- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Végül ez sztornó lett
Számolgattam kicsit, július közepe lett volna mire százas a védelem.
Ha most várok még egy hónapot itt HO-ban valami másra aminél rendes időben beadják a második adagot, akkor azzal még mindig egy hónap előnyben leszek
Ha nem változtatták volna meg a protokollt, akkor valszeg bevállalom. -
zozek
tag
Én kicsit vártam,szombaton értesített a háziorvos hogy tud küldeni AZ-ra,nem kértem.Ma írt hogy mehetek Sputnik-ra.Azt elfogadtam,kíváncsi vagyok mikor kell menni,holnap adja le a listát.Lehet várok még hétvégére már Pfizer lett volna.
Akkor az első oltás a chip vagy az aksi lesz? -
Z.É.T.
őstag
És kw3v865 és Lauda:
Nem szeretnék negatív szerepben lenni, de
- a kórházi ápoltak számának stagnálása, enyhe csökkenése simán inkább a kórházi telítettség, OMSZ kapacitás és egyre feljebb tolt betegség-súlyosság függvényének
- a lélegeztetettek számának minimális csökkenése szintén a fentiek, plusz a 24 óra alatt ez előző napokhoz képest magasabb halálozásnak
- a napi új fertőzöttek száma a korlátos tesztszámoknak
(20% feletti pozitív ma is) tudható be valószínűleg.Nekem ez még "talánnak" is nagyon vékony.
-
Kékes525
félisten
A tényleges kimutathatóság szempontjából a primereknek van jelentősége. Azt pedig idehaza is előtudják állítani a megrendelt bázissorrend alapján. Ha ismerik a mutáns koronavírus genomjának bázissorrendjét, akkor egyszerűen meghatározható a megfelelő primer bázissorrendje. Például ez a labor is foglalkozik vele: [Bio-Science Kft.] A vírusok genomjának bázissorrendjét szintén megtudják idehaza is állapítani. Például Pécsett a Jakab Ferenc laborjában. Itt mindig naprakészek a Magyarországon elterjedt koronavírusok bázissorrendjével. Ettől kezdve a PCR labor vezetőjétől függ, hogy milyen primereket rendel.
-
kw3v865
senior tag
Eléggé függ az adott házirovostól, hogy mennyire rugalmasan megy a dolog. Hallottam olyat is, aki már a nem krónikus, nem kiemelt kategóriába tartozó embereket kezdte el oltani. Itt sok múlik azon is, hogy milyen a korösszetétele a pácienseinek, illetve a háziorvos hozzáállása is fontos, hogy mennyire tujda meggyőzni a betegeit, hogy otlassák magukat. Kezdetben kellett azért reklámozni a Sinopharmot is, volt egy kis ellenálás, de most már egyre több embertől hallom, hogy kifejezetten azt választanák, mert állításuk szerint az bevált, kipróbált technológián, nem a génmódosító RNS-es
. Én ennek csak orülök, oltsák el minél hamarabb, hamarabb kapok Pfizert...
-
bigdady
nagyúr
Remélem. Nem akarnám átadni senkinek így higy semmi bajom és nem tudok róla.
Egyébként mennyi a lappangás hány nap és mikor fertőz valaki hanyadik naptól? Vannak ilyen studyk?Egyébként favipiraviroznak és a párja első 2 napja volt csak rossz brutális fejfájás láz aztán tegnap óta már jól van és most cseréltek ápolásban
-
Soulfly842
addikt
A minden zárva van, de mégis nyitva van mindent is be kellett volna fejezni.
Még az alábbi is nagy segítség lenne:
Ha nyitva van egy tüzép vagy bármi, ami az építőipari tevékenységhez, agrár, vagy bármi tevékenységhez kell: Ezeken a helyeken csak olyan jogi személyek vásárolhassanak, ahol teáor tevéknység szerint 'legitim a vásárlás'.
Minden más vásárlót, magánszemélyeket kitiltani.
Normál vevő: kizárólagosan élelmiszerbolt/patika.
munkahelyen kívül általános km alapú kijárási korlátozás. v. megyét nem lépheti át. Honvédség mellé, katonaság kivezénylése ennek az ellenőrzésére (úgy is szabályozva van a tevékenységi körük a veszélyhelyzetben).
Vicc kategória ez a szigorítás és már kiderült: hogy teljesen elégtelen a helyzet megoldásához.
-
-
fatal`
titán
Ezt honnan veszed? Csak mert semmilyen statisztika nincs erről, ugyanis nem csináltak országos tesztet. Az igazolt fertőzöttek meg a felnőttekből kerülnek ki, ami egybeesik az oltottak csoportjával.
A lakosság 20%-át nem lehet oltással immunizálni (18 alattiak), hiába akarsz 80%-nyi védett embert, az csak akkor lenne, ha mindenki kapna oltást és rövid idő alatt. Ilyen nem lesz.
Arra várni, hogy egyszerre lesz 7-8 millió védett ember, totális öngyilkosság. Amint mindenki számára elérhető az oltás és a lakosság nagyrésze immunizálva van, lehet nyitni, ésszel persze.
Persze az is egy baromság, hogy amint be vannak oltva a 65 felettiek már nyitunk is, iskolát, mindent.
-
Soulfly842
addikt
Miért nézné azzal együtt? az már rég nem érvényes. A 3 hónapnál régebbi fertőzöttséget el kell felejteni. Okkal van az is, hogy 3 hónappal a fertőzöttség vége után már ismét oltanak...
Ejj, még hogy nincs nyomás a kereskedelem részéről a világ döntéshozóira? - Merkel esedezve kér bocsánatot:
Angela Merkel bocsánatot kért - Húsvétkor nem lesz teljes zárlat Németországban
-
Ryder62
őstag
Szerintem is nem az üzlezekben terjed ez. A plázákban még oké, de a sarki Bütyök Bt. a napi 10 emberes forgalmával biztos nem gócpont. 2 hét telt el a lockdown kezdete óta és semmi arra utaló jel nincs hogy ez hatásos lenne. Családokon belül terjed ez. Meg persze munkahelyeken. A közvetlen közeli rokonok sem tudnak a seggükön megülni, találkozgatni kell.
-
Ringman
félisten
- nincs iskola, de ügyelet van
- nyitva maradó boltokat sehogy sem korlátozták (pl hányan lehetnek 1 m^2-re vetítve)
- túl sokféle üzlet maradt nyitva
- tesztkapacitása hasonló helyzetben lévő és hasonlóan (nem) fegyelmezett cseheknek jóval szigorúbb intézkedésekre volt szüksége
-
a világvége hőbörgés az. de hogy nem így kéne (kretén-kamu lezárások, lakosságot telibe verő járvány, közben pedig össze-vissza oltunk), az biztos. ugyanúgy be kellett volna a zárni a népet pár hétre, felhalmozni a szurikat, aztán egy lendületből beadni amennyit csak bírunk (az összeset). igen, tudom, "nem lehet". hát, kár, hogy egy éve 3 hétre lezárni "sem lehetett", már rég sörözne mindenki.........
-
syberia
veterán
"Ha sok hordozóval/terjesztővel megy bele a világ az immunizációba, akkor szinte törvényszerű olyan változat létrejötte amelyik kikerüli az immunizációt."
Ugyanazt mondod mint Geert Vanden Bossche
-
Kékes525
félisten
Kérlek a koronavírust ne hasonlítsd az influenzához, mert nemcsak az általuk okozott betegség súlyosságában, de a biológiai tulajdonságaikban is lényegesen eltérnek egymástól.
A koronavírus közel sem annyira variábilis, mint az influenza. Fentebb írtam, hogy miért. Olvass vissza. Na jó, ismét leírom:
Mutációs rátája kicsi:
1. Javító enzimmel rendelkezik. A replikációs hibák zömét kijavítja.
2. A genetikai állománya egy darabban van (ellentétben az influenza vírusával, mert az 8 szegmensből áll).
-
Kékes525
félisten
"mikor a lakosság többségének már van rá immunitása, és olyan versenytárssal szemben, ami ugyan kevésbé kötődik, de senkinek sincs rá immunitása."
Ez egy általad elképzelt szituáció, aminek a lehetőségét még nem támasztottad alá. Sőt ha alátámasztanád is, akkor is csak egy lehetőség maradna. Addig viszont még az se.
Ehhez hasonlót milliószámra lehetne gyártani, ezért nem sok értelme van.
-
Kékes525
félisten
Azt mondod, hogy az érvelésem spekuláción alapszik, miközben a vastagon kiemelt részt feltételes módban fogalmazod, azaz nem több mint lehetőség, spekuláció. Én a "spekulációmat" (ami nem az) többszörösen alátámasztottam, míg te a tiedet csak hangsúlyoztad. Úgyhogy, tényleg hagyjuk abba.
-
Kékes525
félisten
"a mutálódásnak nem korlátja az ACE-2-höz való optimális kötődés, amiből ez a spekuláció kiindul."
A mutálódásnak valóban nem korlátja, de az evolúciónak igen. Számunkra viszont ez az utóbbi számít, mert a koronavírus nem azért érdekes, mert az egy ismeretlen vírus, hanem azért mert súlyos járványt okoz.
Nem véletlenül választották a vakcinák döntő többsége a koronavírus spike fehérjéjét.
1. Azért, mert kulcsfontosságú a vírus fertőzőképességében.
2. A vírus burkában van, az antitestek könnyen férnek hozzá.
3. A legerősebb immunogén fehérje a koronavírusban.
Ezért fontos, hogy a mutációnál elsősorban ezzel kell foglalkozni.
"a mutálódásnak nem korlátja az ACE-2-höz való optimális kötődés"
Ezt senki nem vitatta. A mutáció nem válogat. Minden lehetséges változat létrejöhet. Viszont a létért való küzdelem, az evolúció már keményen szelektál. Azok a változatok, amelyek rosszabbul kötődnek az ACE2 receptorhoz, azok kiszelektálódnak, mert sokkal kisebb mértékben van lehetőségük a terjedésre. Azaz döntő fontosságú a vírusnak az ACE2 receptorhoz való kötődése. Ezért ezeknek a mutációknak van a legnagyobb jelentősége a járványban. A spike fehérje mutációja, különösen az erősebben kapcsolódó mutációknak a létrejötte pedig erősen limitált.
-
Kékes525
félisten
"Ha van két verzió: az egyik jól kötődik, de a lakosság hatvan százalékának van valamennyi védettsége ellene: a másik valamivel kevésbé kötődik, de senkinek sincs védettsége ellene, akkor melyik fog gyorsan elterjedni és kiszorítani a másikat?
... akkor hol számít az, hogy egy tökéletes ACE-2 kötődés véges számú konfigurációt enged meg?"
Terelsz. A vita nem arról szól, hogy melyik mutáció terjed el és melyik szaporodik gyorsabban. A vita arról szól, hogy a koronavírus mutálódása végtelenségig (megengedem, hogy ez alatt a "nagyon sokáig" értetted) tart e, vagy nem. Te azt állítottad, hogy igen, én azt, hogy nem. Erre válaszolj, ne másra.
-
Kékes525
félisten
Tehát ez tartott ilyen sokáig, hogy összeszedjél olyan dolgokat, ami nem kapcsolódik a mostani vitánkhoz.
Amit kérdeztem és amit állítottam, arra viszont nem válaszoltál.
Ez nem optimista feltevés, ez a koronavírus tulajdonságaiból következik.
1. Mutációs rátája kicsi, mert javító enzimmel rendelkezik és a genetikai állománya egy darabban van (ellentétben az influenza vírusával, mert az 8 szegmensből áll).
2. A vírus most került át a denevérből az emberre. Ebben a szakaszban alkalmazkodik az emberhez. Ezt látjuk a mutációiban, ami a vírus számhoz képest nagyon csekély. Persze abszolút értelemben sok, mert nagyon sok vírus van jelen.
Olvasd el ezeket:
[Prof. dr. Duda Ernő: Drasztikus mutálódások lesznek még a közeljövőben]
"A professzor a mutációkról elmondta: a közeljövőben is lesz még ilyen példa, de ez nem egy korlátlan, végtelen dolog. Mint kifejtette, ez a koronavírus a denevérhez adaptálódott tökéletesen, de átkerült az emberre. Ám a vírus S-fehérjéje és a mi ACE-2-es fehérjénk már közel sem kapcsolódik olyan jól, mert a miénk nem olyan, mint a denevéré. Ha egy mutáció során erősebb kötődés alakul ki, akkor ragályosabb lesz a vírus, nő a reprodukciós rátája, ezt látjuk most az angol variánsnál."
[On the origin and continuing evolution of SARS-CoV-2]
[A Primer on Coronavirus, Variants, Mutation and Evolution]
[How the novel coronavirus has evolved]
[The coronavirus is mutating—but what determines how quickly?]
-
Kékes525
félisten
Tévedsz. Amit állítok azt számítógépes modellek és a koronavírus szaporodásának ismerete adja az alapját.
"a többi emberi koronavírus igen hosszú történelmére"
Ez semmi olyasmit nem támaszt alá, mint amit mondasz. Mire gondolsz?
"tüskefehérjének csak egy része 'foglalkozik' a receptorral"
A fertőzés (és részben a vakcinák hatékonysága) szempontjából ennek van kiemelkedő jelentősége.
-
Kékes525
félisten
Igaz rövid és talán középtávon, de nem igaz hosszútávon. A koronavírusnak nincs végtelen mutációs lehetősége. Maximum néhány év tartaléka van e téren. A tüskefehérje úgy nem mutálódhat akármilyenre, hogy a fertőzőképességét fenntartsa a koronavírusnak. A tüskefehérje mutációinak döntő többsége fertőzésre képtelen vírust ad, mert ezek nem tudnak kapcsolódni az ACE2 receptorhoz.
-
Soulfly842
addikt
Az nem a lappangási idő
- hanem a tünetek erősebb megjelenésétől számítva a kórházba kerülés...
Tünetek megjelenése: 5-7 nap, kórházba kerülés onnantól számítva nem azonnali - még ha gyorsabb is az üteme, akkor is napok kérdése. Még ha lerövidült a kórházba kerülés a lappangási időt is figyelembe véve, ill. azt, h. mennyivel később kerül be a statba: ezek az adatok azt még nem tartalmazhatták.
Én meg erre írtam, hogy a lassuló növekedés még a szigorítások eredményét nem jelentheti, mert az statisztikai szinten még nem jelenhetett meg a napi számok szintjén dominánsan
Főleg a közel két hét kontextusában nem
illetve annak a kontextusában nem, hogy a szigorítások hatására 'amit a szakemberek vártak'
az kb - a csúsztatott adatok miatt is - jövőhétre lenne igazán látható (vagy sem)
Bár úgy lenne! De nekem az még nagyon sánta történet lenne, hogy varázsütésre változzon
Holnap-holnapután, ahogy te is írtad - elvileg - csúnya számok várhatóak.
-
einstein
senior tag
Egyelőre 3 millió regisztrált van. Ha kivesszük a képletből a 18 év alattiakat, még akkor sincs 50%. Bár az 50% elérhető lenne, én sem hiszem, hogy ennél sokkal több lesz...
Nem tudom, hogy ez mennyire az aktuális felvilágosításon múlik. Azért most tolják ezerrel, hogy mindenki menjen oltani, és úgy tűnik a keleti vakcinák elutasítottsága sem vészes, legtöbben elfogadják azt is (sőt van aki direkt azt szeretné).
Ez inkább társadalmi probléma, ami nem most kezdődött, hanem hosszú évek "munkája".
Egyébként szerintem nem nagy probléma ez. Ha van már elegendő oltás, és bármikor beadathatom magamnak, onnantól nem érdekel, hogy 50% meg nem hajlandó oltatni magát.
-
Soulfly842
addikt
Izé, ha ezt nem vették volna figyelembe, akkor a szennyvíz térképek alapján már azt látnánk, hogy minggyá' vége.
Most elsőnek mondok ilyen éles kijelentést és a korábbiakban szerintem objektívebben közelítettem meg, egyértelmű drasztikus végletek nélkül a helyzetet:
Ha most nem hoznak ma súlyos döntéseket, akkor a következmények beláthatatlanok lesznek. Az elkövetkező 3-4 hétben még várható a telítődés a kórházakban/a lélegeztetőgépeken (a szennyvízadatok alapján is), ha most nem lépik meg végre akkor akár belebukhatnak a teljes járványkezelésbe is.
-
Krinyo
senior tag
-
-
Kékes525
félisten
Ez már a brit mutáns, ami sokkal ragályosabb, sokkal fertőzőképesebb.
1. Jobban kötődik az ACE2 receptorhoz.
2. Mintegy 15X-20X több vírus termelődik a szervezetben. Így a szuper fertőzőek száma is sokkal több.
Az, hogy ma +3456 új fertőzött volt, az semmit sem mond, legfeljebb a magyar járványkezelésről, statisztikáról fest rossz képet.
-
GypsFulvus2
őstag
Aha, köszi mindkettőtöknek. Én tegnap előtt és tegnap kicsit elkezdtem köhögni, és fájt a gégém (nem a torkom, hanem alatta a gége) , de semmi más tünet nem volt, és mára teljesen abbamaradt, elmúlt. Lehet, hogy csak a kinti, hidegben történő csákányozás - ásás miatt volt.
-
Vesa
veterán
Nekem azért vált gyanússá -gondolom, a hatóságoknak is-, mert eddig jellemzően nem voltak ilyen esetek, most viszont pár napon belül kttő halálos, és több trombózisos esetet jelentettek. Ez is lehet persze véletlen, de helyesen teszik szerintem, ha kivizsgálják. Persze nálunk ezt is csak jelentős fáziskéséssel fogják lereagálni.
Annak 1 hete nem tudok utánajárni, ha én most mondjuk lázas állapot miatt nem veszem fel a második dózist, akkor mi van? Nincs rá protokoll...vagy legalább is, akivel én eddig beszéltem, azok nem tudtak róla.
-
Kékes525
félisten
-
Soulfly842
addikt
"Szerintem nem sok értelme lenne most újabb szigorításnak. Illetve csak nagyon speciális fajta szigorításnak lenne értelme/haszna: azonnali haszna pedig semminek."
Azonnali haszna nyilvánvaló, hogy semminek. Ezért is kell időben lépni!
"Ezen a vonalon lenne értelme néhány dolgot átgondolni. De úgy általánosságban 'szigorítás' - na, az hülyeség."
Bárcsak két hétig tartana a magyarországi lezárás! – A külföldi példák egészen mást üzennek
Biztos vagy benne? A magyar szigorítási index majdhogynem hasonló, mint a cseh, s jelenleg egyenesen baktatunk ilyen szintű - 'majd minden nyitva van, mert csak'-kal - a nyomukban, s az EÜ telítettsége a cseh képlet alapján telítődni fog. Azoknál az országoknál, ahol hatékonyabban sikerült visszafogni:
1, lehet - sőt valószínű -, hogy nem volt 80-90% -os angol mutáció arány
2, Sokkal szigorúbbak voltak a korlátozások, lezárások.OV-nek csak van annyi esze (s a járványmatematikusok is erősek ebben), hogy ne bánjanak el velünk csehül.
Szerencsére a választást nem fogja kockáztatni.
"Ez nem annyira a kínaiakról vagy az oroszokról szól, illetve még csak nem is a covidról. A német érdekblokk szimplán hajlamos reflexből kritizálni és gáncsolni az EU-n belüli különutaskodást."
Igen, ez is hozzá tartozik, amit te írsz, de ehhez szerintem tartozik egy kőkemény poltikai/gazdasági érdekháló is.Lassan kína nem csak az EU-t, hanem amerikát is lekörözi. Minden létező eszközzel, megkérdőjelezéssel, kreált kétellyel próbálják ezt blokkoln - amég leheti.
-
Krinyo
senior tag
Semmilyen rizikója nincs az oltásnak. Karikó szerint 90 nap várakozás elegendő a Pfizernél, gondolom a többinél is. Az is csak azért, mert a vírus által felpiszkált immunrendszer erősebb választ válthat ki az oltásra. Ha nem gond, hogy nem 2 hanem 3 napig fáj a karod, akkor bármikor bevállalhatod.
-
Ringman
félisten
tavaly márciusban még itt tartottunk:
Orbán Viktor elárulta: minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő csomagjára készülnek -
Kékes525
félisten
"Szóval a drift az nem csak afféle végtelen történetté teszi a dolgot, de (jobbára...) azt is garantálja, hogy ne legyen túl súlyos."
Ezt már cáfoltam, legutóbb ma írtam erről: [link]
A koronavírus esetében nem beszélhetünk antigén drift-ről, vagy antigén shift-ről sem. A koronavírus szerkezete (1 szegmens) és a működése (repair mechanizmus) ezt nem teszi lehetővé. Ellentétben például az influenza vírusokkal, ott van, mivel a kromoszómája 8 szegmensből áll és nincs repair rendszere.
-
Kékes525
félisten
"A fertőzések valós vs. kimutatott száma"
Igaz, de ezek egymástól nem független számok. Ha csak olyan mértékben tesztelnek, mint ahogy a 2. hullámban teszteltek, akkor a kimutatottak számának is meg kell haladnia a novemberit, ha nagyobb lesz a valós fertőzések száma is, mint ami novemberben volt.
-
Jablocskov
tag
Ez igaz, ha a tudomány oldaláról közelítünk. Azonban amíg a Kemenesi által leírt módon nem tudja tudomány megadni a vírus eredetét, addig a másik hipotézis sem vethető el. Főleg azért nem, mert ma már rendelkezésünkre áll a megvalósításhoz szükséges technológia, és a tudománytörténetből ismerjük, hogy amit meg lehet csinálni, azt előbb-utóbb meg is csinálja valaki.
#1300 Ringman
Kösznöm a linket, eddig nem ismertem. -
Drótszamár
őstag
Elővételben 7000 HUF.
Egyelőre egy helyen láttam csak: https://www.argep.hu/main.aspx?suche=Biosynex
-
Kékes525
félisten
[Az ára 7 ezer és 8 ezer forint között lesz, patikáktól függően.]
"A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjének pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján megközelíti a 100 százalékot."
--------------------------------------------------------------------------------
[Vakcina káosz - Ázsiába Szakadtam]
[Diagnózis - az ultragyors teszt, hogy juthat a vírus a szervezetbe, a védőoltás, bakteriofágok.]
-
Kékes525
félisten
"a tüskeprotein változik, "
Az hogy a a tüskeprotein változik, az nem azt jelenti, hogy nagyon változik. 1 mutáció sincs, amelyre hatástalan lenne bármelyik most engedélyezett nyugati vakcina. Pár százalékkal csökken a hatékonysága, de nem nagyon. A nagyon az minimum 20%-nál nagyobb. És még akkor sem tartanánk ott, hogy hatástalan lenne.
-
Kékes525
félisten
Az influenza vírusnál az működhet, mert nincs hibajavító mechanizmusa. A SARS-CoV-2 vírusnak viszont van. [Antigenic drift]
"As in all RNA viruses, mutations in influenza occur frequently because the virus' RNA polymerase has no proofreading mechanism, resulting in an error rate between 1×10−3 and 8×10−3 substitutions per site per year during viral genome replication.[9] Mutations in the surface proteins allow the virus to elude some host immunity, and the numbers and locations of these mutations that confer the greatest amount of immune escape has been an important topic of study for over a decade."
[Coronavirus RNA Proofreading: Molecular Basis and Therapeutic Targeting]
-
Kékes525
félisten
"Lényegében az evolúció működését tagadtad le egy mondatban "
Inkább nem válaszolok...
De mégis:
Az evolúció SEM KÉPES CSODÁKRA. Vajon miért nem lett fotoszintetizáló tehén? Pedig nagyon előnyös lenne neki. Vagy szó szerint futó bab? Neki is hatalmas előnyt biztosítana. És sorolhatnám...
Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetséges olyan mutáns vírus, hanem csak azt, hogy nagyon kicsi a valószínűsége. Olvasd el a cikkeket amit írtam és tanul a sejtfelszíni receptorokról és sztereokémiát.
-
-
Kékes525
félisten
Nem ezt írtam. Az elképzelhető, hogy nem ez a legoptimálisabb konformáció a kötődéshez. Azonban azt nagyon nehéz elképzelni, hogy nagyon nagy mértékben változzon meg a tüskefehérje szerkezete, de a kötődése legalább ugyanolyan jó legyen a receptorához, mint a réginek volt. Változtass meg egy bonyolult kulcs szerkezetét (tollazatát) úgy, hogy ne lehessen ráismerni, de ugyanúgy nyissa ki a zárat. Ez gyakorlatilag lehetetlen. Ja és ez nagyon fontos! A kötődést nemcsak a fehérje alakjának a függvénye, hanem a felszínén lévő töltések elektrosztatikus elrendezéstől is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest