- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vajon számít egy covid-osztályon dolgozónak, hacsak nem full szkafanderben dolgozott az elmúlt évben
? Tippre nekik annyi speckó vagy épp szélesspektrumú antitest van a szervezetükben, hogy a vírus már az orruktól fél méterre kipurcan/lassan lehet őket kézrátételes gyógyításra toborozni
-
pjen
félisten
Igy van, nem túl okos, ott megy ahol egyszerűbb. Hiába mondod neki, hogy préselődjön át egy sűrű akadájon, mikor mellette is mehet. Viszon ahogy írod a levegő kicsi és a vastag maszk is csak egy átjáróház akkor teljesen felesleges a maszk. Szerencsére nincs így, mikor kilélegzel bele préseled a párát a maszkba a vírusokat tartalmazó aerosollal együtt.
-
ha nincs gyenge láncszem = mehet a maszk. Ha van a családban-háztartásban egyetlen maszkot nem hordó ember, sőt, lassan mehetünk a háziállatok irányába(!): pont annyi értelme van, mint a lyukas guminak: 0 hasznú nyűg.
A védekezés csakis komplett csomagként értelmezhető:
- maszkot hordani még nem tudó gyerekek csoportos tevékenységei (bölcsi, ovi) zárva
- maszkot már hordani tudóknál a megfelelően hordásra odafigyelni*
- MINDEN zárt térben a maszk mellett légtisztítás
- egymásnak nyomulós tömegjelenetek (metró, busz) felszámolása
- felületek fertőtlenítése -
Hosszú távval 2 gond van: 1.antitestek - legyenek akármilyenek - elfogynak, csak a sejtes vonalra támaszkodhatsz, 2.a vírus totál új variánst produkál, ami akár még a sejtes védelmet is megkerülheti a jövőben.
szóval kellene fog majd még oltás, az imprint hírek miatt örülök ennek a "naturálboosternek", mert talán egy koktél szurival kombinálva már kevésbbé fog annyira ragaszkodni a rég kihalt vuhani kódhoz az immunrendszer (plusz azt meg régóta tudjuk, hogy átesés +utána mRNS = királyság
).
-
Nálunk a skót megyék, pláne a vidékiek teljesen elszállni látszanak - pozitív tesztszámot nézve legalábbis. Ez arra utal, hogy az átesés igenis segít: az omikron a nagyvárosi övezetek totál végigfertőzésével indult, azok most egész alacsony számokat produkálnak.
-
-
-
-
Vesa
veterán
Csak a cikk elejét tudtam megnézni, ott a grafikon feletti lenyíló listában nincsenek oroszok.
Kb. az említett dátumtól lépett rá a politika még jobban a témára, nyilván akkor kaptak észbe, hogy kozmetikázni kéne az adatokat mert még lemaradnak a "versenyben". Mint nálunk a puhos oltási versenye. -
Vesa
veterán
Ruszkik sincsenek benne, pedig pont most volt valahol egy cikk arról, hogy a bevallott 300k+ halotthoz képest a valóságban ennek inkább a háromszorosa lehet igaz, ha az orosz KSH halálozási adataiból indulnak ki. Drasztikusan megnőtt az oroszok halálozása az elmúlt évben, aminek nem nagyon lehet más magyarázata, mint a Covid.
-
-
Kékes525
félisten
Alapvetően egyetértek veled, de azt látom, hogy az emberek rendkívül belefásultak ebben és nagy ívben tojnak az egészre. A politikusok pedig őket fogják követni. Következménye az lesz amit írtál, hozzátéve, hogy nemcsak a long covid az ami a jövőbeni halálozást megfogja növelni, mint minden plusz betegség is megnöveli, hanem a covid miatt elmaradt egészségügyi kezelések, szűrések, műtétek. Az átlagos életkor lényegesen csökkenni fog, legalább 10 évet a jövőben. Azonban láthatólag az embereket ez nem érdekli. Ilyen az ember. Nem Homo Sapiens Sapiens. Ez csak a rendszertani besorolása.
Ráadásul az ukrán helyzet el is fogja a figyelmet terelni róla. Ez szintén a járványügyi szabályok meghozatalára, betartására és betartatása ellen van.
Mind az ukrán helyzet, mint a covid és hatása lényegesen visszafogja vetni az életszínvonalat és ez a populista kormányoknak fog kedvezni. Hosszú távon akár a demokráciának vége is lehet. Nagyon borúlátó vagyok.
Ja és a covid és az ukrán helyzet a környezetvédelmet is háttérbe fogja helyezni. Úgyhogy fel lehet készülni a felmelegedési katasztrófa minél hamarabb bekövetkeztének is.
A fentiek pedig megfogja növelni a migrációt minden szegény államból, amit semmilyen kerítés, hadsereg sem fogja tudni megállítani.
Az emberiségnek annyi. Mint mondjak, megérdemlik, megérdemeljük.
Ja és ez még nem is a legrosszabb forgatókönyv...
-
oltott, oltatlan, boosteres?
"It’s generally given vaccinated people mild symptoms, but experts say the next variant may not."
Viszont oltások + omi átesés adhat olyan pluszt, amivel a következő is "mild" lesz. A következő variáns egy nagy lutri: lehet tényleg nátha enyheségű lesz, de az is lehet, hogy veszélyesebb lesz a deltánál és jobban terjed majd az omikronnál. SzVSz arra kell gyúrni, minden erővel.
-
A lezárás ugyanúgy sok pénz, és az oltott max 1 hetet fog hiányozni omikron miatt + nem 10-50, hanem 1-5%-a lesz max longos.
"Már ha a kínaiak tartósan képesek lesznek vírusmentesen tartani a lakosságot."
nem lesznek, max 1 hónapot adok, hogy bedarálja szkafanderéket az omikron. Így élvezhetik a lezárások ÉS az átesés kombi gyönyörét. -
-
feletted leírtam, drákói szigor mellett, a lakosság 95%-át teljesen feleslegesen szivatva SEM tudod megállítani. Ez már nem a vuhani törzs, max 1 hónapot adok, hogy a wc-re is teszttel, maszkban menő, többmilliós városokat 1 kiderült eset miatt elbarrikádozó Kínát bedarálja.
-
-
törölt tag
Tehát az oltatlan válaszadók 57%-a teljesen elborult konteo szint, a maradékból talán lehetne jobb tájékoztatással és ösztönzéssel meggyőzni.
Németországban most a Novavax programtól remélik, hogy elmozdulnak a holtpontról. Ez lassan készült, nincs benne mRNA 5G chip, nem is vektoros, eléggé bio a homeopátiás németeknek. Megjött az új koronavírus-vakcina és valamit már most nagyon tud - Portfolio.hu
Németország Rajna-Pfalz tartományában már lehet az oltásra regisztrálni. Négy nap alatt ezt 9139 eddig oltatlan ember tette meg, annyi, mint amennyi ebben a tartományban a korábbi oltások esetében csak három hónap alatt jött össze (csak 18 éven felüliek kaphatják ezt az oltást).
Clemens Hoch, a tartomány egészségügyi minisztere úgy fogalmazott az adatok kapcsán, hogy örülnek, hogy néhány oltásszkeptikus az új típusú vakcinának köszönhetően már hajlandó magát beoltatni. -
Abban mindenki egyetért, hogy több idő kellett volna: időgéppel üzi vissza a sars1 vakcina fejlesztési projektek finanszírozóinak, hogy ne dugják a fiók mélyére a cuccot és csináljanak egy pán-koronavírus oltást. így lett volna elég idő finomhangolásra, sőt, járvány előtti, ideális időzítésű beadásra.
viszont időgépünk nincs.
#58919: a "grafénhidroxid pengéktől" az alien-lárvákon át az 5g chipekig széles a repertoár
.
-
BlackV
őstag
Ezekre amiket írsz további egyéni megfontolás tárgya lehet:
- tömegközlekedésről áttérni greengo-ra, biciklire, vagy beruházni saját autóra, ha nincs.
- gyógyszertárba korán menni, vagy egyéb kevésbé forgalmas időszakban.
- munkahelyet váltani, ha megoldhatatlan a normális/élhető védekezés. -
Teljesen mind1 már, az omikron térnyerésével totálisan összeomlott a hagyományos járványvédelem. Az, hogy r=10ből a népesség szivatásával r=6-ot csinálunk, merő hobbi. A "kötelező" átesést megspékeled azzal, hogy még váratod-fárasztod is a népet. Nejem egyik munkahelyi partner idősotthonában elszabadult a covid: szegény öregeknek napokig nincs fürdés merthogy a közös fürdőszoba maga a megtestesült fertőzőgóc. OK, mínusz egy góc: de közben tucatnyi másikat nem tudnak kiiktatni, tehát az egészséghez igencsak szükséges felfrissülést, baciktól megszabadulást elveszik tőlük, és a lehető leghosszabb időtartalmra nyújtják a járvány megállíthatatlan átvonulását az intézményben. Mivel a lakók 99%-a 3x oltott, náthánál komolyabb eset eddig egy sincs.
Más: "Első jelentés a német COVID-19 boncolási regiszterből
A Lancet Regional Health – Europe szaklap 2022. 02. 17-i számában megjelent tanulmány 1095 elhunyt boncolási eredményeit ismerteti. A férfi-nő arány 1,8:1; az elhunytak életkorában férfiaknál két csúcsérték van (65-69 és 80-84 év), míg a női elhunytak leggyakoribb életkortartománya a 85 év felettieket jelenti. A vizsgált halálesetek 86%-ában a halálozás alapoka a COVID-19 volt, míg 14% esetében a COVID-19-et csak egyidejűleg fennálló betegségként értékelték.
A leggyakoribb közvetlen halálok a diffúz alveoláris károsodás (a tüdőhólyagocskák kiterjedt károsodása), amelyet a többszervi elégtelenség követ."FB/DobsonSzaby, Lancet forrás
Ennyit arról, hogy "szövődmények" okoznák a haláleseteket. -
BlackV
őstag
Eldöntheti, hogy továbbra is felveszi majd a maszkot ahol szükségesnek érzi, valamint kerülheti a tömeget és a szükségtelen kontaktokat. Azért vannak fokozatok a remeteség előtt. Gyorstesztet is csinálhat a család, barátok, az egy háztartásban élők, egyéni irányelvek szerint.
-
attiati
veterán
Igen, sok faktor van.
Szerintem a genetika továbbra is maradhat elsődleges helyen és az döntheti el, hogy hány fokkal feljebb kerül az ember a súlyossági létrán.
Emelett valószínű, hogy a génlottó nyerteseknek sem tesz jót a rendszeres vírus fertőzés.Zárójelesen ott van pl a chikungunya vírus, aminél az a mondás, hogy első találkozásra túlélhető, másodikra esetleg, harmadikra meg inkább nem kéne találkozni vele.
-
ritkább a tüdőgyulladás, ami az egyik súlyos, leginkább halálos kifutása a cuccnak. de a rohadék covid annyi módon tud kib.szni veled, és ez csak az egyik...
mellesleg ijesztő a vakcinainfós csoportba beömlő sok eset, már a dokik is azt válaszolják, hogy mostanában van minden mindennel, egy hónapon belüli újrafertőződés stb.
-
"Szóval szerintem a betegség lefolyása nagyon sok mindentől függ(het), és éppen emiatt kiszámíthatatlan, nem lehet leszűkíteni egy-két faktorra."
Dehogynem. Egy nagyon fontos faktor meghatározható. Maga a vírus. Az omikron erősen fertőző de enyhe lefolyású változat. Sokáig ezt sokan ellentmondásnak gondolták, de nem az. A másik az életkor. Gyerekként nehéz belehalni, idősként nehéz túlélni. További 20% a placebo hatás. Mind a két irányba módosítja az eredményt. Ha azt gondolod hogy túléled, akkor magasabb az esélyed. Ha azt gondolod, hogy nem éled túl, nagyobb eséllyel halsz be.
Az oltások mellékhatásai is működnek placebo alapon. Ha nagyon tudod, hogy mik a mellékhatások és tartasz is tőlük könnyebben jelennek meg a tünetek.
-
Kékes525
félisten
Ezt mondtam volna?
Az immunrendszer működése nagyon sok tényezőtől függ.
1. Öröklődés. Nagyon sok gén befolyásolja.
2. Más szervek, szervrendszerek állapota, teljesítménye, amit szintén részben az öröklődés határozza meg.
3. Életmód (táplálkozás, mozgás, mentálhigiéné)
4. Környezeti tényezők. (szerzett betegségek, balesetek, traumák)
-
-
Nem ugyanaz a variáns
A szervezetben ott bújkált a vírus, a második támadást már nem tudta elviselni (amit Kékes525 írt)
Genetikai alapon TALÁN csak azok védettek, akiken tünetmentesen megy át ez a szar.
(Mindez saját véleményem, nem tudok cikkeket rakni mellé)#58344 Mr K
Alapvetően a genetika határozza meg szerintem, de azért erre elég sok jel is utal és több itt citált cikk is ez erősíti meg. A genetikán túl minden más s számíthat.
Gyakorlatban (továbbra is) azt gondolom (jelenlegi ismereteim alapján), hogy aki mázlista genetekiailag, megúszhatja dagadtan, rizikófaktorokkal is minden nélkül. Aki a legpechesebb (mint Cs.Sz.), minden erőfeszítés és megelőző jónak vélt állapot ellenére is súlyosan megszenvedi / meg is halhat sajnos. A kettő között minden fokozat előfordul és itt számíthat mindenis, az immunrendszer állapota, a C/D vitamin szint, időben felismerés és elkezdett kezelés, feketekömény, amit akar az ember és hisz benne, stb.Maxi privát vélemény, akár tévedhetek (nagyot) is
-
attiati
veterán
Szerintem a gének ettől még játszhatnak, mert az egyes variánsok máshogy hatnak ugyanarra az egyénre.
Emiatt volt az a mondás, hogy a delta azért okozott olyan súlyos járványhullámot Indiában, mert az ázsiai populáció 85%-a hordozza a sérülékeny gént.
A többi variánsnál viszont nem említették ugyanezt a gént.Illetve az életmód, táplálkozás sem egyenletes. Szerintem mindenki hullámokban bűnözik (elmarad edzés, télen belecsúszik egy zsírosabb étrend, stb)
-
Soulfly842
addikt
Furcsa anomália bukkant fel a hétfő reggel jelentett, háromnapos koronavírus-adatokban az adatközlésért felelős koronavírus.gov.hu oldalon. Miközben a hétvégi halálozási szám 271 volt (napi átlagos 90 fő), a járvány kezdete óta elhunytak száma mindössze egy fővel nőtt a hivatalos statisztikában.
Érdekes anomália bukkant fel a koronavírus.gov.hu oldal mai, háromnapos összesített adatközlésében. Mint írják, a péntek-szombat-vasárnapi adatok „elhunyt 271 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 42 361 főre emelkedett.”
/Portfolio/Korábban nekem is xiaomi óráim voltak, de volt magas kategóriás, samum és huawei-m is (utóbbiakat nem használtam ki, nem is vagyok órás), ezért most egy honor band-em, van ez véroxigént is pulzust is mér.
Más kérdés, hogy mostanában nem használom:
A telefonomon (Note 9) egyébként pontosabb a véroxigén/pulzus mérés, mint órákon. Azzal rengetegszer ellenőrizzük magunkat, illetve van komolyabb vérnyomásmérő, azzal is többször mérünk naponta.
Bár lehet megmondom majd páromnak, hogy használja kicsit az órát, ma éjszaka is mondta, hogy sokszor felkelt, s érezte, hogy majd kiugrik a szíve a helyéről.. akkor nem mértünk, de folyamatában lehet tényleg meg kellene nézni.
(szerk: jó ötlet, ezt meg is csinálom szerintem. Éjjel nem mérjük, s ha tényleg ilyen kilengések vannak éjjel, nyugalmi állapotban is, akkor azt jó tudni
)
Március 4-re egyébként mindkettőnknek meg van az időpont kardiológushoz.
-
-
Közben egy átlagos deltás hét halottszáma 1000környékén volt.
#56708: deltával már minek, UK-ben kihalt/kb esélytelen, hogy visszajöjjön
.
Valamit nem valósághűen csináltak, attól lehetett a rövid lappangási idő. A közvetlenül orrba pl orrspray formában benyomott vírusminta azért jóval hatékonyabb forma, mint a levegőből beszippantott areoszol. -
Ráadásul Nadal (akinek a térdét is műtötték tavaly) 2021. december 20-án C19 pozitiv tesztet produkált egy Abu-Dabi-i bemutató után (nem csak ő: Andrey Rublev, Denis Shapovalov, Belinda Bencic, Ons Jabeur és még Emma Raducanu is, bár utóbbi azt hiszem még előtte produkált pozitiv tesztet). Ott Nole is valóban túl lehetett volna rajta...
)
-
-
Nem akarom ám más farkát csalánnal verni
Valahol én is írtam, hogy mivel nincs párhuzamosan egy placebo/komparátor kar az oltásoknál, nagyon könnyű mindent is rájuk fogni, az igazolt mellékhatásokat természetesen elismerve.
Az övsömörös eset(sorozat) a genetikai vonal miatt izgalmas, ami ugye a COVID kimenetel alapvető meghatározója is. -
tényleg, ezzel kapcsolatban viszont most először felmerült bennem, hogy tényleg torzíthat picit jobban a hazai stat, ha még mindig az van, hogy megnézik post mortem, hogy fertőzött-e az illető... mert hogy most aztán tényleg mindenki pozitív lesz kb., bármiben is halt meg. (nyilván, hogy ha ards utáni a user, akkor kevésbé kérdés)
-
-
ez nekem is nagyon fura. az isiovikban iszonyat nagyot megy a cucc most. egyébként off érdekesség, hogy ezek alapján azért a "régi", megszokott felső légúti cuccok is nagyon ragályosak lehetnek, mert egy-egy rsv, parainfluenza vagy adenovírus is végigmegy mindenkin kb. szóval valószínűleg egy "bejáratott" felsőlégúti bármi az terjed így.
de most azt mondom, hogy ahol van gyerek, ott lesz omikron. és azt is jól tippeltem, hogy a fiam második oltása necces lesz már, akkor arra számítottam, hogy első héten csak nem kapja el, de a második oltás utáni immunizációs időszakot már nem ússza meg, ehhez képest tényleg az első 3 nap elég volt sulinyitás után.
-
[CS]Blade2
addikt
[Ebbe benne vannak azok az adatok, amik neked nincsnek meg?]
Az R T és W oszlopokból számoltam a kérdéses időintervallumban.
pl:
0. nap 350-en voltak kórházban
1. nap 20-an meghaltak, 360-an voltak kórházban, az előző naphoz képest a változás +10. Ebből én kivettem, hogy, ha 350-en voltak bent, abból 20-an meghaltak, majd a nap végére 360-an voltak bent, akkor mindenképpen felvettek a kórházakba +30 embert.
2. nap stb. és a végén az összeset összeadtam.
Ha többet csökkent 1 nap alatt a kórházban levők száma, mint ahány halottat lejelentettek, akkor nullát számoltam.
Egy nagy tétel hiányzik, hogy nem tudjuk, hogy hányan jöttek ki élve az egyes napokon, mert még annyival több lenne a végeredmény.
Pl.: ha az 1. napon 20-an meghaltak, 20-at hazaengedtek élve, és ezek után lett 350 betegből 360 beteg másnapra, akkor 50 új ember érkezett.Feltételezve, hogy a halál előtt bevittek mindenkit egy kórházba, kapunk egy nagyságrendi számot, hogy az adott időintervallumban hányan voltak, akik majdnem egészen biztosan megfordultak a kórházban.
Azt tudjuk ebből, hogy a halottakat is beleértve nem 17.000-en, hanem úgy legalább 23.174-en.
Azt tudjuk, hogy így annak a Kásler csávónak nem jó a száma, de ezt eddig is tudtuk, mert a hibás cikk ugye arról szól, hogy így az az orbitális f.ság jönne ki, hogy a betegek fele meghalt, ami valami eszmefutás a kutatóktól, elég lett volna annyit mondani és írni, hogy, ahogy ők értelmezik, hogy ebbe a 17.000-be benne vannak a halottak is, úgy orbitális f.ság jönne ki, és nyilván minimum nincs benne. Vagy nincs benne, vagy Kásler tévedett, és mit tudom én 27.000 lenne a jó szám, elírta a papírján a rádiós nyilatkozatnál vagy a tököm tudja.Én azt mondom, hogy a 17.000 + a 9.500 = 26.500 lesz a jó megoldás. Ha valóban ennyi, esetleg a napokban elmagyarázza valaki a kutatóknak,
akkor annyit kellett volna a kutatóknak végig gondolni, hogy félre mondta a csávó 1 számmal, vagy a kórházban meggyógyítottakat mondta be, hogy 17.000 ember volt kórházban, és 9.500 meg meghalt. Hozzá kellett volna tennie, hogy természetesen a 9.500 is bent volt a kórházban a halála előtt.
De mint mondtam már az első hsz-nál, ez csak az én személyes tippem, hogy ez lehet a dolog mögött.Nekem a leghitelesebb forrás most a koronavirus.gov.hu, a fenti táblázatban azok a számok szerepelnek, meg van benne ugye azokból számolt adat, de azokra ránéztem, jók a képletek.
A másik pedig szerintem a KSH. A tavalyi halottak számát én onnan nézem mindig.Ezen kívül nekem vagy semmi vagy minden hiteles. Attól függ, hogy, ha ide kell, akkor semmi, és mindent megkérőjelezek. Ha pedig magamnak kell, akkor nekem tök mindegy, én tudok dolgozni bármiből, akár a századvég vagy ki a tök..öm csinálta, akár te csináltad, stb. Úgy is ott van, hogy miről beszélünk.
Ha mindenben kételkedünk, semmi sem hiteles, akkor pl. azok sem, amikhez hasonlítunk, mert külföldi ország adatainak a hitelességét még ennyire sem tudjuk megállapítani.
-
[CS]Blade2
addikt
Azt hittem, hogy a táblázatod van, mert minden nap berakod az egyikből az adatokat belőle. Egyszerűen csak fogsz egy bármilyen oldalt ahova felteszik: [alto.team] aztán ott a táblázat középen.
Az adatok a koronavirus.gov.hu-ról vannak benne. -
[CS]Blade2
addikt
Amit minden nap kiadtak az összes adat, fertőzöttek, halottak, kórházi ápoltak, előző naphoz képest a csökkenés a kórházban, az oltások, tesztek. *
Excel
és végig számoltattam, hogy amikor 2-en meghaltak másnapra és 3-al nőtt a kórházban kezeltek száma, akkor 5 beteget felvettek coviddal.
Azt nem tudjuk, hogy közben haza is engedtek 1-et, ezért valójában 6 beteget vettek fel.
Kiszedtem belőle, amikor nem nőtt, utána pedig az összeset összeadtam.Ezeket adja ki minden nap:
Dátum
Regisztrált esetek száma
Új esetek száma
Elhunytak
Gyógyultak
Mintavétel száma
Egymillió lakosra elvégzett tesztek száma
Kórházi karanténba zártak száma
Regisztrált esetek százalékos változása az előző naphoz viszonyítva
Pozitív tesztek aránya
A mintavételek számának százalékos változása az előző naphoz képest
Aktív fertőzöttek száma
Elhunytak aránya Magyarországon
Gyógyultak aránya Magyarországon
Hatósági házi karantén
Új mintavételek száma
Új esetek aránya az új mintavételekhez képest
Az új elhunytak száma naponta
Új gyógyultak naponta
Kórházi ápoltak száma
Lélegeztetőgépen lévők száma
Aktív esetek/összes eset
Kórházi ápoltak számának változása az előző naphoz képest
Lélegeztetőgépen lévők számának változása az előző naphoz képest
Kórházi ápoltak aránya az aktív eseteken belül
Lélegeztetőgépen lévők aránya a kórházi ápoltakon belül
Növekedési faktor
Hétnapos mozgóátlag
Hétnapos csúszóátlag
Hétnapos csúszóátlag
Hétnapos csúszóátlag
Hétnapos csúszóátlag
Beoltottak száma Magyarországon
Új beoltottak száma Magyarországon
Hétnapos csúszóátlag
Második oltás
Második oltás napi
Hétnapos csúszóátlag
Hétnapos csúszóátlag2020-03-04 óta adja ki, megvan az összes tegnapig bezárólag. (2022.01.13-as adatok)
-
[CS]Blade2
addikt
Megnéztem az összes napi kiadott adatot szeptember 7. - január 3.
Pontosan a kiadott napi új esetek száma összesen: 448.592
Közölt elhunytak a megadott időintervallum alatt: 9.360
A kórházi ápoltak számából kiszámoltam azokat a változásokat, ami 100%-ban új kórházba került ember a halottakon felül: az 13.814
Az 23.174 kórházba került covid ember, úgy, hogy az élve kikerültek helyére is még jöttek pontosan ugyanennyien, de nem tudjuk, hogy ők hányan vannak.
Szóval hozzá jön annyi, amennyi közben kikerült élve, és a végén lehetne levonni belőle, akik már otthon meghaltak, ami valszeg igen csekély szám. (mert 9360-at kórházban meghaltnak vettem)Ezekből a valóban hivatalos számokból igen csak nagyságrendileg ott vagyunk.
Igen, annyi, közel 36%. Miért mit hittél? Nem 50+% és nem is 10%.
Ha nagyon rosszul vagy, és hívod a mentőt, akkor ezzel kell számolni. Ha lélegeztetőre vagy műtüdőre kerülsz, akkor már alig marad esélyed.A kórházba kerülés egy köztes pont a megbetegedés és a halál között. 100 fertőzött, beteg emberből függetlenül attól, hogy MO, Románia, Szlovákia, stb. 2 meghal.
Akár a betegek 6%-át, akár a 12%-át, akár az 50+%-át teszik előtte kórházba.Nagyon fejlett országnál nagyon jó egészségi állapotú lakosokból, nagy arányú oltottból ki lehet jönni 100-ból 1-re.
A világ átlag a 2 év alatt most 100-ból 2. -
tisn
addikt
Az elmúlt 7 nap átlaga: 30.27%, azaz 10 tesztből három pozitív. És ez az átlag az előző heti átlaghoz képest majdnem 6 százalékponttal több, azaz erősen romlik.
tudom, hogy romlik, az a heti atlag tesztpozitivitason is jol latszott, be is irtam hetfon vagy kedden. ahogy az is, hogy a tesztek szama viszont novekedett (ami megint csak romlasra utal) az elozo ket hethez kepest.
a sikerül elkapnod, akkor azt tudod meg, hogy első alkalommal belehalsz-e (vagy lesz-e valamilyen maradandó egészségkárosodásod). Az továbbra is kérdéses lesz, hogy a második fertőzésbe majd belehalsz-e. Persze ez is kiderül, ha megpróbálod minél gyorsabban másodszorra és elkapni. És így tovább.
az elso esemeny lezajlasa, az eleg jol jelzi van e egyedi erzekenysegem covidra, vagy az atlagos 96-99%-hoz tartozom, akik tulelik kulonosebb problema nelkul. nyilvan azutan is meghalhatok, de azert eleg jo indikator.
-
tisn
addikt
pont ma is voltak adatok, hogy enyhebb
lutri, hogy a kovetkezo verzio milyen lesz
most friss a 3. oltasom, es szeretnem hogy az osszes immunsejtem letrejojjon, amit esetleg az S proteinre epulo oltasok nem krealtak meg, illetve a sok edzes utan vegre merkozesen is tapasztaljon az immunrendszerem.es a legfontosabb: mar kurvara unom a varakozast, hogy belehalok e ebbe a szarba, vagy nem. 2 eve ulok a loveszarokban es varom az ellenseget, kuzdjunk meg vegre, tokom tele van.
-
[CS]Blade2
addikt
A tavaly januári is olyan, hogy dec 30. és január 10. között még kicsit felfele is tartott.A számításod azért is rossz, mert a mai számokkal számolsz, holott a 29%-ot aszem tegnapelőtt(?) hozták nyilvánosságra, szóval valszeg sem a tegnapi, sem a mai adatok még csak nem is léteztek,
valamint ők nem számolják ezt, hanem mérik a mintából. Lehet, hogy valahol elindult kicsit a a delta vagy más variáns is területileg, és stb.A legfontosabb pedig, amit nem tudok bizonyítani és hivatalos forrást hozni, de feltételezem, hogy nem a most keddi mintákat szedték össze, és éjszaka gyorsan kielemezték, hanem valószínűsítem, hogy ezt múlt szombaton csinálták.
Bejelöltem a képen, hogy mikor lehetett ez.Feltételezem, hogy a következő hivatalos adatszolgáltatás is így fog készülni, így szerintem érdemes lenne kiszámolni most szombaton ezzel a módszerrel, és jövő héten összevetni a közölt %-al.
-
-
"Erről lenne szó?"
Teljesen kizárt. A delta abszolút számokban is megy lassacskán lefelé mindenütt, ahol korábbi csúcsot csinált.#52980+1: akkor miért reszketnek most sokan 3 oltással, hogy, jajj, augusztusban rohantam oltatni és már nuku antitest és nuku 4. amikor pont jön a deltakronflusárgaláz?
-
tisn
addikt
Szóval nem teljesen értem, hogy miért is lenne ez jó...
valamelyik varians szerintem biztos elkap. akkor mar egy enyhe legyen, ne a 2023-ban kialakulo ebolaval keresztezett/keresztezodott verzio, ami 99%-os halalozasuvolt itt szerintem adat, hogy a 3 (2?) oltas + ateses adta a legmeggyozobb vedelmet, talan azert is jobb atesni.
-
Z.É.T.
őstag
A másodikhoz kis kieg.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC5218818/ -
-
-
-
Rive
veterán
Egy-egy mutáció jellemzően csak kis mértékben módosítja a vírus tulajdonságait, nem eléggé ahhoz, hogy az előző variánsra szerzett immunitáson teljesen átmenjen.
Az omikron esetében sok mutáció együttes hatása látszik.Szóval az új szuper-variánsod kevés mutációval nem fog tudni jobban terjedni. Ahhoz egyszerre kellenek a felhalmozódott mutációk és a korábbi variánsra szerzett immunitás kiterjedtsége.
-
nem kell neki megvárnia semmit. de egy r=6 omikronnal versenyzik, amit jelenleg hordoz mondjuk 30 ezer ember, míg ezt az r=8 "lada" nevű variánst hordozza egy ember, józsi. jobban terjed, de az omikron hullámot nem fogja tudni helyettesíteni, mert mire eldolgozza magát 1000 fertőzöttig (10 duplázódás), az omikron már át is gázolt teljes lakosságon.
-
Rive
veterán
Minden olyan variáns, ami (nagymértékben vagy teljesen) elkerüli a kiépült immunizációt, lényegében korlátok nélkül terjed
Egészen addig, amíg ő maga elő nem állítja azt a saját átfertőzött népességet, ami aztán megágyaz a leváltásához a rákövetkező variáns által.
De ahhoz, hogy ez megtörténjen először kell egy jelentős átfertőzöttség ami már csökkenti a terjedési tempót.
Szóval olyan 40-50% omikron átfertőzöttség előtt nem várnék most újabb 'átütő' variánst. -
-
balojazz
aktív tag
"mi szükség van arra, hogy a szülőket a PISA felmérés eredményével sokkoljuk? A szülő a gyerek jegyeiből úgyis látja, hogy megfelel-e az oktatási rendszerben előírt követelményeknek, vagy sem" - Azt látja, igen, de az szart sem ér. A PISA pont nem is arra való, hanem éppen arra, hogy összehasonlítsa az oktatási rendszerek hatékonyságát: ahol szar a PISA (hehe), ott szar az oktatási rendszer. Ami itthon megfelelő, az nemzetközileg ratyi gagyi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Macska topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mini PC
- További aktív témák...
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest