-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD #13638 üzenetére
hát, szerintem ezt rosszul gondolod
a fpizer pedig az egész országban a legnépszerűbb per pillanat, millió és egy okból, de itt a topikban is kapott már hideget, meleget, no meg hát nem régi hír, ami itt is megvolt, hogy az izraelieknél szívparákat okozott huszonéveseknél...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #13632 üzenetére
én konkrétan választhattam volna az AZ és az orosz között (ha jól értettem a háziorvost), és mivel éppen akkor indult a hiszti az AZ körül, nem mertem bevállalni
amúgy elfogadnám most is, de bennem lenne a zabszem a témát illetően...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #13632 üzenetére
nemtom, hogy mit szeretnél, full hard evidence nem így jön, nem fogom cseszegetni, hogy húzza ki belőlük a teljes kórelőzményüket.
egyébként azért csak a bevallott vonalon eljutottunk a teljes tagadástól az 1:100.000-ig (a teljes populációban, fiataloknál rosszabb az arány), pedig ugyanez volt a reakció az elején az egészre.
elég magas antitest számokat csinálnak ezek a szurik, szóval valószínűleg elég erős immunválaszt provokálnak. annak azért megvannak a maga kockázatai... (pájszernél is)
asszony ma kapta a második oroszt, remélem, hogy nem üti ki 3 napra. nekem másnap fájt tőle a mindenem is, nem volt vészes, csak szar
-
válasz
Fire/SOUL/CD #13618 üzenetére
valami baj van?
ez ugyanolyan egyébként, mint a covid: aki azt látja, hogy a környezetében mindenkinek kutya baja tőle, az hülyének nézi a rettegőt, el sem hiszi az egészet. bullshitezhetsz, de nem a fáccsén olvastam a két idézett esetet, hanem kollégám ismerőseiről van szó.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #10669 üzenetére
Akkor Rusvainak igaza volt. Köszi
-
nobela
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9787 üzenetére
"egész héten nem volt semmi extra reakciója"
Fél szemmel úgy olvastam hogy "egész héten nem volt semmi erekciója"Na mondom akkor Szputnyikot én be nem adatok
-
válasz
na, ez nagyon hasznos, ki is emeltem, köszi a feedbacket!
-
blakey
titán
válasz
Egy dolog biztos, minden szervezet másképp reagál. Ismerős megkapta a 2. Szpunyikot, első után nem sokat érzett, második után 8 óra elteltével 2 napig 38 fok körüli láza volt, férje meg mindkét adagot szinte észrevehetetlenül átvészelte.
-
fatal`
titán
válasz
Na ez megnyugtató, köszi. Elsején kapta, szóval kicsit túl vagyunk a két heten. Meglátjuk.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9632 üzenetére
Ez a "mindenki átesik rajta tünetmentesen" egy mítosz, még a gyerekeknek is csak bő harmada úszta meg tünetek nélkül a v1.0-át.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9632 üzenetére
Elvileg igen, legalább is Szálvik doktor egyik niylatkozata alapján, amit 2 hete hallottam továbbra is vannak tünetmentes fertőzöttek. Azt nem mondta, hogy milyen arányban.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9186 üzenetére
Köszi a linket! Az infóval nem nagyon lehet mit kezdeni, mert nem tudni hova ugrik meg az ellenenyag szintje és utána hova csökken le. Ettől még lehet nagyon jó a védelme, vagy akár lehet elégtelen is.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8872 üzenetére
Bizonyos szakmakban en kotelezove tennem az oltast es a tanari az egyik ilyen. Persze nem a konkret fajtat, csak azt hogy valamivel legyen beoltva, hacsak nincs valami komoly kizaro oka.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8895 üzenetére
Az, hogy vannak olyanok akik nem akarják oltatni magukat az nem vitatott. Mindig lesznek. Én az 50% nem akar oltatni megállapítás mögé szeretnék inkább belátni. Ez így elég hangzatos volt attól a hírforrástól aki ezt legelőször megfogalmazta csak roppantul félrevezető. Amúgy elég nagy katyvasz van a rendszerben [link] így elég nehéz (lehetetlen) már lekövetni a valóságot. Ami a kötelezővé tételét illeti millió egy indokot fel lehetne sorolni az eü-től kezdve a kereskedelmen át egészen a nagy multikig.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8898 üzenetére
egy sima vállfájás is elég már, anyám szerint, nem kell, hogy kiüssön a francba
-
Csatravi
senior tag
válasz
Ezek szerint leragadtál az 50%-nál. Az is elhangzott hogy akik nem kérték azok miért nem kérhették. Mert éppen most betegek, 3 hónapon belül voltak betegek, vagy ténylegesen nem akarják. Na erről nem készült felmérés így nem tudható, hogy mit is takar az 50%.
-
válasz
Erre most lehetne azt mondani, hogy akkor megfertőződés esetén oldja meg otthon és ne terhelje az egészségügyet a hülyesége miatt..... De hát ugye jogállam és egyebek. Az eü ellátásra akkor is joga van, ha a saját felelőtlensége miatt (is) került bajba.
-
törölt tag
válasz
Nem lehet hogy egy részük azért nem kérte, mert már kapott korábban? Ettől függetlenül mindenkit fel kéne pofozni aki nem kér oltást... Főleg az egyelőre legjobbnak tűnő Pfizert. Adta volna nekem a sajátját akinek nem kell, itt ülök autoimmun betegséggel és ki tudja mikor oltanak...
-
Kékes525
félisten
válasz
Köszönhető a kormány összevissza való kommunikációjának és annak, hogy csak politikai járványkezelés folyik az országban és ez miatt csak politikai ellenzéket vádolja oltásellenességgel és a tényleges oltáselleneseket (Gődény, Lenkei és tárasait) nem. Ezek ellen egyáltalán nem lép fel. Így nem csoda, hogy mindenféle félinformációk és teljesen blőd elképzelések nyernek teret a vakcinákkal kapcsolatban.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8821 üzenetére
Sinopharm + AstraZeneca
Moderna + Sinopharm -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8821 üzenetére
Úgy látszik a kínait tesztelik ;)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8818 üzenetére
szputyint kapott ő is
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8788 üzenetére
De neked nem is kell tudnod. Azt se látod, hogy az autód ABS-eben hogy működik a vezérlés. Elhiszed a cegnek.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8783 üzenetére
> amiről meg a fene se tudja, hogy azok közül mi okozhat (
Miért ne tudna? Te nem tudod, de ezek ezer éve használt standard dolgok .
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #8783 üzenetére
"Az világos, hogy szándékosan nem fertőztek le 1 milla emberkét, hogy tesztelgessenek/"kísérletezzenek" rajtuk, ez világos, de a kis minta, az kis minta(az emberi populáció számához képest kb. semmi)."
Ez rendben van, de attól, hogy 3 évig vársz, a minta száma nem lesz nagyobb, a korábbi oltások klinikai fázisa sem volt nagyobb populáción.
"Nem konkrétan az mRNA szurikról beszéltem, ezért írtam feltételes módban és hogy bármelyik "lötyiben"..."
A többi sem tartózkodik a szervezetedben 5 évig."Ha már felhoztad a Pfizer-t, nem azzal van gond, amit leírtál róla, hanem, mint minden oltásban, ebben is vannak segédanyagok, amiről meg a fene se tudja, hogy azok közül mi okozhat (ha okozhat) gondot és mi nem."
Amennyiben az adjuvánsra gondolsz, ezeknek az újgenerációs oltásoknak pont az a lényege, hogy nincs ilyen. A pfizerben egy lipid burkon kívül semmiféle segédanyag nincs, ez pedig, mint írtam 3 nap alatt lebomlik és milliónyi ilyen szaladgál a szervezetedben egyébként is.
Amiben meg van, azok is százezer éve használt dolgok.
"Pfizer-nél is vannak "vakfoltok", pl. gyógyszerkölcsönhatásra egyáltalán nem vizsgálták."
Gyógyszerkölcsönhatás 5 év múlva? -
UberMutant
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8769 üzenetére
ez nem így működik.
amennyiben és ez fontos, a nem kívánatos eseményeket jelentik, azok bekerülnek az adatbázisba, pont úgy, mint egy klinikai vizsgálat során. vagyis, uyganúgy kiderülnek a mellékhatások, mint egy vizsgélat alatt. másképpen, ez most egy nagyszabású fázis 4 vizsgálat. sőt , mivel itt nagyobb az elemszám, hamarabb kiderülhet, ha valami nem ok.ja , egyébként a vizsgálatokban is átlagemberek vesznek részt.
-
Joker88
őstag
válasz
" (De ugyebár a lottó ötös 1:~44M-hoz, aztán mégis csak kihúzzák, nem is egyszer évente) "
dehogyis.. Fater szerint valaki elnyeri közbeszerzésen -
Rive
veterán
válasz
..ha itt 1/2/5 stb év múlva jönne csak elő, hogy bármelyik "lötyiben" valamit nagyon elkettyintettek...
Tudom, hogy vótmá', de nekem sajna fixa ideám, hogy a vírusnál a 'lötyivel' ellentétben nincs ott az a 'ha'. Valami ott veszettül el van kettyintve, és csak évek múlva fogjuk tudni felmérni, mennyire
-
fatal`
titán
válasz
"de így, utólag jönnek/jöhetnek elő olyan dolgok, amik egyébként békeidőben (több éves engedélyezés, nagyobb mintán, több éves végzett klinikai tesztek stb stb) meg nem feltétlenül..."
Ezeket nem a nulláról fejlesztették ám. Azért kell évekig tesztelni, mert járvány hiányában az egyébként kb. ugyanakkora klinikai mintán nem lehet hamarabb elvégezni a tesztet ugyanis nem fertőződnek meg az alanyok.
"1/2/5 stb év múlva jönne csak elő, hogy bármelyik "lötyiben" valamit nagyon elkettyintettek"
Ez nehézkes lesz, mert pl. az mRNS oltóanyagban semmi nincs csak egy fehérje, meg egy lipid burok és kb. 3 nap alatt lebomlik.#8770: Így "ok". Jobbulást neki. Szerintem nincs protokoll, háziorvost kell hívogatni, ha jobban van. Vagy akár a NEAK-ot is meg lehet próbálni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8753 üzenetére
nem a legelején, az első 3 hétben bármikor
de azért matekos vagy, te is tudod, hogy 1:100e-hez, azt is csak akkor, ha fiatal csaj vagy, nem az a rettegés foka...
-
Dr.NX
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8627 üzenetére
Van egy átfutási ideje, de addig is a célcsoport (orvosok, oltóközpontok) kapnak egy ún. DHPC tájékoztatást.
https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/covid-19-latest-updates
09/04/2021 COVID-19 vaccines: authorised EMA published the updated product information for AstraZeneca’s COVID-19 vaccine in all EU languages, following endorsement of PRAC’s recommendations by CHMP and the European Commission -
Rive
veterán
válasz
Ez az a WHO, amelyik úgy két hónap késéssel kommentálta végig Wuhan-t tavaly?
...Költői kérdés volt -
válasz
igen, már döntöttek, hogy fel kell tüntetniük.
ezen a ponton ezt szerintem egész nyugodtan vehetjük tényfaktumnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8612 üzenetére
Ugy tudom fel kell majd tuntetniuk a mellekhatasok kozott a verrogkepzodest is. Illetve 1 honaptol 3 honapra noveltek a ket oltas kozt eltellt idot. Akik most kapjak az AZ-t nyar kozepen kapjak a kovetkezot es kb. nyar vegere lesznek papiron vedettek.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8612 üzenetére
esetleg van, az EMA állásfoglalása
-
Dr.NX
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8616 üzenetére
Meg fogsz lepődni, a "gyártók" és a hatóságok is folyamatosan figyelik a mellékhatásokat, elemzik, és ha igazoltnak látszik az összefüggés, akkor bekerül az új információ a kísérőiratokba, esetleg szűkítik az indikációt vagy egyéb vizsgálatokhoz kötik a gyógyszer alkalmazását.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8592 üzenetére
A gyartotol ne vard, hogy ha talal is valamit a sajat vakcinaja ellen, majd kozhirre teszi. Viszont tobb orszag kutatoi meg talaltak osszefuggest es ahogy lent is irjak, egyre jobban megismerik az okokat.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #8592 üzenetére
tényleg az az astra okozza, csak spontán trombózist ÉS alacsony vérlemezkeszámot kapott néhány user, mind pont AZ oltás után
az a helyzet, hogy az oltás okozza, ezt virágnyelven, de mindenki kimondta. és személyes véleményem, hogy rohadt sokat árt a maszatolás, ez nem médiahiszti (illetve az is volt, de a jelenség attól függetlenül is valós). sokkal tisztább, amikor kiállnak és azt mondják, hogy "igen, 1:100e-hez valószínűséggel ez ezt és ezt okozhatja, ezzel szemben a covid 2:100-hoz halál, 20:100-hoz long stb.".
bár látván a járvány alatt, hogy mennyi az agya az átlag usernek, minden mindegy
-
eisento
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8381 üzenetére
Спасибо.
és neked is Parci.
-
Soma01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8346 üzenetére
Én később éreztem ezt az ízt, de csak nagyon enyhén, de több napon át. Velem az volt, hogy nagyon fáradtnak éreztem magam, hamar lefeküdtem aludni az oltás utáni pár napon keresztül. Enyhén fájt hátul a nyakizmom is, mint amikor kicsit elalszom a nyakam. De nem volt durva egy tünet sem.
-
Jofi81
őstag
válasz
Nekem sem volt semmi reakcióm a Szputnyik után. Szombaton 8:45-kor kaptam, este 10 körül kicsit elkezdtem fázni, gondoltam, hogy jön a láz, de aztán végül nem lett semmi. Annyi, hogy érzem még kicsit a vállam, ha mozgatom. Remélem azért hatni fog.
-
válasz
hmmm, enyhe allergiás reakciónak hangzik. ha nem volt folytatása (összeesés, anafilaxia, halál, ilyesmi
), akkor no para.
nekem amúgy, miután tegnap kertészkedtem kicsit (na jó, közepeset), rohadtul fáj az oltott vállam, aludni is alig bírtam, ilyen nagyon erős izomlázhoz hasonlítható, meg sajog. nem tudom, hogy mit művel az a girnyó ad26 odabent épp, talán az aksi telepítése fájhat ennyire.
-
válasz
Polónium-edisönt kaptál
-
Nimda
addikt
válasz
Nálam csak a beadástól kb. 40 perc után, rövid ideig szédülés és gyengeség. De azóta semmi.
-
Jablocskov
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8192 üzenetére
Csak az influenzába sokkal kisebb valószínűséggel lehet belehalni, ha nem hat a vakcina. Egyébként a cikkben nyilatkozó kínai tudós általánosságban beszélt az inaktivált vírust tartalmazó vakcinákról. A Sinovac vakcináját azért hozta példának a cikk, mert erről érhető el a legtöbb információ. A Sinopharm vakcinájáról még ennyi sincs. Az 50% hatékonysági határt pedig azért húzta meg a WHO, mert egy ennél kevésbé hatékony vakcina alkalmazásának már valószínűleg több kára lenne mint haszna. Egyébként a forgalomban levő influenza elleni védőoltások hatékonysága a 18-59 éves korcsoportban 70%, a 60 év felettiben 60% átlagosan.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8192 üzenetére
Én nem írtam 50%-ot. Én azt mondom a kínai "nem nyújt nagyon magas védettséget" lehet azt jelenti kb semmit nem ér.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #2800 üzenetére
Fura lett a link, itt volt említve.
#2799cybermanus: Direkt link.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged