- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Közben vargalex megoldotta. Valóban olvasási jogosultság-hiány volt a ludas.
Csak most nagy örömömben sikerült letérdeltetnem a cuccot. Egy filmet kezdtem rámásolni a gépről a routerre kötött vinyó ntfs partíciójára. A sebesség a kezdetni 8 MB/sec-ről leesett pár száz KB-ra és egy idő után elakadt. Az óta a TC nem válaszol. A router webes felülete is elérhetetlen.
Ha ebben a formában lelövöm a routert, az kinyírja a vinyót?Úgy tűnik kénytelen leszek leszedni mindent a vinyóról és az egészet ext4-re formázni.
-
Begi
senior tag
Közben kideritettem hogy az a baj, hogy a samba usernek nincs a directory-ra "execute" joga, ami a listázás lenne.
Tehát rendesen úgy nézne ki, hogy minden fájl 766 legyen. Azaz csak root által végrehajtható, mindenki más csak irni/olvasni tudja.
chmod 766 -R /mntAztán a könyvtárakra pedig adunk plussz jogot.
find /mnt/ -type d -print0 | xargs -0 chmod 777
Ez sajnos nem fog működni ékezetes könyvtárakkal.Ezek után a win-nek muszáj tudnia listázni a könyvtárakat és olvasni a fájlokat. Most próbáltam.
Ha ékezetes könyvtárak vannak, akkor javaslom az első megoldást.
-
Az RT-N10+ típust tudom én is, mint lehetőséget, azzal csak az a baj, hogy drága... Először én sima RT-N10-et és Tomato-t akartam, csak az a baj, hogy sehol sem lehet olyat kapni, a többi meg drága egy ilyen feladatra! Mondjuk az RT-N10+ beleférne a keretbe, de ha már amúgy is DD-WRT-t kell használni, akkor megteszi egy 741 is majdnem fele áron! De mindegy is, itt már nem is ez a kérdés, csak a DD-WRT + DDNS + WOL-ra lettem volna kíváncsi
-
suste
veterán
Alexnek sikerült beüzemelnie a miniDLNA-t, szóval Samu tv-sek ne csüggedjenek
Ha jól értettem, akkor először átpakolt mindent a router temp-be (mp3+ log+adatbázis), ott elindította, tv-n láttam is az mp3-at, majd ezután visszapakolt mindent a vinyóra, ujraindít és működött is. Az első indításhoz kellett a swap, hogy ne fagyjon ki a router ahz adatbázis létrehozásásnál, de most már el van nélküle is.
Ha valami nemjól írtam, akkor Alex kijavít remélem -
Szabest
tag
Begi jó mondja, nekem is SAMU TV-m van és szépen megy róla szinte midnen, eggid csak a dlna-t használtam, viszont ha pl a movie mappádba van vagy 100film, ahogy nekem, akkor egy kis időbe telik míg a listát elkészíti a router, miután elindítottad a szolgáltatást, ...->türelem, DLNA-n filmet terem...
de ha nem állítod be külön-külön a dlna lapon az elérési utakat, meg típusokat,, hanem csak a /mnt-t pl, akkor mindent végigszkennell, az meg egy 2TB-os vinyónál nem lesz keves idő...
-
Szabest
tag
Szia, erről kicsit bővebben tudnál írni, hogy mit generál , s alapértelmezetten hova is? Meg milyen paranccsal, hol is tudok megnézni mit is??
Azt esetleg hogy melyik mappa scannelésnél ha L ?
Mert akkor abból tényleg megtudod nagyjából állapítani hogy meddig lehet elmenni mappamélységekbe,,,vagy rosszul gondolom??
-
paprika3002
csendes tag
Köszi Begi az infót, az unpackTorrent-el így már OK.
LG LE8500-al néztem volna a filmet, és a képarányt akartam volna állítani 4:3-ról 16:9-re, sajna a TV nem tudta a DLNA input-on ezt módosítani (a normál TV bemeneten igen).
Innen jött az ötlet, hogy az ffmpeg-ben módosítanám a képarányt.
Találtam is egy ilyet: http://blog.mycila.com/2010/01/dlna-on-sony-bravia-tvs.html
csak nem tudom hova kell írni (a groovy-t persze átírnám). -
-
footy
addikt
Tegnap megneztem egy 720p-s mkv-t (DVD5 meretu tehat nem lehet valami nagy rata).
KB 50 percenkent beszaggatott 10mp-ekre.
Van barmi beallitas amit ki tudok probalni samba alatt? Vagy kapcsoljam ki a Samba-t es probaljam DLNA-vel?#18450 vargalex
A transmission-t mar az elejen le is toroltem. Kuldjek egy screenshotot a processekrol?
Valami otlet beallitasokra? -
chros
őstag
Es akkor, egymas mellett mehet a ketto?
Igy, az uShare-rel latszik egy openwrt:1 -es eszkoz is a tv-n, de a media konyvtarban nem lathato semmi sem ... ( /mnt/media )Es lattam, hogy regebben a minidnla-hoz kellett egy masik, bovitett libffmpeg csomag is, de az mar nincs fent az eko.pl oldalon ... Honnan tudok ilyet felinstallalni ?
-
Szabest
tag
Milyen fájlrendszerrel érhető el hogy pl egy 15-35GB-os DBRipp vígan szaladjon rajta, persze amennyiben ez lehetséges?? Elbírja ezt a proci, illetve ha az még el is bírná, nyilván mellette nem akarok torrentet meg semmi egyebet futtatni akkor!
Ugye ezek a filmek szaladnak ha direktbe dugom a TV-be a külső vinyót (feltéve ha viszi a TV) de ott van jobb esetben 480Mbit/s, sávszél, amin érthető h elmegy.... viszont ha etherneten kellene áthajtani ezt a ripp-et ott már a 100Mbit sztem kevés. Cáfoljatok meg ha nincs igazam!?Várom az 5leteket!
-
footy
addikt
Rájöttem közben a megoldásra, az ntfs filerendszer okozta a gondot.
A megosztás működik mostmár, viszont maradt két gond.1. Nem tudok filmet nézni a vinyóról, mert szaggat.
2. a WD TV-m nem tud kimenni a netre. (NAT kellene?)
Ez a jelenlegi setup:
##########
ISP Router#
##########
10.0.0.138
*
*
WIFI
*
*
10.0.0.2 (DHCP)
#########
TP-Link #192.168.1.1------ 192.168.1.2==WD TV Live==
#########
|USB HDD| -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem, DLNA-t nem tud a TV. Pont ez a lényege. Sőt, LAN csatlakozó sincs, csak USB, ami gyárilag ráadásul csak software frissítésre van. Kis hack-al rávehető USB-s meghajtó kezelésére, film lejátszásra. LGMOD-al viszont rávehető USB-s vezetékes hálókártya (usb2lan) használatára, így samba, illetve nfs megosztás mountolására.
-
gr8tjoey
aktív tag
A formázó scripttel (8081-en) építettem fel a partíciókat, tehát default.
Sokadik próbálkozás se volt sikeres, reboot, shutdown, semmi.
Aztán vin alatt leformáztam az egész hdd-t exfat-ra (full format), onnan rá a routerre, megcsinálta a partíciókat, reboot, és azóta jó.Lelke van neki, na.
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A kicsomagoló script a syslog-ba logol, azaz alapesetben (ha nem irányítottad file-ba) a logread parancs kimenetében látnod kell.
A transmission config-ban be van állítva a script_torrent_done_enabled? És a script_torrent_done_filename is? Ezek a settings.json-ban is megtalálhatóak? -
r3dsnake
nagyúr
Nálam viszont az a gond, hogy állítgattam (40mhz, US, 199mW asszem), majd amikor visszatettem a régire (HU, 40mhz, 100mW), azóta nem látja semmi a wifit, pedig ugyanezekkel a beállításokkal használtam...
mi lehet a gond? esetleg reboot segítene? (azért csak kérdezem, és nem próbálom, mert másolok épp)
köszi!
-
vargalex
Topikgazda
A WiFi-s sebesség még akár normális is lehet (soha nem próbáltam). Ugyanis, ha nálad LAN-on 10 MB/s-el megy (én a tesztjeim alkalmával ftp-n 13 MB/s kölül mértem) CPU limit miatt. Ha Wifi-n másolsz, akkor az még plusz terhelés a vasnak, tehát mindenképpen kevesebb lesz, mint vezetékesen.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Csatornát próbáltál váltani? Ha ssh-n újraindítod az egész network-ot:
/etc/init.d/network restart
nem ad valami hibát?
Igen, Észak Amerikában csak 11-ig használhatóak a csatornák.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Tedd be a config-ba az
option noscan 1
sort. Ezzel az átfedő csatornákat nem fogja ellenőrizni. (Persze kivédhető úgy is, ha valóban sikerül olyan csatornákat választanod, ahol nincs átfedés a szomszédokkal. De pl. egy panelban erre nem sok az esély.)
Illetve mi van, ha a txpower értékét a config-ban növeled, de nem olyan drasztikusan?
-
Begi
senior tag
Itt van a kernel betöltés eredménye:
SQUASHFS error: squashfs_read_data failed to read block 0x5b92c0
SQUASHFS error: Unable to read metadata cache entry [5b92c0]
SQUASHFS error: Unable to read inode 0x3806079a
VFS: Cannot open root device "(null)" or unknown-block(31,2)
Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:
1f00 128 mtdblock0 (driver?)
1f01 1280 mtdblock1 (driver?)
1f02 6720 mtdblock2 (driver?)
1f03 832 mtdblock3 (driver?)
1f04 64 mtdblock4 (driver?)
1f05 8000 mtdblock5 (driver?)
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(31,2)Most megy fel rá a jó fw. Remélem meggyógyul
.
-
-
-
-
sellerbuyer
őstag
Sajnos egyik sem. A terhelés eloszlik, alig van egy-egy routeren, mivel sok van és nem ezek szolgálnak gateway-ként, hanem van rendes szerver, kettő is. Ráadásul a routerek csak wifit szolgáltatnak és ezzel kapcsolatosan MAC szűrést, más egyéb dolguk nincs. Egy-egy routerre átlagban egy-két user jut. A routerek amikor azt játszák, hogy pl. a gépemről nem elérhetőek, akkor a szerverről sem. Jelzem, hektikus a jelenség, tehát nem arról van szó, hogy egyszerre nem elérhető az összes router. A dolgukat pedig végzik rendesen, akkor is, amikor a webadminjuk nem elérhető.
-
-
-
Winne
nagyúr
Én amint eljutok odáig, hogy feltegyem ezt a rendszert a routerre, azt tervezem, hogy a hdd folyamatosan menjen. Két kérdés:
- ha áramszünet van, vagy csak lekapcsolom a hdd-t, akkor utána auto folytatja majd a seedet?
- írtad ezt az ext4 ill. ext3 fájlrendszert, amiről én még nem hallottam, ezt tudom Win7 alól formázni (most NTFS és exFAT lehetőségek vannak) és használni?Más témában: a routerre dugott hdd-ről az adatokat belső, vagy másik külső hdd-re másolva milyen megoldás van? Gondolok itt arra, hogy a routeren lévő hdd tartalmához milyen felületen fogok hozzáférni? Mint egy csatlakoztatott hálózati meghajtó, vagy valami egyéb módon?
Bocsánat a béna kérdésekért, de ebben a témában és a linux egészében nem vagyok jártam egy kicsit sem.
-
r3dsnake
nagyúr
Hi!
régebben nem ment root-tal, csak nobody userrel. miután kipróbáltam a parancsod, nem próbáltam root userrel, amit most átírtam vargalex tanácsára.
az eredmény: minden mappa tökéletesen látszódik, a zenék/filmek is mennek egyből.
hatalmas köszönet nektek, és Intruder2k5-nek, mostmár (egy ideig) végleg sikerült belakni a routert : )
esetleg vargalex, hozzád még lehetne annyi kérésem, hogy az ftpput-ot hozzátedd az elérhető csomagokhoz? Valamint a szabad 250kb-om elég lenne-e a kicsomagoláshoz/telepítéshez?
Mégegyszer köszi mindenkinek!
-
r3dsnake
nagyúr
szia.
sajnos beírtam a parancsot, és mostmár azokat sem érem el, amiket eddig... 'dlna protocoll error 501' ezt írja ki a ps3.
vissza tudom vonni valahogy ezt a parancsot?? köszi!
vargalex: nem minidlna-t próbálok használni (az csak kevés mappát látott), hanem ushare-t. userhez 'nobody' van megadva, de ha átírom 'root'-ra, akkor sincs változás.
esetleg az ls -las parancs kimenetelét bemásoljam ide?
köszi a segítséget!
-
vargalex
Topikgazda
OpenWrt esetén az UCI-s uShare config-ba (/etc/config/ushare) lehet betenni ezeket az options-ba (akár Luci-n is).
-
arvai_janos
csendes tag
Hali!
A munkahelyemen akarom a laptopot madzagmentesíteni, nem csak az internetet, hanem a nyomtatót is szeretném leválasztani. De a TP-Link 1043 gyári fw-je csak háttértároló megosztására ad lehetőséget, ezért ajánlották az openWrt-t, de ezt meg egyszerűen képtelen vagyok konfigurálni.
(vargalex build ver 0.91 - es openWrt van rajta. link )
Az alábbi leírás alapján hozzáadtam a nyomtatót a rendszerhez: link , de nem tudom eldönteni, hogy LuCI-ba a print server résznél mit adjak meg a device/port részhez. Próbálkozom, de eddig sehogy sem jó. Számomra az tűnt elsőre jó megoldásnak, hogy device-nak megadom a a leírás szerint beállított ip címet, vagy a megadott nyomtatónevet, portnak pedig a beállított port nevét de egyik sem akar működni.
Sajnos azt sem tudom hogyan ellenőrizhetném, hogy él-e a kapcsolat (csak ha nyomtatni próbálok)Nagyon nagyon megköszönném ha tudnál segíteni!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest