ugye le sem szarja hogy a másik gyerekét is fertőzi.
-
-
Én ilyet nem mondtam, egyikből se kérek.
Az ilyen "hagyományos" 1/1M mellékhatásoktól nem tartok egyáltalán, viszont nem látom a hosszú távú stratégiát. Kapásból utólag derült pl ki, hogy a vuhani oltások között az lenne a nyerő, ha először kapna vektor majd utána mRNS vakcinát az ember. Erre a mixre itt UK-ben még mindíg nincs esélyem, hazaúttal + rakás papírmunkával kéne kombinálni.
Azt se tudjuk, hogy a vuhanival oltottakban fognak-e vajon jól működni a variáns oltások? -
andor80
senior tag
Semmiféle ORVOSI tanácsot nem adtam.Fenttartom MINDENKI menjen tömegbe és érezze ott magát jól. Hónapok óta nem buliztak az emberek egy jót. Ezzel mi a baj és miért hülyeség ? Aki oltott miért ne élhetné a megszokott életet. Nem ez volt a mantra hónapokig, hogy azért kell az oltás és akkor mehet a buli fanta régi élet? Tök jó koncerteken voltam ahol rengetegen voltak semmi bajom és az ismerőseimnek se. Mindenki tudja a lehetőségeket kockázatokat. Többén halnak meg abban fesztiválon, hogy tücsköt nyelnek és torkán akad...
Senki ne féljen a vírustól gyerekek mindenki tartson a vírustól. Aki oltatlan oltasson.Mindenki más élvezze az életét a sötét tél elött! Tudományos alapon most van itt az ideje. Nem a 4. hullám közepén! -
Köszönöm szépen!
Új-Zélandon meghalt egy nő miután Pfizerrel oltották be – írja a Telegraph. Az esetről az egészségügyi minisztérium azután számolt be, hogy egy független testület kivizsgálta a nő halálának okát. A vizsgálat megállapította, hogy az elhunyt nő halálát szívizom-gyulladás okozta, ami a Pfizer egyik mellékhatása. Az elhunyt nő koráról egyidejűleg nem adtak tájékoztatást. [link]
A szívet nálam is megtekerte, a második után napokig olyan volt, mintha egy b30-as tégla lett volna a szívemen és csak szenved alatta. Vannak érdekességek.
-
-
BlackV
őstag
még egy jól levett antigén is kuka, ha negatív
Nem.
Kifejtem, hogy miért.
Az antigén leglesleginkább az adott pillanatban a fertőzőképességről adhat információt, segítséget, ráadásul nincs 24 óra csúszás, azonnal megvan. Tehát koncert előtt, nagymama fuvarozás előtt nagyon jól jöhet. Ilyen esetekben senkit nem érdekel, hogy már a PCR kimutatná. A PCR egy eljárás, nagyon kis mennyiséget is ki tud mutatni a levett mintából, valamiféle kitenyésztős, szaporítós eljárással csinálják, egyszer Gothmog fórumtárs írt erről, (most bocs ha pontatlanul fogalmazok, a lényeg szerintem stimmel.)
Tehát még akár egy álnegatív de friss antigén bizonyos esetekben akár hasznosabb is lehet, mint egy pcr ami a múltat mutatja meg neked ma, egy tegnap, vagy méginkább 30-40+ órája levett mintából.
-
attiati
veterán
Szerintem nem lett volna, +1m az rengeteg.
A transzparencia + tájékoztatás hiánya és az átpolitizálás mértéke eleve determinálta a max 60-65% körüli átolthatósági szintet. Szerintem nagyon szoros az összefüggés.
Kb egy teljes ősz + tél + tavasz bezártság után aki szabadságra vágyott a nyárra, az előre felkészült vagy "hagyta magát zsarolni" és beoltatta magát kb júniusig.
Úgy emlékszem, hogy akkoriban törölték el a korlátozásokat, mert látták, hogy ezzel már nem lehet jelentősen növelni az oltották számát. Utána valami más akció kellett volna (ingyen kajajegy, regisztráció nélküli oltás, stb... de az sem hozott volna +1milliót)
Ergo jól tették, hogy feloldották a korlátozást.
Az egész védekezési stratégiát a legelején b@szták el.
Amiről beszéltünk, hogy sprintet / csatákat megnyertük.
Maratont elbuktuk. (Halottak száma, társadalom önvédekező képessége, stb...) -
Nincs az az isten, hogy bármilyen nem-steril környezetben megfordult anyagot feldugjak az agyam közelébe. KÜLÖN egy tisztát esetleg felküldök majd, de eléggé elképedtem, amikor a használatiját olvastam ennek a gyönyörűségnek...
#29365: tudod, Schrödinger bevándorlója, aki egy személyben veszi el a munkát és a benefitet
. És persze az migráns, míg ők amikor a spanyol rendszert kihasználva 0 adó és járulékfizetéssel süttetik a hasuk délen, "expatok"
. Lett egy kis reality check mindenesetre, illetve folyamatban van, idő kell, míg a konstans denial-ból felébrednek a hívek.
A nagy baj egyébként a kamionosoknál van, akiket "kifelejtettek" a vízumrendszer kritikusan fontos munkavállalói közül és akiknek sok cég még mindíg cseszik normálisan fizetni. Márpedig a kamionos a gazdaság gerince, gyárthatok én hiperszuper dolgokat, ha nincs aki elviszi. -
-
Vesa
veterán
Ebben teljesen igazad van, de persze én nem erre céloztam most.
És hát "istennek" ehhez nem sok köze van, akkor már inkább evolúciós tényező vagy más genetikai megfejtés lesz mögötte.Illetve én abból indulok ki, hogy előbb-utóbb lesz gyógyszer is, rengeteg kísérlet zajlik jelenleg is. Tehát a védekezést sem tartom hasozntalannak, mert védekezéssel sok ember kihúzhatja addig amíg nem lesz erre végleges megoldás (akár jobb oltás, akár gyógyszer formában). Rettegni nem kell, de védekezni érdemes.
-
BlackV
őstag
Szerintem jól gondolkozol, én is valahogy így látom. Talán annyi kieggel, hogy inkább 0,08%-ról indítanám az ötödölést.
(Na az idősek/krónikus betegek már más tészta. Indul mondjuk 1-3%-ról és nem ötödöl az általad is említett globális hatékonyság miatt, hanem náluk mondjuk csak felez.) -
Drizzt
nagyúr
"aki be van oltva, tegye már meg, hogy nem aggódik, nagyon szépen kérem."
Hat, a dupladozisos Pfizer sulyos lefolyas elleni hatekonysagabol kiindulva en nem gondolom, hogy ne lenne ok az aggodalomra. Harom mellett mar tenyleg nem nagyon van.
De tenyleg. Szputnyikrol pl ma mondtak a 80% koruli hatekonysagot sulyos lefolyas/halal ellen. Az annyit jelent, hogy otszor jobbak az eselyeid mint nelkule. Az meg nalam a "meh" kategoria. Ratolva egy harmadikat mar joval megnyugtatobb a helyzet. Azzal lehet nagyjabol megvolna az a szint, mint alfa ellen kettovel.
Ettol meg en sem elek barlangban, heti 5 orat setalok a varosban ahol lakom, de a zart tereken senkivel nem talalkozom szivesen.
-
balojazz
aktív tag
Nem gondolom. Az oltásellenesek egyszerűen nem mennének strandra, csak szabadstrandra meg bányatóra meg folyópartra meg haver nyaralójába. Én itthon az oltatlanok mindenholi maszkviselését írnám elő, oltottaknak nem kellene. Közteresek, katonák, rendőrök elkérhetik a maszktalanoktól az oltásit, ha nincs, 200 ezres bírság. Plusz pénzjutalom az oltásért. Na, akkor lenne +1 millió.
-
-
-
Ringman
félisten
én nem aggódok ezen, mert felesleges (személy szerint nekem meg főleg áprilisi covid +2 pfizer után), viszont azt továbbra is hibának tekintem hogy semmi előkészületet nem tettek és nem is terveznek (korábban már írtam, test&trace, szellőztetés, ill. alternatív oktatás engedélyezése) az ellen, hogy legalább korlátozni lehessen addig a vírus terjedését, amíg a gyerekek is olthatóak lesznek (vagy mrns-sel, vagy sinoval).
vö. ausztria elővigyázatosságát, hogy messzire ne menjünk.
+ azért bevallottan (UK) vagy fű alatt (itthon - pl rendezvénysorozat esetén nem kell védettségi, oroszok oltatlanul jöhetnek nyaralni v. az eucharisztikus kongresszusra nem kell oltás v negatív teszt) nem kellene szándékosan gyorsítani a vírus terjedését
-
-
mozso
senior tag
Januárban “riogattunk” páran, hogy jön valami új. Ezt március óta angol variáns néven ismerjük.
Áprilisban “riogattunk” páran, hogy jön valami új. Ezt május óta delta variáns néven ismerjük.
A fenti riogatós csapatban benne voltam, és igazam lett. Sajnos. Nem tudom meddig kell a kislányommal védekezni, jelenleg nem tudjuk oltani.
-
Drizzt
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
Meg mindig megy most a matroz-barchoba:
- Gondoltam egyet!
- Szőrős?
- Nem!
- Akkor Covid!Na, en meg belerakom a masik serpenyobe magamat, mi kozelebbi csaladunkban mindenki elegg vedekezik, s senki nem is kapta el eddig(Bar konnyitett palya: nekem full HO, tesomnak javareszt HO, masik viszont bejart egyfolytaban. Maszkot mindig a szabalyok szerint, en vagy az egyetlen, aki FFP2-t eroltet minimum. De azert siman elkaphatjuk meg, legalabb olyan jo esely van most a deltaval, mint eddig).
-
Tigerclaw
nagyúr
Amugy konnyen lehet, hogy a nagy szorast az aktualis ellenanyag szintben az okozza, hogy ki mikor kerult utoljara kapcsolatba fertozottel. Ha lenne szeles koru szures, valoszinuleg azt latnank, hogy az orvosok, noverek, vagy epp ABC penztarosok, vonatkalauzok ellenanyag szintje atlagosan magasabb, mert lehet hogy hetente vagy havonta bekapnak nemi virust, amire a szervezetuk mindig termel nemi antitestet.
Ha elernenk a nyajimmunitas kozelebe, mar talan az lenne az idealis, hogy ne hordjunk maszkot, ami a tulsagosan steril kornyezet miatt a szervezet aktualis vedekezokepessegenek gyenguleset okozza. Persze ez csak egy laikus teoria.
-
Asbee
veterán
Jó de akkor miért kell azt sugallni szándékosan kevés a teszt? Tudtommal a háziorvosnál kell jelentkezni, ha valaki úgy ézi, és ő eldönti kér-e tesztet, nem a kormány. Random tesztelésekről sem tudok , szűrés szerűen. Az még véletlenül sem lehet, hogy nincs annyi eset amire indokolt a teszt? Vagy oltások miatt, most kicsit visszavettek e téren az orvosok? Így van ez már a kezdetektől. Mai napig ezen kell károgni? Úgyis látszani fog + innen onnan megtudjuk majd mikor elkezd emelkedni .
-
radi8tor
MODERÁTOR
Első, vártam az égi jelre.
Meg ugye októberben megyek Stuttgartba és nem akarom feleslegesen szívatni magam mindenféle tesztekkel.Ha nem mennék külföldre, akkor megvártam volna a 2. generációs vakcinát.
Így is necces hogy meglesz-e az EU-s papper október közepére. -
Kékes525
félisten
-
Vesa
veterán
Én foglaltam időpontot online, és odamentem. Mindezt annak ellenére, hogy a mese szerint mindenkinek ott kellett volna boosterelni, ahol az oltást kapta, esetemben tehát a háziorvosnál. Vagyis kihagyható a körből a házidoki. Oltóanyagot nem tudsz választani online, ott helyben kell mondani, mit kérsz. Nálam még nem akartak tukmálni semmit, megkérdezték mit kérek és már szúrta is be a Pfizert. Azóta viszont hallani, hogy egyes oltópontokon próbálkoznak a sino erőltetésével, amit ettől még nem kell elfogadni.
-
Tigerclaw
nagyúr
En a szuleimet regisztraltam. Az egesz folyamatban sehol sem jelent meg a haziorvos. Nem is ajanlott fel, csak harom korhazat mint oltopontot.
Viszont mikor ma elmentek az oltasert, a nover reklamalta, hogy hol van a papir a haziorvostol. Azt nem tudom, hogy milyen papir, hiszen a regisztracio utan kapott e-mailben csak az szerepel, hogy szemelyi igazolvany, TB kartya es kitoltott nyilatkozat kell, amit le is lehet tolteni.
Szoval nem tudom, hogy hol es hogy kellene bevonni a folyamatba a haziorvost. A fater volt nala korabban es kerdezte az harmadik oltast es azt mondta neki a haziorvos, hogy itt meg nem oltanak harmadikat, meg varjon.
-
mpo
veterán
Volt itt a hosszabb védelemről grafikon a Moderna javára, de az alábbiak miatt inkább maradok a Pfizernél.
U.S. Officials Are Reportedly Investigating This Moderna Side Effect
According to one of the newspaper's sources, who spoke on the condition of anonymity, the Canadian report "indicates there might be a 2-½ times higher incidence of myocarditis in those who get Moderna compared with the Pfizer-BioNTech vaccine."
[link] -
Ringman
félisten
másfél éve ez a szó még egész mást jelentett
If people talked about condoms like they talk about vaccines
-
mpo
veterán
Nem akarok itt se politizálni, mert aki tisztában van vele, annak nem kell mondanom, akit meg a hite vezet, azt meg száz lúd sem győzi meg (sajnos az öcsém is ilyen 200 km-re).
Csak a cikkből idéztem, azért, hogy mit ér a szakemberek tanácsa vagy azé, aki megértette és aszerint cselekedne.
Remélem a cikket végigolvasod. -
Z.É.T.
őstag
Hát igen.
Ha előre lehetne tudni, hogy egy fertőzött esélyes a legrosszabb forgatókönyv valamelyikére, akkor nincs mit veszíteni alapon bármit meg lehetne próbálni rögtön az elején.
De ezt jelenleg senki nem tudja.
Így meg ütni a májat és egyebeket, nemgyerebe ötlet x százalék plusz esélyért, úgy, hogy lehet, gyógyszer nélkül sem lenne nagy dráma.(gyerekkori barátom anyukája hunyt el néhány hete, majdnem tünetmentesen esett át, boncolás alapján mikrovérrögök mindenfelé, tüdő, vese, szívburok stb... 7 hónappal a "nulla betegség" után! Vélhetően rengeteg ilyen is lesz még a következő időkben)
-
A két h.sz.-mnak semmi köze egymáshoz, utóbbiban eszembe se jutott az i. Nem mindenről az ("i") jut eszembe
, és már többször leírtam, hogy nem vagyok meggyőzödve c19 ügyben a hasznosságáról (de az ellenkezőjéről sem). Ami tény, hogy akinek lenne pénze menedzselni, annak nem érdeke, ez tiszta üzlet. Egy nagy haszonnal kecsegtető originális szernek gondot okozhat egy olcsó működő generikum.
Én azt nem értem, hogy ez:
"itt van ez a csodás i, és csak elhallgattatják a tudjukkik? komolyan, ez annyira gyenge "érv", hogy nem is értem, hogy itt hogyan tud előkerülni.az a véleményem, régóta és az idő múltával egyre határozottabban, hogy ha ez tényleg egy használható szer lenne, már rég kiderült volna róla."
hogyan jutott az eszedbe a hozzászólásomról?
Viszont ha már felhoztad, érdemes ezt elolvasni(némileg ezzel is egyetértek amúgy)
Állítani csak a genetikai részt állítom meggyőződéssel.
És egyébként igazad van ebben, de a sok pénz pont a megfelelő vizsgálat identifikálásához kell az ezt kutatóknak és arra valaki nekik is kellene, hogy pénzt adjon.
Megint látom a határt, engedem továbbgondolni. -
Ringman
félisten
-
Z.É.T.
őstag
Nekem ilyen sejtésem van, az inputok alapján (studies + indiai + szlovák ismerősök tapasztalata):
Az Ivermectin vélhetően működik, mint a többi hasonló gyógyszer, amit fertőzés elején érdemes adni. X százalékkal csökkent(het)i a halálozási arányt, rövidít(het)i a betegség hosszát, javít(hat)ja a lefolyás súlyosságát.
De mivel nem szignifikánsan jobb a többinél és nem lehet rajta annyit keresni, hátrányból indul.
Ezt simán elhiszem. -
Drizzt
nagyúr
Okés, kicserélik gyorsan. És mi történik utána? UK-ben a felnőttek között valahol 95%-ra becslik azoknak az arányát, akiknek van Covid-19 antitest a szervezetében. Ez a hivatalos UK szervek szerinti becslés. Ennek ellenére lassan megint 40K felett van a napi új fertőzöttek száma. Iskola nélkül. Picit furcsa, mert lassan annyira összeérnek a számok, hogy vagy teljesen baromság, amit UK mond az antitest jelenlét arányáról, vagy szép számban beindulnak/tak az újrafertőződések. De erről meg nem mondja senki, hogy így lenne, pedig maguknak a fertőzötteknek biztosan feltűnne.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Yep, fogadni mertem volna hogy már nem lesznek lezárások.
El kelll engedni ezt a csiki csukit, ez nem működik Európában.Saját vélemény: mehettem volna Ausztriába, Horvátországba bárhova külföldre. Nem mentem. Mindenki maga dönti el mit vállal be. Én idén még nem akartam.
-
Drizzt
nagyúr
Őszintén szólva nem teljesen értem miért számítottok rövid hullámra. Goto UK adatok: a delta június legeleje óta terjed érdemben. A legmagasabb napi esetszám július végén volt. Utána volt egy nagy bezuhanás, de azóta folyamatosan nő a fertőzöttek száma, mégha csak lineárisan is. Én személy szerint még az ottani hullámnak nem látom a végét, a magyar meg nem tudom mitől lenne enyhébb.
Indiában március eleje -> július közepe volt a nagy delta hullám. Ami azért picit ott is aggasztó, hogy egy a delta előttinél magasabb szintre beálló stagnálás lett mára belőle. Nagyon lassan csordogál lefele az esetszám és a halálozás is azóta.
Az említett két ország között a fő különbség az oltottság aránya volt a delta érkezésekor.
Izraelt kell figyelni megint, ott igyekeznek mindenkit meggyőzni a harmadik oltásról. Azt mondják olyan hatszorosra növeli a védettség mértékét. Talán a teljes elfojtáshoz is elég lehet, de erősen kérdéses. -
mozso
senior tag
Hónapokkal ezelőtt megírtam már pár ország adatai alapján, hogy a delta mindent visz.
Itt van a német helyzet, de mindenhol ez van, itthon is.
Azt is látszik, hogy drámaian (felére!) esett a delta verziót elkapók között, aki tünetmentes (zöld terület). Azaz ha elkapod megérzed, akkor is ha oltott vagy. Az oltás miatt azonban valamennyi csökkent a kórházba kerülők aránya (piros terület).
Az intézkedések ellenére nem tudják 1.25-1.3 alá vinni a terjedést, pont mint Izraelben sem.
Egyik helyen sincs még iskola jelenleg, ez szerintem gáz lesz.
Főleg itthon a hazai hatékony védekezéssel. -
Kékes525
félisten
Talán az iskolákban nem is annyira, mint összességében. De összességében is hamar túl leszünk rajta. Terjedni fog, mint a futótűz. Ez lesz majd a tökéletes vakcinázása az antivaxereknek. Csak a baj az, hogy ezt mindenki megfogja szívni, az egészségügy használhatatlansága miatt. És már túl régóta használhatatlan...
-
A politika mindenütt megpróbál belesz.rni, ez volt a kezdetektől.
#28058: az alacsony % mögött az is állhat, hogy a gyerekek többsége jóval kevésbbé panaszkodós, és/vagy nem is tudja, mit kell figyelni. Ez néha felnőttekre is igaz, pl Tóth Bendegúz se hiszem, hogy nagyon rosszul érezte magát, mielőtt visszatért a sporthoz...
#28080: nem egészen értem a procedúrát, pl influenzaoltásoknál hogy van
? Egész minimális a változtatás, azaz igazán lehetne gyorsított tesztelésen áttolni az ilyen 1-1 aminosavas cseréket.
-
Asbee
veterán
Sajnos igen. És olyan összetett, olyan mértékű ez az egész vírus helyzet, tele újdonságokkal még mindig, hogy úgyis kb, szintén sajnos, a gyakorlatban derülnek ki dolgok. Pont ezért is, ha az ember szőrszálhasogató, azt is mondhatja, könnyű 1-1 ilyen studyval erre vagy arra húzni.
Ettől függetlenül ugyanaz a véleményem. Ezt a vírust már eltüntetni nem fogjuk. Így hogy vannak oltások, lassan talán jönnek gyógyszerek, mellé 1-1 alap szabály és ezek mellett elengedés lesz. Esetleg időszakos lezárások ha nagyon nagyon bedurvul. De ennél többet nem is nagyon lehet tenni, mert komolyabb lesz a járulékos veszteség. Szülőként pedig dilemmában lennék az biztos. Egyfelől gyakorlati oldalon még mindig valahol ismeretlen vakcina vs covid és a vele járó dolgok ha éppen belemászik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Mobilinternet
- Mini-ITX
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged