-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
tomazin #2931 üzenetére
Szia!
OpenWrt alatt a DHCP szerver automatikusan kikapcsol, ha érzékel egy másikat a hálózaton. Tehát ez normális. LAN-nál gateway-nak és DNS szervernek a Cisco LAN IP-jét add meg. De valóban egyszerűbb, ha statikusról átállítod DHCP-re, akkor majd a Cisco-tól fogja kérni.
Ping-nek egyébként most is mennie kellene (IP-re) . Nincs a Cisco-ban valami olyan beállítás, ami azt mondja, hogy csak az általa kiosztott címeket engedi át? -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #2881 üzenetére
Ezt akár meg lehet még azzal is fejelni, hogy teljesen külön hálózatba teszed (ahogy a guest wifi-t is), így a saját dolgaidba nem lát bele (hacsak külön nem engeded a tűzfalon), ha valaki esetleg csatlakozna, de net hozzáférése lesz.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, a LuCI valóban figyelhetne arra, hogy 802.11g+n, vagy 802.11a+n ne ajánlja fel a TKIP kényszerítése opciót. De ő egyszerűen lekérdezi a hw képességeit és azt jeleníti meg.
A problémát, ha nem is megoldani, de kikerülni esetleg olyan lehetőséged van, hogy létrehozol egy második SSID-t, amin nem használsz titkosítást, vagy WEP titkosítást használsz megfejelve egy MAC szűrővel.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem bug, a /wifi/lib/hostapd.sh scriptben található hostapd_set_bss_options függvényben lévő következő case szerkezet bírálja felül:
#enforce CCMP for 11ng and 11na
case "$hwmode:$crypto" in
*ng:TKIP|*na:TKIP) crypto="CCMP TKIP";;
esacUgyanis a 802.11n szabvány WPA/WPA2 esetén megköveteli az AES titkosító használatát (is). Vissza kell kapcsolnod G üzemmódba (ahogy a driver is teszi, ha a fent említett script-ből ezt a részt kommentezed), ha így akarod használni. Hirtelen ezeket találtam erről: 1, 2, 3.
Ebben az esetben szerintem kliens oldalon lehet erőltetni a TKIP használatát (ha van rá lehetőség).
-
vargalex
félisten
Szia!
LAN oldalon semmi tiltás nincs a build-ben. Tudom, hogy triviális, de meg kell kérdeznem: biztos, hogy ezt az IP-t kapta a NAS-od? Egyáltalán kért új IP-t?
Mondjuk a Transmission szabálynál fura, hogy a cél port nincs kitöltve (pedig automatikusan ki kell töltenie, ha nem adsz meg). -
vargalex
félisten
válasz
jozsef0411 #2808 üzenetére
Szia!
Akkor most mi is a probléma? Lehet, hogy nem túl jó a felfogásom, de nem értem.
-
vargalex
félisten
válasz
jozsef0411 #2806 üzenetére
Szia!
Az előző hozzászólásban nem azt írtad, hogy nem is kapcsol be? Akkor hogy látja a WD lejátszó?
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha 2,5"-os HDD-ről beszélünk, annak tipikusan 3W alatt van a csúcsfogyasztása. Folyamatos fogyasztással sem jön ki 2 év alatt egy új HDD ára (ha jól gondolom, nagyjából 120-130 Ft lehet havonta), nemhogy csak a leállítási időkből...
Egyébként pedig egy normális HDD-re 3 év garanciát adnak. Ha tényleg 2 év alatt tönkremenne, akkor kapsz egy új vinyót...
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #2462 üzenetére
A mappa mélységével nincs gond.
Csak a firmware file nevének hossza számít. És természetesen a file mérete.
-
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #2461 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy mennyire a közeljövőben. Egyrészt nagyon el vagyok havazva melóval, másrészt a block-mountot kiváltó ubox csomaggal extroot esetén vannak még gondok.
Egyébként igen, bármilyen másik netkapcsolat (lehet ez vezetékes, wifi, 3G) használható a multiwan-al (maximum 7 wan kapcsolat) akár failover, akár load balancing módban.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #2459 üzenetére
Szia!
A 2. pont már nem kell, mert rövidebb file neveket használtam, amit a gyári firmware is elfogad.
-
vargalex
félisten
Szia!
1. Jogot kell adni a mappára az users csoportnak (illetve a tulajdonába kell adni). Ha ez a mappa a /mnt, akkor így:
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mnt2. Normálisnak mondható
3. Pont ezért. A /var a RAMDRIVE-on található, azaz újraindítás/áramtalanítás esetén elveszti a tartalmát. Tedd a HDD-n található mappába.
4. Biztos van ilyen korlát a miniDLNA-ban. Nekem nincs DLNA képes eszközöm, sőt TS file-okat sem töltök le.
5. Próbáld meg korlátozni (vagy leállítani) közben a transmission-t.
6. A miniDLNA-ban beállított mappába másolod az új filmet?
-
vargalex
félisten
válasz
doberman #2420 üzenetére
Szia!
Konkrétan azt nem, mert nem ar71xx platformra készült, hanem brcm47xx-re. Ezek binárisan nem kompatibilisek. Azonban a szükséges csomagok az OpenWrt repo-ban megtalálhatók, így onnan akár telepítheted is:
opkg install http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/librtlsdr_2013-02-27_ar71xx.ipk
opkg install http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/rtl-sdr_2013-02-27_ar71xx.ipkLegalábbis úgy emlékszem, hogy lehet közvetlen URL-el is telepíteni. Ha mégsem, akkor először wget-el le kell szedni, aztán local-ból telepíteni.
Semmi extra függősége nincs.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha eddig jó volt, akkor egészen biztosan változtatott valamit a szolgáltató, amire a router érzékeny.
Próbáld meg a következőt:LuCI-ban Network->Interfaces->WAN->Advanced settings fül (Hálózat->Interfészek->WAN->Haladó beállítások fül):
LCP echo failure threshold (LCP echo hibaküszöb): 80
LCP echo interval (LCP Echo időtartam): 20Szerk.: Megjegyzem nem igazán számít ez olyan drága routernek. sőt...
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
CaNNa3IS #2276 üzenetére
Szia!
Természetesen proci terheltség függvénye. Csak, míg a DIR-825 100%-os terheltség mellett a 2.6-os kernellel 22-24 MB/s-et tudott, addig a 3.0-tól fölfelé csak 16-17 MB/s-et. Tehát valami változott a kernelben (USB kezelés, hálózat, stb.), ami negatív irányba vitte.
-
vargalex
félisten
Szia!
A 30 MB/s nem számítással jön ki, hanem az a valós mérhető csúcs USB 2.0-án.
Az azért hozzá tartozik, hogy valószínűleg ez a router is többet tudna, de valami változott kernel szinten (a rossz irányba), mert a 2.6-ossal a DIR-825 tudott 22-24 MB/s-et, de 3.0 óta ott is leesett 16-17 MB/s-re.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #2263 üzenetére
Szia!
Nem hülye szám az, hanem az uptime. Azaz az indulás óta eltelt másodpercek száma.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ezek közül első ránézésre csak a kmod-fs-ntfs csomag felesleges. Azzal úgyis csak olvasható az NTFS filerendszer. Írni/olvasni az ntfs-3g-vel lehet, amit szintén felraktál.
A szükséges csomagokhoz mindenképpen extroot kell, mert nem fognak elférni a jffs2 filerendszeren. És ugye még a minidlna-t, a luci-app-minidlna-t, a luci-app-transmission-t, esetlegesen a ddns-scripts-et (illetve a luci-app-ddns-t) még fel sem tetted.
Persze ezek a következő build-emben is benne lesznek. De ugye ott a jóval erősebben tömörített squashfs partíción.
-
-
-
vargalex
félisten
Szia!
A mellékelt kép alapján ő DD-Wrt-t használ. Szerintem abban nincs DLNA szerver.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem a routeren futó samba portját kell átírni, mert egyszerűen a dyndns nevedet a router (helyesen) saját magára oldja fel. Annyit tudsz tenni, hogy a LuCI-ban a Hálózat->Gépnevek alatt felveszed a dyndns neveddel a NAS-od IP-jét. Így belső hálón a NAS-odra fogja feloldani a nevet. (Így nyilván a routeren található megosztást csak IP-vel - vagy OpenWrt néven - fogod elérni.)
Ha (annak ellenére, hogy írtam, hogy Samba-t nem célszerű a NET-re engedni) külső hálóról is el akarod érni a NAS-od Samba megosztását, akkor a 135-139 és 445-ös portokat kell továbbítani (TCP+UDP) a routeren a NAS felé. De még egyszer mondom, hogy ezt nagyon nem ajánlom! Inkább érd el kívülről SCP-n, FTP-n, vagy valami erre való protokollon. -
vargalex
félisten
Szia!
Itt érdemes módosítani, hogy az IP cím forrása Hálózat legyen, a hálózat pedig a WAN, ha publikus IP-t kapsz WAN oldalra. Persze így is ugyan olyan jó.
(#2087):
Ha továbbítottad a szükséges portokat, akkor külső hálóról menni fog. Bár, Samba-t nem célszerű kiengedni a netre. -
vargalex
félisten
Szia!
Ha jól tudom, XBOX360-on lehet Samba megosztást mountolni, így nem is kell átmásolni semmit. De azért erről várj valakitől egy megerősítést, vagy cáfolatot (esetleg járj utána).
Megnéztem TL-WDR4300-on a sebességeket. Ha kell, vannak képek is, de azzal nem terhelném most a postot.
Samba olvasás: 12731 KB/s
Samba írás: 15131 KB/s
Ftp olvasás: 13583 KB/s
Ftp írás: 8528 KB/sMindezt a saját 1.1.7-es build-emmel (semmit nem állítottam rajta), illetve egy 1 TB-os WD Elements-el mértem. Lehet, hogy valamit még optimalizálni kellene, mert én egy kicsit keveslem.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #1981 üzenetére
Persze. Mert itt lehet pontosan utána nézni.
Persze igazából a PID/VID alapján a biztos.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #1979 üzenetére
Ennél azért sokkal több támogatott 3G/4G modem van. Elég megnézni az usb-modeswitch-data csomagban található /etc/usb_modeswitch.d könyvtár tartalmát (273 típus).
-
vargalex
félisten
Szia!
Ahogy Intruder2k5 is írta, az Apache túl nagy erőforrás igényű, de persze elfut a vason.
Inkább lighttpd az ajánlott. Az általad írt feladat megoldható egyébként a LuCI-t is kiszolgáló uhttpd-vel is, bár a lighttpd sokkal jobban config-olható és azért több user-t biztonságosabban kiszolgál. -
vargalex
félisten
válasz
kaciokos #1917 üzenetére
Szia!
1. Azért panaszkodik a böngésződ, mert ez egy saját aláírással rendelkező tanúsítvány (nem egy hivatalos, publikus). A /etc/uhttpd.crt a certificate file és a /etc/uhttpd.key a key file.
2. Annyit jelent, hogy LuCI-ból új wifi hozzáadása esetén automatikusan létrehozható az interface is. Régen sem volt semmilyen külön gomb (mivel az OpenWrt-nél nincsenek kiemelt interface-ok, mind egyenértékű), de többet kellett "mókolni". Ezzel a hibajeggyel függ össze. -
vargalex
félisten
Szia!
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mntA
force user = root
sort írd vissza az
invalud users = root
sorra.
Ugye annyi a baj, hogy a PI-n más felhasználó hozta létre a file-okat/könyvtárakat, ráadásul úgy, hogy az egyéb felhasználónak nincs írási joga (sőt, ugye némelyik könyvtárnál olvasás joga sincs).
-
vargalex
félisten
Szia!
Maga a firmware frissítés nem okoz adatvesztést akkor sem, ha rajta vannak közben a drive-ok. Így a blogomban erről nincs is szó.
Valamint a firmware-ban található formázó/partícionáló felület egyetlen eszközt kezel, te pedig összesen ennyit írtál a dologról. Ebből sajnos nem derül ki (sőt, inkább pont az ellenkezőjére utal), hogy több eszköz van a routeren. Hidd el, nagyon kevesen használják úgy, hogy egy pendrive is van mellette. Inkább az egy HDD, vagy HDD+nyomtató a jellemző.Nem sok esély van egyébként a file-ok visszaállítására, de azért lehet próbálkozni.
Szerk.: A partíciós tábla visszaállítása egyébként semmit nem segítene. Sőt, az most nem is változott, tehát nincs mit visszaállítani. Az inode táblát kellene visszaállítani.
-
vargalex
félisten
Szia!
Az említett script extroot-os megoldásra készült, mégpedig olyan esetben, ha az extroot, a swap és az adat partíció is egyetlen eszközön van. Ekkor ugye az extroot a második partíció (sda2), ezt formázta is.
Ha előre mondod, hogy neked az extroot egy pendrive-on van (a hdd-t lehet, hogy a belső formázóval formáztad anno, de nem az extroot-os módszerrel), akkor más scriptet írok.Sajnos visszaállítás szerintem nem igen van (egy backup visszatöltésén kívül, de gyanítom, az nincs).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged