Hirdetés
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42051 üzenetére
Igen, a műanyagokról én leszoktam csavarni a kukapok, míg az előzőt "eszi" a gép, de most hogy így írod, másnál ez lehet, hogy nem triviális.
Ha darálná, sokkal több férne be, de valószínűleg az üvegek elvétele is jóval lassabban menne. Hiszen egy komplett darálást megkéne várni.Alapanyag készül belőle , így csak a súlya számít.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42049 üzenetére
Egy pillanatra kísértésbe estem, hogy meglepem asszonyt a sulija után, és elémegyek, és iszunk egyet az egészségedre is, de a számlámra nézve ráér az szombatig
Ezt a jó kis manualt alaposan végig is nézegettem. Most hirtelen tudnám tisztítani és üríteni, persze csak ha van kulcsom hozzá.
Ha ez segít, akkor nálunk a kicsi gép van, és ilyen a zsák, amikor tele van és cserélik. Jól látható, hogy a fém dobozok teljesen laposak, ott nem harmadára, hanem kb tizedére vannak összenyomva, viszont a műanyagoknál szerintem jó ha 1/4-edre sikerül. De elvileg nem is a darabszám hanem a súly a lényeg (noha beállítható darabra is a gép) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42045 üzenetére
Ahogy látom, akkor neked is volt szívás, csak másképp mint nekem. Jah, lemérik, de ezzel a megnyomkodással az a baj, hogy 10 palack múlva ismét mehet nyomkodni vagy cserélni.
Olyan helyen ahol két automata van azt hallottam, hogy már majdnem egy embert csak arra kell felvenni, hogy ezzel foglalkozzon."Nem, ma öregebb lettem egy évvel" - akkor Boldog szülinapot
"én rendeltem meg magamnak, csak rossz helyre szállították ki" - ide nem kell vihar, semmikor sem -
KROK640
nagyúr
Mai (már a hatodik alkalom) Pfandrückgabe / Mohu palackvisszaváltó élményem ismét kissé vegyesre sikerült.
Épp amikor megérkeztem, akkor jött egy kombi autó, és egy anya-fia duo szállt ki, majd nekiálltak hatalmas zsák számra kipakolni meg be a helységbe a palckokat. Hajjajj, mondom ez így para lesz... Mondtam nekik, hogy hagy menjek már előre, mert nekem csak 4db van, és ... Jó, jó, persze, menjek csak előre.
Ezután az appban megjelenített QR kódot le akartam csippantani, de nem ment. Annyira nem ment, hogy szó szerint 2 perc alatt vagy 20× próbáltam meg és semmi. Addigra már egyértelműen vártak rám, szóval inkább bedobáltam gyorsan ami volt nálam, (mindent elsőre bevett!) ha már előre engedtek, legalább nem tartom fel őket. Ezután megpróbáltam mégegyszer számlára, de négy nekifutásból sem sikerült. Úgyhogy kikértem a bón-t, azzal, hogy akkor beugrok a boltba is egy kis kiegészítő vásárlásra, hogy ellőjjem a cuccot. De mire a táskámat visszazártam, elpakoltam mindent, a bónt majdnem ott felejtettem úgy szolt rám a páros, hogy azt ne felejtsem el. Majdnem ott is hagytam.
A boltban vettem hagymát, alma levet, jééé... van Delikát gulyás leves, kell ebből is akkor kettő. Suma summárum 2900ft-ot hagytam a kasszánál. Majd kijöttem, elégedetten tettem zsebre a kezemet, és akkor érzem, hogy a bón -amit le akartam vásárolni - ott virít a zsebemben, elfelejtettem a pénztárnál
Ezt azért nem szeretem, mert ezeket mindig elfelejtem, Németországban is többször megesett, hogy hetekig hordozgattam őket, 4-5-6dbot is sokszor, és ezért is jobb a magyar számlás rendszer, mert bedobom és el lehet felejteni.Aztán 12:20-ra még egy vihar is feljött, szerencsére rövid volt és hamar elment, de épp a nátha orromba ment a víz részével szenvedek, a fűtés még jár rendesen, de vihar már van. Ráadásul 2025. 03. 13.-án? nem túl korai ez?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42031 üzenetére
Én nagyon szeretek itt lakni, de ha elköltöznék és MO-n maradnék, de nem Veszprém lenne (megint) akkor csakis a nagytemplom tornyához közelebbi lakhely jöhetne szóba.
Most éppen nincs kocsi, de tervben van, már azt is tudom mit akarok, a kínálat alját most azonnal meg tudnám venni, csak nem "foglalkozós"-t akarok.
Ráadásul a busz nekem is sűrűn jár (kivéve este) napközben a frekventáltabb órákban (reggel 6-7-8 ls délután 1 és 3 között szó szerint 10 percenként, a megálló pedig 3 perc sétára vanRáadásul ha messzebb sétálok még a vonat is opció
(mondjuk az 2 óránként jár)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42029 üzenetére
(Ezen komment írása közben beszart a billentyűzetem, és szereznem kellett másikat, ami rohadt szokatlan)
Szerintem városonként majd lesz 1-2 kirakva régiek mellé, ahol nagyon elfér, és akkor lehet örülni, hogy van is.Na, és ezúttal mit rendeltél? Ugye pendrive is van benne?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42028 üzenetére
Oh, én is rövidtávra terveztem, maximum pár hétre, aztán 2 évre sikerült beleragadni
Meg komoly "selling pointja" volt, hogy közel volt. Ha a városban melózok valamit, még ha sokkal jobb is, és nagyon közel van is napi 2 extra óra felugrik ingázásra, de ha messzebb van, akkor akár 4+ óra is lehet az ingázás. Ez utóbbi már egy 6-8 órás meló mellett is jó arra, hogy soha semmire ne legyen se időd, se kedved. Tavaly Ilsa Kochnál meg is tapasztaltam, akkor ugyanis napi 4 órákat ingáztam.Na meg az a "jó" az ilyen helyekben mint ez a fatelep volt, hogy olyan szarul fizet, hogy minden hónap végén romon vagy anyagilag, és így otthagyni sem tudod, mert nincs tartalékod. Ráadásul bejelentve se voltam egy percre sem, így még munkanélkülire vagy ilyesmire se számíthattam volna.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42025 üzenetére
Amikor odamentem, akkor nagyon kellett a pénz és csak pár hétre terveztem, mondván, hogy gyorsan lecserélem valami jobbra, meg csak kicsit összeszedem magam. A B variáció a közmunka lett volna, amit mindenképp elakartam kerülni, akkor már inkább ez.
Aztán pár hétből pár hónap, majd két év lett. 2017 egy nagyon jó év volt, anyagilag felszálló ágba kerültem, akkor jöttem össze mostani barátnőmmel, és akkor hagyhattam ott a fatelepet is. Aminek egyetlen előnye az volt, hogy közel van, de egy idő után hátrány volt, mert állandóan én voltam berángatva akkor is mikor nem kellett volna dolgoznom.2022 tavaszán volt egy rövidke anyagi szorulásom, akkor megfontoltam, hogy visszamegyek, de amikor megtudtam, hogy minden a régi módon megy, sőt, a közmunkás fizetés is majdnem vastagabb mint amit ott lehet kapni, akkor kihúztam a lehetséges megoldások közül villámgyorsan. És lett helyette más, sokkal jobb
nyáron meg már vidáman tolhattam a Német fesztiválokat is
Alapból teljesen igazad van, de sajnos én már megtanultam, hogy létezik az a helyzet, mikor nem válogathat az ember
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42023 üzenetére
Végülis igen.
A végefelé állandóan dicsért, hogy milyen jól meg gyorsan dolgozok, én meg mondtam, hogy akkor emeljünk azon az 500ft-os órabéren (anno 600-al állapodtam meg benne első pillanattól kezdve 500-al fizetett, meg szeretetett az órákkal aktívan lefelé csalni) magamban 900-at gondoltam, de 700-ért is maradtam volna. Erre elnevette magát : "Minek? Eljössz te ennyiért is". Nem szóltam egy szót se, csak kisétáltam és azóta se mentem vissza.
Sejthette, hogy valami nem kerek, mert máskor hétvégén, ünnepnap, szabadnap, állandóan tudott hívogatni, meg berángatni (aztán fizunál meg jól elfelejtette ezeket az extra órákat), de ezután, hogy kisétáltam sosem hívott fel.Nagy mániája volt szabadnapon (heti kettő volt, nem feltétlenül hétvégére esett), hétvégén berángatni, volt hogy szó szerint (még az előző asszony volt) dugás közben feküdt a csengőre, hogy menjek azonnal mert valamelyik alkesze nem ment be, és kell az ember. Ezt a konkrét esetet se fizette ki utólag.
Egyedüli előnye az volt, hogy pár utcára lakott tőlem, biciklivel 10 percen belül ott tudtam lenni.Na, azt a melóhelyet és időszakot rohadtul nem sírom vissza.
-
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Mai cigó pack / Mohus üvegvisszaváltós automata pfandrückgabe story :
(Kedd azaz ma) Délelőtt 9:30 körül megközelítettem az objektumot. Ajtó nyitva, sehol senki, a gép szinte mosolyog. Kicsit nehéz volt a telómról beazonosítani magam, screenshootról nekem nem műxikmert a telefon benyeli a kód tetejét. De appról is nehezen olvasta be.
majd kiírta, hogy "Szia, KROK".
Ezután bedobáltam a palackokat, amiből kivétel nélkül az összes(!) elsőre belement és hiba nélkül bevette. Ezután kérdezte, hogy Bonn, (vagy Lyon?), jótékonyság, vagy számla? Mondom jó, hogy az elején lehúztam a QR kódot. Akkor 1 perc szenvedés, megint bevette, üdvözölt, majd kifizetésre nyomva, megköszönte, hogy papírmentes vagyok. Ezután az appban megjelent, hogy hány üveget nyomtam vissza és mennyit kaptam érte
A szavakat sem találtam.
Játszottam a gondolattal, hogy viszek még egy kört, de mondom ne rontsuk el ezt a szép tapasztalatot, inkább majd máskor. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41991 üzenetére
BASSZUS. Szerintem sokkal inkább ez hagyta el a száját, mikor meglátta, hogy mennyije fog maradni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41985 üzenetére
Jah, e felett valahogy átsiklottam, hogy nem kérdezte meg hogy előre menne.
" Ha Virág elvtárs lennék, még rád is bizonyítanám!" - ha meg tudnád tenni, akkor mehetnék a kormánypártba politikusnak. BTW ha belegondolok, hogy a jegyszedőt internálták, mert az anyja egy malom tulajdonos kulák szeretője volt ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41979 üzenetére
Jah, mondjuk ha nem kérdezte meg az megint más, nekem ilyenkor az a minimum, hogy megkérdezem, hogy bemehetnék-e előbb?
Szóval itt félreismersz, mert azért én megkérdezem, nem csak bemegyek úgy elé.
A "tarhálós" sztorik esetében meg a háttértörténetet is ismered, ami szerintem némileg más megvilágításba helyezi a dolgokat. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41975 üzenetére
Na, akkor csak van valami izgalmas olvasmány mára is
nem tudom mennyivel szoktál vinni, de nekem az a cink, hogy tele a táska, ha be is vásárolok, akkor a cuccot nem tudom hová tenni, mert a helyén palack van.Így nekem muszáj előbb megszabadulni a "bombateher"től és csak utána vásárolni.
Mára megúsztam, de holnapra nem fogom, a nagy kör elején lesz, valszeg azzal kezdek, aztán posta, aztán bevásárlás, így nyilván számlára is fogom kérni.Ami a 2-3 üveges fószert illeti, nem tudom, hogy nálad mennyi volt, de ha 4-5-6nál több, akkor megértem az ipsét. Én is utálom mikor zsákos frodóékra kell várni, esetleg meg is töltik előttem az automatát, mikor nekem csak 2-3db lenne.
Amúgy nem lenne ezzel a report szarsággal baj, csak vagy legyen kétszer ennyi automata, vagy működjön úgy h beöntesz egy zsákkal, kiadja amit kell és mész tovább. ha 20-30-40db-ot is 1 percen belül le lehetne adni, akkor nem nagyon lenne sor. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41973 üzenetére
Hát... rohadj, ha annyira akarsz
Egyébként nekem meg idevágó jelentként (csak ott nem alkesz a zsaru) a Bíborfolyók jelenete jutott eszembe, mikor Pierre Niémans felügyelő
(Jean Reno) mondja, Max Kerkérian hadnagynak (Vincent Cassel), hogy "egyedül dolgozom" mire Max Kerkérian : "Akkor mostmár ketten vagyunk, mert én is egyedül dolgozom" -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41954 üzenetére
Alapból én se dugni jártam, de ha alkalom termett rá akkor megpróbáltam megragadni. Mondjuk pont ez volt kb az utolsó, mert 11-ikben csak egy napra mentünk, és csak 10km-re mert az osztály ribi volt az osztálypénztáros, és áprilisban elköltötte a rábízott osztálypénzt
Rohadt nagy balhé volt belőle, a suliból is kirúgták. Hogy milyen igazságos az élet most képviselő a csaj
Tizenkettedikben meg nem is volt osztálykirándulás. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41950 üzenetére
Nem, a busz rendszámára nem emlékszem. viszont googlemapsban megtaláltam magát a szállásunkat adó épületet, ott a kép közepén az a sárgabár akkor még fehér volt. Csak magukkal ragadtak az emlékek, és jöttek a sorok
Ígyis rövidre vettem, hidd el. Boros szerintem nem akart túl részletes vallomást
"Nálam mindig volt gumi, de mivel kb a legrészegebb is én voltam mindig, így soha nem használtam osztálykiránduláson, sőt, volt, hogy még el is kunyerálták tőlem a rohadékok, akik elfelejtettek hozni...
" --- pontosan ezek voltak az én embereim általában
Meg a kis Andris akinek mindig volt, bár ennek miértjét nem értettem, ugyanis ha valakinek nem kellett félnie attól, hogy rámásznak a csajok, akkor az ő volt. Eleve nem nézett ki jól, de tele volt pattanással, érthetetelenül motyogva beszélt, és valami elképesztően kocka nerd volt, aki ha nem a számítógépről akkor a történelemről vagy a fociról beszélt, szerintem ezen három témán kívül semmiről semmit sem tudott, és hát egyik sem volt nyerő téma a lányoknál. Sok évvel később bevallotta mikor találkoztunk, hogy neki azóta sem volt csaja, pedig akkor már 30+ volt. De gumi mindig volt nála
Én nem annyira elfelejtettem, hanem sokkal inkább úgy voltam vele, hogy valaki majd biztos úgyis tud adni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41948 üzenetére
Jah, hát másnaposan hegymászós élményem nekem is van. Tizedikes osztálykiránduláson az ofő mindenkit meghív valamire címszó alatt szépen sorba álltunk, és poénból bedobtam, mikor sorra kerültem, hogy sört kérek, és erre mindenki más is mögöttem piát kért, a sok nagymenő "előre a sorba" meg mind kólázott
és próbálták velem elcserélni a sört.
Na aztán ennek indíttatására amint visszaértünk a szállásra és irány a közeli kisbolt és gyakorlatilag kifosztottuk. Pontosabban én nem vettem semmit, de a többiek igen. Aztán felmentünk az emeletre a csajokhoz, és került minden, mi szemszájnak ingere és be lettem hívva én is. Sőt, az arra hajlamos egyéneknél még zöld is került. Ekkor készült rólam a "zsaroló" kép, amint az osztály egyik legnagyobb ribije az ölembe ül, egyik kezem rajta, másik a sörömön. Na mivel én akkor még nem rendelkeztem tapasztalattal az alkohol terén, és bátran vetettem magamat bele a dolgokba, a sörözést hamar felváltotta a borozás, ment azért mellé még némi sör, majd megint bor. Aztán kedvet kaptam az ízvodkához, onnan pezsgő, ízvodka megint, majd pezsgő. Már este éreztem, hogy nem volt ez olyan jó ötlet mint elsőre gondoltam, szétszart arccal próbált az osztályban amúgy mögöttem ülő csaj Böbe egy kis életet verni belém.
Az este igen érdekes volt, mert négy fiú aludt egy szobában, és nálunk este ketten is kitaccsoltak. Akinél nem jött a róka, azzal másnap reggel lementem a boltba, vett egy üveg kólát, meghúzta nagy lendülettel, és ő a bolt előtt adott ki mindent. Majdnem én is rálicitáltam, voltam olyan galaly másnapos, hogy ihhaj.
Ekkor jött a hegymászós gyalogtúra, mely során egy eltévedés következtáében sikerült 17km-t túráznunk, noha kb felére volt tervezve. Ezalatt persze ocsortányosan másnapos voltam végig, és hogy szebb legyen az utolsó órában az eső is szakadt, és úgy csúszkáltunk a sáros erdőkben. Végül találtunk egy isten háta mögötti kocsmát, ahol az ofő a szétázott pólóját egy forró kályhára tette, és a műanyagszálas póló azonnal ráolvadt XD így az ofőnk április első felében félpucéron sétált vissza szállásraPontosabban buszoztunk, mertt szerencsére volt a kocsmánál egy buszmegálló, és onnan pont ment a szállásunk falujába busz.
jah itt a kocsmában mivel sokan hittek a gyógyfelesben ezért kikértem 12db felest a kocsmárostól, aki elborzadva nézett engem (nem látta, hogy az osztály hátul van) majd a következőre még 6-ot, az ürge meg csak lesett, azt hitte, hogy egyedül iszom. csak a végén jött rá, hogy van egy osztály is mögöttem
Aztán mikor szállásra értem, egy forró zuhany, majd kártyázni és boros kólázni kezdtünk (akkor szerettem meg a VBK-t, és akkor ittam életemben először) majd én hamar el lettem csalva Böbe által, mivel akadt egy üres szoba, és mondta, hogy jobb ötlete is van. Kérdezgettem pár osztálytársamat, hogy - biztos ami biztos - alapon nincs-e gumijuk, de az bezzeg senkinek sem volt, mondjuk fogalmam sem volt, hogy meddig akar a csaj elmenni, de sejtettem, hogy valami izgalmas dolog készülhet. Aztán levetkőztünk, befeküdtünk egy ágyba, és némi simogatás, és elcsattanó csók után pár csaj benyitott, és rajtakapott minket, ami eléggé cinkes volt, úgyhogy visszahúztam inkább VBK-zni.
Másnap hazafelé a vonaton a fél osztály arról érdeklődött, hogy ugye dugtunk? mondtuk, hogy nem, de ezt senki sem hitte el, sőt minél jobban tagadtunk annál biztosabbak voltak benne, hogy dugtunk. Sebaj, 3-4 nap után már nem ez volt a központi téma a suliban.
Ezután az eset után egyébként emlékeztem rá, hogy a VBK az jó, és másnapos sem leszek tőle, így azt választottam fegyvernemnek, és mai napig az elsődleges fegyverzet, ha piálokMielőtt Koshmar kérdezné : A Böbével utána nem volt semmi, mert nagyon picit később összejöttem egy barátnőjével aki egy másik suliba járt. Aztán érettségi után 3-4 évvel összefutottam egyszer Böbével a városban, akkor szorgalmazta, hogy üljünk be valahová beszélgetni, de mivel siettem, fáradt voltam, és talán még valami csajom is volt, mondtam neki, hogy tegyük át máskorra, majd keresem. Azóta se írtam neki, de most ránéztem facebookon, hát már komplett család van gyerekkekel meg mindennel, szóval megeshet, hogy lemaradt rólam.
Huh, ha SomogyiB most néz vissza, akkor tuti hülyét kap, hogy ennyi értelmes mondat egymás után ...
A Dornbirni hegyet meg csak a tetején tudod elkezdeni bontani, tehát előbb meg kell mászni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41946 üzenetére
Én 2004-ben voltam legutóbb. Mai napig emlékszem rá, hogy mit mondtam mikor leszálltam a vonatról : "Hm... Nice location". ha ismerős, az azért lehet mert az akkor frissen beszerzett C& Generalsban pont ezt mondja a kínai bulldozer.
Oh, az ilyen tesitanár áldás, legalább megedzi az embert. Meg ha én ehgyet látok, akkor szeretek rá felmászni. A Pfanderre is felmentem pedig az 6+ órás túra volt.
Sőt, Dornibirnben már vele szemeztem (a ködből kibukkan a csúcsa) és itt egy jobb kép róla, amit egy másik hegyecskéről csináltam, amit végül helyette másztam meg mert arra a nagyra nem lett volna időm.
A legutóbbi Bregenzi mászásom helyenként kicsit meredek volt, de a kilátás miatt megérte. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41940 üzenetére
Pécset elfogadom azzal a kiegészítéssel, hogy a magasházról is érdemes megemlékezni, ami a világ legmagasabb lakatlan épülete volt. Illetve egy szuper szexy buszsofőr lányról is meg kell emlékezzek, akivel anno az volt a tökéletes randi, ha felültetek egy buszra
22 éve voltam Pécsen, nagyon tetszett a város, "Baranya aranya" így jellemeztem, és azóta is vissza akarok menni, de nem sikerült. Sebaj, Ciprusra, meg Ázsiába, meg Svájcba meg ilyen helyekre legalább eljutottam azóta
Veszprémről viszont eleddig egyes alánál tartaszplusz megemlítem érdekességképp, hogy bár nagyon szeretem azt a várost, de az állatkertben még sosem voltam. (már ha anno a padlás nevű kocsma nem számított annak)
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41938 üzenetére
Pontosan arról az olasz sajtgyárról van szó. Az albérlőm míg volt, ott dolgozott, és hozott pársor onnan sajtot, illetve itt az egyik boltban is kapni. Egyetlen egy bolt árulja (nem a coop). Úgyhogy tudom, hogy milyen és mennyiért megy itt, és bár finom, de szerintem brutál túl van árazva.
Viszont szerintem több termékük van és ez valami olcsóbb cucc, amit én próbáltam meg itt kapni, nem a tengeri barlangos 6 éves, mert pár éve (Covid magassága) még valami 7-8 ezer ft volt kilója abban az egy boltban ahol lehetett kapni. 5000ft-ért a coopban meg már széles választék volt sajtokból. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41934 üzenetére
Mór bizony város, már 22 éve is az volt ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41929 üzenetére
Sajnos ez pont így van szerintem is
Meg bizonyos termékek hiányoznak, vagy ha vannak hasonló/ugyanaolyan néven sokkal silányabbak.Amin meglepődtem az a coop saját márkás "mindennap" sajtja, ami elvileg Németországban készül, és itt csak cimkézik. Még ígyis ez a legolcsóbb, ahogy mondtam a sajtpultos nőnek, ez jól mutatja, hogy nálunk mennyire el vannak rontva a dolgok, hogy ott német munkabérrel és ideszállítással együtt is olcsóbbra (kilónként 1200ftal) jön ki a sajt, mint amit itt gyártanak a mindössze 1km-re lévő sajtgyárban!
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41928 üzenetére
Még csak 26 éve járok különféle fórumokra, ilyen feketeöves nindzsa taktikákat nem feltétlenül tudok XD
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41926 üzenetére
Mindig elfelejtem, meg előkeresni sem nagyon lenne kedvem, ha mégis eszembe jutna
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41908 üzenetére
Milánói makaróni, sok reszelt sajttal és fokhagymával
enyhén csípősen
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41923 üzenetére
Én előbb azonosíttatom magam vele, mert ha nem ismeri fel, akkor másképp állok az egészhez.
Meg amikor dobálok már nem akarom a telefont dugdosni egy másik lyukba -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41921 üzenetére
Igen, nekem is mindig kín beolvastatni vele a QR kódot.
Itt nem tudsz cserélni, mert ezzel az eggyel van egy. A legközelebbi 8km-re. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41919 üzenetére
Nálunk meg ilyen van
(Amúgy pont ezt a videót néztem a témával kapcsolatban mikor rákerestem régebben) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41900 üzenetére
Penny vazze ... Weiller Simmerbergben és Lindauban is a kedvenc boltom, van egy csomó cool cucc (thai chef leves, cevapcici, platte, Turmbrau, Jagdschloss, nixe halkonzervek, olcsó sós mogyoró) minden is sokkal olcsóbb. 0.29eurorért már válogatok a gyümölcsjoghurtokban.
Na mondom itt MO-n is biztos tuti hely lesz, bár az egyik közepesen kiesik a másik pedig borzasztóan, de biza átnyergelek oda mert jóság.
Elmentem mindkettőbe a nagyon kiesősbe is meg a másikba is és tök ugyanaz a tapasztalat : Semmi nincs abból amit keresek, cserébe k*rva drága. Jagdschloss még volt is eleinte az egyikbe, de már az sincs évek ótaElmentem a Hajdúszoboszliba, hátha, de tök ugyanaz, és leginkább drága.
Lidl : tavaly nyílt egy nekem nagyon útbaeső helyen, így gyorsan fel is fedeztem. hátha az enyhén kieső Tescot le tudnám váltani. Nos, sajnos ez nagyon messze nem sikerült
Zacskósleves kínálat egyenesen szegényes és semmi normális nincs, de valahogy a többi cucc sem nyerte el a tetszésemet, olyan "Tesco lite" feelingem volt benne, és pont nem azokat leválogatva amiket én keresek. Ráadásul nem olcsó ez sem
Kifelé pedig kamukijárat van, 5 emberből 4 arra próbált meg kimenni, de tök máshol kell. A jó fekvése miatt vésztartaléknak fejben van tartva, de ennyi.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41896 üzenetére
Ez nekem scifi ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41896 üzenetére
Nekem továbbra is 0-0 minden
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41888 üzenetére
Látom vágod a KRESZT és a lényegét
Én barátnőm klubcardját használtam, de valami bedöglött, azóta nem használok semmilyet, pedig hozna kedvezményt.
"7 ezerért virágokat vettem nőnapra" - barátnőm kapni fog egy oreós fehér Milka csokit a gyűjteményemből, aztán részemről a nőnap letudva -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41862 üzenetére
Én vegyes zenei ízlésű vagyok, Berlinben ugyanúgy örültem a Rammsteinnek, mint ahogy Scooternek tudnék, bár tény, hogy a '90-es évek beli számai jönnek be mai napig messze a legjobban. Ha már mindenképp definiálni kell magam akkor hip-hop mert kb az visz olyan 60%-ot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41858 üzenetére
Jól emlékszel. Ciprus is ilyen. Cipruson Agrost vagy Néha Kykost ittam, ezek ásványvizek amik arról a faluról kapták a nevüket ahol van a kút, amiből jön a víz. Az Agrosz az a világ legmélyebb (több mint 1800 méter) ivóvíz kútjából hozzák fel a vizet. És a legfinomabb víz amit valaha ittam.
Agros amúgy nagyon szép hely, és télen még sielni is lehet, pedig a mediterránium közepén helyezkedik el, 123km-re légvonalban Török ország legdélebbi tengerpartjától. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41850 üzenetére
Engem sajnos tegnap megkárosított az euro 8-as dartsgép, ugyanis 4db 50-est nyelt el mire
rájöttem, hogy 20-assal működikvégre beadta a játékot. Csak azért nem vertem rá egyet, mert egy ilyen gép borsos árú, és azt sem akartam, hogy esetleg kitiltsanak a kedvenc helyemről. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41843 üzenetére
Mert a valósággal az a baj, hogy nincsen hozzá háttérzene, kérdés, hogy átérzed-e?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41828 üzenetére
Szóval úgy sikerült elrejtőzködnöd, mint a magyar újjáépülő haderőnek a két világháború között
Ezt átérzem, lassan az enyémre is elég sokat kéne költeni, pedig az 1994-es építésű. Asszony van, gyereket egyelőre nem merünk. (főleg a világ eseményeinek alakulásának tekintetében)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41822 üzenetére
Olyan amilyen a Finneknél van? Ide főleg nagyon kellene, mert nagyon unom, hogy 2-3-4 alkalommal kell bizonyos palackokat beadni neki, mire végre hajlandó bevenni. Ez akkor sem kellemes ha egyedül vagyok, de ha mögöttem van 3-4 ember akkor hatványozottan kellemetlen tud lenni.
A másik dolog, hogy nem is értem, hogy miért nem minden műanyag palack (pl ecetes üveg) visszaváltható, mikor az is szennyez, az is műanyag. A szín szerinti dolgot megtudják oldani, és jó eséllyel újra hasznosítani, és a pet kör csak egy irány.
Szóval én várom a zsákos beöntésű gépet.
Ami pedig a mi bölcs vezérünket illeti a következő 2/3-adot várhatja, perpillanat úgy tűnik, ha minden így halad, akkor az sem biztos, hogy többségben marad. De addig még lesz egy nagyon nagy osztogatás (amiből majd megint jól kimaradok, az abból gerjesztett inflációból persze nem)#41820 totron : Ahogy mondod, szerintem is erről lehet szó
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41819 üzenetére
Szép kis tanya, nem tűnik vészes állapotúnak sem így kivülről. Szóval itt húztad ki a rejtzőzködés éveit... Sokkal lerobbantabbnak képzeltem.
Régen még tudtak építeni, ment 30-40 éve még a kalákába felhúzott házak intézménye is. Eltudom képzelni, hogy itt-ott kokány volt, de legalább 2-3-4 év alatt lett az embernek egy (kertes) háza. Ma ez kb elérhetetlen álom, még lassan azzal együtt is, hogy 30-40 évre eladósítja magát az ember.
-
KROK640
nagyúr
Cigó pack következő (nem) felvonás : Sajnáljuk, de az automata technikai okok miatt nem üzemel.
Szóval ma is csak egy extra köröm volt, ezügyben, mert ilyenkor infó sincs kint, hogy és mégis meddig nem jó?
Kezd nagyon gyatra lenne a statisztikám ezzel az automatával, főleg odamenés/kaszált pénz arányban, amin nem javít az sem, hogy az APP szerint még mindig 0db-ot váltottam vissza (de a számlámra megérkezetzt a múltkori pénz is).
Jó lenne ha az APPban valós időben lehetne követni, hogy működnek-e eme szarok, és akkor indulás előtt ránéznék, hogy röfög-e a jószág, és ha igen, akkor vinném csak a szemetem. Még akkor is megállhat még odaérek, de sokkal kisebb az esélye. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41815 üzenetére
A tulajdonhányad 25%. Tehát ez azt jelenti, hogy 408 ezret ér a ház, (és még 1-2 szántó, ami önmagában többet kéne érjen). Ma MO-n szerintem a föld amin a ház áll többet ér, és akkor még feljebb árazzák ha van rajta valami bontandó rom. Sok-sok éve Csenyétén volt egy 200 ezres faluvégi utolsó düledező komfort nélküli viskó, körbe tásmír szomszédsággal, egy olyan faluban, ahová a mentő se megy ki.
Egy havernak évek óta nézünk házat, folyamatosan emelkedő ktg vetéssel, 2 milláról indultunk, most 6nál tartunk, és ezért kb lakhatatlan düledező viskók vannak, az isten háta mögötti zsákfalvakban.
Csodaszőllő is egy csodás hely, de akármilyen lerobbant is az a ház, ha lakható tuti ennél többet ér. Nincs alapja?Azt hittem már 200 éve alap az alap, aminek meg nem volt, eddigre rég összedőlt.
Közben most nézem, hogy milyen izolált hely, Bocskai kertől gyalog és autóval sem lehet átjutni röviden, pedig légvonalban tök közel van. Gyakorlatilag Józsa meg Zelemér után kanyarodott le a busz anno mikor párszor jártam arra.#41814 EmberXY : szerintem is az lesz
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41808 üzenetére
"maga ezt miből számolta ki?" Szigorúan Lölő hangján.
Emlékeim szerint 2% az öröklési adó (ha azóta nem változott és jól emlékszem), vagyis ez a 18458ft a 922900 Ft két százaléka.
Tippre autó, vagy házrész lehet. Talán föld(rész). Na nem egy egészFelőlem fizetheti a fát, meg ha mér így belejött akkor pár kellemes fiatal hölgyet is hozhatna, hogy amíg itt mozgósítja magát a fával, addig én se unatkozzak
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41792 üzenetére
Milyen kis univerzális vagy
kerítést is kéne itt is csinálni, mert a szomszéd b*szik helyreállítani. Alapból nem zavarna, hogy a saját telkét is az enyémhez csapta, csak az egyik oldalán nincs neki kerítés, így az ő telkén át közvetve ugyan, de be lehet jönni hozzám az utcáról.
Hű, micsoda elit mezőnyben bizonyulsz a legjobbnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Aláírások a PH!-n
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest