- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
Érdemes megnézni ezt a videót: https://youtu.be/aVsPcwNUytA
Pócsék legmeredekebb baromságait gyűjtötték össze. Vagy rettenetesen sötét Pócs "doktor", vagy nyereségvágyból és/vagy politikai érdekből hülyíti az agyhalott követőit (esetleg bizonyos körök fizetik). Én hajlok arra, hogy inkább az utóbbi. Nehezen tudom elképzelni, hogy orvosi diplomával ennyire hülye legyen valaki. -
törölt tag
Csupán az az érdekes, hogy aki 1éve átesett a betegségen és nem oltatott annak van és nő az antitest, aki meg oltatott annak kevesebb. Magyarán aki nem csinált semmit (oltás stb) az védettebb mint az oltottak és képes nőni az ellenagyag a vérében.
Míg aki oltatott annak csak akkor fog nőni az ellenanyag ha 4-6 havonta elfárad az oltóhelyre és beoltják (mindig valami mással ) hátha jobb lesz.
Nekem erre adjon valaki épeszű magyarázatot.
Nem lehet hogy az a jobb minden ilyen vírusnál ha átesik rajta mindenki és az immunrendszer megvédi a humanoid? 😀
és mikor a saját környezetébe és családjában már látja ezt az ember (hangsúlyozom hogy saját család több mérés nem hazudik, ezek a tények! ) akkor most azt kezdi írni a média (Telex is!) hogy akinek oltatlanul is van ellenanyaga az is oltasson mert csak az ad biztos védelmet, miközben az oltott a családban védtelenebb mint aki nem oltott. -
Nem azt mondom, hogy gyúrjuk bele egy humanoid agyába a rendelkezésre álló lexikális tudást. Az a baj, hogy kb a fele alapszintű logikára nem képes. Tömegek reagálnak a járványra szinte precízen ugyanúgy, mint 700évvel ezelőtt a pestisre, csak a macska+boszokrányégetést lecserélték egyéb képzelt, hajánál fogva előráncivált eszközökre.
A vallás definíció szerint minden gondra megoldást kínál, úgy, hogy nem kell gondolkoznod. Utóbbi akkora előny, hogy széles tömegek kb bármilyen fizikai retorziót bevállalnak cserébe, mert az agymunka "fáj". A járványra adott reakcióknál is ez a fő motiváló tényező: ne kelljen gondolkodni (legfontosabb), utána: ne kelljen csinálni (szokásokon változtatni) semmit (2.legfontosabb), végül: ne kerüljön MOST pénzbe (lesz.rva, hogy 2év múlva 5x annyiba fog kerülni).
Az "okos" €urópából lenézzük a halottaikat csókolgató ebolás Ny-Afrikai népeket, de ha itt beütne egy ebola hatékonyságú cucc, ami beerponggal és házibulikon terjed, akkor 2-3éven belül igencsak lazítós lenne a kontinens ingatlanpiaca...
-
"Itt inkább arról van szó, hogy 1,5év "észosztás" sem volt elég ahhoz, hogy alapvető információkat megértsenek emberek!"
Nézz körül a nagyvilágban, a világ gazdaságilag-katonailag legerősebb, legfejlettebb tudományos szintet üzemeltető országának 40%-a a teremtésben hisz. Nem kevesen meg abban, hogy még mindíg Trump USA legitim elnöke. SzVSz itt még minimum évszázadoknak kell eltelnie, hogy az emberiség felnőjön - ha ez egyáltalán lehetséges.
-
-
kolopele
nagyúr
Nem volt CT neki, az pedig nagyon lényeges kontrasztanyaggal megcsinálva. Sokkal jobban megmutatja a bajt egy röntgennél, az csak annyit mutat, hogy van ott valami árnyék vagy folt, ami aztán bármi lehet, még jóindulatú sarcoidózis is. Szív esetén is érdemes azzal kezdeni plusz MR - rel ha gond van, mert ugyanolyan jól megmutatja a bajt mint az érfestés, ami a CT által megúszható ha az nem lát elváltozást lényegeset.
-
-
MaxxDamage
félisten
Nem egyszerű ez..!
Szerintem senki (dokik) nem tud semmit. Hiába kérdezném.
Tesztem sok volt (PCR) az elmúlt 2 évben és mindegyik negatív lett. Ezért nem is értem, hogyan eshettem át a COVID fertőzésen... Családban volt 2 pozitív, akkor volt 2x 14 nap karantén/itthonlét. (semmi bajom nem volt nekem) -
Z.É.T.
őstag
+1 Egelyre, nem vagyok a reáltudományok tudora, de engem és még sokakat is meg tudott etetni, amikor együtt szerepeltünk egy tv műsorban.
Aztán kaptunk ezt+azt "tesztelésre" és amikor nem/nem úgy működött, akkor már nem volt(ak) kíváncsiak a véleményünkre
Szánalmas bagázs, még ha van is köztük néhány jóhiszemű birka, a többségük egyszerű szélhámos. -
A tudományban az (lenne) a szép, hogy tökéletesen érdektelen, hogy a tudós milyen ember. Attól mert nem szimpatikus, még lehet igaza. (Nem állítom, hogy igaza van, de attól, mert harcolni próbál érte, még nem feltétlen rossz tudós.)
Párhuzam: Vajon Josephson, az ismert parapszichológus nem is érdemelte meg a fizikai Nobel-díját?
-
mert a gyógyszeripar elcsalja a tutiságot (i...), a tudomány lobbi elcsalja az igazi felfedezőket stb. stb. a lényeg, hogy semmi sem az, ami látszik, minden mögött ott az ármány.
(van gyógyszeripar és természetesen a saját érdekei által vezérelt, ahogy a tudományos élet sem egy nagy össznépi baráti társaság, de ezekből negyedigazságok alapján megfejtéseket gyártani... ízlés dolga)
-
A 89es mRNS publikáció valóban az övé, viszont a DNS-vakcinatech ügyben máris nem stimmel a dolog.
-
Tennessee GOP senator hosts summit of vaccine-skeptic doctors in legislative building - szimplán republikánus karriert próbál megalapozni, igen távol a tudománytól.
-
Mindenféle védelem fakul idővel, a természetes is, ezért kell még tetanuszra is emékeztetni a szervezetet néha (az mondjuk nem tudom megvan-e a "normál" életben szerzett szúrásokkal-karcolásokkal)
A fakulás üteme viszont nagyon fontos, úgy tűnik a covidnál elég gyors. Idővel át fogunk állni vakcináról természetes vagy fél-természetes védelemre, azaz van benned x dózis oltás, találkozol a vírussal = arra az évre már nem kérsz adagot, mert a természetes megoldotta. Viszont ehhez kellenek majd precíz vagy legalábbis emelt határértékű házitesztek, hogy pontosan hányadán áll az antitest-szint.
-
Sir Pocok
őstag
Mondjuk azért már jobban tartanak a vírustól mint eddig, legalábbis az antivaxer amerikai rokonom múlt héten végre elment és beoltatta magát. Ez nagyon nagy dolog volt tőle...
@Syberia: Érdekes, hogy a természetes immunitás sokkal lassabban olvad el, mint a vakcina által kiváltott.
-
kolopele
nagyúr
-
Magyarország egy érdekes középmezőnybe szorult. Azért messze nem olyan gáz a helyzet, mint pl a 28%-on dekkoló románoknál, de 3-4 hét és meglátjuk.
#33432: +1, főleg, hogy a "telepeken", falvakban a legalacsonyabb az oltási kedv. És ott fejenként egy zsák krumplival sokszorozni lehetne az oltottak számát, fiataloknak mehetne 1 adag sino + 1 mRNS, ha nem akar utazni (innen aligha) és megvan a csúcs védelem.
-
azért igen erős szempont volt az is, hogy minél hamarabb rendesen immunizálják a népet. értem én, hogy 45 hétre adva a másodikat mekkora király antitesterminátor lesz valaki, csak közben letarolja két hullám. ráadásul valami azt súgja, hogy jobb egy "régi", de teljes immunizációval beszopni a szajrét, mint egy eleve félig megcsinálttal (és szintén régi, ha elkapod a 34. hétben).
-
A világ nagyrésze besz.pta ezt a nagy rohanást, pedig volt korábbi immunológiai tudás a témában, a többdózisú vakcinák adagolásáról. Ráadásul azon se ártott volna elgondolkodniuk, hogy az igencsak oltóanyagszegény kezdeti hónapokban populáció-szinten főleg az alfa idején nagyobb szintű védettséget jelentett 2millió embert első dózissal belőni, mint 1milliót mindkettővel. A delta ellen mondjuk az első dózis önmagában max a modernánál ér valamit, de a többséget még a delta előtt oltották, lehetett volna az immunológia-tankönyvek szerint zsonglőrködni.
-
Ezt is kardiológusok írták. Nyilván nem egy egyszeri kiugrás miatt kell pánikolni, hanem ismételt méréseket csinálni, más mérési ponton, stb. Ettől függetlenül tudom, ez az 1.lépés - annyi, amennyit hajlandó vagyok saját zsebből állni.
-
Vesa
veterán
Azt még ki sem emeltem, hogy a tiomerzál szerves higanyt tartalmaz (etilhigany), ami sokkal kisebb mértékben halmozódik fel a szervezetben, mivel ennek a felezési ideje csak 7 nap, szemben a sokkal veszélyesebb szervetlen fémhigannyal, vagy a másik szerves verzióval, a metilhigannyal, minek a felezési ideje már 50nap!
Természetesen antivaxerék nem képesek különbséget tenni a 3 féle előfirdulási forma, és azok eltérő tulajdonságai között, hanem fogták a legrosszabbat és összefésülték az oltásban találhatóval.
-
Ez van, mindíg lehet továbbspilázni, ha van 12 leades EKG-m, akkor vegyek hozzá ultrahangot, ha az megvan, akkor komplett CT-t... Én személyszerint maradok a földön és megteszem az egyszeri kocka által a 0ról szvsz igen komoly előrelépésnek számító 1. lépést szumma 200£-os befektetéssel, ami még egy backup telófélét is ad a kezemre. A wiwe persze hogy jobb: a 2.lépés a ~10ből, de azon se telefonálni, se emailt írni se zenét hallgatni nem fogok, ahogy két kütyüt fenntartani sem.
-
-
andor80
senior tag
Szia ne vedd sértésnek nem volt célom a hangulatod ingtaggá tenni!
Abból gondolom, hogy élsz ,hogy magad is többször leírtad ebben a topikban is.Így haluciációnak nevezni írásom kicsit érdekes..Ellenben ha változás történt közben és már szabadabb életet élsz elnézésed kérem nem tudhattam . -
-
-
andor80
senior tag
Bizony végre látom te is kitörtél a valóságba .Ideje volt .Most voltam Bp. parkban LP koncerten.-Fantasztikus volt a többezres tömeg együttélése felszabadult szórakozása.
Mindenkinek ajánlok egy nagy tömegrendezvényt bulit minimum..Micsoda energiák micsoda fantasztikus lehetőség a a sok olyan megrottyant embernek aki begúbozva élt/él még most is ,hogy nincs szerencsére járvány csak szorványos megbetegedésekOltatni és élni az életet ez az egy út van .Gyógyszer a léleknek ! -
Az utóbbi 2 évtizedben keveset voltam Mo.-on, de azért egy sztori, helyszín alföldi nagyobbacska falu ami bár a népessége csökkent várossá "nőtte ki" magát időközben: régesrég (kb 30éve) találkozott a lábam egy rozsdás szeggel, pár nap elteltével elindult felfelé a piros csík. Doki 10perc várakozás után fogadott, szúrta a tetanuszt, problem solved. 15évvel később hasonló baleset, ugyanilyen tünetekkel: doki már nincs, egy mentős helyettesíti, aki még a rendelőbe se enged be, a bejárati ajtóban "vizsgál" és onnan zavar el. Elbicikliztem a közben nyugdíjba ment dokihoz, megnézte, és mivel magánban még üzemelt, adott tetanuszt. Azóta már ő sincs a "városban", úgyhogy szögbe lépés esetére érdemes otthon tartani egy steril fűrészt...
-
PuMbA
titán
"A kommentlánc abból indult, hogy valaki a 7 hónappal később megjelent adatokból akarja levezetni azt a teljesen téves működést, miszerint helyes hozzáállás egy bizonytalan képességű és biztonságú, dokumentálatlan vakcinát beadatni. "
Nem. Onnan indultunk, hogy Kínában engedélyezték a vakcinát az ottani tudósok és már néhány millió adagot betoltak az emberekbe, de már az Emírségekbe és Szerbiába is indult a dolog, mikor mi belekezdtünk. De hagyjuk. Neked a 3 országban történő engedélyezés egyenlő a "bizonytalan biztonságú és dokumentálatlan"-nal, hiszen mindhárom ország a lakosaival akart kiszúrni
-
Asbee
veterán
Nem igazán érdekel a korrupt töketlen who , semmit nem ér a szavuk. A Sinonak ismert volt az összetétele, megvolt vizsgálva, jól ismert és régóta alkalmazott technológia. Semmivel nem hordozott nagyobb kockázatot mellékhatások terén mint egy mrns vagy adenó. A hatása már nagyon is kérdéses volt. Ahogy mások most utólag fényezik, te ugyanúgy utólag próbálod valami hatalmas kockázatnak beállítani.
-
törölt tag
Osztom a frusztráltságod, széllel szemben pisálás ez, ne menjen az idegeidre.
Egyetértek veled, egyrészt akkor januárban nem az volt a kritika, hogy a Sinotól biztos dinóvá változnak az emberek, hanem az nem volt elég adat idősekről. Amikor szajkózzák a "több millió embernek beadták" érvet, hát maga Kína oltási terve olyan volt nem öregekkel kezdték, hanem a munkaképes korúakkal, a gyártó is 18-59 "reklámozta". Még jóval később amikor végre a WHO engedélyt adott, akkor is oda írták mellé nincs elég adat öregekről, terhesekről és amelyik ország használja 60 felett pontos nyomonkövetéssel tegyék. A sokat hivatkozott szerbeknél is az derült ki öregek jelentős részénél kevés. Az jó hír argentin tanulmány szerint jó, de januári döntési helyzetet ne utólag júliusi adatokkal magyarázzanak a példálózók, mert nem volt megfelelő phase3 még tömeges oltás előtt.
Mint kiderült (saját költségen) sokaknál nem indított be antitest termelést, arra akkor azt mondták nem csak az számít, a sejtes is, nem kell méricskélni az antitestet. Közben a fertőzöttek igazolványához azt mondták antitest szint alapján hosszabbítható. Amióta most félévvel később kiderült Sino + mRNA booster szép antitest eredményeket produkál, azóta megint számít az antitest?
Amikor az arabok tavasz végén a sinosoknak már szervezték az mRNA ráoltást, itthonról Romániába kellett menni hazudva pult alól Pfizert kérni. Ami már klinikai fázisokban rendesen dokumentálva volt adható fiatalnak, öregnek, krónikusnak, terhesnek, mert biztosan működik. És az oltási reakció is dokumentálva volt, az milyen érv hogy a szomszéd ismerősének férjének kollégája két napig lázas volt Pfizertől és fájt mindene, de a Sino nem fájt akkor az jobb?! Mindegyik vakcinánál volt ilyen és olyan sztori. Aki a mellékhatást magyarázza, az tegye mellé a hatás adatokat is, eléggé kiderült melyik jobb. (nyugatinál előbb jöttek variáns adatok is) A nyugati agyonpapírozott vakcinák mellékhatásait emlegetik mert a hülye nyugati gyártók és országok be is vallják ha van valami + a sajtó, és közben az a logika a keletiekről akkor még nem volt elég hiteles információ, akkor azt szűrték le nem hallani semmit biztos nincs gond? Azt is szerettem amikor a "hülye" nyugati gyártó szépen elmondja delta ellen kicsit gyengébb, hogy na tessék ennyit ér a menő nyugati szuri, de azt meg se kérdőjelezik ha a nyugati gyengébb az új variáns ellen, akkor a keleti is, mert azt is wuhanival kezdték csinálni?
Továbbá hírek szerint már Kína is újabb, jobb, mRNA vakcinával tervezi a jövőt. Tény, hogy a többi EU ország megoldotta keleti nélkül a védekezést (több ország Astra visszafogásával is) és ha lehet is vitatkozni a halottak számolásán, akkor is látszik Mo. nem szerepelt túl jól sajnos. Ahogy az is már áprilistól, hogy oltásban is leszakadás Nyugat-Európától. EU közben adott 700 millió dózist a világ többi részének is és már megszervezte a 900+900 millió új Pfizer rendelést, Mo. ebből kimarad, elölt kínai receptes gyár...
Szerintem ha már első körben használták, most 2021 őszén már mindegy, megtörtént. Az furcsa, hogy 2. negyedév óta EU vakcinabőség és új EU mRNA szerződés mellett még most 2021 őszén is az megy Sino és majd elölt receptes gyártás. Mellesleg aki most Sinot kér és utána panaszkodik nem EUtazhat, az nem tudom honnan tájékozódik. Sino öregeknek most ajánlják inkább vektor vagy mRNA legyen a booster, EU engedély nélkül egy fiatal miért kérje újra, amikor Janssennel kap igazolványt, 6 millió alatt megállt az oltási hajlandóság, a kormány nem mer de facto kötelező oltást, a védettségi igazolvány gyakorlatilag csak dísz, a maszktól elköszöntek, tesztelést ismerjük, az expo görbe aljának tapsolunk még milyen jó adatok, a gyerekeknek mRNA-t adnak, mert arról van legtöbb adat, akkor kinek akarnak még millió Sinot beadni? -
PuMbA
titán
"erről semmilyen szinten nem lehetett meggyőződni!"
Megint elkanyarodtál a valóságtól. Sokszor csinálod ezt, de így nincs értelme vitázni. Mert ha egy olyan dokumentum létezik, amit el se olvastál, az meggyőződés?
Képzeld, hogy nekem 2 fül-orr-gégész teljesen más mondott ugyanarról témáról. Szerinted meggyőződtem róla, hogy melyik a helyes? Nem, az egyiknél amit mondott megcsináltam, aztán a másiknál meg az ellenkezőjét csináltam meg. A világban elég sok mindenről nem lehet meggyőződni, hiszen te nem lehetsz mindenhol és nem értesz mindenhez. A saját dolgain lefoglalnak minket, mégis elfogadjuk a dolgok 98%-át. De ha te olyan időmilliomos vagy, hogy mindenről meggyőződsz, akkor emelem a kalapom.
-
tisn
addikt
Honnan lehetett volna tudni, ha nem voltak erről publikált adatok? Nem nekem kell hinned, hanem a tényeknek, vagy a WHO-nak aki szintén kiadott erről állásfoglalást (ráadásul hónapokkal azután, hogy már elkezdték az alkalmazást). Semmiféle kína ellenesség nincs, ezek tények.
onnan, hogy mire mi vettunk, beadtak mar par milla emberkenek.
-
PuMbA
titán
Én mindig a valóságból merítek példákat, mert a média világában bejönnek a torzítások. A valóság az az, hogy az argentínok vizsgálata alapján 10 millió beadott Sino-nál 2-3x kevesebb esetben jelentkezik mellékhatás, mint a 10 millió beadott AstraZeneca-nál, pedig az utóbbi van teljesen papírozva meg vizsgálgatva meg bizonyítva. Akárhonnan is is nézem a dolgot, ez azt jelenti, hogy egy részletesen lepapírozott vakcina nem jelenti azt, hogy az biztonságosabb, maximum egyes embereknek adhat lelki megnyugvást.
-
Asbee
veterán
A sinoról azt tudni lehetett, hogy biztonságos. Ne legyünk már álszentek. Unalmas ez a zsigerből kína ellenesség bezzeg a nagy nyugat. Úgy adod elő, mintha a csoda nyugati vakcináktól a hajad szála sem görbülhetett. Ugyanúgy egy kockáztatás volt. Nem fogom részletezni milyen durva mellékhatások voltak pl pfizerrel mert úgyis rálenne húzva hogy kamu. Ja meg add ezt elő annak aki belehalt a nyugati csodákra. Tudom erre az a magyarázat, hogy az algopirinbe is van aki belehal.
-
Asbee
veterán
Nem hinném, hogy arra gondolt, hogy neten terjengő baromságokkal kísérletezzünk magunkon otthon. Felesleges ennyire túlozni. A favipiravir felírása pl jó példa erre. De sokszor a kórházban alkalmazott kezelések is csak egy próbálkozás, nem egy tudomány által bizonyítottan működő dolog a covidra. A sinóval sem a biztonságosság volt a baj.
-
PuMbA
titán
"Vajon mit mondanál utólag akkor, ha a sinóról az derült volna ki, hogy a vele beoltottak 30%-a XY maradandó károsodást szenvedett"
"Ez netto szerencsejáték, ahol az 50% esélyből szerencsére az jött be amire tettem. Köze nincs a tudáshoz, nyitottsághoz."
Távolról sem. Azt ugye tudtuk már a legelején is, hogy a Sinopharm-ból millió számra nyomtak be Kínában és ott se annyira hülyék, hogy a saját lakosságukat veszélyeztessék nem biztonságos vakcinával, különben ki termelné a GDP-t? Ki dolgozna a gyárakban, ha az emberek 30%-ának maradandó károsodása lett volna? Amit írsz, az szerencsére a mai világban nem létezik, beszéljünk akármilyen országról. Zéró értelme van nem biztonságos vagy semennyire sem hatásos vakcinát gyártani és vele oltani, akármilyen politikát is vizsgálunk, hiszen senki sem akar magának rosszat.
-
PuMbA
titán
"Te tulajdonképpen mit vársz a tudománytól? Lássanak a jövőbe?"
Nem, ezt nem várom, hiszen lehetetlen.
"Először bizonyítani szokás, utána lehet alkalmazni valamit. Minden más működés szerencsejáték"
Ez így van, de szerintem, csak ha nem kell sietni.A koronavírus helyzetben az időnek fontosabb szerepe volt, mint sok más eddigi helyzetben. Ez idézte elő ezt a helyzetet, hogy még ma is tök új dolgokat tudunk meg. Egy olyan súlyos betegség esetén például, ahol nagy az esélye a halálnak, a legtöbben szerintem bevállalnának (én biztos) egy olyan gyógyszert vagy kezelést, ami még nem teljesen bizonyított és nincs róla végleges papír, hiszen legalább van esély a hosszabb életre.
-
Tigerclaw
nagyúr
Reszvetem.
Raadasul idoseknel ha az elso ketto Sino, a harmadik mondhatni csak 1-nek szamit, amirol tudjuk hogy keves meg az eredeti virus ellen is, nemhogy a delta ellen. Negyediket itthon - ami nekik kvazi csak a masodik - viszont nem fognak adni, mert nem ismertek el a problema letezeset.
-
BlackV
őstag
A konteó az nem ezt jelenti az egy egészen más fogalom.
A szó amit kerestél az a spekuláció.
Napirendre került egy téma, miszerint 3. nyugati oltással utazhatunk, ráadásul ez európai bizottság vetette fel saját magától, tudtommal nem mi adtunk be kérvényt erre. Az emögött rejlő indítékot kerestem teoretikusan, mert ez egy agyalós topik.
Az EU így akarja visszaterelni az EU-s állampolgárokat az EMA-s vakcinák felé minél előbb. Ebben mi a konteó? Vagy te mit gondolsz szerinted az eu csak megsajnált minket?2M keleti oltásos rohamszerűen kérni fogja emiatt a harmadik oltást
Nem rohamszerűen, csak gyorsabban.Másrészt: sokkal inkább az volt fegyver az EU kezében, hogy nem engedi be a keletivel oltottakat
A fenét ez nem fegyver volt hanem szivatás, hiszen nem volt rá megoldás.
Most már fegyver, hogy megoldást is kínál a keletiek ellen.EU-s függőségi helyzetbe pont nem fogunk kerülni, mivel egyedüli hükyeként kiszálltunk a közösködésből.
Pont ezért. Gondolkodj! Mekkora ciki lenne, ha vissza kéne kuncsorognunk?Ráadásul a kínai vacak ott áll hegyekben még mindig, az más kérdés, hogy a kutyának se kell.
Ez mitől ráadás. Végig pont azt próbálom mondani, hogy az eu nyomott egy boostert rá, hogy tényleg a kutyának se kelljen.
De már megbántam, hogy megpróbáltam a gondolataimat megosztani. -
Tigerclaw
nagyúr
Azt nem hiszem, hogy az illetekes magyar szakmai hatosag hanyagabb lenne, vagy alacsonyabban lenne itthon a lec, de valoszinuleg mar olyan idoket elunk, ahol mar nem maradt talan egyetlen fuggetlen hatosag sem az orszagban. Minden kezi iranyitas ala kerult, mint a rendszervaltas elott. Vegul is egypartrendszer van ujra.
-
Kékes525
félisten
Visszaolvastam, a kínaira reagáltál, abban igazad van. Szerintem volt 3. vizsgálat, nagyon hihetetlennek tűnik nekem az, hogy nem lett volna, de nem hozták nyilvánosságra, mert a szlogenjük az az volt, hogy jobb mint a nyugati vakcinák. A fázisvizsgálatok pedig ezt nem támasztották alá.
-
Kékes525
félisten
"Ok, de ott van még a biztonság kérdése is. Azéé nem véletlenül tartott korábban sok-sok évig forgalomba hozni egy vakcinát."
Ez egy félreértés. A hosszú vizsgálatoknak nem közvetlenül a biztonságra való törekvés volt az oka.
1. Nem állt rendelkezésre megfelelő mennyiségű erőforrás (pénz, kutató, műszer, vegyszer). Most a kutatók, fejlesztők dúskálnak a pénzben, rendelkezésre álló kutatókban, asszisztensekben, műszerben, vegyszerben.
2. Nem állt rendelkezésre megfelelő mennyiségű ember a fázisvizsgálatokhoz. Eddig évekig kellett keresni azt a 40 ezer embert, amit most szinte pillanatok alatt a rendelkezésre állt a járvány miatt.
-
Ez most ilyen rohamtempó volt, világjárvány közepén tolták ki a vakcinákat - sokaknak tényleg azt kellett (volna...) mérlegelni, hogy ok, vakcinától saccolok 1/10e esélyt vmi rondaságra (mert ugye a nagy rohanásban adat még nincs, csak viszonylag kevés oltástól meghalt esetet olvasni a sajtóban...) vs élő covidot van 10%esélyem elkapni és ha elkapom van 1% esélyem vmi rondaságra, tehát enyhe 10x-es faktor előnyért megyek oltásért. Nem 10'000x, mint egy aszpirinnél vagy tetanusz-oltásnál.
Más: a variáns-tüskék lelkivilága: nem csak azok a kritikus aminosavak cserélődtek, más is változott.
-
mozso
senior tag
Ok, de rossz érzésem van. Hungarikum világelső kisgyerekeknek oltás azonnal, holnaptól OGYEI bevizsgálta / megnézte. Go.
Sino (raktáron dögivel). Problem (több is) solved. Fázis 3? Ja arra nincs idő, az oltás a megoldás.Meglátjuk.
Ez akkora ziccer, hogy kihagyhatatlan. Ettől még működhet a kínai cucc is a 3-12 korcsoportra, de így a fázis 3 mi magunk leszünk.
Vagy, ha nem vállalod be a gyerekednek a béta kínait, akkor jön a mindennemű védekezés nélküli iskola + delta lesz a gyereknek.
-
hát ez az orvostudomány lejáratta magát nem áll meg. az orvostudomány összedobott egy év alatt egy igen jó %-ban hatékony vakcinát. az, hogy közben kéne újabb és nincs meg immáron a képtelen egy év helyett a hiperűrsebességes fél év alatt, az nem a "lejáratta magát" kategória, szerintem. azzal oltanak most, ami van, mert részben hatékony még.
(off, de közben az is "gond", hogy miért nem 10 évig készült a cucc és "kutyulék", meg "emberkísérlet". ez van, amikor milliárdos nagyságrendben van fertőzött user, akkor gyorsabban mutálódik egy vírus, mint ahogy az egyes mutációkra célzott vakcinát készíteni lehetne.)
-
a korábban leírt tapasztalatok szerint ez egyáltalán nem hülyeség, csak a sino 2. adagjára nincs igazából szükség. Eleve egy adag kinyiffantott vírus +1 mRNS kombó lenne az igazi, az időzítés kérdéses, esélyesen 4-5 hónap lenne az igazi.
Az elölt frakcióba van bármi ellenjavallat az ellen, hogy egy mutánskoktélból főzzék különösebb extra tesztelési project nélkül
-
BlackV
őstag
Nem azt írtam, hogy az AZ összességében hatástalan, hanem azt, hogy azokban az esetekben, ahol pár hónap alatt nullázódott (pl. nálam, méréssel igazolva), ott vajon mit ér rá egy Pfizer?
Azt gondolom, hogy kifejezetten amiatt hogy "nullázódtál", nagyon király IgG-d lesz!
-
tisn
addikt
Mondjuk két dózis közel nullázott Astrára, vagy eleve hatástalan sinóra egyetlen dózis akármi vajon mit tudhat?
miert terjesztesz faszsagokat bro?
delta ellen az AZ 90 nap utan hatasosabb, mint a csodafajzer, de az alap ket oltas utani 70%-os hatekonysaga sem veszes (hiszen ez csak a tunetekre vonatkozik, nem a sulyos betegsegre)es hat a sino is 70%-ot hoz delta ellen
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem ezt mondtam, hanem azt emeltem ki, hogy szereti a
topikfórum elbagatelizálni az ilyeneket, lásd UberMutant kommentje ami tejlesen elfogadott általad is.
Ennyi, de szálljunk le a témáról feleslegesen járatom a számat, zéró empátia van sokakban.
Offolom is magam egy időre, mert tényleg végelen ciklus van megint. -
. Másik megfejtőpilóta meg magyarázza nekem FB-on, hogy a "covid-halottak" a maszkhordás miatti tüdőgyuszi áldozatai. Komolyan, írok annak a Vuhani labornak, hogy a következőt legalább MERS erősségűre csinálják, és min. úgy terjedjen, mint a kanyaró, mert az ilyenektől rövidtávon kiég az agyam
.
-
"... ha valójában a tagállamok adják le a rendelést és az EU tkp. csak közvetítő, akkor a megrendelést követően hogyan illik ebbe bele a későbbi "lehívás" intézménye,..."
Megrendelésekés a beérkezések arányában.
Nyilván az EU előnyösebb pozícióban van, mint a tagállamok egyedül. -
El kellene olvasnod azt a szerződés tervezetet, amelyik a linkelt oldalon van. A tagállamnak kötelezettsége van, hogy átvegye a lekötött tételt (pontosabban a keretszerződés létrejötte(?) után 5 napja van, hogy lemondja az egészet, ha valamiért nem tetszik neki).
A keretszerződések általában úgy néznek ki, hogy van egy kötelező rész (amit az EU tagállamok kötelesek lehívni és kifizetni), és van egy opcionális rész, amire az adott tagország vagy szerződést köt a későbbiekben (a keretszerződésben rögzített feltételek szerint), vagy nem. Pl. a Moderna esetében az történt, hogy a magyar állam nem kötötte meg ezt az utólagos szerződést (az opcionális tételekre).
-
Cs1csó
titán
Az Ebola nem sima tüsszögéssel, kilincs fogdosással terjed, nem cseppfertőzéssel, tehát amennyire veszélyes maga az Ebola vírus, a terjedése nem annyira. Persze azokban az országokban ahol még WC sincs a kézmosást hírből sem ismerik az egyéb apróságokról ne is beszéljünk ott persze arathat.
Ha hozzánk bejutnak az Ebola akkor az emberek is sokkal jobban félnének: ergo nem jönnének-mennének edzőterembe, kocsmába, fodrászhoz, kozmetikába, plázába, moziba, stb. tényleg csak a bolt-gyógyszertár-munkahely hármas lenne és ott is sokkal parásabb lenne mindenki.
Az EBOLA mint "brand" (ez a jó szó rá "brand" mert olyan híre van olyan ijesztő a neve is hogy mindenki alapból összefosná magát a hallatára és ezért sokkal nagyobb fegyelem lenne. Vegyük a COVID-ot - akármelyik variánst - az emberek több mint felén úgy ment keresztül legalábbis az elején, hogy Ő MAGA SEM TUDOTT RÓLA HOGY BETEG VAGY BETEG VOLT ÉS HA IGEN MIKOR, tehát egy ennyire komoly betegséget nehéz teljes szívvel komolyan venni, amikor azt mondják, hogy mondjuk a teljes lakosság 5% halálozik el miatt és az elhalálozók is döntően: idősek, krónikus betegek, stb. akkor az emberek nagy többsége pont lexarja és ez bőven látszott a lezárások, vagy az állam azon felhívására adott válaszban, hogy "minél kevesebbet járjunk el otthonról csak szükséges ügyben stb." amikor boldog, boldogtalan jön-megy.
Tegnap bementem egy plázába - van benne egy DM bolt - a főbejárat egyfajta automata nagy forgó ajtó, tehát odamegyek és SZÓ SZERINT SOR ÁLLT hogy bejusson a plázába.Igaz most nincs "járvány" mert az csak 5 nap múlva az EUFAXOM KONGIZÉ után jön csak.
Tehát száz szónak is egy a vége, az EBOLA mint név sokkal ijesztőbb, ha ez betörne tuti kiürülnének az utcák és mivel nem cseppfertőzéssel terjed ezért sokkal hamarabb is le lehetne győzni.
-
PuMbA
titán
A tanulmányt megnézve ez volt a vizsgált időszak: "From December 2020 to April 2021"
A Delta variánst a WHO honlapja szerint 2020 októberben azonosították elsőként, szóval valószínű, hogy a vizsgált időszak felétől már erősen befigyelt Izraelben, hiszen a nem rég linkelt grafikonomon látszik, hogy 2021 Áprilisban az izraeli Delta hullám a tetején volt.
-
PuMbA
titán
Megkavarodtam. Mióta is van Delta? Mert két Izraelt vizsgáló júliusban kiadott tanulmány szerint volt ez:
"Two studies1,2 from Israel, posted as preprints on 16 July, find that two doses of the vaccine made by pharmaceutical company Pfizer, based in New York City, and biotechnology company BioNTech, based in Mainz, Germany, are 81% effective at preventing SARS-CoV-2 infections. And vaccinated people who do get infected are up to 78% less likely to spread the virus to household members than are unvaccinated people. Overall, this adds up to very high protection against transmission, say researchers."
Amúgy "jó" ez a delta, hogy igazából felülír minden eddigi tanulmányt
Csakhogy az emberek agyába még mindig eléggé be van égve, hogy mi hogy van és nehéz követni az eseményeket úgy, hogy minden 3 havonta változik. Itt a topikban is.
-
-
itt is kéretik póráz az egérkékre: hány éves/mikor+milyen oltást kapott? A 79éves rokon oltásai minimum fél évesek és idősebbekben alapból kevesebb antitest termelődik.
Immunity induced by Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine declines with time, Mayo Clinic study
"the risk of infection increases by 7-fold and 10-fold after 120 and 150 days of full vaccination, respectively, compared to that at the time of full vaccination"
-
BlackV
őstag
Az mennyivel jobb, ha a tüdődbe szívod be? Vagy megeszed mondjuk minden nap, mert anyu/feleség nem tudja, hogy kést nem élezünk élelmiszer felett, vagy teflonos edényben nem turkálunk éles/hegyes eszközökkel (mindkét esetben megeszed a fém/bevonat reszeléket). Sajnos ezek elég gyakori jelenségek a családokban.
Ez a beszéd így is van. Picit várunk, leül a fém az ampulla aljára azt jóidő nem kell itt finnyázni.
(Hát öregem el sem hiszem amit írtál. 2x is elolvastam, hogy ez most komoly-e.)Azt meg honnan tudjuk meg, ha a kínai vacakban, a "híres kína minőségbiztosítási" rendszert üzemeltető kínai üzemben ennél akár sokkal súlyosabb szennyezések történnek?
És a moderna szennyezést honnan tudtuk meg?
A: fennakadt a minőségbiztosítási rendszereden és nem kerülhetett a "polcokra"
B: az oltópontokon!! vették észre szabad szemmel, miután (becslések szerint) már beadtak a szállítmányból 500ezer adagot embereknek. ?
Úriemberként felajánlottam feljebb egy csendet. Miért nem élsz vele? Ez egyre rosszabb lesz.
-
a megevés azért más, ott a szervezet már megtanult porral/szeméttel bánni. a belégzés viszont ronda dolog, ld szilikózis, azbeszt, pm2.5...
mindezeken túl persze, jár a tockos a modernának. mi van, ha pl a szemcsék megkötik a hatóanyag egy részét és gyengébb lesz a cucc a kelleténél?
más, nem a komolyba, ide akartam: uk, delta a "vidéki vírus":
-
-
tavasszal anyósom - gyógypedagógus - 18 éves tanítványa nem került be a statisztikába ennyit tudok én felhozni a hazai statisztika megbízhatóságáról ... Lehet később került csak be ...
szerintem célszerűbb az éves halálozásból kiindulni és az kb mutatja, hogy mennyi az annyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged