Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Vesa #32838 üzenetére

    Osztom a frusztráltságod, széllel szemben pisálás ez, ne menjen az idegeidre. :) Egyetértek veled, egyrészt akkor januárban nem az volt a kritika, hogy a Sinotól biztos dinóvá változnak az emberek, hanem az nem volt elég adat idősekről. Amikor szajkózzák a "több millió embernek beadták" érvet, hát maga Kína oltási terve olyan volt nem öregekkel kezdték, hanem a munkaképes korúakkal, a gyártó is 18-59 "reklámozta". Még jóval később amikor végre a WHO engedélyt adott, akkor is oda írták mellé nincs elég adat öregekről, terhesekről és amelyik ország használja 60 felett pontos nyomonkövetéssel tegyék. A sokat hivatkozott szerbeknél is az derült ki öregek jelentős részénél kevés. Az jó hír argentin tanulmány szerint jó, de januári döntési helyzetet ne utólag júliusi adatokkal magyarázzanak a példálózók, mert nem volt megfelelő phase3 még tömeges oltás előtt.

    Mint kiderült (saját költségen) sokaknál nem indított be antitest termelést, arra akkor azt mondták nem csak az számít, a sejtes is, nem kell méricskélni az antitestet. Közben a fertőzöttek igazolványához azt mondták antitest szint alapján hosszabbítható. Amióta most félévvel később kiderült Sino + mRNA booster szép antitest eredményeket produkál, azóta megint számít az antitest?

    Amikor az arabok tavasz végén a sinosoknak már szervezték az mRNA ráoltást, itthonról Romániába kellett menni hazudva pult alól Pfizert kérni. Ami már klinikai fázisokban rendesen dokumentálva volt adható fiatalnak, öregnek, krónikusnak, terhesnek, mert biztosan működik. És az oltási reakció is dokumentálva volt, az milyen érv hogy a szomszéd ismerősének férjének kollégája két napig lázas volt Pfizertől és fájt mindene, de a Sino nem fájt akkor az jobb?! Mindegyik vakcinánál volt ilyen és olyan sztori. Aki a mellékhatást magyarázza, az tegye mellé a hatás adatokat is, eléggé kiderült melyik jobb. (nyugatinál előbb jöttek variáns adatok is) A nyugati agyonpapírozott vakcinák mellékhatásait emlegetik mert a hülye nyugati gyártók és országok be is vallják ha van valami + a sajtó, és közben az a logika a keletiekről akkor még nem volt elég hiteles információ, akkor azt szűrték le nem hallani semmit biztos nincs gond? Azt is szerettem amikor a "hülye" nyugati gyártó szépen elmondja delta ellen kicsit gyengébb, hogy na tessék ennyit ér a menő nyugati szuri, de azt meg se kérdőjelezik ha a nyugati gyengébb az új variáns ellen, akkor a keleti is, mert azt is wuhanival kezdték csinálni?

    Továbbá hírek szerint már Kína is újabb, jobb, mRNA vakcinával tervezi a jövőt. Tény, hogy a többi EU ország megoldotta keleti nélkül a védekezést (több ország Astra visszafogásával is) és ha lehet is vitatkozni a halottak számolásán, akkor is látszik Mo. nem szerepelt túl jól sajnos. Ahogy az is már áprilistól, hogy oltásban is leszakadás Nyugat-Európától. EU közben adott 700 millió dózist a világ többi részének is és már megszervezte a 900+900 millió új Pfizer rendelést, Mo. ebből kimarad, elölt kínai receptes gyár...
    Szerintem ha már első körben használták, most 2021 őszén már mindegy, megtörtént. Az furcsa, hogy 2. negyedév óta EU vakcinabőség és új EU mRNA szerződés mellett még most 2021 őszén is az megy Sino és majd elölt receptes gyártás. Mellesleg aki most Sinot kér és utána panaszkodik nem EUtazhat, az nem tudom honnan tájékozódik. Sino öregeknek most ajánlják inkább vektor vagy mRNA legyen a booster, EU engedély nélkül egy fiatal miért kérje újra, amikor Janssennel kap igazolványt, 6 millió alatt megállt az oltási hajlandóság, a kormány nem mer de facto kötelező oltást, a védettségi igazolvány gyakorlatilag csak dísz, a maszktól elköszöntek, tesztelést ismerjük, az expo görbe aljának tapsolunk még milyen jó adatok, a gyerekeknek mRNA-t adnak, mert arról van legtöbb adat, akkor kinek akarnak még millió Sinot beadni?

Új hozzászólás Aktív témák