- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
ún. "Eddig a vírus támadott, és mi védekeztünk, most mi támadunk, és a vírusnak kell védekeznie"
---
Mask-wearing cuts Covid incidence by 53%, says global study
Researchers said results highlight the need to continue with face coverings, social distancing and handwashing alongside vaccine programmes
study: [link]
Effectiveness of public health measures in reducing the incidence of covid-19, SARS-CoV-2 transmission, and covid-19 mortality: systematic review and meta-analysis -
BlackV
őstag
Én nem adattam be! Parci csak poénkodott. Nem őrültem meg dehogy megyek oltásra 2 hete sincs a Jansenemnek. Legközelebb akkor oltok, ha lecsökken az antitest és esetszám is lesz. Mindkét feltételnek teljesülnie kell, hogy oltsak megint. Ausztria nem érdekel utálom. Ha az olaszok is meghülyülnek, akkor nem tudom. Nagyon maximum februárban.
Egy gondolatot azért hadd tegyek hozzá ehhez az egészhez. Ez egy igazi tipikus fideszes X5ös BMW-és telibeszarok mindent válasz, egy amúgy förtelmesen ocsortány gané szar lépésre az osztrákok részéről. Pontosan tudják hogy Jansennel oltottunk mint az állat, és azt is miért. De a keletire Jansen nem oké mert nincs EMA engedélye, de Jansen + 1hónapra Pfizer, mint alapimmunizálás, már teljesen oké, aminek szintén pont annyi EMA engedélye van, mint bármilyen szputnyiknak.
-
Vesa
veterán
-
a gyerekek oltatlanok, így a 60%-os átoltottság ott is azt jelenti valószínűleg, hogy az időseknél kb. 80%-os az átoltottság. így hal meg közülük kicsit kevesebb, mint oltatlanból. ugyanúgy kijön, hogy az oltások 90%-ban védenek a halálozástól.
ami meglep, hogy syberia ezt nem érti. rosszabb, ha érti, de az oltásellenessége annyira fix kiindulópont, hogy utána sem számol már.
itt hagyom a cuccot, mert a grafikon igaz, annak meg örülök, hogy amit sugallni akart vele, azt meg szétszedtétek.
-
Lassulás: tavaszi 3-4M alfán átesett, plusz némi metszettel 6M oltott. Hogy a fentebbi hasonlattal éljek: ez nem az "1940es francia front", kezdődött a "battle of England.
#40705: aki hamis papírokkal antivaxxerkedik, azokkal szemben nekem is 0 alatti az empátiaszintem...
-
Ispy
nagyúr
Lehet egyre nehezebben talál olyan gazdit a vírus, akinél komolyabb dolgot tud okozni, ezért ha meg is fertőzi, nem derül rá fény, mert nem tesztelik.
Pár napja nekem is előjött az a fajta pulzus leesés, ami a kínai után 1 héttel volt pár napig, igaz semmi más tünet nincsen. Igaz nem tudom a múltkori oltási reakció volt-e, így azt sem, hogy most ez már az élessel való találkozás, de amíg más nincsen nem fogok tesztelni.
-
Sir Pocok
őstag
Erről beszélgettünk hétvégén egy ismerőssel.
Alapvetően akik kitettek a fertőzés veszélyének, azokon nagyon hamar át fog futni. Gyorsabban terjed, és kevesebb jóval a lappangási idő és nincsenek korlátozások. Szóval a társadalom egy bizonyos rétegén sokkal hamarabb végig fog söpörni, ezt követően jönnek szép lassan azok, akik nem mozognak olyan közegben, ahol a fertőzés veszélye nagy.
Például a piacozó ismerősöm októberbe közepén letudta a vírust. Nagyon sok ember között mozog ráadásul 3 megyei jogú város piacán árul. Azóta a többi piacos ismerősén is átment a virnyák és a családjukon is. Szerencsére mindenki megúszta és most megy tovább a business.
Szóval én is egy fajta lassulásra számítok, akiket könnyen elér a vírus azok száma azért kötött.
-
-
Ringman
félisten
a mai nap úgy tűnik mozgalmas volt.
- a naih szerint a polgármestereket tájékoztatni kell a településszintű fertőzési adatokról (ugye erről hazudták többször azt, hogy nincs ilyen, utána meg hogy nem érnek rá átadni az adatokat)
- az t.e.r.v nyilvános
- itt az általad linkelt anyag
- a dottore is kinyilatkoztatta, hogy elég 20 intenzívesre 5 ápoló meg 1 szakorvos + 1 nemszakorvos (azaz lehet bármilyen orvos)+ tegnap este kiderült, hogy az oroszokkal megosztanak adatokat a szputnyikról, de a lakossággal + szakmával meg nem.
-
nagyjából egyet értünk, de röviden népszerű intézkedésekeet hoznak csak a választás miatt... és nem mernek zárni sem, mert
- 1 a gazdaság nem bírná
- 2 nem lenne meg az 5,5 %-os GDP növekedés amihez a szja visszaosztást kötötték a családoknak és ott nagyon sok morcos ember lesz.ez már itt abszolut off: azt csinálják mint 2006ban a Feriék
-
-
törölt tag
Sajnos. Mennyi más társadalmi probléma, amit el lehet kenni, mert lassabb folyamatok és nem vonatkozik mindenkire. Ellentétben ez a vírus gyorsan tud nagy szart csinálni, nem lehet félrenézni. Elkaphatja szegény és gazdag is, pék és politikus is. Hány hullám kell még rájönni, hogy a beleszarás nem működik?
-
-
Én értem amit írsz. Sajnos sokan nem értik, milliók nem. Egy részük még hazudozással is képes igazolni az oltásellenes baromságait (pl. nővér ismerősöm mesélte, hogy a kórházban ápolt covidosok között a legtöbb oltott). Ezt nyomatják az ismerősök, kollégák között. Egy részük meg vevő is rá sajnos.
-
ha mindenhol hagynak 30%+ megfejtőt oltatlanul, akkor rövid időn belül kap mindenki vakcinakerülő mutációt. amíg ilyen számban tud terjedni, ez szerintem normál működése a virnyáknak.
de bátor viktor hagyni fogja, és a bátor nyugati politikusok szintén. illetve ők talán óvatosan, de átnyomják, bátor viktor maximum a végén.
-
Csatravi
senior tag
Ha törvényileg lenne kötelező "mindenkinek" akkor nem állna fenn az a lehetőség hogy a munkavállaló azért lép le vagy mondanak fel neki a mert a munkáltatója be akarja oltatni.
Így emiatt nem lenne munkaerő probléma. Viszont a kormányunknak főhetne a feje a felháborodás miatt és azt tudjuk, hogy ezt nagy ívben szeretné elkerülni. -
lafaty80
addikt
Nálunk most 1,5 hét taknyos/köhögős vergődés után hétfőn menne a kisebbik (9) a suliba, de ma írják, hogy hétfőn koncert látogatás lesz, egy másik városi suliban, ahova tömegközlekedéssel mennének, és sok más iskola tanulói is ott lesznek együtt... Rákérdeztem, hogy nem kockázatos most ez így? "A koncertet a Lázár Ervin Program keretében szervezték,tehát nem a mi szervezésünk" az aggódás ennyivel letudva ofi részéről..
Ja.. a maszkviselés csak ajánlott.... -
-
grizlisandor
veterán
Kollégám pozitív volt, még otthon van, láz, hasmenés, étvágytalanság, torokfájás, takony, izzadás tüneteket emlegetett. 2x Sputnyikkal oltva ő is és felesége is, édesanyja is elkapta 2x Pfizer után. Ami érdekes volt, hogy kaptak valami antibiotikumot, meg véralvadásgátló szurit.
Igazad lehet, marad zsebben a pénz, lőjjük be a harmadik oltást!
Felütöttem az EESZT-t: 11. hó 13-ára és 14-ére enged csak foglalni, előtte semmit, de hatóanyagot nem ír.Pfizer csipp kell, nehogy összevesszenek a meglevőkkel.Holnap odatelefonálok az oltópontra, meg rákérdezek a háziorvosnál is, hogy mi a helyzet.
-
Csatravi
senior tag
Ha így folytatjuk akkor lehet egy hónap sem kell hozzá és hozzuk a 2. hullám hasonló időszakának adatait.
-
Sir Pocok
őstag
Az a baj, hogy a KOVIDŐK-ben elhangzottak alapján erre Jakabék se számítottak....
Az elmondásuk alapján az a helyzet, hogy rohadtul nem lehet tudni, mi lesz a negyedik hullám kimenetele. Az biztos, hogy ez a tömegközlekedési maszkviselés semmire nem lesz elég.Kíváncsi leszek a holnapi számokra... Egyáltalán lesz adatszolgáltatás?
-
venember83
nagyúr
Én azt néztem, hogy mintha egyes helyeken megtanulták volna kezelni a betegeket, mert a halálozási számoknál nem olyan egyértelműen láthatók a hullámok, mint más, kevésbé fejlett országokban.
Németország, napi új fertőzések:
Németország, napi halálesetek:
Magyarország, napi új fertőzések:
Magyarország, napi halálesetek:
A fejlett országokban kevésbé korrelál az új esetek száma a napi halálesetek számával, és mivel a negyedik hullám már tart egy ideje ez nem csak a fertőzés észlelése és a haláleset bekövetkezése közötti párhetes időbeli eltolódás miatt van. Számomra igencsak elfogadhatatlan, hogy ekkora különbség legyen a gyógyíthatóságban.
-
-
Sosem az esetek abszolút számát nézem, mindíg a pozitivitást, amiben már a tesztek száma is benne van. Az igencsak kilőtt.
#36157: legalább a 3.dózist kérők száma még nem tört meg...
-
Kékes525
félisten
-
-
Cs1csó
titán
Akárhogy is nézzük ez egy kísérleti vakcina, felnőtteken is merész dolog kísérletezni, de gyerekeken még kockázatosabb. Ezt akartam mondani. Bár szerintem továbbra is egyoldalú ez a kockázat felmérés, mert mindig csak arról van szó, hogy a "VAKCINA" milyen kockázattal jár, de a fertőzés és annak szövődményeivel mint ha kevesebbet foglalkoznának akkor amikor a vakcinát szapulják, vagy annak kockázatait ecsetelik.
-
A szülőknek illene ugye ezt élő boosterként már megkapott oltás(ok)ra kapni, maguk az iskolás gyerekek + otthon lévő kistesók a rizikós korosztály.
#34923: UK-ben (ami kicsit több Angliánál) már 4.4M regisztrált esetnél tart a delta. A hullám számlájára írható halottak száma kb 10ezer a worldometers kumulatív görbéiből számolgatva. Nem tudom, hány nem regisztrált eset eshet egy regisztráltra, de ez tényleg halad a nyájimmunitás irányába, de úgy, hogy a jelek szerint az oltottakon is át kell mennie.
#34924: várd ki és közben próbáld nem elkapni
-
Nincs meg a teljes kép sajnos. Kellene tudni mi folyik az iskolákban pl.
#34911: Itt van a román statisztikára utalás, nem tudom hol van a forrásadat
-
-
Romániát nem lehet összehasonlítani Ny-Európával, elsősorban az óriási immunizációs különbségek miatt. Egyik Ny-Eu országban sem volt olyan intenzív delta hullám, mint a románoknál. UK-ben regionálisan se közelítette meg a 20%-ot a pozitivitás február óta sehol.
Romániát én leginkább Indiához hasonlítanám ezen a téren.
-
hu, sajna nincs időm végigbogarászni. A lényeg egy ilyen heterogén tömegen mérésnél, hogy a különböző kategóriákat normalizálni/a kategóriákra eső tesztek számával súlyozni kell. Vagy egyszerűen külön statot vezetni az oltottaknak és az oltatlanoknak.
Nem ismerem már a német helyzetet, nem tudom pl mikor szüntették meg az oltottak tesztelését (egyáltalán volt-e olyan időszak, amikor az oltottaknak is kellett teszt/van-e olyan munkahely, ahol oltási státusz nélkül még mindíg mindenkinek rendszeresen tesztelni kell?). Ha ebben az időpontban nagyobb elmozdulásokat látunk (esetleg a nyilakkal jelzett huplik?) akkor gubanc van.
Ideális lenne erre a UK beutazók 2.napi tesztjeinek adatbázisa: ezt okt 4.-ig pont ugyanolyan feltételekkel kellett végeznie minden egyes beutazónak oltottsági státusz nélkül. Okt4.-től az oltottaknak nem kell beutazás előtti gyorsteszt viszont, ez megbolygatná a +2.napi tesztek eredményét is (több lesz az oltott pozitív, lehet az arányok is elmozdulnak).
-
Honnan tudjuk a valós tünetmentes arányt
? Az oltottak egyre kevésbbé tesztelnek világszerte és logikusnak hangzik, hogy oltva esélyesebb, h feltűnő tünet nélkül menjen át az emberen a cucc. Oltásfüggetlen reprezentatív tesztek ismételgetésével lehetne ilyen statisztikát vezetni, kb
#34535: kérdés vajon, hogy mRNS után érdemes lehet-e elölt kórokozós vakcinát felvenni? Korábban írtad a B-sejtek fejlődéséről szóló cikket, simán el tudom képzelni, hogy ezeket bármilyen konfigurációban érdemes keverni. Sino helyett jó lenne már valami fejlettebb elölt vakcinás cucc, pl az indiai covaxin, de mintha lenne ilyen irányba Európai tapogatózás is.
-
Ringman
félisten
-
törölt tag
Elmaradt az influenza ? Ez tök jó 😀 és most mitől taknyos beteg mindenki?
akkor nem halt meg az az 5-6e ember ez jó nem?
Azért te kerekítesz felfelé egyébként :
2021. március 31. 12:09
Halálozások módszertana
Magyarország mindig is azt vallotta, hogy mindenki, aki igazoltan koronavírus-fertőzött, koronavírus elhunytként tartjuk számon. Akkor is, ha a közvetlen halálok nem maga a fertőzés, hanem valami alapbetegség okán halt meg valaki - fejtette ki egy újabb kérdésre Müller Cecília.Magyarul a 30e hivatalos adat töredéke csak a közvetlen COVID halálok …
Èn a helyedben nem vitatkoznék az országos tiszti főorvossal mert a végén elvisz téged a tek -
kuk@c
tag
Lehet tele a hócipője a sok logikátlan "szigorítással" amit egyes intézmények megkövetelnek:
Pl. iskolába a szülő csak maszkban mehet be... Ezt ha valaki megmagyarázza mi értelme... Hát..
Gondolom a tanitó nénik/bácsik aztán maszkban mennek bevásárolni, ügyeket intézni, stb...
Gyerekek sem adják át egymásnak, otthon a szülőknek, a szülők a gyerekenek...@
-
Ez már komplett magántanulói projekt, úgy kell nekiugrani, megvannak az idevágó szabályok + az iskolaigazgatót érdemes konkrétan magántanulói státusz felől kérdezni. Ha jól tudom, egész tanévenként lehet ki-be lépni belőle, de a jelenlegi helyzetben lehet, hogy ez nem lenne akadály.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged