- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem azt vallom, hogy zárjanak és full lockdown legyen, hanem hogy amikor helyzet van , és látható a szomszédoknál , hogy mi várható itthon akkor ne szervezzen békamenetet, vadászkiállítást, vallási kongresszust és hasonló tömeget összerántó lépéseket . a zárt térben való maszk használatot már rég meg kellett volna lépni , tudom facepalm a virus a megoldás mindenre Is pr duma miatt .
-
Ezekiell
veterán
semmi nem lesz, akkor majd tobben halnak meg.
Ennyi, nincs itt semmi látnivaló, hadd hulljon a férgese, kit érdekel.
te milyen intezkedeseket javasolsz?
elbaszott online oktatast?
lezarasokat, otthonmaradast?Igen, hiszen csak ezek léteznek. Oltási kampányok, a védettségi kártya valódi megkövetelése közösségi helyeken ellenkező esetben kötelező tesztelés, ad absurdum pénz adása ha beoltatod magad, ezek mind-mind teljesen lehetetlen és elképzelhetetlen dolgok, igen.
-
Soulfly842
addikt
Gondolkodj már egy kicsit te is. Az elaszott' mutációk sora is azért szabadult a világra (3-4 havonta egy újabb ütős változat), mert a korlátozások ellenére is terjedt, működött a világszintű tenyészet... ha ezt méginkább elengedjük, nem lesznek elegen beoltva, belefásulnak az emberek az oltásba, akkor csak még jobban megisszuk a levét. Az elmúlt bő másfél, szűk két év csak ezt igazolta vissza.
Amilyen tempóban nő, akár 2-4 hét alatt is lehet telt ház... főleg megfelelő intézkedések nélkül..
-
-
BlackV
őstag
nekem linkelj mar lecci valami adatot a 2 mrns + sino booster eredmenyekre.
Ilyet nem tudok. Azért írtam, mert egyrészt próbálok triggermentesen írni, másrészt sino heterológ vizsgálatot láttam már ott max 5x eredmény jött ki másodikhoz képest, ami max 8-10ezer au/ml. Elmegy, de ebből azt szűrtem le, hogy nem igazán jó booster. Primernek viszont elég kafa. -
daneel_hu
addikt
48.
(185 cm, 85 kg)
Heti szinten most 4-5 alkalommal van tenisz, van amikor dupla óra. (de mostanában jobban ráérek)
95%-ot már a végnek éreztem.Doki azt mondta egy dohányos elvan 95%-kal is, lehet nálam 98-99 lenne a normális. Valószínűleg egyénfüggő, de a 90 alatti az nagyon gáz szerintem.
-
BlackV
őstag
mi az a VOn?
szerk.: amúgy olvastam nem rég egy tanulmányt, hogy sajnos a nem jól illeszkedő maszkok már kifelé sem fogják meg a terjedést, mert egyre aeroszolosabban "fine" - valahogy így fogalmazott - terjed az scov, ahogy mutálódik. De már nem tudom hol olvastam talán lancet. -
-
-
"de ha lesz osszesen 30-35M halott, az is lofasz az emberiseg szempontjabol. es ugye jellemzoen idos, beteg emberek, akik a workforce-t nem erintik."
Eddig. Hivatalosan 5 millió halott van, 247 millió fertőzöttből. Az 7,9 milliárd fertőzésre vetítve (mert állítólag úgyis elkapja mindenki) ez 160 millió halott. És a második, harmadik, stb. fertőzéseknek is van mortalitása. (És a jövőben mindenki számtalanszor átesik majd rajta, vagy nem ez a jóslat? Hogy törődjünk ebbe bele?) És akkor nem számoltuk bele azokat, akik nem haltak meg, de meg sem gyógyultak. (Pl. a múltkor linkelt videóban a foglalkozására nézvén sebész hölgyet, aki covid után ott tart, hogy a közeli boltba sem tud egyedül elmenni.)
-
jó. nálunk kb. 40 ezer halottja van a járványnak. ugye tavaly őszig kb. semennyi sem volt (500 halottnál jártunk akkor). a halotti növekmény akkor, az év első 9 hónapjára közel 30 ezerrel kevesebb volt, mint az előző 5 év átlaga. innen csináltunk kb. +10 ezret nyárig. ez +40e, ami nincs nagyon messze a hivatalos számainktól sem (az mellékszál, hogy -30e + 40e = 10e, ott a két adag már össze van vonva).
ha nálunk, átlag feletti egészségügy, átlag alatti népsűrűség, átlag feletti szabály és normakövetés, higiéniás lehetőségek mellett 10m lakosra jutott 40e halott, eddig, akkor ezt vehetjük alsó becslésnek. az milliárdonként 4 millió halott. ehhez tessünk mérni mindent.
-
halotti növekmény, de szerintem értelmetlen a kérdésed, mert arról szól, hogy egymáshoz képest arányaiban mennyien haltak meg érproblémákkal. ha minden évben stabilan ugyanannyian halnak meg, ami épp ötszöröse a környező országok átlagainak, akkor nincs "excess" semmi, hanem csak konstans magas.
-
Akkor viszont ne rinyáljon, ha pechje van és mégis.
20éves várandós nő halt meg covidban a Nis-i klinikán, szintén oltatlan volt
-
ezért is részvétem, qrva szar dolog a válás, mi ugyan ezt a maradék 40 évet már fél lábon is leugráljuk együtt anyafejjel, szoktuk mondani, de van a családban és a környezetben elég ahhoz, hogy lássuk, hogy mennyire szar. sőt, ha őszinte vagyok, alig van ismerősöm, ahol ne ütött volna be...
-
Ahogy utána írtam, sarkítottam, pont azért, hogy lásd, a hipotézised visszafelé is hathat. Egyébként az izraeli cikket sztem olvasd el, összesen 54 db 16 évesnél idősebb myocarditis eset volt a 2.5M vizsgált oltottból (az oltás utáni 6 héten belül).
Izraelben a teljes populációt oltották, és ők is kb 10 millióan vannak. Nálunk egy év alatt főleg oltatlanok közül 30k embert elvitt a covid. Szerinted olyan durva, aránytalan becslés lenne, hogy köztük lehetett osszességében ca. 200 olyan 16 évesnél idősebb személy is, aki esetleg pfizerrel oltva produkált volna enyhe myocarditist? Szerintem nem.De mondom, egyet tudok érteni veled abban, hogy simán lehet, hogy az arra érzékenyek között (pl. 15-30 éves fiúk és férfiak) maga a vakcina is triggerelheti a szívizom gyulladást - de azt is valószínűsítem, hogyha oltva ők voltak a kardio szempontból problémásak, akkor oltatlanul megbetegedve szintén ők lennének azok, akiknél a betegség a fiatal kor ellenére súlyos, akár maradandó vagy halálos kardio problémát okozott volna. Még egyszer, ez 10M emberre vetítve egy év alatt ~200 16 évesnél idősebb embert jelent összesen.
-
Első lépésben elég megnézni, hogy van-e egyáltalán jelentős excess incidencia, összességében, mivel Izraelben tudtommal kb. a teljes populációt oltották egy éven belül. Egy hosszútávú (10 évet átfogó) finn tanulmány alapján a 15 éves fiúk körében évente 8 eset van 100000-ből - gyerekek körében ez az életkori csúcs, tehát eleve kamasz / fiatal fiúk produkálják fajlagosan a legtöbb esetet. Persze ez finn demográfia, nem azonos az izraelivel. Természetesen lehet latolgatni, hogy itt az oltás triggerelte-e a kóros állapotot, de ezt meg is fordíthatjuk: a vizsgált bő 200 fiatal, ha oltatlanul kapja el a koronát (és utólag úgy látjuk a delta fertőzési kepességéből, hogy jó eséllyel sokan közülük elkapták volna), akkor vajon a covid betegség ezeknél a feltehetően "érzékeny" fiataloknál vajon gyengébb, vagy inkább súlyosabb kardiológiai (és egyéb) kórképet okozott volna, mint az oltásnak tulajdonított, tipikusan enyhe lefolyású myocarditis?
TL;DR: ha szerinted a röviddel az oltás után fiatal fiúknál előforduló enyhe szívizom/burok gyulladás valószínűleg az oltás miatt van, akkor szerintem ezek a fiatalok oltatlanul valószínűleg simán belehaltak volna a covidba. Quid pro quo, ez innen nézve nem rossz deal...
-
Ez nem gyerek/felnőtt kérdés, hanem a mellékhatás jelentés szabályai közé tartozó beosztás
Intenzitás (severeness):
Enyhe (Mild):enyhe diszkomfort, mely a napi szokásos tevékenységben nem zavaró
Mérsékelt (Moderate):kellemetlen diszkomfort, mely a napi szokásos tevékenységben kissé zavaró
Intenzív (Severe):nem tolerálható diszkomfort, fájdalom, mely a napi szokásos tevékenységben akadályoz -
-
"igen, nem is volt mas az allitas. az allitas az volt, hogy ezen gyerekek kisebb esellyel kerulnek korhazba a covidtol (14-15:1000000 (CDC), mint ahogy szivizomgyulladast kapnak a pfizertol 100:1000000-hoz)"
Kérlek nyugtass meg: ugye, ezt nem úgy érted, hogy 1 millió oltottból 100-an kapnak szívizomgyulladást, míg 1 millió fertőzöttből 15-en kerülnek kórházba?
-
Na, ez egy sokkal jobb cikk. Csakhogy. Írod:
"szoval ugy nez ki igazolt, hogy fiatal sracok/ffak koreben meglehetosen nagy valoszinuseggel okoz szivizomgyulladas a parizer (es a moderna)"Ezzel szemben a cikk ezt írja:
"because of the lack of a simultaneously enrolled comparator group, no inferences can be made regarding causality between the vaccine and subsequent development of myocarditis"(Avagy mivel nem volt kontroll csoport, nem lehet oksági kapcsolatra következtetni az oltás és az utána előforduló szívizomgyulladás között. Értsd: nem tudjuk, hogy az oltatlanok között mennyi a szívizomgyulladás gyakorisága, azaz nincs mihez viszonyítani a cikk számait.)
Ha valaki ennek ellenére is pánikolna, azért gyorsan pár részlet (ha már átrágtam magam rajta). A szerzők 2,5 millió páciens adatait nézték át, és egy bizonyos eljárás szerint kerestek szívizomgyulladásnak kinéző eseteket oltás után legfeljebb 42 nappal. Összesen 54-et találtak (3 nő, 51 férfi, utóbbiak közül 31 a 16-29 éves). Ebből 41 volt enyhe, 12 középsúlyos(?) és 1 heveny(?). A kórházba kerültek (homályos, talán 14-en?) kétharmadát bármilyen kezelés nélkül bocsátották el. Hivatalosan 1 esetnél állapítottak meg szívizomgyulladást (ehhez biopszia kell, ha jól értettem, és ez csak egy esetnél volt.)
Disclaimer: nem vagyok orvos.
P.S. Hogy mi értelme egy ilyen vizsgálatnak, ha nincs mihez viszonyítani? Talán mert ez így egy felső korlátot ad a lehetséges vakcina mellékhatásra.
-
1. Az izraeli cikk nem excess rátát vizsgál, hanem minden esetet, amelyet az első oltás beadását követő 42 napon belül diagnosztizáltak. Ha arra vagy kíváncsi, hogy ezek közül statisztikailag mennyi hozható összefüggésbe az oltással, akkor ezt a számot össze kell vetni a "békebeli" incidenciával, az egyéb demográfiai / EÜ adatok figyelembe vételével.
2. A lényeget lehagytad: "Most cases of myocarditis were mild or moderate in severity." (szám szerint 76% enyhe, 22% közepes súlyosságú)
Szerintem ezek alapján a cikk számai pont, hogy (viszonylag) megnyugtatóak, és erős túlzás az utolsó mondatod.
-
-
Maga az mRNS sztori egyébként úgy kezdődött, hogy nyers, csomagolás nélküli mRNS láncokat injektáltak a tesztalanyokba, csak nem volt túl hatékony, mert elég hamar lebomlik a szervezetben. (gyakorlatilag hasznosítani tudjuk az építőelemeit). Azután találták ki, hogy lipidburokba teszik.
Aztán persze a technika fejlődésével jöttek a csippek meg a grafénoxi...
Okok abbahagytam
#35382: fél éve a vérrögökre voltunk rácuppanva.
-
Nem érted. Van egy bizonyos preprint, amit felkapott a világsajtó, ebből származik az az állítás, amire te is hivatkoztál. A BMJ, mint orvosi szaklap is elővette a tanulmányt, és amellett érvel, hogy alapvetően hibás. Ez az általad linkelt cikk címe: Covid-19: A tanulmány, ami azt állítja, hogy a fiatal fiúk oltás után a szívizomgyulladás fokozott kockázatának vannak kitéve, alapvetően hibás, mondják a kritikusok ("Covid-19: Study that claimed boys are at increased risk of myocarditis after vaccination is deeply flawed, say critics")
Ezért mondtam, hogy az eredeti tanulmányt kellett volna linkelned (ha hiszel benne), de pont a cáfolatát sikerült...
-
Szerintem nem vagy olyan ügyes, mint gondolod.
Az eredeti tanulmányt kellett volna linkelned, ugyanis ez a cikk pl. így folytatódik:
"Trish Greenhalgh, professor of primary care health sciences at the University of Oxford, told The BMJ that although all preprints were suspect before they were peer reviewed, some were more suspect than others."
Szóval sanszos, hogy ebből az előzetesen közzétett tanulmányból soha nem lesz elfogadott publikáció.
-
Így van, ha szóltál volna, hogy ezt keresed, hozom
. Ennél rosszabbak a covid esélyek, konkrétan Mo.-on már volt egy posztcovid szívátültetés 12éves lánynak - ez igencsak drasztikus kifejlete a myocarditisnek, a legtöbb eset hálistennek meg se közelíti ezt - uis annyira nem ritka betegség covid nélkül sem.
Viszont én is kicsit sokallom a pfizer gyerekkori "hibarátáját", európából két tini halálesetről tudok, ami pfizerhez köthető: nagyon érdekes, hogy mindkettő lány (olaszok). Az egyikről tudjuk, hogy volt egy nem kóros(?) szívelváltozása, szóval igen valószínű a myocarditis durranhatott be. Holnap lesz több időm, ha addig nem kerül be ide, megkeresem
-
törölt tag
Az orvosok mentális állapotára gyakorolt hatása gondolom le van szarva. Túl egyszerűen nézed. Szerintem minden épeszű orvos azt mondja 60% átoltottság csak a not great, not terrible kategória, nem igazán ölbe tett kézzel kellene üldögélni, nézelődni. Azt sem gondolom az oltatlanok mind fullos antivaxxerek, jobb tájékoztatás, védettségi igazolvány használata terelt volna sok billegőt az oltás felé.
-
kolopele
nagyúr
Az enyémeknél már több mint 1,5 hónap is eltelt a 2. óta, és még itt vannak minden gond nélkül. Most egy hete a HPV és a Hepatitis B elleni oltásokat kapták meg, egyiknek ma kicsit megduzzadt a helye és megfájdult (csak nem tudom melyik oltástól, mert az oltási könyvük a tanárnál maradt), ez amolyan késői oltási reakció, pont mint a Moderna kar, ami nekem két héttel az 1. után jelentkezett, és tartott vagy egy hétig, egy szép nagy rózsaszín folt az oltás helyén
A 2. után lettem egy napig lázas, rázott a hideg, ott is a karfájdalom tartott a legtovább. Nem akarok vitatkozni hogy gyerekeknél flu szint vagy sem, majd felteszem a linket amint megjelenik, de nem ugyanaz. Nem jelent olyan nagy veszélyt mint a felnőttekre ez tény, de nem flu.
-
a gyerekek korlátozás nélkül járnak isioviba, úszni, különórára, mehetnek játszani, bármilyen programra. szóval... fail. az oltás sem téma nekik, megmondtam, hogy ha lesz, majd kapnak, de egyébként ez alapvetően egy felnőtt betegség.
ennek nem mond ellent, hogy még nyugodtabb leszek, magamban, ha be lesznek oltva.
-
kolopele
nagyúr
Nyugodtan írd csak le, hogy én vagyok például az az egyik apuka, aki beoltatta a 13 éves gyerekeit már, ne fogd vissza magad. Lassan a másik topik lesz a neked való. Egy másik fórumon is van egy ember, aki a flu szintjét emlegeti folyton a covid esetében. Elég nagy tévedés. Rövidesen fent lesz egy újabb tanulmány a neten sógornőm részéről, linkelem ahogy kész, tudod többek között ezzel is foglalkozik a tüdőrákkutatás és az immunológia mellett. Sajnos a gyerekekre is egyre veszélyesebb kezd lenni ez a kórság.
-
Z.É.T.
őstag
Szerencsére a britek engedtek az orvosszakmai és jogi nyomásgyakorlásnak, így már nem fogják tudni "pszichológiai, pszichiátriai szőnyegbe csomagolni" a közegészségügyi drámát.
NICE linkAhhoz, hogy minimálisan képbe kerülj a betegséggel és megérthesd, miért nem jó helyen kopogtatsz, már adtam linkeket. Persze fújhatod tovább a "síp nélküli trombitát", lelked rajta.
-
Egyrészt kérdés melyik variáns, úgy tűnik a delta rosszabb az elődöknél (felnőttekre is egyébként, csak ott a sok oltott miatt nem lehet jó statisztikát csinálni
), másik, hogy jeleznek-e pl egyszerű fáradékonyságot, ami sokkal mélyebb problémákra utalhat.
A pszichológiát sem feltétlen zavarnám el szimulálás címkével, utána kell nézni, hogy a kis agyacskából, amiből jön, mi maradt covid után.
"en meg jobb szeretnem ha uh/mri/ct-vel + szakorvosokkal megerositett diagnozisok lennenek": ebben 198.2%-ban egyetértünk
. Értelemszerűen nem milliószám, de valószínű ezek a mérések sem fognak elmaradni idővel. Értékelném egyébként, hogy a nemzeth járványtanászként ékeskedő kardiológusa bevetné magát ebbe a témába, lévén a szívhez valóban ért.
#35326: ezt valószínű sokféleképp lehet számolni:
1. fertőzési valószínűséggel ÉS az aktuális járványügyi intézkedésekkel együtt (=hány gyerek kerül abszolút számokban a kórházba): itt a delta mindent visz. De ebben benne van a delta igen magas fertőzőképessége és az is, hogy full üzemben mennek a sulik, az óvatosabb országokban is csak kamu intézkedések vannak.
2. a pozitívra tesztelt gyerekek arányában: itt az alfa és a delta közt nincs túl nagy különbség. Már az alfa is hozta a többszervi gyulladásos eseteket, most sokkal több a fertőzött, értelemszerűen bajból is több van. A vuhani viszont határozottan enyhébb volt, erre voltak studyk amikor az alfa elkezdte ezt a többszervi gyulladásos cirkuszt prezentálni év elején.Mindenesetre a vuhani óta egészen biztos történt elmozdulás és nem csak a fertőzőképességben.
-
szerintem egy 8+ éves gyerek tökre el tudja már dönteni, hogy úgy érzi-e magát, mint szokta vagy sem. viszont igen, bármennyire is ijesztő a 15+ hét utáni long, meg kell nézni másfél év után is, mert a gyerekek szervezete a bajt is jobban regenerálja. és egyébként egy tüdőgyula is simán 3-6 hónap egy gyereknél
ettől függetlenül egy szétbarmolt hajszálérhálózat gyerekben sem oké, szóval én várom a vakcinát...
-
Az mrns se a semmiből pottyant le , hanem egymásra épülő kutatások, tesztelések eredménye , mint ahogy az elölt , vector alapú is . Az előző hozzászólásomban arra akartam rávilágítani , hogy amikor azokat kifejlesztették se volt más a helyzet mint most. "Ismeretlen" oltással , kezeléssel próbálkoztak a gyógyfüvek, köpölyözés , pióca helyett .
Most annyiban más a helyzet , hogy az információ , ismeretanyag na és persze a konteó és kétségeket ébresztő gondolatok is hamarabb rendelkezésre állnak .
Az orvoslás , gyógyítás bizalmi alapokra épülne , amit egy két valós vagy vélt rossz hír hamar romokba tud dönteni , lásd a magyar vagy épp a romániai átoltottság és annak következményei . Egyik vakcina mellett sem protestálok , mindenki azt adassa be ami szerinte a legjobb vagy annak tűnik. -
-
daneel_hu
addikt
"csak hat itt volt mas megoldas, klasszik elolt virusos vakcina, adenos cucc is, amik mar megbizhatoak, teszteltek..."
VEKTORVAKCINA is III. generációs vakcina ugyanúgy mint az mRNS.
Azzal se sokkal több a tapasztalat élesben, talán a covid19 vakcinák előtt Ebolára csináltak ilyet. (de erre nem mernék megesküdni)A vektoros cucc ráadásul pontosan ugyanolyan elven működik mint az mRNS, csak a hordozó más. (szaporodni képtelen vírus)
-
egyébként csaxólok, a vadonban elég izgalmas vírusok vannak. Az, hogy "elölöd őket" még egyáltalán nem garancia arra, hogy nem viszel be valami olyan rondaságot a szervezetbe, amit nem kéne. Attól, hogy megfőzöd a gyilkos galócát, még nem lesz ehető... A nakrolepsziát okozó Pandemrix egy mezei elölt-kórokozós vakcina.
#35304: 10-20év és az önként jelentkezők: kb innen indult élesben a dolog: "The first human clinical trials using an mRNA vaccine against an infectious agent (rabies) began in 2013.[37][38] Over the next few years, clinical trials of mRNA vaccines for a number of other viruses were started. mRNA vaccines for human use have been studied for infectious agents such as, influenza, Zika virus, cytomegalovirus, and Chikungunya virus" [link]
-
Ezen elv mentén gondolkodva a gyerekbénulás , diftéria tetanusz,tbc , kanyaró ..stb oltás is még klinikai fázis körül tartana , mert valamikor az is új volt , adassa be a fene(illeszd be az adott korba) , hisz nincs elég tapasztalat , és még ma is lasszóval kellene az embereket összefogdosni hozzá.
-
Ez olyan kérdés, minthogy a metrógázolás mit okozna hosszú távon... pár hét alatt az oltóanyag (BÁRMELYIK) minden nyoma kipucolódik a szervezetedből. Ha azalatt nem nyírt ki, akkor garantáltan nem fog 10év múlva bekopogni, hogy node én voltam az mRNS, meghekkeltem a genetikai kódod és most lepottyan a kislábujjad.
Egyébként több mint egy év éles tapasztalat van vele, lassan kezdenének előbújni azok a "hosszútávú hatások" ekkora beadott dózisszám mellett. Amerikában ne aggódj, semmi szőnyegalásöprés nincs, már nagyban mennének a perek, főleg, hogy az antivaxer oldal nem kevés politikai támogatást kap a republikánusok részéről. Talán jól is van ez így, hogyha valami lenne, nem lenne nehéz kideríteni.
-
Ennek van valami igazolt, publikált háttere
?
Itt találtam sinora sino booster eredményeket. Működik, de ezek a szintek ránézésre elég messze vannak az mRNS-től.
-
daneel_hu
addikt
Sejtettem, csak nagyon félreérthető mert a TRIÁZST azt minden körülmények között végzik egy kórházban. Ha vészhelyzet, ha nem... nyilván amire TE gondolsz az már nagyon vészhelyzet, de ebből kiindulva az is a sima triázsból következik...
Covidnál amúgy is nagyon sok a konzílium –egyénenként is –, nagyon le vannak terhelve a dokik.
-
törölt tag
A triázs más, az egy vészhelyzeti kényszer. Nem jókedvükből teszik, ha arra jut a sor. Alapból van olyasmi az orvosi esküben is, hogy emberi élet megkülönböztetés nélkül. Alapból egy doki hozzáállása se az, hogy nem segít a levegőért kapkodó bagósnak, mert miért bagózott, ő most nem ér rá mert egy egészségtudatosabb embert baleset ért. A felelősség áthárításáról volt szó, hogy a kormány széttárja a karját, hogy nem népszerű intézkedni, a nép egy része ehhez tapsol, aztán a katonaként vezényelt orvosok nyakába szakad az egész.
-
-
-
a keleti csodák által megmentett olyan emberéletek száma, amit az EU-s szállítmányok nem mentettek volna meg igen valószínű, hogy a nullához konvergál. Ha meg hozzávesszük az akkor világbalfék járványpolitikát a focimeccseivel, akkor igen erősen negatív irányba billen a mérleg.
#35223: ezt a réteget az oktatáspolitika és a közmédiában régi-új normaként rendszeresített fakenews nevelte ki, szóval kemény dió, de a pénztárcáján keresztül nagyon sok Mancinénit lehet ám a valóság irányába is terelni, pontosan úgy, ahogy a választási krumli kontra adóemelő ellenzék képe működik.
-
Drizzt
nagyúr
"maskepp latom a problemat, pont a merkely fele plakatok jok, mert a politikai uzenet csak akkor el celba, ha rovid, tomor, lehetoleg egy mondantal rovidebb."
De pont ez a problema. Ez nem politikai kerdes, hanem egeszsegugyi, jarvanyugyi. Igy nem erdekes, hogy mik a politikai eszkozok, mert azok politikai celokra lettek kitalalva. Peldaul igenis kene mondjuk olyan musor, ahol mondjuk begyujtenek kerdeseket a nepessegtol, lehet benne barmilyen elborult is es szepen kifejtik, hogy mit lehet arrol tudni es mit nem lehet arrol tudni. Ha visszanezunk, egyebkent eleinte Mullernek voltak ilyen jellegu szereplesei, de az se volt az igazi, o se tudott kulonosebben hitelesnek tunni. Azt az egesz show-t is atitatta a politizalas.
Merkelyrol meg azert az emberek egy reszenek az jut eszebe, hogy ez a csavo mar az elso hullamban azt mondta biztos nem lesz masodik. A harmadik utan meg azt, hogy biztosan nem lesz negyedik. Inkabb Zacher-fele figurak kellenenek, mert egyreszt kozerthetoen beszel, masreszt meg kepes elismerni a tevedeseit nyilvanosan. Aki erre nem kepes, de mindig hatarozott kijelenteseket tesz, az konnyen hiteltelenne valik. Merkelyvel kapcsolatban egyertelmuen ezt erzem. Egyebkent szerintem anno ilyen szempontbol a Heti naplonak voltak egeszen jo adasai. Hivtak meg tobbfele szakertot, adtak olvasoi kerdeseket, etc. -
Drizzt
nagyúr
En a ketszer oltott aldozatokrol beszeltem elsosorban, az is lesz szep szammal a UK modellt kovetve. Kozvetlenul is(koronavirus miatt) es kozvetve is(rosszabb, vagy nem letezo ellatas miatt egyeb problemak, megkeso szurovizsgalatok, megkesett mutetek). Ugyanakkor meg az oltatlanoknal se fekete, vagy feher nalam a vilag. En nem tudok azert teljesen ugy hozzaallni, hogy dogoljon meg, leszarom, mert egyszeruen nem erzek igy, maximum az oltasellenesek hangoskodo csoportjai kapcsan. De azert abbol a 40%-bol nem lehet mindenki alufoliasipkas.
-
azért a kormányzat részéről lehetett volna a mostani tájékoztatásnál átgondoltabb is, hogy tényleg meggyőzzék a billegőket. vannak olyanok is, félnek az oltástól, de nincs kész megfejtésük, viszont nem bújják a kemenesi fáccsét és a szakmai híreket. nekik a kormány semmit sem mond, sőt, egy éven át ijesztgette őket a vírussal, majd kib.ssza merkelyt százezer plakátra milliárdokért és kész-passz, letudva. ők ettől nem nyugodnak meg, és jobb híján megfejtik a témát maguknak, és sajnos ragályos a hülyeség az összecsapott oltással, hosszútávú ismeretlen hatásokkal stb.
normális tájékoztatás sosem volt
- milyen vírus ez, mit csinál a szervezetedben, milyen szerveket érint?
- miért kockázatos hagyni szabadon garázdálkodni a szervezetedben?
- ha elkaptad, mivel kúráld magad otthon?
- mikor érdemes szedni a favit és mikor nem?
- mikor hívj mentőt?
stb.a háziorvosok nem elhanyagolható hányada sem tudja a választ a fentiekre, pedig tényleg alapvető kérdések, és csak előnye lenne belőle mindenkinek, ha tudná rá a válaszokat. nem nagy szám a topikunk sem, csak távolról ugatjuk a szakmát és a legtöbb cikket nem is értjük, ezen felül egymást hergeljük, de bakker, még így is napi szinten futok bele a fogalmatlanságba, vagy abba, hogy az orvos anyám nem tud újat mondani, amikor jön a legfrissebb kutatásokkal. meg hogy hány ismerősnek kellett mondani, hogy akkor felejtse el a háziorvost, nem érti a covidot, hülyeséget javasolt, csinálja ezt meg azt.
és mindegyik néz rám, hogy honnan tudom ezeket, neki honnan kellett volna tudnia, hogy mi az a pulzoximéter és azelasztin...
-
-
Soulfly842
addikt
A jelenlegi helyzet és a járványgörbe alapján úgy gondolod az enyhítésekkel? Ez a járványgörbe jelenleg egy exponenciálisan növekvő görbe aljának tűnik. Az események a döntések bevezetése után meg ~2 héttel lehet látni, hogy mit okozott. Most pont egy növekedési szakaszban vagyunk, az R0 nőtt, de mindent megteszünk azért, hogy ez még magasabb legyen.
Persze, remélhetőleg - de most semmi sem utal erre.
-
Nowhereman
őstag
Az AZ ellen az volt a legfőbb kifogás,b nem alaptalanul, hogy kicsit túl sok komplikáció volt vele. Az ismereti körömben hárman haltak meg eddig oltás utáni trombózistól: mindhárom AZ-t kapott (egy napon egy helyen kapták a szurit - tehát valszeg valamit nagyon elkúrtak azzal a szállítmánnyal). Volt még egy trombózisos (a volt bérlőnk), aki az éppen csak megúszta, az Pfizeres volt.
Ezek az oltások mind gyengék, max arra jók, hogy korlátozásokkal 30k áldozat helyett 3k-val megússzuk. -
Ó neaggódj, az angolok eü állapota is igencsak gyatra. Az AZ nem érdemelte meg+nem kicsit belejátszott a brexit miatti UK-be belerúgás is a kontinens részéről, de a kritikusai mentségére legyen szólva egy új vakcinánál jobb az óvatosság. Igaz, az oltáselleneseket ez egyáltalán nem hatotta meg és bőven terjesztik az "eltitkolt népirtás" teóriát.
-
Nekemis rémlik ilyen. Amit nem szabad még elfelejteni, hogy a szerb minta (intenzívre került oltottak) nagyon kicsi, minimális eltérés a különböző oltásokat felvettek alapbetegségeiben már teljesen torzíthatja a végeredményt. Általános trend volt a világon, hogy a legesendőbbeket Pfizerrel oltották, mert ez a leggyorsabb és aktív járvány közepén járt európa amikor érkeztek az első oltóanyag-szállítmányok.
A brit minta sokkal nagyobb, főleg delta vonatkozásában - és ott nincs ilyen konklúzió. Viszont az is igaz, hogy az mRNS oltásokat hatékonyabb adagolásban adták UK-ben.
-
tisn
addikt
lejart az ido de megtalaltam kozben
Míg az oltatlan betegek 75,2 százaléka került kórházi kezelésre, addig az az oltottaknál ez az arány 24,8 százalék volt. Még szembetűnőbb az arány az intenzív osztályra, és a lélegeztetőgépre kerülők esetében: ez esetben két oltott személyre 33 oltatlan jut. Az oltott és kórházba került páciensek között az AstraZenecát felvevők aránya a legalacsonyabb.
-
"az AZ meg rumcajszek adatai szerint jobban akadalyozza a halalt, mint barmi mas."
Én itt semmi ilyesmit nem látok (7.oldal)
A sinoról majd kiderül, jó volt-e, ha sikerül napi 100halott fölé araszolnunk még idén, akkor igen valószínű, hogy ő a gyenge láncszem.
A 3hétre adott Pfizer valóban nem nagy szám 4-5hónappal a második dózis után.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest