- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
snipr
aktív tag
> de ne frissítsd, mert nem működik egyből (bár ezt már észrevetted
)
> megint csak azt mondom, hogy ha működik minden, akkor ne piszkáld
Ez rendben van, csak ugyebár figyelnek szolgáltatások internyet felé (ssh, https, https mögött a luci) és ha az ember azt látja, hgy a luci is frissülne, meg a libssl is frissülne, akkor jön a fejvakarás, hogy ez vajh valami security bug miatt van-é...
-
PpenoO
őstag
Direkt nem tartottam meg az 1.1.7 beállításait, nehogy bekavarjon valami. Jelenleg én sem értem miért nem működnek a dolgok. Most visszaraktam vargalex fw-t és 2 perc alatt belőttem mindent. ftpvel írok, miniDLNA beüzemelés után azonnal frissített és a kliens is azonnal látja/játsza az állományt.
-
PpenoO
őstag
Van egy 1043 v1es routerem, 1.1.7es Vargalexről tértem át a Suste fwre (0.5). Vargalexen működött az ftp és minidlna is. Követtem az összes readme filet de ftp userrel nem tudok írni (553 could not create file). Bekell állítsak egy írásjogosult custom usert, hogy tudjak ftp klienssel hdd-re írni.
Továbbá miniDLNA-t hiába üzemelem be, a feltöltött filmeket se a router se a dlna kliens nem látja.
Próbáltam resetelni is a routert.
Esetleg lenne ötletetek mit rontok el és megosztanátok velem megköszönném.
-
losslessonly
csendes tag
Headless, Suste,
Köszönöm a válaszotokat.
0.4 stabilan működik, egy hibát vettem eddig észre, amit jó lenne ha megszünne: a routes ip-lista folyamatosan teleszemetelődik 0:0:0:0-ás MAC addressű, a hálózatomon nem létező ip számokkal...Ez javításra került esetleg az r44162-ben? Ha nem akkor jelenleg nincs más indokom a frissítésre.
Vagy vannak ilyenkor egyéb, biztonsági réseket elhárító frissítések is??? -
losslessonly
csendes tag
Szia Suste!
Szeretnék suste@openwrt@0.4-ről suste@openwrt@0.5-re frissíteni (1043NDV2), de nem szeretném elveszteni a beállításokat.
Mi ennek a menete?
1. csináljak mentést, majd sys ugrade-es frissítés és a mentés visszatöltése?
Vagy
2. frissítés sys upgrade-el a beállítások megtartásával?Ez utóbbit nem szoktátok javasolni, viszont azt sajnos nem tudom, hogy az 1. módszer szerint a mentés milyen paramétereket őriz meg és miket nem
A segítséget előre is köszönöm...
-
snipr
aktív tag
A default konfigra nyomtam rá a 3.1-et (ujraflash-eltem úgy, hogy nem volt bekattintva a beállítások megtartása)... így egyébként /mnt/sda2 és /mnt/sda3 alá mountolta őket alapértelmezés szerint. Mielőtt rányomtam a 3.1-re nyomtam egy umount /dev/sda2-t (nehogy ne tudja kezelni azért mert fel van mountolva éppen)... kicsit misztik a viselkedés
de lényeg, hogy valahogy megoldódott.
Más:
smb.conf.template-be esetleg be lehetne szúrni egy ilyen sort:
bind interfaces only = yes
enélkül úgy fest 0.0.0.0-ra bind-ol, attól függetlenül, hogy van a konfigban interfaces vagy sem (a fenti sort beszúrva már jó)kicsit pusztítom éppen a default 0.0.0.0-án figyelő szolgáltatásokat (oké tűzfal szűri, de azért szebb
)
-
gabikiraly2
aktív tag
Rendben. Akkor mi a legolcsóbb és egyben a legjobb megoldás? Nem vagyok megszállott torrentmatyi, csak heti egy két filmet szedek le és osztok vissza. Vegyek egy sima külső vinyót? Vagy egy tokot és egy 2,5" vinyót. Akkor gondolom ezekhez kell plusz táp is. Igazából számít a költség is, de egy két ezresen nem múlik.
Köszi -
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget!
Keverem, mert a linuxos logika más mint amit eddig megtanultam.
De a lényeg, hogy sikerült végre összehozni a dolgokat, aszerint ahogy ajánlottad.
Egy apró dolog zavar már csak: az állapot résznél nem jelenik meg a swap partició pedig
engedélyezve van, a HDD első partiója (128 MB) mostmár hozzá van csatolva.
Az extroot 8 GB lett (mivel a pendrive ekkora)Most még egy kérdésem lenne:
hasznos-e, illetve butaság, ha a wifi hatótáv növelésére szolgáló repeater SSID-je ugyanaz mint a router
wifi-é?
Arra gondoltam, hogy ha kimegyünk a telek végére, akkor se kelljen wifit váltani, hanem minden eszköz
folyamatosnak lássa a jelet.
Csak azt nem tudom, hogy ez így jó gondolat, vagy sem? -
FrankóStein
aktív tag
Először ez alapján próbálok majd zöldágra vergődni.
Azt nem értem, hogy ha korábban ezt megtudtam csinálni, jól is működött, akkor most miért nem megy?
Szerintem már annyit próbálgattam, hogy egynek ezekből be kellett volna jönnie.
Múltkor működött a samba, transmission, ftp, port forward (tényleg: ehhez feltétlenül kell az upnp, vagy csak rosszul értelmeztem?) csatolások a helyükön voltak, azóta nem változtattam semmin, az elmentett konfig visszatöltésével kezdtem, és már azzal sem volt jó. -
-
losslessonly
csendes tag
Szia!
Ha lehet szavazni, akkor a nyomtató és a szkenner megosztást vedd ki szerintem... Aki nem tesz rá hub-ot az szinte biztos, hogy egy pendrive-ot vagy egy hdd-t tesz az usb-re.
Amiket írtál (TM+miniDLNA+SAMBA+FTP) ezeket használják legtöbben valószínűleg. (Ha lesz szavazás, akkor ezek legyenek benne, csak a többiről lehessen szavazni)
-
Regiee
aktív tag
Köszönöm a válaszot, hasznos segítség volt nagyon!
Odáig el is jutottam hogy felülírtam az index.html-t. 192.168.1.1:8081 en be is hozza a weblapot de előtte kéri a jelszót és a felhasználónevet. A ddns nevemmel is behozza ha mögé írom a :8081-et és szintén jelszót kéri hozzá.
Kívülsőr nem lehet elérni, gondolom még engedélyeznem kell a tűzfalnál ezt a portot hozzá.
Úgy megoldható ez a dolog, hogy jelszó minden nélkül legyen elérhető? Az se lenne rossz ha megmaradna az eredeti oldal a porton.
-
Headless
őstag
Ám Suste, mi a legnagyobb helyfoglaló az fw-dben? Lehet mostantól arra kellene fejleszteni, hogy minnél kisebb helyhasználat legyen.(webes felület egyszerűsítése) Mert ha most következő fw-kbe bekerül még pár dolog már ott leszünk, hogy alapból nem fog tudni menteni a router
Esetleg következő NAGY fejlesztés, 8081-es felület integrálása luciba, csak ez megeshet egy új alapverzió esetén újra kell csinálni. :S
-
scream
veterán
És az hogyan oldható meg, hogy kívülről DDNS-sel elérhető legyen a LuCI is és mondjuk egy másik porton egy oldal?Jaa, hogy csak a portot a cím mögé írom.
Hogyan lehetne megoldani, hogy a mostani meglévő domain-emet beírva böngészőbe a routeren futó oldalra irányítson?
DDNS megy, alapból, ha beírom a címem, akkor a LuCI oldala tölt be (80-as port), de a honlapot a 3030-ra raktam.
Feltételezem a domain-nál kéne DNS-ként valahogy beállítani a routert, csak kérdés, hogy hogyan (pl simán ugyanúgy a link mögé írom, hogy :3030 ?) illetve 2 DNS szervert is meg kell adni hozzá, hogy átálljon arra.
Van ilyesmire megoldás?
Remélem érthető a probléma.
-
Milli82
tag
Hát kösz a segítséget.
Gyurka6 segítsége, azért kimerítőbb volt.Egyébként, tényleg nagyon nem értem a nyomtató megosztás működését.
De ha érteném, akkor nem kérdeznék.
Ez azért logikusnak tűnik.Én értem hogy a tudás hatalom, de nem kéne visszaélni vele. Egyébként ez csak egy személyes vélemény.
-
-
sziku69
őstag
Akkor valószínű, hogy valamit benéztem.
Lehet jobban járnék, ha lecserélném egy v.2-re, a régi v.1-et. Kicsit erősebb a hardver része. Vagy egy olyan asus-ra amiről itt beszélgetnek most.
Mondjuk nekem elég lenne egy egyszerűbb firmware is, mert az alex félében sok olyan van amit nem használok. Ezért gondolkodtam a firmware cserében.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Csak egy router van áthidalónak bekötve.
Azért cserélnék firmware-t mert napi szinten belassul a net valamiért.
Még a csatornákon nem állítottam. Családi házban lakom, de azért a környéken van hálózat. Bár egyik sem jelentős erősségű. Jelenleg a 11-es csatornán van a tp-link. A linksys azt hiszem 6-os csatornán van. (linksys wrt54gl) Nem ütik egymást. -
sziku69
őstag
-
VOid
tag
Köszönöm a segítséget, igazából nem értem hogy, de a sokadik reset megoldotta. Most bejön minden. (Ill először úgy jött be hogy nem dugtam rá WAN-ra semmit ahogy javasoltad, ennek nem tudom mennyi köze van hozzá).
Gyors wifi sebességet is mértem , 7-8 méterre van a másik szobában egy gép(2 fal) ami wifi adapteren keresztül csatlakozik fel netre V1es routerrel 30Mbpst mértem, V2-vel ha éppen volt net és jó kedve volt akkor is max 10 Mbps-t mértem. Szóval aki V1-es routerről váltana V2-re és van olyan eszköze ami wifi-n keresztül csatlakozik javaslom gondolja jól meg a váltást
Remélem ezzel az ASUS RT-N18U-val nem lesz ilyen gond, és elég erős jelet sugároz majd, azért ilyen távolságra még illene neki
-
|AP|
veterán
csináltam egy visszaállítást, újra felcsatoltam a partíciókat, miniDLNA-t is újra beállítottam és most megint minden jó. Tehát biztos nem a HDD sérült.
Lehet, hogy a router döglődik? A wifi jel sem olyan stabil, mint régebben, az okostévé is eldobálja. Régen ilyet nem csinált (11-es csatornára van állítva)
-
-
|AP|
veterán
(az "sda" részt lenyitva van másik lehetőség, pl sdb?) - nincs
Ha közvetlenül a gépre dugom a HDD-t, akkor windows alatt ugye nem látom (gondolom az ext4 miatt), viszont HD Sentinel és a többi lemezellenőrző program látja és nem jelzi hibásnak. Vagy ez nem jelent semmit?
megpróbálom megkeresni a parancssoros ellenőrzést.
-
|AP|
veterán
share mappát csak a "usr" mappán belül látok, de az is üres.
Total Commanderben be volt állítva hálózati meghajtónak. El is éri, de nem látok egy darab fájlt sem, pedig kiírja, hogy 139Gb szabad a 300-ból... ugyanígy az okostévé is látja a megosztott könyvtárat, csak nem látja benne a fájlokat.
-
losslessonly
csendes tag
Igazad van, amikor írtam a hozzászólást, nem voltam a routernél, rosszul emlékeztem. Nincs t, elnézést a fals információért.
Az ipv6 címlekérést kikapcsoltam a Firefoxban (találtam közben ilyen információt, hogyan kell), így megszűnt a lassú oldalbetöltés.
A Luci felületen interfaces/lan/advanced settings/ "Use builtin IPv6-management" ezt mondtátok, hogy kapcsoljam ki, vagy azt ami a wan alatt van ugyanilyen menüpont?
A wan alatt "Enable IPv6 negotiation on the PPP link" egyébként próbáltad már bekapcsolni? Ami információt eddig találtam a szerint nincs itthon digi-nél natív ipv6 támogatás még (már ha ez ahhoz van).
-
losslessonly
csendes tag
Szia!
Köszi a választ.
1. Írd le légyszives a kikapcsolás helyét/módját, mert közben néztem több fórumon is és sokan panaszkodnak, hogy nem lehet teljesen kikapcsolni.
Amúgy szerintem nekem is ez a gondom:
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=252139#p252139
Lehet ezt valahogy állítani? A kérdező eddig az openwrt-n nem kapott választ...2. Igazad van, és most 2x végiggondolva valahol ezt olvastam is, hogy kell, de kiment a fejemből, mikor legutóbb tesztelni próbáltam.
3. köszi
4. ezt megnézem este csak debug miatt, de annyira nem fontos opció számomra csak kipróbáltam amikor nézegettem a lehetőségeket.
-
scream
veterán
Jah, csak azzal nem enged be és nem tudom miért."Authentication failed.
Connection failed.
Permission denied."Ezt kapom, ha az SSH-nál használt user/psw-t adom meg. SSH nem alapértelmezett porton megy, hanem 12345-ön, ha azt adom meg SCP-nél, akkor meg ezt kapom:"Command 'pwd'
failed with return code 0 and error message
-ash: groups: not found."Mi lehet ez?Csak béna voltam, leokézva beenged...
-
CHIPman
nagyúr
Próbáltam mindenhogy, ez volt egy működő megoldás. Nem akarom piszkálni, mert ha bármit átállítok, tuti, hogy egy hétig szopok, mert állandóan elmegy a net. Router gondos topicban foglalkoztunk már ezzel, SMC-n használtam úgy is, ahogy mondtad, de ezen nem merem átállítani.
Remote SSH hogy működik? Ez alapján próbáltam, de nem hajlandó csatlakozni. Megpróbáltam a 22-es portot beengedni az előtte lévő routeren is, de nem nyertem. -
Szabie93
tag
igazából működött egy ideig, de most reggelre teljesen megadta magát ismét, ahogy nézem érik a router csere
kb 1 hónapja szenvedek vele. Most is a 8081-es portról csináltam, sőt még a rádugott vinyót is formáztam és semmi, úgyanúgy ha elengedem a tm-t (800kb-re van korlátozva a letöltés) akkor túlterheli magát, most bent volt 4 torrent, de rányomtam a teknősre és így is megmurdelt az egész.
-
Szabie93
tag
A Te legfrissebb fw-d használom a v1-es routeremen, és sajnos az a bajom vele, hogy switch módban ha beállítok mindent akkor egy fél órán át kb működik, de úgy 5-6-s load-al aztán elérhetetlen lesz wifin, és csak ha kábelen csatlakozok rá akkor érem el, illetve a net is megszűnik rajta. Mi lehet a probléma? Öreg a router az fw-hez?
Köszi előre is!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Parancsolj. De egyébként az ipk egy sima tar.gz állomány (amiben 2 újabb tar.gz van, amibe pl. Total Commander-el, vagy Unreal Commander-el ctrl+page down-al bele tudsz mászni.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A luci-mod-admin-full csomagban megtalálod, de ha kell külön csak a system.lua, elküldhetem azt is. Gondolom a file-ba logolás beállítását akarod megcsinálni LuCI-ban.
Tudok küldeni patch-et is hozzá, ha kell.
-
M@Db0Y
senior tag
Már van 4-5 éves a router de nálam évente kb full resetelni kell mert valamiért eltűnik a wifi. Menüben látom hogy aktív de mégse látja semmi.Hiába indítom újra a rádiós részt vagy a routert nem segít. Ilyenkor csak egy hardreset segít rajta.
Kipróbálom a tiedet kösz a segítséget
CSak ezzel a firmware verzióval nem voltam tisztában mert olvasok itt mindent hogy vágott nem vágott stb.. Jobbnak láttam rákérdezni
-
J_A_m
csendes tag
Ahha! Én mindig extrootot használtam, ezért nem szembesültem ilyen akadállyal.
Ha úgyis rá van dugva a HDD, akkor szerintem kár vacakolni a szűk flash-el, extroottal gyakorlatilag nincs korlát.
Persze ha rendszeresen hurcolászni is akarja valaki a vinyót, akkor körülményes mindig lecsatolni, lehúzni, visszadugni, visszacsatolni. -
Headless
őstag
Hirtelen nem találtam gyorsabban mást
elvileg "maximum size is 9,4 ZB or 8 ZB"
5TB router-nek kutya kötelessége kezelni, elvégre a GPT particiós táblát kezeli,(létrehozni nem tudja) tehát amit a GPT tud azt tudnia kell.
Tehát az 5 TB meg se kottyan neki, és jó lesz még pár évig a GPTÉn használok egy 3 TB-osat ahogy suste mondta. Amúgy nem olcsóbb fajlagosan a kisebb? Én is pont ezért vettem 3TB-osat 4TB-os drágább volt fajlagosan.
A linken lévő durván 53000 + áfa. Én inkább valami bazáros kollégától vennek egy 3 TB és mellé egy külső házat. szerintem olcsóbb.WD GREEN 1TB 64MB SATA3 (WD10EZRX) (bontatlan) (info)........................................................................................................14.990Ft
WD GREEN 2TB 64MB SATA3 (WD20EZRX) (bontatlan) (info)........................................................................................................21.990Ft
WD GREEN 3TB 64MB SATA3 (WD30EZRX) (bontatlan) (info)........................................................................................................27.500Ft
WD GREEN 4TB 64MB SATA3 (WD40EZRX) (bontatlan)...................................................................................................................41.990Ft
WD GREEN 5TB 64MB SATA3 (WD50EZRX) (bontatlan)...................................................................................................................52.990Ft
WD GREEN 6TB 64MB SATA3 (WD60EZRX) (bontatlan)...................................................................................................................70.990Ft
BÁRMELYIK BELSŐ 3,5" HDD + USB3.0 külső ház (bontatlan) (info).............................................................................................+4.500Ft -
Joshi
titán
Azt láttam hogy a link nevében az a fájl szerepel ami nekem kell és tényleg az kellett.
A firmware felment és működik ahogy kell, nagyjából beállítottam mindent viszont vannak kérdéseim. A menü így hirtelen furcsa és szokatlan ezért nem is látom át teljes mértékben, a MAC-hez hozzárendelt egyéni IP címek beállítását hol találom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest