- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Felraktam a Backfire rc5-re a lighttpd-t és a php5-öt, látszólag szépen működik mindkettő, php info fájlra is bejön a megfelelő táblázat, tehát a php is megy elvileg, viszont ha valamilyen php scriptet felrakok rendre hibaüzenetet kapok, ilyeneket:
Fatal error: Call to undefined function session_id() in /mnt/webroot/joomla/libraries/joomla/session/session.php on line 96
Fatal error: Call to undefined function utf8_decode() in /mnt/webroot/upload.php on line 18
Fatal error: Call to undefined function session_start() in /mnt/webroot/ft2.php on line 2413
ez csak 3 kiragadott példa volt.
php.ini-ben ezt találtam: extension_dir = "/usr/lib/php"
A megadott mappában ennyi van: gd.so
arra gondoltam hogy innen hiányzik még pár extension, de persze lehet hogy teljesen rossz úton járok, minden segítségnek tanácsnak örülnék. -
PistiSan
addikt
Tesztelni szeretnék csomagokat openwrt alatt, de nem szeretném mindig a routerre telepíteni ezeket, virtualboxban sikerült működésre bírni a backfire 10.03-at, ez alapján a videó alapján [link] Az openwrt wiki alapján sikerült az rc4-et is felrakni.[link]
Sajnos az rc5 a fenti módszerek egyikével sem sikerült működésre bírni, elindul a rendszer, bootol, a végén pedig kernel panic-ot ír.
Valakinek van ötlete ennek kapcsán? -
PistiSan
addikt
Sziasztok, valaki írna nekem bash scriptet egy egyszerű problémára?
Amit tudnia kell a scriptenek:
/mnt/felvetel mappából kérdezze le a fájlok dátumát, hogy mikor lettek létrehozva, és ami a jelenlegi dátumhoz képest 2 napnál öregebb azt törölje is ki!
Pl ma 26.-a van, így a 23.-ig létrehozott fájlokat törölje le.
Köszönöm. -
PistiSan
addikt
Sziasztok,
Segítség kéne, használok egy roppant jó kis programot amivel online rádiót rögzítek, ez a program a streamripper névre hallgat.
A program tök jó, megadott ip-ről és port-ról veszi fel az adást ahogy ez elvárható tőle!
A rádió amit rögzítek 4 különböző porton sugározza az adást, van hogy az egyik lehal és nem jön semmi, ilyenkor sajnos nem sikerült a felvétel, mivel a megadott ip-n és porton nincs adás a program egyszerűen leáll.
Arra gondoltam hogy kéne egy script amit ha lefuttat mondjuk a cron, akkor az megnézni hogy fut-e a streamripper és ha fut akkor nem csinál semmit, viszont ha nem fut akkor egy adott parancsot futtat le.
Mutatok egy példát, én úgy rögzítek most műsort hogy be van ütemezve a cronba hogy ezt a parancsot reggel 6 kor futtassa le:
streamripper http://91.82.85.41:9216:9216 -d /mnt/vinyo/hetfo -a -A -s -l 14700ez a parancs annyit tesz hogy a megadott címről elkezdi lementeni mp3-ban az adást a megadott helyre, és ezt be is fejezi röpke 14700mp-el az után hogy elindult a felvétel.
amint mondtam 4 porton megy a rádió, arra gondoltam hogy reggel 5:55kor elindítom a felvételt a cron segítségével, és utána percenként lefuttatnák egy scriptet ami ha úgy látja hogy nincs felvétel akkor egy másik porton megpróbálja elindítani a felvételt.
Nem kell bonyolult script, lehet 4 külön álló script is, vagy ahogy egyszerűbb, talán jobb is lenen külön mert könnyebb lenne ütemezni a futtatását úgy, de majd meglátom mit mondanak a szakik
Remélem nagyjából érthető volt amit szerettem volna megfogalmazni. -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #14123 üzenetére
Most néztem csak hogy a trunk-ben már nem nagyon frissítik az asus fw-jét
a legfrissebb trunk 20-Jun-2010!
Talán az rc5-be még bele teszik a frissítést, gondolom ha ilyen hibát javítanak azért az rc5-ben javítják majd, legalább is nagyon reménykedem benne.Tótszabi leírás alapján próbáltam már 1x fw-t fordítani, akkor nem sikerült, illetve azóta már sokat változhatott a dolog, mert nem igazán jöttek elő a megfelelő menük.
Ebből kifolyólag csak az rc5 frissítésében reménykedhetek. -
PistiSan
addikt
Begi, vargalex
Köszi, sikerült!
Nem hiszem el, hogy ez kifogott rajtam. -
PistiSan
addikt
Sziasztok, az új rc5-ös backfire elbizonytalanított
Nem tudok rajta sehogyan sem portot nyitni lan-ra!
Egy portot szeretnék nyitni utorrentnek a 21010 es portot, a 192.168.1.23-mas ip címre, de valamiért nem sikerült
Leírná valaki hogy mit és hová kellene írni? A képeken látható két ablakban lehet beállítani a portnyitást.
[link1]
[link2]Azt próbáltam már hogy az internal porthoz beírtam a portot, de nem lett jó.
-
PistiSan
addikt
Valaki próbálta már a Transmission-t a backfire rc5-ben? A letöltés még viszonylag rendben van, viszont seedelni nem igazán akar
, pedig nincsenek nagy igényeim, 60kb-al tudok seedelni, de ha valaki csatlakozik is akkor az ilyen 5-10-el tölt max, és az is általában a transmission klienst használja ^^
Felpakoltam teszt ként az rc4-ből a torrent klienst, ott megy rendesen a seed. -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #13364 üzenetére
Hi!
Nekem a /etc/config/fstab nem létezik alapból, de nano-val létre hoztam, adtam neki futási jogot is, bele másoltam amit kell. Az /etc/init.d/fstab sem létezik. Ezért a mount -a val próbálkoztam de az sem vezetett eredményre!
Lehet a 2.4-es kernellel van a baj? Felrakjam esetleg az újabbat? -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #13349 üzenetére
Szia,
Sajnos nem akar sikerülni, lehet én rontok el valamit.
Az fstab fájl nekem az /etc/fstab ban található, ezt megnyitottam nano-val és beillesztettem ezt.config mount
option target /mnt
option uuid 2cbf755b-d41a-4fd2-93be-d35f3f45eddd
option fstype ext3
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 0a fájlrendszer típusát átírtam ext3-ra, mert nekem abban van a vinyó!
miután ez megvolt kiadtam a
mount -a parancsot, de nem történik semmi.
Normál esetben a mountolástra az intit scriptet használom.próbáltam az fstabbal fel mountolni a vinyót, de így sem sikerült!
config mount
option target /mnt
option device /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3
option fstype ext3
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 0gondolom ha az utóbbi módszerrel sem sikerült a felmountolás akkor ne is próbálkozzak addig az uuid-vel. Valami ötlet?
-
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #13346 üzenetére
Szia,
Nem a te fw-det használom, hanem a legújabb backfire rc4-et (jöhetne lassan az 5 is)
Ha jól gondolom a te builded a téma címében is szereplő routerre van fordítva, nekem viszont asusom van.
Ha nem nagy fáradság akkor leírnád egy rövid példában hogyan lehet használni a label vagy uuid-s megoldást?
A blkid paranccsal kiír mindent szépen, az egyik partícióm így néz ki.
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3: LABEL="programok" UUID="2cbf755b-d41a-4fd2-93be-d35f3f45eddd"ehhez írnál egy példát labeles vagy uuid-s megvalósításhoz? Vagy esetleg mindkettőhöz. A többi partícióhoz megírom én a mountolást értelemszerűen.
Köszönöm. -
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #13331 üzenetére
Ha tudsz hozzá egy kis segítséget azt megköszönnénk
Nekem is ugyan ez a problémám, de nem gondoltam hogy van rá megoldás. -
PistiSan
addikt
Heló, nekem is voltak anno sebesség gondjaim, hasonló problémáim voltak mint neked, persze csak a transmisson-el letöltött fájloknál állt ez fenn.
Nekem ez segített, azóta nincs baj:
option 'preallocation' '2'A transmisson confba kell bele tenni, így előre lefoglalja az összes helyet ami az adott fájlnak kell, így nem tud töredezni sem.
Nagy fájloknál a letöltés elején igen magas load értéket produkál, viszont sokkal többet használ mint amennyi kellemetlenséggel jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest