- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtomi95
senior tag
válasz
nyunyu #69366 üzenetére
Üdv!
Ha gépednek fix IP van beállítva, akkor tedd át 0.x tartományba magadat, különben nem éred el a routert.
Nem volt fix ip beállítva!
Ip configgal 109.105.0.2-nek írta a routert, amit beírva böngészővel nem értem el. Így kábelen adta a netet, de nem volt Wifi és konfigurálási beállító gui sem.
Próbáld meg kábelen, hátha bekapcsolva felejtetted a DHCPt a routeren
Nem tudom ez mit jelent.
Ennek a custom firmwarenek a 192.168.1.1 a default ipje és a gyári TP linkes a 192.168.0.1. Bár ha pingeltem őket egyik sem reagált, csak a 109.105.0.2. Sorozatos adapter letiltások és feloldások után változott a megfelelő ip-re és ilyenkor jött be a dd-wrt gui. Kézzel hiába írtam be arra nem reagált semmit. Megint elértem a custom firmware beállítást nagy szenvedve és megint az írta, hogy WAN disabled. Gondolom ez azt jelenti, hogy a kábeles része ki van kapcsolva.
Próbáltam beállítani minden félére, de amint alkalmaztam lett internet kábelen, de a korábban beállított WiFi már nem működött és megint 109.105.0.2 csatlakozott fel és nem lehetett elérni a beállításait. Így újabb 20 perc szenvedés után kaptam meg a 192.168.1.1-es ipt, de már letöltve a stock firmwaret inkább visszaállítottam vele egészet. A stocknál sem volt wan net, valami plugginedhiba volt, de ezt már legalább tudtam állítani. Ráraktam a gyártói legfrissebb frimwaret, most minden működik.
Egészen biztosan én rontottam el valamit léven, hogy nagyon hülye vagyok a pc világ internetes,hálózati részéhez és ezért nem akart menni ez az egész dolog, de legalább megpróbáltam! -
suste
veterán
válasz
nyunyu #69354 üzenetére
azt ami előtte volt
előtte azért nézd meg a 20/40Mhz beállítást, hátha csak az viccelt megfrissítés előtt nem olvastál utána, hogy ezekre a régi routerekre (4/32, 8/32) nem érdemes feltenni az új verziót, mert nem "bírják" (8/64 -től ajánlott, de inkább 16/64, hogy tudjál telepítgetni is)
-
Balázs1986
őstag
válasz
nyunyu #60800 üzenetére
Ez így akkor nagyon gyenge, nálam 100mW-on is jóval erősebb ennél ilyen közel.
Nincs semmi zavaró a közelben? Vezeték nélküli "vezetékes" telefon, TV wifije ha van, bármi. Antennák egyike nem lazult le, vagy nincsenek egymásra borulva? Táp-kérdés is lehetne, de ha amúgy stabil a router, nem hiszem hogy pont itt ütközne ki. Bár ki tudja.
Szerk.: 3 panel fallal arrébb, laptoppal az ölemben, úgy hogy be-bezavar a már említett ugyanazon a csatornán levő wifi, -55dB a telefon szerint (251mW-on van a router, nem tudom mennyit ad le valójában, még nem tudtam tesztelni, lehet pénteken tudom megoldani).
Szerk.2: 100mW-on -62 - -64 közt ugrál dB ugyanitt. -
suste
veterán
válasz
nyunyu #60789 üzenetére
ez sajnos valós probléma
ha használod a keresőt, akkor megtalálod a sokszor leírt magyarázatot
régi router - 1 csatorna - régi szabályozás
új router - több csatorna - új szabályozásarra kiváncsi lennnék egyébként, hogy a 251-re állított tplink valójában mennyivel is megy
a wrt54g(l) egyébként egy nagyon jó router, nálam is be van rakva repeaternek....
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #60670 üzenetére
Parancssorbol tokeletesen mukodik a wifi down es wifi up parancs, DE ugy nez ki, hogy nem megy az idozites.
cron stilusban beirtam a System/Scheduled tasksba:
38 23 * * * wifi down radio0
39 23 * * * wifi up radio0De 23:38-kor nem tortent semmi, ment a WiFi tovabb.
[szerk:]Ja, hogy alapbol nem fut a cron?
-
poli27
veterán
válasz
nyunyu #59823 üzenetére
Csak egy kérdés, annak mi értelme van ha egy folyó partjáról átkiabálsz a túloldalra, de aki ott van csak simán visszabeszél hozzád kiabálás nélkül,valszeg nem fogod hallani nem? Kb ez a helyzet vele hiába látja pl a telefonod a szomszédba jó erősen a wifit, de a telefon nem fog tudni visszabeszélni a routernek, mert ehhez nem elég erős....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Macbook White 13" unibody
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest