- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem újkeletű, de a többségnek az ilyen egyszerű dolog sem jut eszébe, mert csak a hőmérőt nézik (hiszen csak az van a falon), hacsak nem kezd penészedni a ház. Illetve egyre többen fűtenek klímával, egyre többen használnak mondjuk kondenzációs ruhaszárítót és a száraz háznak nincs olyan kézzel fogható jele, mint a nedvesnek. Hasonló az egész a műanyag ablakok megjelenéséhez. Néha a modernebb dolog hoz magával negatív változást, amire a többség nincs felkészülve. Hidegben gyakran már a szellőztetés sem pótolja a párát, főleg nem az olyan rövid egyperces ami fűtési szezonban szokás. Ráadásul ez minden fajta légúti betegségnek kedvezhet, nem csak a covidnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ügyelni kell olyan egyszerű dologra is mint a páratartalom otthon. Fűtési szezonon kívül a klímánk egész barátságos és beállítja az ideális közeli páratartalmat otthon, némi ajtó/ablak nyitogatással, de télen lehet túl magas és túl alacsony is fűtéstől és benti szárítástól függően, ami megágyaz sok nyavalyának.
-
Z.É.T.
őstag
Az enyém is elapadt, már csak átlagos "bő merítés" talán, illetve, mivel elköltöztem falusi környezetbe, itt 4-5 falu "közhangulatát" látom, viszont itt még messze nem olyan mélyek a kapcsolatok, kevésbé közlékenyek az emberek. Cserébe szociális intézmények és közétkeztetés is szem előtt van, helyi háziorvosok, asszisztensek is az alakuló kapcsolati hálóm részei, úgyhogy a következő pandémia idején már lesz megint kiterjedt statom
-
Vesa
veterán
Pontos! Ezt mondta anno a tüdőgyógyász főorvos is. Sajnos nekem valamiért bevert egyet, de nem mindenki lett ilyen beteg aki elkapta, szóval igen, az immunrendszer aktuális állapota -és nyilván némi genetika-, biztosan komoly befolyással van.
Viszont én most jobban parázni kezdtem. Nem szeretném mégegyszer azt átélni.
-
-
-
Irodai alkalmazottaknak nyáron is kell d vitamin... persze nem annyi mint télen... én évente 1-2 alkalommal csinálok alap labort + pár hormon tesztet (betegség miatt) + D vitamint...
És nyáron is simán ehetem a 2500 NEs D vitamint (okes nem minden nap eszem de heti 4-5öt igen) télen a napi 2500 NEvel szinten tudom tartani a D vitamin szinteket...
70-100 között szokott mozogni így q D vitamin szintem.
-
gergo5991
őstag
hát igen azért fizikailag gyenge vagyok még, ilyenkor mehet amúgy az immunerősítés c vitaminnal meg d-vel meg mindennel ami van itthon?
picit félek immunerősíteni mivel máskor is volt covid után feltételezhetően mikro vérrögösödésedésem akkor az nagyon durva volt, és félek hogy az erős immunrendszer válasza okozta covid után közvetlen
mint irtam mindkét lábam fáj, főleg lábszárban érzek húzódós-szúrós fájdalmat random..hol előjön hol elmúlik, gondolom a forró fürdő nem tett jó ha netán valami érgyulladásom lenne.. az a baj ilyen tünetekkel az orvosok kinevetnek szóval már meg se próbálok konzultálni a körzetivel -
Ringman
félisten
-
Vesa
veterán
A lezárást mint okot, szerintem el lehet felejteni. Eleve, nem volt évekig lezárás. Pár hét, 1-2 hónap volt. Aztán már csak kötelező maszkviselés volt és egyéb szabályok, de full lezárás már nem (terjedt is a vírus, szóval az emberek érintkeztek így is). Bizonyos Ázsiai országokban pedig a maszkviselés már évek vagy évtizedek óta bevált, mindennapi gyakorlat, mégsem láttunk erról infót, hogy a normál felsőlégúti betegségek jobban ütik őket, mint azokat, ahol nem hordják a maszkot. Mivel nincs különbség oltott vs. oltatlan között sem, viszonylag egyértelműen gyanúsítható maga a Sars-Cov2 vírus. Elvégre, ez a sz*r évi 2-4 alkalommal átsöpör a lakosságon, és azt is tudjuk, hogy az enyhe tünetek nem jelentenek feltétlen enyhe károkozást a szervezetben, de ha enyhét okozna, ezzel a gyakorisággal már esélyesen lerakhatja annyira az immunrendszert, hogy aztán a más cuccok problémát okozzanak.
Nem is kell messzire menni: pl. Flu fertőzés esetén is azért adnak antibiot, mert a legyengülő immunrendszer miatt esélyes a bakteriális felülfertőződés. Szóval ezeréve ismert a jelenség, hogy egy vírusfertőzés lezajlásakor, minden más is sokkal jobban tud érvényesülni. Azt persze nem teljesen értem, hogy egy orvos miért nem futtatja le magában legalább ezt a minimális logikai rutint és miért keni rá az oltásra a jelenséget, amikor azt kb. semmi nem támasztja alá?
-
Z.É.T.
őstag
Ugye a pandémia elkényeztetett statokkal, ami hivatalos forrásból mára alig van. (de én is töredékét beszélek betegségekről, covidról az ismerőseimmel)
A ti esetetek egy. Az enyém is egy. A topiké meg néhány tucat.
Itt is írtam korábban, hogy a szépségszalonban rászoktam a maszkozásra 2007 körül, miután évente 4-6 kör felsőlégútit toltam a betegen fodrászhoz járók miatt (és estem el emiatt egy csomó bevételtől)
A maszkozás eredményeként nem lettek ütősebbek a nyavalyák, sőt. Lett belőle 2 évente egy, átlagosan.
Nem véletlenül mániám kezdetek óta (2020) a kvázi varioláció.
Kis dózisban bármi jöhet - covid csak oltás/átesés után - a nagy dózist igyekszem kerülni minden ilyesmiből. (de már azt sem veszem annyira komolyan)A véleményem röviden: nem célszerű csíramentes sátorban tölteni az életet, de a nagyobb dózisú fertőzést érdemes kerülni.
A lezárásoknak, komolyabb védekezéseknek 2-2.5 éve vége, totál baromságnak tűnik arra fogni 2024 előtt pár perccel a több-erősebb betegséget.
Szerintem. -
reménykedésnél többet nem tudunk tenni... ismerős orvos hazai tapasztalata is az (bár ő gyerekekkel nem foglalkozik orvosként), hogy a megszokott náthák, vírusok, bacik jobban megviselik a betegeket a lezárások következtében... illetve - bár nem virológus - de szerinte a covid oltás felnőtteknél kicsit olyan mintha kilőtte (csökkentette volna a védelmi "vonalakat") volna a korábbi más fertőzések antianyag szintjét ... ugyanis azóta ismeretségi körében a felső légúti egyéb nyavaják jobban megviselik a pácienseket.
-
-
Sped
aktív tag
Én is azt látom, hogy nincs különösebb veszély, hiszen a fertőzésekkel szemben kevésbé ellenálló korcsoportok látszanak veszélyeztetettbnek a covid által is, mint a többinél. Nálunk munkahelyen néha van 1-2 covidos, de ez se biztos mert nem tesztelünk már, én is, párom is voltunk úgy torokfájósak hogy hőemelkedés volt de semmi köhögés és takony, franc tudja mivolt ez, munkában sem akadályozott. Komolyabb lefolyása csak egy kolléganőmnek volt, aki még egy isztanbuli kiránduláson kapta el és hótbetegen repült haza, 3 napig fetrengett otthon mire elkezdett javulni.
Ami eszembe jutatta egybként a covidot, az ez a Telex cikk amiben a tigrisszúnyog által terjesztett Dengue-lázról van szó, és hogy már megtelepedett populációk is vannak, kvázi helyben fertőzők, nem csak behurcolt formában. Itt minden huszadik fertőzés súlyos lefolyású, vagyis 5%, ezek közül sokan meg is halnak:
Persze ez egy nagy átlag, Európában lehet másképp lesz/van.
Mindenesetre érdekes, itt van még egy is genyó -
mozso
senior tag
Kislányomnál vasárnap reggeltől közepes fejfájás, bágyadság, köhögcsélés, hőemelkedés, majd estére enyhe láz és takonykór. Másnapra nagyon enyhén hígabb széklet, takonykór megmaradt jelenleg is.
Nekem vasárnap - hétfőn a torkom kapart picit, majd - kedden enyhén fájt nyeléskor a torkom felváltva jobb-bal oldalt. 2 nap megmagyarázhatatlanul nagy alvás 10:00-ig fel sem keltem. Szerdától enyhe köhögcsélés (száraz). Más tünet jelenleg nincs.
Feleségemnél:
Vasárnap - hétfőn enyhe majd közepes száraz köhögés, 2 nap megmagyarázhatatlanul nagy alvás, szerda reggel lázas lett, folyamatos szárazköhögés.
Más tünet nem volt, kedv és étvágy jó mindenkinek. Nálam még kérdéses, hogy minden tünet kifejlődött-e, vagy még jön további. A teszt a feleségemé. -
kolopele
nagyúr
-
-
na, update: a pénteki buli házigazdája (9-10 éves gyerekekről beszélünk) szombatra térdelt le, láz, nátha, hasmenés. a fiam kedden már picit náthás volt, szerda estére fájdult meg a torka. szóval négy nap volt a lappangás, teljesen átlagos szerintem, legutóbb is ennyi volt. én tegnap éreztem, hogy picit mintha kezdődne valami, anyafej meg most mondja, hogy szerinte beteg lesz. egy közös barát és szintén a bulit résztvevő kissrác csinált pozitív tesztet, az anyukája közben már le is zavarta a saját körét, két napig volt vacakul.
szóval egyéni a lappangás. és azt mondom, hogy most 90%, hogy covid, a jó kis xbb még oltás előtt...
(és persze nekünk még van egy, maximum két napunk, mire beindul jobban bennünk)
-
Vesa
veterán
Igen, egyébként nem volt az rossz oltás, csak már akkor is a hitelesség, megbízhatóság volt a probléma, pedig akkor még nem volt ennyire nyilvánvaló az a fajta szovjet kézivezérlés -megspékelve a konkrétan maffiózó szintű életveszélyes fenyegetettséggel-, amit ma már csodásan látunk. Ettől még az orosz tudósok -egy részük- nem hülyék, csak kár, hogy nem fognak most egy jódarabig maradandót alkotni (max. biofegyvert), vagy ha mégis, az a kutyának nem fog kelleni nyugaton.
-
Vesa
veterán
"amikor az aldis cuccot törölgettük, pihentettük stb"
Utólag tényleg vicces, én rendesen vártam egy hetet, mire hozzányúltam a megvásárolt termékekhez. De akkor baromira be voltam sz*rva, amúgy nem ok nélkül, azért emiatt a vírus miatt alsó hangon 10+ millió ember meghalt (egyesek szakemberek szerint 20M+, mivel számos ország, köztük kína és india adatszolgáltatása finoman szólva is kérdéses, pontosabban hazudnak mint a vízfolyás). Amíg nem volt oltás meg emlékszünk, milyen szinten durva volt pl. az olasz adatsor a napi 250 halottal. Oltásra konkrétan gázálarcban mentem, bár azt utólag sem bántam meg a tömeget látva (plusz az 1 óra sorbanállást egy zárt helyen).
-
Vesa
veterán
Szerintem nem toltuk túl, mert akkor még azt sem lehetett tudni, hogyan terjed a vírus. Ma már tudjuk, hogy elsősorban cseppfertőzéssel a levegőben, de amikor a "túltolás" volt, akkor még nulla tudásunk volt erről. Simán terjedhetett volna felületeken is, nem kevés veszélyes vírus terjed érintéssel (ráadásul ha emlékszel, volt is róla nem egy study, hogy mennyi ideig marad fertőzőképes a különböző felületeken a vírus. Még olyan hír is volt, hogy egy import mélyhűtött élelmiszerszállítmány termékeinek csomagolásán is találtak "élő" vírusokat az USA-ban). Szerintem szükséges volt a lezárás meg minden amit csináltak, és így kéne tenni legközelebb is egy ismeretlen vírus esetén. Utólag persze én is már úgy látom, hogy felesleges volt, de akkor, ott, ezt még senki nem tudta.
-
polonic
félisten
Bocsi, a covidra gondoltam most. Igazából végig arra gondoltam. Csak bekérdeztem a flu oltást is, ennyi volt.
Torbózni szeretném a covid ellen védelmi vonalakat. Ezért gondolkodom az oltáson.
Mostanában egyébként pfizert/modernát adnak itthon?
De arra gondoltam, hogy ha a szomszédoknál van mondjuk xbb variáns elleni, akkor azt fizetős magánellátás keretében be lehetne adatni vajon? -
polonic
félisten
Én most tanácstalan vagyok. Nem akarom elkapni, mint a múltkor. Mármint elkaphatom, csak azért oltatnám be magam, hogy a tünetek ne legyenek erősek.
Az itthon elérhetőkkel azt mondod, hogy nem érdemes? Esetleg külföldön fizetősen lehet oltást intézni? Gyakrabban járunk Ausztriába, ha ott lenne lehetőség friss oltásra fizetősen, akkor lehet azon elgondolkodnék. -
-
Dorian
félisten
Hogyne, hogy még megfertőződj.
Holnap majd veszek, úgyis kell dokihoz mennem. Milyent érdemes?
Na igen, a türelem. Feleségem kb. azóta nincs jól mint én először, de nála gyengébbek a tünetek: csak enyhébb fejfájás-torokfájás-hőérzetprobléma van, láza meg hidegrázása meg tüdőkapacitás gondja nem volt.
De hiába beszélek neki (meg nem tanult az esetemből), AKKORIS megy futni vagy itthon tolja az edzést. Ilyen, makacs, evvan. Biztos, hogy a halálos ágyán is még csakazértis le fog tolni egy edzést. -
Vesa
veterán
Volt már hasonló témában némi infó korábban is, de ez most így sokkal konkrétabb. Durva...De azért azt tegyük hozzá, hogy kínát úgy érte mindkét (sok??) nagy hullám, hogy jellemzően nem voltak oltva. Akik voltak, azok is a semmire se jó kínaival. Úgy pedig elég nagyot üthetett rajtuk bármelyik variáns.
mozso
Van rá esély. Ha nem is feltétlen Covid, akkor esetleg flu. Már eleve cikkeznek róla kb. 1-2 hete, hogy látványosan megugrott a felsőlégúti betegséggel orvoshoz fordulók száma. Legutóbb valami 162k/hét számot hallottam a rádióban. Azért remélem megússzátok!Ennek margójára: beadattam a Vaxigripet, 2 napja nem tudom felemelni a karomat.
-
-
mozso
senior tag
Miert mondogat Rusvai, Kemenesi, Oroszi, Muller hetente mast es mast? Itt az oltas hol az oltas jatekot jatszanak.
Miert nincs hivatalos mondas NNK reszrol?
Kizart, hogy a regebbi BA1/5 Pfizer elfogyott volna, de akkor abbol miert nem lehet kapni aki akar?
Elfogadom (bar nem ertek vele egyet), hogy nem akarnak kolteni az XBB Pfizerre, de miert orizzuk a regi oltast es varjuk, hogy megromoljon? Mar ugyis kifizettuk ezeket.
Vagy vmi miatt nincsenek is meg ezek a BA1/5 oltasok ?!
Parci nem tudsz kerdezoskodni most mi a valos valosag ? Marmint, ki mikor mit es hogyan kerhet / kaphat ?
-
-
Z.É.T.
őstag
Ja, persze, 2021-es volt az idézett posztom részlete.
A favis, remdesivires részre értettem, hogy nem fedte fel.
Egyébként meg "tökmindegy", szerintem vannak közös ismerőseink is vele, de sokra én sem mentem a bennfentes infókkal.
Átestem háromszor (minimum), nagymamát — akit leginkább igyekeztünk óvni a kórságtól — elvitte, az összes megszerzett tudásanyag sem segített onnantól, hogy a politika elengedte a gyeplőt.Sőt.
Onnantól, hogy a Tisztifőorvos hatásköre meg lett nyirbálva, odáig, hogy az ÁNTSZ/NNK/OGYÉI pártpolitika alá lett rendelve, szerintem mindegy is. De még az sem biztos, hogy segített volna, lásd WHO vs MiHasznák.
Nincs sem globális, sem lokális megoldás egy pandémiára.
Ez van.
Génlottó, egyéni egészségi állapot, egyéni védekezési próbálkozás van. -
kpityu2
őstag
Nem a kísérletezés a gond. Az a gond, hogy ez a kutatás jellegéből adódóan hekkelgetés. Mivel nincs a birtokunkba ugye a forráskód, ezért azt csináljuk, hogy belepiszkálunk itt-ott és figyeljük a hatást. És nem mindig az történik amire számítunk. Ez a fenti kísérletben veszélytelen, mert pszeudovírussal dolgoztak, de akkor is az történt, hogy a vélelmezett működéstől vártak egy hatást, de nem az történt. Tehát valami nem úgy működött ahogy elképzelték. Ezt írták le. Nem tudják mitől fertőz jobban az új variáns. Nincs elég tudás.
Namost ez a hekkelgetős technika veszélytelen egy pszeudovirus esetében, de kockázatos egy fertőző klón esetében. Márpedig Vuhanban pont ezt csinálták Baric-ék és Shi Zhengliék. SARS- és MERS-szerű fertőző kiméra klónokat. Fertőző kimérákat csináltak, miközben hiányos a tudásuk arról, hogy miként működik, mennyire lesz fertőző.
És most itt egy új SARS-szerű vírus ami pont úgy néz ki mint amilyen kimérákkal szórakoztak és pont ott jelent meg ahol ezt művelték. Azt gondolták, hogy a BSL-3 szint elég, aztán néznek csodálkozva. -
kpityu2
őstag
"Ezért ő nem javasolja a most elérhető oltások beadását az egészségeseknek."
Ez erősen emlékeztet arra amikor a kínait meg a favipiravirt osztogatták időseknek. Igaz, hogy semmi értelme nincs, de mást nem tudunk adni, hátha mégis van valami pozitív hatása. Ha meg nincs, hát nekik már úgyis mindegy. Majd odaírják, hogy egyéb krónikus betegségeik is voltak...
-
mozso
senior tag
Ezt hogyan kell értelmezni?
- Nem kell régi ismétlő oltás, mert ugyan valakik azt mondogatják lesz majd új XBB oltás, de ilyen nem lesz.
- Nem kell a régi ismétlő oltás, mert mégis lesz XBB-s (de erről senki nem tud), de ha most beadatod a régit, akkor nem kaphatsz majd XBB-s újat?
Kezdek elveszni ezekben a barokkos körmondatokban.
A gyerekek ügyéhez meg külön gratulálok. Toljuk nekik a meglepit, hátha nem lesz gubanc, ha mégis van, akkor talán felépül a következő 15 évben, hiszen fiatal és erős.
Ha mégsem akkor ez van ? De erről nem tudunk, mert a long covid a szőnyeg alatt volt mindig is.
Ha lenne is probléma, akkor sincs probléma, mert ha nem vizsgáljuk a problémát, akkor a probléma nem is létezik. -
Ló🌳szt, én 11 hónappal az első omikron után úgy behúztam rosszabb tünetekkel (szaglásvesztés) a másodikat, mint a huzat. Kösz, nekem az nem eredmény, hogy nem zsákolnak instant, se ilyen szaglóideg-agybajokat, se t+5hónap alien szívféreg okozta 230as pulzust nem akarok. Ha ez így megy, pár év múlva vmelyik ki fog nyírni. Nem instant egyéttelműen, hanem potty, aktuális kör után pár hónappal szívinfarktus+nagyon sajnálkozó, de nem ráérő NHS.
Kell h legyen még vmennyi antitest ÉS hogy a virnyák ne 5, hanem csak 2 fényévvel járjon előrébb a mutációban.
-
-
Vesa
veterán
Azt az XBB-t már biztos lenyúlták és eladták a baráti Iránnak. Pedig én is szeretném beadatni. Párom most volt Covidos, ő jövő őszig szerintem ezzel elvan. Én valamiért nem kaptam el, ismét, szóval a legutóbbi oltásom több mint 2 éves már. Azért ez nem egy sikersztori, hogy mai napig nem lehet hozzájutni az oltóanyaghoz, pedig már közel sincs rá akkora igény.
-
fatal`
titán
Parci, neked vannak egészségügyis ismerőseid vagy rokonaid, jól emlékszem?
Lehet arról tudni valamit, hogy, aki már 4 oltást kapott, azzal mi a helyzet? Adatnék be valamit (preferáltan megvárnám az XBB-st), de nem lehet időpontot foglalni EESZT-n...
(kopp-kopp-kopp) még mindig nem volt természetes átesésem és az utolsó oltásom több, mint egy éves.
-
Ha már bélflóra...
New Link Between Fungal Organisms And Severe COVID Discovered
(A kutatók először súlyos és kevésbé súlyos covidosok vs. nem covidosok (mint kontrollcsoport) belében tenyésző gombákat hasonlították össze, illetve vizsgálták a vérben a (gombák elleni) antitestket is. Ezután jöttek a kísérleti egerek, amiket gombákkal és coviddal fertőztek meg, hogy ők se maradjanak ki a jóból. Viszont legalább az egereket próbálták utólag gyógyítani, az embereket persze nem, mertgyávákaz nem volna etikus. Ami az eredményeket illeti, azt találták, hogy a covidosokban elszaporodtak a gombák (a covid súlyosságával korreláltan), illetve megnövekedett a vérben az ellenük gyártott antitestek szintje. A leggyakoribb gombaféle a Candida albicans volt. Amikoröregidős egerekben vizsgálták a covidra adott immunválaszt, azt találták, hogy az jelentősen megváltozik (pl. több lesz a tüdő gyulladására utaló marker a vérben), hogyhaszerencsétleneketazokat előzőleg a vizsgált emberi székletből kivont candida törzsekkel is megfertőzik. Ezeket részben orvosolni lehetett gombaellenes szerek, vagy egyéb gyulladáscsökkentő hatóanyagok adagolásával. Limitációk: 2020-as vizsgálatokról van szó, nagyon alacsony a vizsgálatba vont alanyok száma.)A hivatkozott tanulmány (fizetős):
Fungal microbiota sustains lasting immune activation of neutrophils and their progenitors in severe COVID-19 -
Ezért vizsgálták a székletet - ha ott hónapok múlva is kimutatható, akkor akkor feltehetően vannak még a bélben vírusok (vagy ott tenyésznek, vagy ott áthaladnak). De úgy emlékszem, hogy utalt a cikk boncolásos vizsgálatokra is, ott több szervben is kimutatták hosszabb idő után a vírus jelenlétét, többek között a bélben is. (Ide is voltak linkelve ilyen tanulmányok.)
Tartósan azért maradhat meg, mert az immunrendszer nem működik megfelelően. Vagy eleve defektes, vagy a covid amortizálja le. (De továbbra sem vagyok orvos.
)
-
kpityu2
őstag
Ez utóbbit nem hiszem, mert más esetekben együttműködött. Most meg gyakorlatilag elvágott minden kooperációt még azok se kapnak információt akik korábban ott dolgoztak. Írtam egy hosszú választ a biológiai vonatkozású bizonyítékokat illetően is, de inkább kitöröltem mert feleslegesnek érzem itt végigtárgyalni. A lényeg, hogy abban mindenki egyetért, hogy virológiai bizonyítékokkal nem lehet eldönteni a kérdést, mert amit a laborban meg lehet csinálni az a természetben is megvalósulhat és viszont. Még akkor is ha vannak gyanús ujjlenyomatok amelyek kialakulása a természetben valószínűtlen. De nem lehetetlen.
-
kpityu2
őstag
Az a baj, hogy benyelitek azt az érvet, hogy ez tudományos kérdés és tekintélyre hivatkoztok. Pedig az már a +1. lépcső. A nulladik lépcső az, hogy laboreredet vagy zoonózis? Mert csak a második esetben tudományos kérdés. Ha az bebizonyosodik, akkor meg lehet kérni a jeles tudósokat, hogy ugyan derítsék már fel a vírus rokonságát, hogy tisztán lássunk. Viszont ha laboreredet, az nem tudományos kérdés, hanem biológiai biztonság, gondatlanság, neadjisten bűncselekményi. És ezt akkor nem virológusoknak kell vizsgálni, hanem nyomozóknak. Nem véletlen, hogy a narratíva igyekszik átugorni ezt a lépést.
-
kpityu2
őstag
3 Pfizer megvolt. Első covid? Ki tudja. Igazolt nem volt és komolyabb megbetegedés se korábban, csak amolyan "valamivandenemazigazi". Viszont az első tünetek után úgy nézett ki, hogy már múlóban, csak egy kis diszkomfortérzet, azután már egész jól vagyok és akkor jött a hirtelen visszaesés. Szűk két hétre rá. Én a sokat emlegetett citokinviharra tippelek ami a 10-12. nap körül szokott jönni.
-
-
-
-
SteveAd
tag
"Bízzunk benne, hogy elérhető lesz Magyarországon az új összetételű vakcina". Ugyan mi alapozza meg a "bizalmat"?
Max. ha "Brüsszel" ingyen ad.
"Nem félni kell, hanem tudatosnak lenni, és ha csúcson van a szezon, akkor észszerűen használni a maszkot, ahol lehet." Na ez a tudatossag kb. ugyanugy hianycikk mint maga az uj vakcina
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest