Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Rendben.
-
koshmar
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Szívesen (keresztnevem Tibi).
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Epres Tibi csokoládé, kv....
-
KROK640
nagyúr
Közeleg a Halloween... arra gondoltam, hogy Koshmarnak kéne öltözzek, de Embernek egyszerűbb lenne XD
Ha eleget iszok, majd üzembiztosan Somogyib-nek álcázom magam. -
KROK640
nagyúr
Még pénteken is ez a téma

-
Tasunkó
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Nagyon sokáig el tud úgy működni. Csak a szezonállás miatt kicsit megmacskásodott. A következő belobbantás már simán fog menni(pozitivitás).Valójában ha a gáz nem merev rézcsövön menne, hanem gumislagon ami flexibilis ,és a hajlítgatástól nem sérül, akkor ez a manipuláció rendben is lehetne.
-
koshmar
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Akkor fogadnám el a kötekekedésed, ha a szerelő azt mondta volna, hogy semmiképp ne csináld így soha, én csak így ellenőrzöm, stb.
Vagy ha lenne egy matrica a konvektoron, hogy tilos az égőfej közelében nyílt láng használata, stbAmúgy Tasunko jól írja, többször votl már nálunk, és mindig így kezdi, két csavar ki, égőfej ki, öngyújtó..
Amúgy szikra van, ezt csak mellékesen közlöm.

Viszont nem gyullad, ha egy 2 percig baszatom se.. -
EmberXY
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Kétlem, hogy ez lenne a megoldás arra, ha nem működik a szikráztató... Ha valóban szakemberről van szó, akkor azt is elmondja, hogy ez egy átmeneti megoldás maximum, most megcsinálja, de legközelebb csere. De szerintem nem fogja azt mondani, hogy "Pista bátyám, nyugodtan szedje ki aztán gyújtogassa így-e, #jóvanazúgy, ja, 10.000 lesz"
A szakember alatt szerintem nem ugyanazt értjük.
De valóban mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de legalább ne dicsekedjen vele, ha az ötlet Darwin-díjas. -
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
"Nem esik ki"
Ennek örülök. De valahogy csak kijött a berendezésen kívülre, pedig nem oda tervezték... Főleg nem működés közben.

A gyufával kapcsolatban azt előzetesen már megelőlegeztem, hogy nem dobod a szőnyegre, én arra a rohadt gázégőre gondoltam, ha valami úton-módon esetleg nem várt helyzetben tüzet okoz odakint... De már látom, hogy úgy beszélünk el egymás mellett, mint annak a rendje.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
koshmar
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
És hol folyik ki? Az is kérdés...

#37264: Hagyjuk a fenébe, de tényleg, még a végén én leszek a hunyó, hogy akadékoskodok.
De ez szerintem elvi kérdés, hogy ilyesminél egy "minimálisan" nem ártana betartani a biztonsági előírásokat, mert aztán ha megvan a baj, akkor általában mindenki hibás, csak az nem, aki szakembernek, tűzállónak, repeszállónak, és természetesen halhatatlannak hitte magát. 
-
Tasunkó
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Nem robban be olyan egyszerűen. Meg kell azért dolgozni. Bár ha vékony rézcsövecskén megy a gáz, akkor a mozgatástól sérülhet az a cső, vagy kilazul vagy valami, és engedni fog máshol mint ahol ég. De akkor meg valószínűleg kialszik. Ha kialszik, nem kerül a rézcsövecskébe több gáz. Ezért jobb valami fáklyát betolni azon a kis üvegen, vagy flammenwerferr-el belőni.
-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Soros pénzel engem is.

"maga a gázszerelő mutatta."
Az egy igazi szakmabeli lehetett, nyilván a nevét is adná hozzá, amikor egy következő alkalommal kigyújtod a lakást, mert pl elejted azt a szart, vagy valamiért megbotlasz, és kigyújtod magad.
Jó, persze nyilván én gondolom túl, és 100000000 esetből ez csak 1-szer történik meg, na de a tűzoltókat pont ehhez az 1-hez szokták naponta több száz helyre hívni. -
KROK640
nagyúr
Koshmar ist unfallfrei
-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Én soha nem veszítek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Felőlem úgy gyújtod be ahogy akarod, azért is írtam, hogy a helyedben a falon vágnám el a csövet és ott gyújtanám meg.
Ha szerinted ez a megoldás rendben van, hogy a gáztüzelő-berendezés lángja a rendeltetési helyén kívül bármilyen formában előfordul, akkor csókoltat a biztosítód meg majd a tűzoltók is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
koshmar
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Látom, nem megy át: elfújja ezt is. Van ilyenünk gáztüzhelyhez, természetesen próbáltam ezzel is.
Csak a vihargyújtót nem fújná el, de azzal nem férek be.Nem lesz 112, a robbanás lehetetlen, csak annyi gázt enged át a fúvóka, ami az őrlánghoz kell.
Lassan ideje beismerned, hogy most vesztettél.

-
Tasunkó
őstag
válasz
koshmar
üzenetére
Így szokják. Nekem ment eddig összetekert papírtörlő hengerezés, és némi etanollal átitattam, de az nagyot tud lobbanni ha sok az etanol, akkor szemöldökkompressziós hatása van, meg gyorsan kell mert az etanol párolog. Fáklyát sem hülyeség legyártani, valami pálcára kötszert tekerni és átitatni petróleummal. Elég nagy huzat van, valami stabil láng kell.
#37238 KROK640 Kazánnál gyakran előfordul, hogy hátulján ahol becsatlakozik a kályhacső, van egy tekercs vagy mi. Az kikapcsol, ha valamit észlel, vagy idővel elgyöngül a rugó nemtom. Van rajta alul pöcök, azt visszanyomva vissza tudod alapállásába tenni. Csak előtte áramtalanít, mert vezeték megy bele.
-
koshmar
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Először én is a kis kerek üveget vettem le és ott próbáltam gyufával, de a konvektorban igen nagy huzat van, a nagy gyufát is erőfeszítés nélkül elfújja azonnal.

Esetleg ha 2-en vagyunk, a másik valaki a parapetnél betömi ronggyal, talán úgy..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak így tudom meggyújtani.. szikra ugyan van, de ha 1 percig kattogtatom, akkor se kapja el.
-
EmberXY
veterán
-
koshmar
veterán
Nem félek!!

-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Ilyen apróságokon akadunk fent, ahol Koshmar jelen van?
-
KROK640
nagyúr
KIHAjoLNI VESZÉLYES!
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Nálatok november van? Mert van akinél már igen
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Valószínűleg.
Nem tudtam, mert mióta az István úti üzlet meg van csak oda járok, nekem sokkal-sokkal jobban útbaesik. -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Nem álmos, már meg is ettem.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hyundai, Kia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)