Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
Ukomcsete visztup a nasztup, devecsere zváíráimi, csíszni sztáncie Invalidovna.
-
koshmar
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
És pont ez a baj, kb 3 év után jut el a gumi ilyen töredezettségi szintre..néha javítok ilyen 28-as néni bringákat, azokon 40 éves gumik vannak (made in yugoslavia) jobb állapotban!

Így van, egy idő után a kitüremkedés már olyan nagy lesz, hogy ütni fog a kerék, ott már inkább elkölteném 15 Hell árát egy új gumira

-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Kissé töredezett, ez már cserés volt, valljuk be.
Amúgy igen, az ilyen kihasadás volt nálam is, de még csak kezdődő, inkább csak repedés, de az jópár centi hosszan...
Ilyenkor szokott az lenni egy idő után, hogy kibuggyan a belső, mint a rágógumi, aztán a legelső dolog amihez hozzáér, durrantja is el pár fordulat után. Legutóbb volt akkora szerencsém, hogy előtte még elkezdett kibaszottul dobálni, már álltam a kontrán, amikor durrant, így rögtön le is jöttem róla, talán nem lett baja a felninek. -
koshmar
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
A szórás túl kicsi ahhoz, hogy mind gyári hibás legyen.. fogalmam sincs.
A túl alacsony akkor lenne gond, ha állandóan felnin mész, de ilyen hülye a világon nincs
Legutóbbi első gumim ilyen volt, indultam volna haza a városból, és megláttam ezt.. micsoda véletlen, 100 méterre volt a bicikli bolt, vettem egy gumát és a nyakamban haza hoztam

-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
A legutóbbi 2-3 gumicserém durrdefekt miatt volt, ezek szerint minden gumi gyártási hibás?
Mert valamiért mindegyik széthasadt. Esetleg túl alacsony guminyomás? Elvileg ez is lehet gond, mert így "kitörik" a gumi, vagy mittudomén... Mostanában erre is figyelek, hogy mindig elég legyen a nyomás, régebben nem volt mindig így, de ma már nem sajnálom a 4-4,5 BAR-t bele, a Continental elvileg 5 BAR-ig fújható. -
koshmar
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Inkább gyártási hiba, nem lehet úgy felrakni, hogy ilyen baja legyen.. nekem már évek óta így lesznek cserelősek a gumik, a futó felületen meg bőven van anyag, de a felni és gumi találkozásánal a szövet már gyenge, elkezd kidudorodni, ilyenkor választhatsz, hogy használod, amíg bírja, és majd egy óvatlan pillanatban robban egyet (amiben köszönet nem lesz), vagy azonnal csere

-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, úgy is készültem... Ugyebár május végén lett rárakva, akkor volt lánc csere is meg hátul valami görgők, váltó bowden meg mittudomén, 56 ezret hagytam ott akkor... Erre megláttam kedden, hogy hasad a gumi, egyből gondoltam, hogy drága lesz, de jól kiosztom a szervízest, hogy mi a f*szért sóz rám ilyet, ha a leggagyibb szar is legalább 1 évig ki szokta rajta bírni...
Szerdán be is vittem, de szerencsére nem kezdtem még bele a mondókámba, amikor mondta, hogy emlékszik rá, hogy nemrég voltam, és ez egy viszonylag minőségibb gumi, ennek ennyi idő alatt nem lehet tönkremennie, ezért gariban megpróbálja megoldani, aztán ma reggel mentem érte, és tényleg meglett. Korrekt volt, így nem csináltam magamból én se hülyét feleslegesen és talán megmaradt a korrektség a továbbiakra is.
De azért tegnap reggel kurva szar volt begyalogolni a melóhelyre a csütörtöki csúszdabaleset után...

-
EmberXY
veterán
Na, lerohadt a biciklimről a Continental Contact Plus City külső röpke 3 hónap alatt...
Még a szőrök se koptak le a futófelületről rendesen... Kezdett kihasadni a felni és a gumi találkozásánál, így jobbnak láttam visszavinni a szervízbe, mielőtt megint eldurran alattam a hátulja.Legnagyobb meglepetésemre gariban kicserélték, így nem kellett kiperkálnom megint a 18 ezret a gumira, de a szerelési díjat én kértem, hogy hadd fizessem ki, ha már ilyen korrektek voltak, pedig azt se kérték, így végül 2 ezerből megúsztam. Remélem, ez már tovább bírja rajta.
Az jó kérdés, hogy miért kezdett hasadni, szarul volt-e felrakva, vagy gyártási hibás volt-e, de már nincs jelentősége.
-
KROK640
nagyúr
Ember vajon túlélte a strandot?
Ha megfogadta a tanácsaimat, akkor ütős kis napja lehetett
-
KROK640
nagyúr
Szamoán 2012 december 29 szombat után dec 31 hétfő következett. Durva buli lehetett

-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Ez nem jár ám csak úgy mindenkinek! Ahhoz előbb le kell, hogy húzzanak pénzzel, és hogy erre ők is rájöjjenek, különben az életben nem látod viszont azt a pénzt.

Nekem még anno a diákhitelemet tiltották, és idén év elején lett vége, 1 részlettel többet tiltottak, azt sikerült ugyanígy 30 napon belül visszakérnem, plusz az azt megelőző részletet is már úgy tiltották, hogy abból már ez a 6 k az többlet volt, de ezt akkor nem jelezték, SŐT!!!!!, az adóbevallás tervezet, amit megcsináltak, az sem tartalmazott semmilyen túlfizetést, pedig ezt az SZJA számlához csatolták, mint ahogy a teljes részletet is, amit az előbb említettem.
Tehát amikor elfogadtam az adóbevallás tervezetet valamikor március-április vagy mittudomén mikor, akkor már rég elengedtem ezt, és csak augusztusban "vették észre", nem tudom, hogy honnan, hogy valójában lógnak nekem... És természetesen az SZJA számlához tették hozzá, így onnan kellett visszakérnem.
Annak menete totál egyszerű, a NAV online nyomtatványkitöltőjében egy ATVUT17 nyomtatványt kell kitölteni, potom 3-4 óra alatt megvan, mire minden OK és be engedi küldeni.
-
EmberXY
veterán
Amikor a "30 napon belül" valójában azt jelenti, hogy "30 nap múlva", egy perccel sem hamarabb, még ha jogos a paraszt igénye, akkor se. Ezt már többször megfigyeltem, bezzeg amikor én tartoztam, ott nem nagyon voltak ilyen határidők...

És voilá (08.05-én adtam be a kiutalási kérelmet, az is egy külön kálvária az ügyfélkapun keresztül):

Eleve túlfizetésem volt, tehát már ültek a pénzemen, és még további 30 napon keresztül, mert ez így szokás. De nem baj, holnap a strandon eliszom ezt is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Akkor azt javaslom, hogy a pálinkát is maximum fél literes adagokban vegyétek magatokhoz eleinte, hogy ne kelljen túl nehéz poharat/üveget emelni. A kannásbor fajsúlya alacsonyabb, a söré méginkább, ott a két literes műanyagüveg pláne engedélyezetett.
Délig a tűzőnapot is kerülném, utána viszont nyilván a tűzőnapon kell inni, hogy egyrészt jobban érezzétek magatok, másrészt színetek is legyen. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Mindkét oldalnak érdeke volt, hogy nehogy valami "baleset" történjen. Aki akarta ígyis láthatott szétlőtt Kijevi házakat, Borodyankát, Irpinyt, és még sok más települést.
"Jó, hát nyilván a mi vezérünk más, érte tűzbe mennénk mindannyian...
" - Azt válaszoltad amit kellett ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Biden utazása során nyilván 1000 %-on pörgött a diplomácia, ez alapvető. De pont ezért is dühítő, hogy ilyenkor bezzeg "nem utáljuk egymást annyira, hogy lőjünk, de majd ha elmegy a vendégetek..."
"Azt megértem, hogy egyetlen öltönyösért se mennél háborúba, de ezalól nyilván kivétel a mi bölcs vezérünk. Érte azért csak mennél, nem? Vagy oda is Koshmart küldenéd?"
Jó, hát nyilván a mi vezérünk más, érte tűzbe mennénk mindannyian...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Alapvetően én is pont ezt gondolom amit te.
Biden "váratlan" utazásakor a rakétáknak azért kellett leállniuk, mert ha valaki kilövi az elnököt, vagy csak túl közel megy egy rakéta, akkor USA kénytelen beszállni a háborúba (nem lenne más választása), mivel az összes NATO tagországa szövetségese, jó eséllyel ők is, így hivatalosan megindult volna egy EU+USA háború, - nyilván Európa területén - ami hagyományos fegyverekkel sem hiányzott volna az oroszoknak (ennyire nem hülyék), ha pedig a piros gombot is meg kell nyomni, az már aztán tényleg senkinek nem lett volna jó az északi féltekén.
Végül : Azt megértem, hogy egyetlen öltönyösért se mennél háborúba, de ezalól nyilván kivétel a mi bölcs vezérünk. Érte azért csak mennél, nem? Vagy oda is Koshmart küldenéd?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Én az egész háborút, mint fogalmat nem értem abban a formájában, ahogy ezt "művelik"... Egyszer gyilkolják egymást, máskor meg tárgyalnak, aztán esetleg békét kötnek. Közben rengeteg ember meghalt, megnyomorodott, és már bocsánat, ők a továbbiakban ilyen szempontból nem számítanak, hiszen ha számítanának, akkor nem lenne béke...
A másik ilyen a különféle fogolycserék... Tegyük fel, hogy ellenséges katonák vagyunk, én elfoglak téged, de nem lőlek le, hanem fogolyként majd visszaengedlek a sajátjaidhoz, hogy aztán ha kipihented magad, újra felfegyverezzenek és megint rám lövöldözhess, és ugyebár a nagy számok törvénye alapján újabb esélyed lesz arra, hogy kinyírj, egyszerűen a logikát nem értem benne... Tudom, genfi egyezmény meg háborús jog, meg minden ilyen szarság, de egész egyszerűen az egész háború "műfaja" logikátlan.
Ha én valakit az ellenségemnek tekintek, akkor azt el akarnám pusztítani... Civileket nem bántanék, de az ellenséges katona akkor is ellenség, ha fegyvertelen, de még akkor is, ha nem egyenruhában van...
Ja, és mindeközben az öltönyös "vezérkar" pedig egy szivarfüstös szobában tologatja a terepasztalon a különféle maketteket, sőt, még az ellenségek egymással is egyeztetnek időnként, vagy egyik-másik szövetséges vagy megfigyelő országgal, stb, (pl amikor Biden "váratlanul", ismétlem "VÁRATLANUL" Kijevbe utazott, valahogy addig elhalkultak az orosz rakéták, aztán persze ugyanúgy folytatódhatott a vérfürdő, a feláldozhatók ugyanúgy halhattak sorra, utána már szabad...)
Franc se érti ezt. Ezért is unalmas ez az egész, egy politikai játszma, kihasznál mindent és mindenkit. Még aki hazaszeretetből harcol, az is át van b*szva, mert hiába képezték ki 2 hét alatt, a drón meg a rakéta szét fogja darálni, aztán rohadtul megérte, a kutya se fog rá többet emlékezni, a nagyvezírek meg ugyanúgy lopnak tovább, később még talán kezet is fognak...
Ilyen ez a háború... Az emberiség természetes szelekciója, én biztos nem döglenék meg egy öltönyös szarháziért se, ha erőszakkal soroznának be, akkor meg kb azt lőném le először, aki fegyvert ad a kezembe. De csak úgy barátilag, nem vagyok én terrorpista.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Pedig Izraelben akár van háború akár nincs, ez itt van nekünk. BTW én azt tapasztalatam, hogy előbb Izrael ellopta a showt valóban, de egy ideje visszahelyeződött ide a fókusz. (Az enyém biztosan, lévén ez közelebbi minket jobban érintő stb. )
A menet pedig az, hogy Oroszország fokozatosan húzgálja a vörös vonalakat, Ukrajna azt folyamatosan átlépkedi, és nem történik semmi extra. Mellesleg hihetetlen áldozatokkal haladnak csiga lassan előre Donbaszban, alaposan földig rombolva mindent (is) (bárkié is lesz az a terület, nagy meló és sok pénz lesz újjáépíteni), közben a Kurszki betöréssel ugyanúgy semmit sem tudnak kezdeni mint a fekete tengeri befolyás elvesztésével. Szvsz ahogy fáradnak és fogynak, szerintem 1 éven belül le kell ülni tárgyalni, és ezt mindkét fél tudja, ezért nagyon nem mindegy most, hogy addig ki mennyi területettesz még tönkrehódít meg.
Ami tök jó dolog, hogy a volt szovjet blokkban Moszkvának közelebbi ellenlábasai lettek (Ukrajna, Balti államok).Akárhogy is, ezen nem a kis ember fog nyerni.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Eleinte persze engem is érdekelt, mert azért elég szarul hangzik, hogy Európában, ráadásul a szomszédban háború van, de egy idő után már beleuntam, úgy vagyok vele, hogy majd megunják, ha akarják.
A hírek kb minden nap ugyanazok, közben minden oldalon megy a mutyi, a nagy szónoklatok, a fegyverek tesztelése és persze a fegyverbiznisz, stb, és még a média is jó nagy elérést tud ezzel kreálni, hogy minden nap fokozni próbálja, legalábbis próbálta egy darabig, hogy mekkora a baj, stb, szerintem már kezd unalmas lenni az egész.
Jól mutatja, hogy az Izrael elleni támadás után gyakorlatilag egy csapásra elfelejtődött az egész, szerintem még a harcoló felek is meglepődtek rajta, hogy nem ők vannak a középpontban. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Lehet, hogy te teszed a legbölcsebben.
Mindenesetre nekem annyira bele kellett ásnom magam (kis érdeklődéssel indult az egész), hogy már lassan, ahogy Rácz András is fogalmazott : "szeretem azt gondolni magamról, hogy azért már tudok valamit a témában". kb valahogy én is így lettem vele az elmúlt 910 nap során. (Sőt, a helyzetet már januártól figyeltem, mert a hírek alapján látszott, hogy esetleges balhé kirobbanás várható).
De Liszicsanszkban már 2014-ben kifolyt a banánlé, Donyeckben, Horlivkában, Mariupolban, és Luhanszkban is voltak harcok 2014-ben és utána, szóval nem volt ez teljes meglepetés. (Sőt, az első lövések Piszkiben dördültek el)Az meg csak apró adalék, hogy 2008-ban jártam a környéken, a Mar'inka nevű település gyakorlatilag mára szószerint a földig lett rombolva, én meg még emlékszem, hogy hol álltunk meg akkor anno pihenni Mar'inkán. De a sokat hallott Chasiv Yar panelekkel körülvett hangulatos templomos tere is megvan, ami már csak az emlékeinkben él, a háborús videókban már rommá van lőve minden.
A 2022-es sokkal intenzívebb balhé pedig feb 24-én kezdődött (noha akkor vonultak be az oroszok) de :
2022 feb 21-én Putyin elismerte a Luhanszki és Donyecki köztársaságokat, majd aznap este Donyeckben hatalmas tüzijátékkal ünnepeltek. Másnap reggelre a tüzijáték dörgést ágyúzás váltotta, amikor is a DNR tagja (vagyis a Donyecki szakadárok) Novoluhans'ke nevezetű Donyecki falut (Horlivka mellett) elkezdték ágyúzni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Alapvetően Ukrán pártinság felé hajlok, de sokszor említem, hogy az érmének két oldala van, annak ellenére, hogy a kezdetekig visszamenve, bizony erősen az oroszok hibája ez a háború.
Ugyanakkor voltam már ott is orosz pártinak nevezve, meg nem is előszür hanem másodjára vagyok kiszürkülve, szóval igen,
néha mondják : "vigyázz a szádra!",
vágjam le, és tartsam egy dobozba zárva?
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem nem kellenek értesítések, én mindent is látok, tudok (el is felejtek).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak épp arra jártam kíváncsiságból, mert már régebben én is jártam ott, még asszem a háború elején valamikor (~2,5 éve), de én önként jöttem el, mert eléggé szubjektíven lehetett csak hozzászólni, a fő gondom az volt, hogy ugyebár háborús kommunikációban egyik félnek sem szabad 100 %-ig hinni, de mivel az oroszok támadtak, ezért az ukrán oldalról érkező híreket aki cáfolni merte, arra csúnya szemmel néztek, és ezt amikor már moderátortól is láttam, ott inkább úgy döntöttem, hogy nem kell az nekem. (Az utolsó 3 kommentemet ha kikeresed, magad is meglepődhetsz rajta, hogyhogy nem tiltottak egyenesen ki...
) Aztán most kíváncsiságból megnéztem, hogy van-e még a topik, és láttam a nagy beszürkülésedet, rögtön gondoltam, hogy túl nagy volt a szád. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Mindig elfelejtem azt a szabályt, mellesleg amit modiként és adminként már 2016-vban is követtem pl a Gamestaron (csak hogy a több oldalból egyet írjak), hogy "Szabad fórumon szabad ember, azt ír amit szabad".
Volt egy komment amire éreztem, hogy nem kéne válaszolni, de sajnos mégis megtettem. Pedig külön kommentben írtam, hogy könnyű legyen törölni.
De te talán erről külön értesítést kaptál, vagy mi?
-
EmberXY
veterán
KROK, kitilttattad magad a háborús topikból?

-
koshmar
veterán
Így vágom majd krokinál a fát..
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Értem, de elképzelni nem tudom, hogy mozdulhat el a szemgolyó, amit ELVILEG a szemmozgató izmok meg mindenféle kötőszövet tart, és értelemszerűen a mozgató izmok mozgat(n)ák. De a lényeg, hogy megoldódott.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
A szemgolyó csak így el tud mozdulni? Vagy most a kontaktlencse mozdult el, már semmit nem értek.

-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
A szemed helyrejött?
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Ma is tanultunk valamit

Igaz Koshmar?
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
A helyközi az ilyen 50km.nél kevesebb, nem?
Tegnapi pizza + szőlő + német sör
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Jah, neked a szőlő még helyköz?

-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Jobbulást, remélhetőleg rendbejön (de azért az, hogy a szemgolyó "normál hatás mellett" elmozduljon, szembemegy a józan ésszel).
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Gyakorlatilag elmozdult a szemed?
Én ilyet még nem is hallottam, de szerintem inkább az ügyeletet válaszd, az a biztos. Max előtte hívd fel őket, hogy orvos is mondjon rá valamit, hátha tényleg megoldódhat magától, de extrémem hangzik. -
RandomName
senior tag
Jártatok már úgy, hogy megdörzsölitek a szemetek, és elmegy az egyik szöge? Rendesen a bal szemem +30 fokot tekeredett óramutató járása szerint, meg elmozdult jobbra a "célkereszt".

Ki lehet ezt aludni, ha pár óra alatt nem javult magától? Vagy irány a szemészeti ügyelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest