- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #13769 üzenetére
Hi!
Frissült a csomaglista, viszont az ftpput nem elérhető csomagként, a busybox-ban pedig nincs értelme engedélyezni. Az új csomagok:
yafc
sshfs
rsync
ncftp
ncftp-utils
lftp
curlftpfs
curl
cmdftpHa van helyed (extroot-ot használsz), akkor szerintem a legegyszerűbb a curlftpfs, mert ezzel egy távoli ftp elérést tudsz bemountolni, és onnantól kezdve egyszerű másolás a feladat.
Vagy az sshfs is hasonló, de itt szerver oldalon egy egyszerű ssh elérés is elég, nem kell ftp szerver hozzá. -
mgrincs
tag
válasz
bpmcwap #13752 üzenetére
UNIX/Linux-okon alapértelmezetten az aktuális könyvtár(./) nem része a PATH változónak.
Ennek biztonsági okai vannak.
Ha adott könyvtárban állsz és egy szkriptet akarsz onnan futtatni, akkor a helyes szintakszis:./test.sh
vagy felveszed a PATH-ba az aktuális könytárat.
root@OpenWrt:/tmp# echo ls -al>test.sh
root@OpenWrt:/tmp# test.sh
-ash: test.sh: not found
root@OpenWrt:/tmp# ./test.sh
-ash: ./test.sh: Permission denied
root@OpenWrt:/tmp# chmod 775 ./test.sh
-ash: test.sh: not found
root@OpenWrt:/tmp# ./test.sh
drwxrwxrwt 10 root root 300 Jun 20 21:50 .
drwxr-xr-x 6 root root 0 Oct 28 2010 ..
drwx------ 2 root root 40 Nov 19 2010 .uci
-rw-r--r-- 1 root root 27 Nov 19 2010 TZ
-rw-r--r-- 1 root root 72 Jun 20 21:02 dhcp.leases
drwxr-xr-x 2 root root 40 Jun 20 21:33 lock
drwxr-xr-x 2 root root 80 Nov 19 2010 log
drwxr-xr-x 2 root root 60 Jun 14 23:01 opkg-lists
drwxr-xr-x 2 root root 40 Jan 1 1970 overlay
-rw-r--r-- 1 root root 32 Jun 8 22:54 resolv.conf
-rw-r--r-- 1 root root 45 Jun 19 16:42 resolv.conf.auto
drwxr-xr-x 3 root root 180 Jun 19 16:42 run
drwxr-xr-x 2 root root 100 Jun 8 22:54 state
-rwxrwxr-x 1 root root 8 Jun 20 21:50 test.sh
drwxr-xr-x 3 root root 60 Jun 14 23:01 usr
root@OpenWrt:/tmp# PATH=$PATH:./
drwxrwxrwt 10 root root 300 Jun 20 21:50 .
drwxr-xr-x 6 root root 0 Oct 28 2010 ..
drwx------ 2 root root 40 Nov 19 2010 .uci
-rw-r--r-- 1 root root 27 Nov 19 2010 TZ
-rw-r--r-- 1 root root 72 Jun 20 21:02 dhcp.leases
drwxr-xr-x 2 root root 40 Jun 20 21:33 lock
drwxr-xr-x 2 root root 80 Nov 19 2010 log
drwxr-xr-x 2 root root 60 Jun 14 23:01 opkg-lists
drwxr-xr-x 2 root root 40 Jan 1 1970 overlay
-rw-r--r-- 1 root root 32 Jun 8 22:54 resolv.conf
-rw-r--r-- 1 root root 45 Jun 19 16:42 resolv.conf.auto
drwxr-xr-x 3 root root 180 Jun 19 16:42 run
drwxr-xr-x 2 root root 100 Jun 8 22:54 state
-rwxrwxr-x 1 root root 8 Jun 20 21:50 test.sh
drwxr-xr-x 3 root root 60 Jun 14 23:01 usr -
-
válasz
bpmcwap #13756 üzenetére
PHP-t? Hogyne! Az nekem is van fent lighttpd webszerver mellett.
705 ? S 2:57 /opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
706 ? Ss 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgi
874 ? S 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgiFeltételezem, hogy ez minden további nélkül működik OpenWrt alatt is.
szerk.:
Sőt, találtam egy ilyet is.
http://itcafe.hu/tema/d-link_dir-825/keres.php?stext=PHP&suser=CS_D&sival= -
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #13277 üzenetére
már leformáztam de semmi...
dmesg:<6>[ 5.750000] usb 1-1.4: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 4
<6>[ 5.880000] scsi0 : usb-storage 1-1.4:1.0
<6>[ 5.990000] usbcore: registered new interface driver usblp
<5>[ 6.890000] scsi 0:0:0:0: Direct-Access Generic External 2.10 PQ: 0 ANSI: 4
<5>[ 6.900000] sd 0:0:0:0: [sda] 976773168 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
<5>[ 6.910000] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
<7>[ 6.910000] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 21 00 00 00
<3>[ 6.910000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
<3>[ 6.920000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
<6>[ 6.930000] sda: sda1 sda2 sda3
<3>[ 6.950000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
<5>[ 6.960000] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
<6>[ 7.710000] device br0 entered promiscuous mode
<6>[ 7.760000] device vlan1 entered promiscuous mode
<6>[ 7.770000] device eth0 entered promiscuous mode
<4>[ 7.990000]
<4>[ 7.990000] ath_numswbaperbc = 8(1)adj=76800
<4>[ 8.630000] EXT2-fs (sda1): warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommen ded
<6>[ 10.070000] warning: `proftpd' uses 32-bit capabilities (legacy support in use)
<6>[ 11.720000] device ath0 entered promiscuous mode???
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #10551 üzenetére
Windows alá is van ext reader. Valamint ha wifi-n ennyivel megy, akkor az a szűk keresztmetszet (nagy valószínűséggel csak G-n megy). Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy usb 2.0-ás külső háznak nincs értelme, mert egy P1-es gépre dugva csak 1.1-es sebességgel megy.
-
hati
addikt
válasz
bpmcwap #10502 üzenetére
"reklámból meg ömlik a megállítható visszatekerhető FELVEHETŐ.... "
Ez elsősorban az UPC szövege és annak at STB-je csak a benne lévő vinyóra tud menteni és arról visszajátszani, amit kívülről persze nem érsz el, azaz saját filmet nem tudsz rátölteni és azzal lejátszani.
-
válasz
bpmcwap #10502 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz... Nekem is "téhóm-szat-tévém" van, szintén USB-s beltérivel, sőt talán még LAN csati is van rajta - bár erre most nem esküszöm meg - de használni azt egyiket sem tudom, mert a szoftver nem támogatja. Lehet, hogy a gyári, vagy valami egyéb sw-vel menne a dolog, de ezzel e "szép pink szoftverrel" nem megy... Valamint számomra teljesen egyértelmű, hogy az InviTV SetTop Box-al teljesen ugyanez a helyzet. Annak ellenére is, hogy nem ismerem.
Konzolom nincs, és mivel nem érzem hiányát, így valószínűleg egy jó darabig még nem is lesz, DLNA-s TV-m meg a fizetésemből kifolyólag nem lesz egy darabig... Legalábbis nem hiszem, hogy annyit tudna esni az ára, mint az én fizetésem reálértéke.
-
válasz
bpmcwap #10502 üzenetére
Akkor tájékoztatásodul elmondom, hogy pl a T-Homehoz járó STB-ken lévő USB az égvilágon semmit nem ér, mert a firmwareje nem kezeli, addig meg csak dísz. Plusz maga a T sem támogatja az ötletet,mert amikor bekerült a firmwarebe, hogy a hálozaton megosztott tartalmakat kezelke, akkor is csak képeket és zenéket kezel, mert másképp igencsak rontaná a T kölcsönző forgalmát. Tehát van, akinek igenis szüksége van a fentebbi routerkombózásra.
-
válasz
bpmcwap #10500 üzenetére
Elárulod nekem, hogy egy TV-n miként nézel filmet a megosztott HDD-ről? Persze nem DLNA-s TV-ről beszélünk ugye, mert az minden 25. embernek van egyelőre...
Na de mindegy is, ne bonyolítsuk túl ezt a kérdést, szerintem hagyjuk is inkább. Hidd el nekem, hogy amire ki volt találva az az összeállítás, arra jó volt, és ma is jó. Persze bele lehet magyarázni más helyzeteket, amiben esetleg nem működne, de ez értelmetlen. IPTV Set Top Box-on amúgy sem nézel USB-s HDD-ről filmeket!
-
válasz
bpmcwap #10494 üzenetére
Akkor nem is az volt a cél, hogy lássa, ráadásul ha jól megnézed a rajzot, az első routeren nincs is semmilyen eszköz!... Ez nem ilyen WiFi szakadás probléma kapcsán született, hanem azoknak, akik IPTV miatt a szolgáltatótól kényszerűen kapnak egy routert, és az mögött kénytelenek használni a sajátjukat... Ez esetben az első router csupán átjáróként funkcionál, arra semmilyen eszköz nem csatlakozik!
Ellenben ha LAN portra kötöd a netet, akkor a router csak switch-ként működik, a rákötött gépeken van internet is, viszont a routeren nincs. Legalábbis valami ilyen probléma volt, ha jól emlékszem. Bár nekem csak egy routerem van, és mindig is annyi volt, tehát sosem próbáltam!
-
Csabi1984
addikt
válasz
bpmcwap #10430 üzenetére
Kíváncsi lennék,Magyarországról ha ki küldenénk csomagot,mennyibe fájna
Egy ilyen cuccot kinéztem csak úgy
http://cgi.ebay.com/Western-Digital-WD-TV-LIVE-HD-Media-Player-WDBAAN000NBK-/300525606123?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item45f8b8d4eb
Hogy kell értelmezni? Magyarországra ha jól értem 68.89 + 19.99,de ha rá megyek a Shipping and payments akkor van 2x 10$ -
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #10418 üzenetére
routerre router kötve valaki? hogylátok felfele? net megy csak az első rourterre kapcsolt gép nem látja a második routeren lévőt-eddig látta... a harmadik kamerát kötöttem be azóta nem jó...
Bindingbe adtam a macnek ip-t, de a machez dhcp klient listnél ké ipt is látok???
arp list alatt is és egyik úgy van hogy bound másik meg unbound... ???
Ez már az a szint ami nekem magas... valaki esetleg tanács? Köszi.
ui: az 543as gyári fw -
-
-
ggaben1
tag
válasz
bpmcwap #9134 üzenetére
Az a roppant érdekes hogy nem csak a transmission hanem hdparm sem indítható a dd-wrt command menüpontja alól mert ezt a hibát generálja:
sh: eval: line 1: hdparm: not found
míg ha ugyanazt a parancsot puttyban adom ki akkor kérdés és hiba nélkül végrehajtásra kerül.
Vargalex által tippel visszanéztem az rc_startup tartalmát és betüről betűre megyegyezik azokkal a parancsokkal amit puttyban gond nélkül elfogad.Igazából elképzelésem sincs mi lehet a különbség a startup scriptben illetve a puttyban kiadott manuális parancsok között de a router valamit mégs csak lát benne mert b*szik végre hajtani azt ami nem puttyból jön.
-
vargalex
Topikgazda
-
-
válasz
bpmcwap #9122 üzenetére
Igen, akkor már tudod, hogy lehet file-ba írni...
Ahogy Alex is mondja, ezeket az NVRAM-ban tárolja, de mivel a parancs minden induláskor létrehozza a
/tmp/.profile
nevű file-t, és abba írja bele ezeket, így ott is megtalálhatod.
szerk.:
Most olvastam tovább, hogy nincs meg a file... Pedig szerintem ott kéne lennie, vagy valamit elkutyultál a parancsban, és nem fut le. De lehet, hogy én emlékszem rosszul, és nem ez a file.. Most nincs előttem a parancs sem. -
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #9102 üzenetére
Milyen parancssorba beírt parancsokra gondolsz? Pl. amit a putty-ban beírsz? Azt pl. a bash parancsértelmező menti, de a DD-Wrt által (is) használt ash nem.
Ha a web felületen beírt command-okra gondolsz, akkor azt NVRAM-ban tárolja. Pontosan nem tudom, hogy melyik paraméterben, de ha kiadod az
nvram show
parancsot, akkor ott megtalálod.
-
válasz
bpmcwap #9084 üzenetére
Az ftpput nem különálló parancsként, hanem a busybox részeként van nekem benne az x86-os DD-WRT-ben. Tehát, ha beírod, hogy
/bin/busybox
akkor kiír neked egy listát a belefordított, tehát használható parancsokról... Ha ott megtalálod az ftpput-ot, akkor jó. Illetve természetesen maga az
ftpput
parancs is kell, hogy reagáljon valamit... Bár, most nem vagyok DD-WRT közelben, de gondolom egy help félét ad válaszul így paraméterek nélkül indítva. A lényeg, hogy különálló file-ként ne keresd!
-
-
-
-
válasz
bpmcwap #8947 üzenetére
Konkrétan nem használtam soha, tehát én is csak a fentebb linkelt weboldalból tudnák kiindulni. Annyi történt, hogy a VMware-es DD-WRT-ben megnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak parancssori FTP-re, és ezt találtam. A /tmp tartalma pedig mindenkinek eltűnik, mivel az valójában a RAM-ben van.
-
-
-
-
válasz
bpmcwap #8917 üzenetére
Hát, akkor ezt én is feladom, így már nem tudok mit mondani... Minden esetre így, hogy már több fw-vel is ugyanezt csinálja, biztos vagyok benne, hogy ott Te csinálsz rosszul valamit, de nem tudom, hogy mit. Még egy utolsó kérdés:
A felhasználóneved, amivel belépsz, a webes felületen, és SSH-n is root?
-
válasz
bpmcwap #8915 üzenetére
Akkor ez lesz a baj... Nem igazán szereti a Windows-os szerkesztést, mert az össze-vissza gányolja az egészet. Sorvége jeleket nem ismerik a Win-es progik. A vi-ben kell nyomni egy i betűt, és csak utána tudsz beleszerkeszteni a file-ba. Ha meg mindenképpen ragaszkodsz a Windows alapú cucchoz, akkor használj Notepad++ programot, abban át tudod állítani UNIX/Linux típusúra a file-t, és akkor nem rombolja össze.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8885 üzenetére
hehe.... az ikamerák sztremmelésének leállítása valamelyest segített felugrott 1200ra,... mondjuk még ettől sem ugrok ki a bőrömből, az opennel kamerák mellett is tudta a 2000et szóval itt még állítgatni kell valahol vlamit az biztos. Most értékelném ha a 10mb/secces DDwrtsek előbukkannának és elárulnák a finombeállításokat....
Itt tartok a tutoval ha valakit érdekel, vagy lenne hozzáfűznivalója, hajrá -
-
-
-
válasz
bpmcwap #8797 üzenetére
Mi az, hogy nem találja a Startup-ot?
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_8703-8703.html
-
Bernath
tag
válasz
bpmcwap #8793 üzenetére
Én ezzel részsikereket értem el,pl a MC csont nélkül megy a transszal még dolgozom..
1. Mount usb-disc as /jffs (formated as ext2)
2. Run in console
Quote:
cd /jffs
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/opkg-ddwrt.tar.gz
tar -zxvf opkg-ddwrt.tar.gz
rm opkg-ddwrt.tar.gz3. Add to startup scrips
Quote:
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile4. Save and reboot router.
5. opkg update
6. Now you can install openwrt`s packages
Quote:
opkg install <package> -
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8793 üzenetére
most megfogadom ünnepélyesen ha sikerül ezt az istenverte%+!/%!="+!'!/%==%!=*****EU%!/=!W%VZ +B/%IE!/=+"V EHRT JK!/ routert beállítani végre DDwrtvel kamerákkal, usbvel, transal, meg ami alapból normális felhasználónk kell, akkor nem csak egy tutot írok én is de egy kopipaste fájlt is másolok majd routeremről amit bárki fogja bemásolja azt kész működik.már ha érteni is fogom mit miért mrt különben biztos nem mernék felelőséget vállalni érte.... én napok óta csak ezt csinálom, semmi mást-még jó hogy a munkám megengedi... de én már olyan gutaütésben vagyok hogy azt leírni sem lehet...... nem merném felvenni amit én itt mondok magamban mert azzal már ölni lehetne.....
-
válasz
bpmcwap #8791 üzenetére
Csakhogy ez a leírás neked nem jó, mert ez optware-ről szól, TP-LINK routerre meg nincsenek optware csomagok. Ezért kell rátenni az OpenWrt-s opkg-t, és akkor tudsz OpenWrt csomagokat telepíteni DD-WRT alá.
szerk.:
Az a leírás meg ASUS routerhez van, ami BroadCom Chipset-es, és ahhoz van optware.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest