- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Letiltás - hogy is van ez?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
spae
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #41060 üzenetére
Próbáltam, semmi, nem megy úgy sem. Amúgy a resetnél minek kellene történnie? Az a legfurcsább, hogy a megadott ip-re sem csatlakozik!
-
spae
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #41058 üzenetére
Gyári minden!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kicsirics77 #41055 üzenetére
köszi a tippet, sajnos nem segített
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kicsirics77 #41053 üzenetére
Konkrétan az a gond, hogy 27dB-el kéne döbörögnie (USA-t állítottam országnak), ahogy már vagy egy éve üzemel tökéletesen egy egész szintet ellátva, de ehelyett csak pár méterre tőle van térerő jelenleg.
Én vagy négy irodányira vagyok a routertől és eddig nálam 3-4-el jött laptopon, telón meg stabil 2 volt. Most meg telón semmi, már ha egyáltalán fel bír csatlakozni, laptopon pedig 2 legjobb esetben.
Ha csatlakozom eszközzel, max. 40%-ot ír, eddig 80-90 nem állította meg... Nyilván persze terheltségtől is függően.
Tönkremehetett a rádiója?
-
patakidr
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #40695 üzenetére
De elolvastam.
Azt szerettem volna kérdezni, hogy az alap (ami a gyárira megy fel) és az upgrade FW között milyen funkcionális különbségek vannak? Magyarán: mennyivel lesz jobb nekem, ha upgrade-elem? -
Magnat
veterán
válasz
Kicsirics77 #40196 üzenetére
Jaja wpa2, megpróbálom majd madzagon is, h kiderüljön, mi okozza. Bár az is érdekes, h egy hasonló jellegű film meg lement akadás nélkül előtte nap (kb ua a méret és hossz), szóval emiatt gyanaxom kevésbé a wifire.
-
Begi
senior tag
válasz
Kicsirics77 #40192 üzenetére
Ahogy Kicsirics77 is irja az Xvid-et birnia kéne még torrent mellett is. Főleg ha csak 2 upload volt akkor mindenképpen. Wifi-n vagy LAN-on próbálod?
Nálam LAN-on a 720p-s sorozatoknál már akadozik, ha 5-8 torrent fut egyszerre.
Ezért is tervezem a 3600-ra való váltást. No meg jobban is tetszik design-ra.
-
Soma01
veterán
válasz
Kicsirics77 #40002 üzenetére
Ez: http://cqhua.wordpress.com/2007/08/16/openwrt-client-mode/
A "wet" kellene. -
Altbrucke
tag
válasz
Kicsirics77 #40049 üzenetére
nekem a router mögötti szerverem 22 portját nyomják, de sajnos a port kell mert proxy mögül csak a hivatalos portokat tudom elérni
éppen a debian iptables beállításokat fürkészem -
Soma01
veterán
válasz
Kicsirics77 #40002 üzenetére
Így kellene használni:
A routert a 0.51-es eszközként szeretném használni (NAT nélkül) "Wireless client mode".
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #39752 üzenetére
Szia!
Nem szeretné az FAT32-n sem a több szálú írás/olvasást. Ezért írtam, hogy nem a filerendszerhez van köze.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #39747 üzenetére
Szia!
Nem a linux filerendszerekkel van gondja a pendrive-oknak (nálam az otthoni routeren egy pendrive-on van az extroot ext4 filerendszeren, a munkahelyen is egy microSD-n szintén ext4-en és a GoFlex Net-en is egy pendrive-on van a teljes rendszer ext3-on). A gond a több szálú párhuzamos írással, és a swap írásával (apró darabok kerülnek írásra, ebben nem túl jók a pendrive-ok) van.
A routeremen és a GoFlex-en 2 éve mennek hiba nélkül a pendrive-ok, illetve a munkahelyi routeren is legalább 1 éve a microSD. Persze egyikre sem megy torrent és nincs rajtuk swap (a microSD-t kivéve, de ott nem is igazán használja). -
Boryszka
tag
válasz
Kicsirics77 #39747 üzenetére
Okés! Köszi a tippet!
-
Boryszka
tag
válasz
Kicsirics77 #39740 üzenetére
Az jó ha swapnak is be van állítva?
-
Boryszka
tag
válasz
Kicsirics77 #39740 üzenetére
Köszi! Majd kipróbálom.
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #39716 üzenetére
Most valamiért egy idő után újra beengedett.
Ez a process 30% RAM-ot eszik. Ha újraindítom a routert, akkor 9-et. A gond az, hogy a RAM fogyás következtében a wifi is köhög, percenként ledobálja a usereket./usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -A 1 -n 3 -p 0.0.0.0 80 -C /etc/uhttpd.crt -K /etc/uhttpd.key -s 0.0.0.0 443
-
pankotain
tag
válasz
Kicsirics77 #39639 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, sikerült beállítanom a samba jelszavas részét.
-
Centaurus
tag
válasz
Kicsirics77 #39671 üzenetére
odáig megvagyok hogy fut live-ban az ubuntu de másolni nem enged...minden lát rendesen de azt mondja hogy nincs hozzá engedélyem ilyenkor mi van?
-
válasz
Kicsirics77 #39671 üzenetére
Yes Sir !
-
Centaurus
tag
válasz
Kicsirics77 #39665 üzenetére
És hol találok olyan linuxot
-
LamagraPyro
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #39642 üzenetére
2 HDD van rajta mind a kettő külső tápos.
Lehet hogy korlátozni kellene a letöltést mondjuk 500 kb/s-ra?
Mert olyan 1,5 mb/s-nél dobja el az agyát -
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #39371 üzenetére
...bekukkantott a Mester: probléma megoldva...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #39369 üzenetére
Szia!
Hát ez bizony át van téve a 81-es portra!
# HTTP listen addresses, multiple allowed
list listen_http 0.0.0.0:81
# list listen_http [::]:80Tehát jelenleg belülről a http://192.168.1.1:81 címen éred el! Azaz valaki mégis csak hozzányúlt a config-hoz!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #39366 üzenetére
Szia!
Nem, az áramszünet nem okoz ilyet. A HTTPS-ben biztos voltam, hiszen kívülről is azon elérhető. A Parancs futtatása ablakban mit ad vissza a
cat /etc/config/uhttpd
illetve a
netstat -a
parancs?
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #39363 üzenetére
passzolok, de rémlik, hogy volt mát ilyen itt a fórumban. ( magánvéleményem szerint ez csakis valami fals szabály következménye lehet... )
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Szia!
Nem telepítettél valami olyan szolgáltatást, ami szintén a 80-as porton menne? (Pl. lighttpd.) Így a 80-as portot az uhttpd már nem tudja használni. Vagy piszkáltad esetleg az uhttpd config-ot, és sikerült úgy beállítani, hogy a 80-as porton nem (vagy nem ott) hallgat. https://192.168.1.1 címen bejön?
SSH-n mit ad vissza a következő parancs:/etc/init.d/uhttpd restart
Esetleg, ha privátban adsz hozzáférést, szívesen ránézek.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Sziasztok!
Nincs vendégháló beállítva és arra csatlakozol, vagy esetleg a szomszéd internetét használod?X-akták....
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #39358 üzenetére
másik bögésző? cache ürítés.
ha ez nem jön be: rémlik egy megjegyzése Alexnek: javított valamit a tűzfalszabályokon, hogy a "belső" hálózatról is megnyitható legyen a ddns címen a luci... ezt nem néztem meg pontosan, de nem piszkáltad a szabályokat?
Intruder2k5: én ezért választottam egy teljesen "más" c osztályú címet... de ez teccett jó poén.. :-)
-
bigdady
nagyúr
válasz
nekem 0.1 volt egy idoben
-
válasz
És majd este 11 óra körül kiderül, hogy 192.168.2.1 az IP cím! Na jó, ez nem volt komoly...
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #39356 üzenetére
hmmm :-)
na tisztuljon a homály: router "mögül" beírod a kedvenc böngésződ címsorába, hogy 192.168.1.1 - nem jelentkezik semmi.
ha pedig beírod a ddns címet akkor pedig jelentkezik a luci. jól értelmezem? -
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #39354 üzenetére
na valamit nem értek: a 192.168.1.1 -en a router webes felületét érted? mert az a luci..
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #39341 üzenetére
inditsd újra a luci-t. (hogy hogyan azt keresd vissza, nemrég alex írta valakinek, apropó: ssh-n eléred? )
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #39341 üzenetére
Szia!
Mi az, hogy a ddns megy? Azt, hogy kívülről eléred?
-
Mad6
tag
válasz
Kicsirics77 #39312 üzenetére
Innen az infó.
Ha valamit kifelejtettem akkor szóljatok. -
vzoli1987
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #39295 üzenetére
ok levettem, úgy tűnik most ok
a másik kettő beállítás maradt ahogy volt
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #39295 üzenetére
ezt mondod?
option download_queue_size 2 -> 1-re
-
czeban
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #39158 üzenetére
Azért próbáltam ki 2 winyoval is. Mindkettő szar lenne? Most néztem meg mégegy winyoval es ugyanaz :-( Ja és 3 napos a router.
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #38807 üzenetére
lassan ott tartok végre ezzel a tplink-kel, mint anno a linksys-sel, hogy azt is elfelejtem, hogy van
már a statisztikás képeket is nagyon ritkán nézem meg
ÉS EZ ÍGY VAN JÓL! -
JKalo
tag
válasz
Kicsirics77 #38681 üzenetére
De akkor ez csak logikai formázást csinál, de valószínüleg ez is elég.
Kösz! -
JKalo
tag
válasz
Kicsirics77 #38679 üzenetére
A partició igen, de a teljes formázás ?
NTFS-es a winyo jelenleg. -
Centaurus
tag
válasz
Kicsirics77 #38667 üzenetére
Köszönöm
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ el sem hiszem mekkora egy F...sz vagyokKöszönöm a segítségeteket
le sem merem írni hogy miért nem mentde most már működik
még egyszer köszi mindenkinek -
Centaurus
tag
válasz
Kicsirics77 #38659 üzenetére
Valami tűzfal nem akadályozza meg?
-
Centaurus
tag
válasz
Kicsirics77 #38657 üzenetére
gondolom de ezt bármikor lehet módosítani?Nem csak akkor mikor formázom a vinyót.(mert akkor nem csináltam).Esetleg ha fut a transmission nem zavarja meg a jelszó cserét?
je és nekem nem megy a 2221 es csak a 21 es ez miért van?
Akkor lövésem sincs
-
Centaurus
tag
válasz
Kicsirics77 #38652 üzenetére
És ha mindent úgy csináltam mint ahogy tanácsoltad de még sem megy?hiába módosítottam jelszót nem akar belépni..
minden egyébbe be tudok lépni csak ebbe nem engedi...
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #38627 üzenetére
úgy értettem hogy a DDNS szólgáltatók hogy állnak a fix IP-khez?
nekem az előbb írt fix cím pl. sehol nincsen beállítva frissítésre, csak a dyndns oldalán felvettem egy nevet, és beírtam mellé egy címet, és azóta működik, és nem is panaszkodik a dyndns.org sem (így hogy van mellette egy frissülő cím is)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38622 üzenetére
Az rendben van, hogy arról kapsz levelet, hogy nem jelentkeztél be hozzájuk (nálam pl. most ez áll a changeip.com felületen: Last Login: 11/5/2012 1:14:46 AM PST, DDNS updates: 521), de attól függetlenül működik rendesen.. A no-ip viszont arról küld levelet, hogy nem frissítetted az IP-det (pedig ez nem igaz, csak az azonos IP miatt ők elutasítják). A no-ip-nél nem is elég bejelentkezni, hanem a regisztrált host-jaidat egyesével update-olni kell a felületen!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38620 üzenetére
Szia!
A changeip.com fogadja az update-okat (azt is használok), szóval az nem ilyen (ha ugyan arról beszélünk).
Azt tudom, hogy login nélkül nem látható a ticket, ezért is írtam azt, hogy "nem tudom, hogy más user láthatja-e". -
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #38528 üzenetére
Igen. Az ilyesmit jobb közvetlenül. Bár ha Te eléred mindenféle porton keresztül, akkor távolról sem lehet probléma a beállítása.
Akkor lehet a tűzfal lesz a gond. -
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #38525 üzenetére
Konkrétan mi a probléma? Alex által említett portot beállítottad? Persze ha a 81-esre raktad mint a példában, akkor csak a tűzfalon kell átengedned. Azt talán nem használja semmi. Mondjuk nekem a 80-ason van, mert azt mindenhonnan elérem. Pl. a cégtől is (proxy-s net van).
-
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #38466 üzenetére
Szia!
Az általam adott link szerint állítottam be én is. Nekem így minden működik. Javaslom kezd elölről az egészet.
Ha már van egy működő konfigod, utána már tudsz majd finomítani rajta (portok, elérési útvonalak, stb.). -
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38496 üzenetére
Szia!
A szükséges lighttpd modulokat feltetted? Kell egyáltalán neked a redirect modul? Ha adsz privátban hozzáférést, leírod, hogy pontosan mit szeretnél, akkor szívesen segítek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38494 üzenetére
Szia!
8081 helyett tetszőleges portot választhatsz, ami nincs használatban. Fastcgi beállításhoz még mindig ezt tudom ajánlani.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38486 üzenetére
Szia!
A server.modules elől, illetve az azt záró zárójel elől sem vetted ki a megjegyzést (#).
Illetve nyilván, ha az én build-emet használod, akkor a portot is módosítani kell 8081-ről, mert azt a formázó felületet kiszolgáló uhttpd használja (vagy azt leállítod).
Jobban végignézve, mintha valahogy duplán lenne a config egymás alatt (vagy kétszer másoltad). Illetve még a fastcgi sincs config-olva. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38475 üzenetére
Szia!
Hogyhogy nem tudod ssh-n kimásolni? Kiadod a
cat /etc/lighttpd/lighttpd.conf
Majd bal egérgombbal kimásolod a kimenetet (érdemes teljes képernyőre váltani). Ez a művelet a ctrl+c. Majd ide beilleszted.
Persze ugyan ezt a parancsot futtathatod LuCI-ban is a parancs futtatása ablakban.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38466 üzenetére
Szia!
Mi a lighttpd.conf-od? Abban biztos, hogy hiba van a 9. sorban.
-
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #38456 üzenetére
Talán azért nem kerek, mert nincs rendesen kitöltve a php.ini? Alex által adott link nem tartalmazza. Itt csak annyit ír, hogy mindenki igényei szerint.
Itt nézd meg: [link]
Hátha ez segít. -
scream
veterán
válasz
Kicsirics77 #38461 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
-
scream
veterán
válasz
Kicsirics77 #38458 üzenetére
Melyikhez ? (Vagy mind a kettőhöz ?)
Illetve hogyan kell konfigurálni ? (Esetleg van valamerre nem feltétlen magyar nyelvű leírás ?)
Elnézést, hogy ilyen alapvetéseket kérdezgetek, de ezt a hálózatos témát (sajnos) annyira nem ismerem.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38451 üzenetére
-
F34R
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #38400 üzenetére
system log-ba addig van bejegyzes amig be nem allitottam a pppoe-t meg a jelszot.
-
scream
veterán
válasz
Kicsirics77 #38385 üzenetére
Igazából nem csak nyomtató lenne, hanem ilyen multifunkciós berendezésem van (Canon MP150) és ha megoldható akkor szeretném hálózati szkennerként is illetve nyomtatóként is használni.
Szóval akkor megéri lecserélni a gyári fw-t? Melyikre ? (Ha nem gond, akkor linket is adhattok
)
-
válasz
Kicsirics77 #38387 üzenetére
Ugyan már, nem kell ezért elnézést kérni, azért vagyunk itt ennyien, mert így kiegészítjük egymást, és ha az egyikünk nem ír elég nagy baromságot, akkor majd a másik megteszi, Alexnek meg lesz mit helyesbíteni!
-
válasz
Kicsirics77 #38385 üzenetére
Sane csomag csak a scannerhez kell, nyomtatáshoz p910nd dukál, de az meg alapból benne van a vargalex buildben...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #38216 üzenetére
Szia!
Nem, ez azt eredményezi, hogy nem a szolgáltató által hirdetett DNS szerver(eke)t fogja használni a router névfeloldásra, hanem a manuálisan rögzítette(ke)t.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Kicsirics77 #38216 üzenetére
Szia!
Szerintem nem, én nem használom, csak leírtam hol kell beállítani és rosszul is írtam, mert az első elől nem is kell kivenni a jelölést, ha jól látom... Ezt az OpenDNS-t, azt hiszem inkább a nem kívánt weboldalak szűrésére használják, de nem vagyok benne biztos. -
SteveBeard
senior tag
válasz
Kicsirics77 #38214 üzenetére
Sziasztok!
Hálózat/interfészek/wan/haladó beállításokAlapértelmezett átjáró használata
Ha nincs kiválasztva, akkor nincs alapértelmezett útvonal beállítva
Másik fél által ajánlott DNS szerverek használata
Ha nincs kiválasztva, akkor a hirdetett DNS kiszolgáló címeket nem veszi figyelembeEzek elől ki kell venni a jelölést és már meg is lehet adni az egyedi DNS szervert.
-
Hunsaman
tag
válasz
Kicsirics77 #38212 üzenetére
Szia!
Nem, hanem Public DNS-re. Public DNS-nek szeretném beállítani az OPENDNS-t.
-
epakla
tag
válasz
Kicsirics77 #38174 üzenetére
Igen, sajnos német szakos vagyok...
-
epakla
tag
válasz
Kicsirics77 #38174 üzenetére
Igen, jól gondolod.
A bálázó a következő lépés lészen. -
epakla
tag
válasz
Kicsirics77 #38172 üzenetére
Vélelmeztem, hogy a fórum címéből kikövetkeztethető, de, ha nem:
TP-LINK TL-WR1043ND WIFI ROUTER
Köszönöm a segítséget!
-
pityu8
tag
válasz
Kicsirics77 #38131 üzenetére
Köszi, akkor marad ntfs, sajnos. Pedig jó lett volna egy kis swap....
-
LNx
tag
válasz
Kicsirics77 #38110 üzenetére
rakom fel holnap a vargalexes buildet, amiről itt is szó volt
-
Mazsika
őstag
válasz
Kicsirics77 #38026 üzenetére
köszi, akkor lehet rosszul van beállítva a dyndns mert nem jön be semmit...
-
Siriusb
veterán
válasz
Kicsirics77 #38034 üzenetére
Mi a trükk?
-
Siriusb
veterán
válasz
Kicsirics77 #38032 üzenetére
Igen, utolsó lehetőség a firmware csere, de nem akarom a garanciát elúsztatni, lévén csak 1 hónapos az eszköz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Kicsirics77 #38030 üzenetére
Gyári, utolsó.
-
Siriusb
veterán
válasz
Kicsirics77 #38028 üzenetére
Ha pppoe lenne, akkor wireless-en sem tudnék kimenni az internetre. Igazából olyan, mintha DNS nem lenne.
-
Davebowman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37939 üzenetére
Ez kellett! Köszönöm, már megy is a net (ezt már vargalex1.1.7-es routerről írom).
Akinek hozzám hasonló kétségei lennének:
1. Töltsd le bátran Vargalex rom(.bin)-ját
2. Firmware upgrade betallóz és hajrá
3. Kapásból felugrik a webfelülete (no para) tök magyarul
4. Állítsd be a wan-t (internet szolgáltatódat)
5. Állítsd be a wlan-t, hogy mennyen a wifi + titkosítás
6. Használd! -
cekkk
veterán
válasz
Kicsirics77 #37912 üzenetére
Én meg úgy használtam, és ha nyomtatóval nem akadna össze akkor nem is cseréltem volna le
-
cekkk
veterán
válasz
Kicsirics77 #37909 üzenetére
Akkor nem tudok rájönni, mert a gyárinál a personal volt kiválasztva és a jelszó is ugyan az, szóval akkor valami ebben az openwrtben van amit nálam nem szeretnek az eszközök.
-
LamagraPyro
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #37807 üzenetére
Köszönöm a segítséged, hazaértem megpróbálom.
Jelzek ha nem megyKöszönöm még egyszer.
Üdv.
-
LamagraPyro
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #37805 üzenetére
Azt még nem próbáltam mert jelenleg melózom de még ezt meg akartam otthon én is nézni. Azért gondolom hogy nem megy mert mikor elrontottam valamit és vissza kellett állítani a mikor villogott a sys led akkor megnyom a gomb és úgy volt hajlandó belépni telnettel.
Most viszont a lassan villogó sys ledig nem jut el mert újraindul előtte. De hazaérek megpróbálom de kevés a remény.
Mennyire valószínű hogy visszaveszik azzal az indokkal hogy mondjuk volt egy áramszünet és így jött vissza a router?
Komolyan ha visszavennék lemondanék a transmissionról meg a többi kellemes cuccról. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #37777 üzenetére
Szia!
Meg, de otthon nem volt nálam 1043ND, így csak ma próbáltam ki. Most töltöm felfelé, de nem túl gyors.
-
cekkk
veterán
válasz
Kicsirics77 #37722 üzenetére
Meg van, csak működni nem akar. Egyenlőre
Ugye az eredetin enm így voltAz IP cím forrása
URL
IP-cím változás ellenőrzése minden
Időegység
Frissítés erőltetése minden
Időegység
Ezekhez mit kéne beírni mert az urlnél valami ilyen van:
http://checkip.dyndns.com/ -
cekkk
veterán
válasz
Kicsirics77 #37720 üzenetére
Köszi
Ott nem kerestem -
cekkk
veterán
válasz
Kicsirics77 #37714 üzenetére
Köszi mind a kettőtöknek.
Tényleg a VargaAlex ezt le is írta
-
Kakumix
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37298 üzenetére
A 3600-as az lényegesen erősebb és a 240kb/s nekem nem a maximum lenne
A max. az valahol 380kByte körül lenne a 30/3-as netemmel. Most megemeltem a korlátot 1500kB/s és 280kB/s-re, azt majd meglátom mi lesz.
ui.: természetesen a korábbi hozzászólásomban írt 250kbit/s és 500kbit/s értékekben a mértékegység az kByte és bocs, ha én zavartalak össze és ezért írtál 240kb/s-ot a 240kB/s helyett
-
Kakumix
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37291 üzenetére
Teljes sávszéllel? Ha teljesen hagyom pár perc alatt "lefagy a router" (csak 1 led világít és nem lehet ssh-n és web-en elérni és net sincs) és addig sem lehet még wifi-re sem felcsatlakozni. Milyen beállításaid vannak?
Nekem 2 aktív torrent, 20 kapcsolat / torrent (összesen is csak ennyi), a feltöltés sebessége 260kbit/s a letöltés pedig 500kbit/s és így stabil (pár napja jó). Nincs kívülre telepítve semmi, csak a routeren van a rendszer, külső 5400RPM-es HDD USB2.0-ás házban, de plusz táp nélkül. Lehet, hogy ha külső tápot kapna HDD, nem kellene korlátozni a torrent sebességét? Gondolok itt esetleg arra, hogy a torrent nagyobb sebességen jobban terheli a CPU-t, ezért nagyobb az áramfelvétele, kevesebb jut a HDD-nek (ill. korlátozva a HDD is kevesebbet eszik talán) és emiatt a HDD leszakad a router meg belehal? Ehhez most eléggé a határon kellene, hogy üzemeljen, de a router most - pár nap folyamatos üzem után - csak minimálisan melegebb mint a kezem. -
Gaberking
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37295 üzenetére
50/10 Mbit/s
-
Gaberking
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37291 üzenetére
sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés!
-
Gaberking
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37289 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de én a számítógépen futtatom a torrent klienst, előfordul, hogy nem csak egy gépen (ha az asszony is talál magának valamit) és azt szeretném elérni, hogy a számítógépen tudjak teljes sávszélességget használni. Azért köszi!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Kicsirics77 #37188 üzenetére
ez így nem megy:
ftp://felhasználóneved.myip:port
Így igen:
ftp://felhasználóneved@myip:port
de miután beírom a felhasználó nevet időtúllépés miatt behal...Ahogy én írtam ment, csak mikor írtam még helyi hálózaton próbáltam... NA úgy nem megy... sehogy sem...
ftp://user:password@myip:port
Ezzel viszont az a baj, hogy én tulajdonképpen egy oldalra szeretném kitenni linknek ahova természetesen nem szeretném kitenni a jelszót.... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #37150 üzenetére
Szia!
Nálam gond nélkül megy az ipdns.hu. És a beállítás is rendesen le van írva a honlapon. Egyedüli problémát akkor tapasztaltam, ha a normál wget csomag is fel volt telepítve a routerre. Az valamiért nem küldte az URL-be írt jelszót, így valóban jött az authentikációs hibáról a levél. Ezért én módosítottam a ddns-script-et, hogy a busybox-os wget-et használja mindenképpen.
A regisztrált host egyébként törölhető a honlapjukon.Ugye a beállításkor egyébként figyelembe vettétek az itt olvasható 5-ös pontot:
5. "Username" a hostnévnél megadott azonosító név/e-mailcím (ez alapesetben megegyezik a regisztrációnál megadottal). FONTOS, hogy a azonosító e-mailcímből a @ és a pont karaktereket le kell cserélni kötőjelre
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #36951 üzenetére
ha kívülről nem használod akkor igen
én csak itthon használom.....de csak most egy projectmiatt, aztán le is fogom tiltani megint....
alex megtalálta a megoldást ha jól látom, mert megszüntek a kísérletek nálam
gondolom hamarosan megosztja mit kell tenni -
SteveBeard
senior tag
válasz
Kicsirics77 #36931 üzenetére
ez, de gonosz...
Így már nem...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #36926 üzenetére
Szia!
Az látszik, hogy ssh-n normálisan a 2222-es porton érhető el a router. Pont azért tettem át a default 22-ről, hogy lehetőség szerint ne is nagyon próbálkozzanak rajta. Ezek szerint mégis.
Egyébként természetesen van lehetőség a tűzfalon bizonyos IP cím, vagy akár tartomány tiltására is.
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #36920 üzenetére
az elején az engedélyezve azt jelenti, hogy legközelebbi router ujrainduláskor el fog indulni, az aktuális állapotot nem jelöli itt
na ez nálam alapból "letiltva" -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #36917 üzenetére
luci/rendszer/rendszerindítás/ dropbear mellett, jobb szélen a"leállítás" gombbal
ha lucihoz hozzáférsz távolról, akkor simán kipróbálhatod, a luci-t továbbra is el fogod érni... -
pityu8
tag
válasz
Kicsirics77 #36917 üzenetére
Én itthon vagyok, szívesen leállítom, csak mit és hol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogyan tuningold a PC-det, hogy a maximális teljesítményt hozd ki a játékodból
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- XBox Series X 1TB Diablo IV Standard Edition +Garancia
- GAMER PC i7-6700K GTX 1660 SUPER 24GB DDR4 NVME SSD + HDD
- Eladó Gaming PC! 1080 és 1440p játékra
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700K / 32GB DDR4 / RX 570 8GB / SSD + HDD
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256GB SSD + 1500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest