- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
anonym011 #3050 üzenetére
Illetőleg Windows-ban így van telepítve a printer?
-
-
-
-
-
-
UPC-nél az új EPC3925 fw-ben ez BUG-os!
"Ami a 2013-as firmware-ben van még azaz, hogy a MAC cím alapján kiosztott IP nem müködik, be lehet állítani de a következő kliens csatlakozáskor (és rövid idő után is) visszaáll DHCP-s osztásra."
By Gubek-Einste
szerk.:
Ja, Ő T-s, akkor nincs jelentősége... -
-
-
-
válasz
sanzi89 #2960 üzenetére
Felejtsd el, a T letiltotta a bridge módot a CISCO-ban! Régebben egy html kód módosításos trükkel meg lehetett még győzni, de tudtommal egy fw frissítéssel ezt a kiskaput is bezárták!
-
-
válasz
SteveBeard #2922 üzenetére
Igen, én is így gondolkodom! Később már sokkal gázosabb lenne átparticionálni a lemezt...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Tegla80 #2832 üzenetére
Szia!
Szerintem sima felhasználóként, gyári fw-vel nem kell túl parázni ezt a dolgot! Mindenképpen meg kell változtasd az admin felület jelszavát, ezen kívül a WiFi titkosítás legyen lehetőleg WPA2/AES, és ezzel nagyjából le is tudhatod a dolgot! A MAC szűrés, SSID rejtés, teljesen felesleges dolgok, mert az amatőr pistike úgysem jut át a WPA2 törésen se, a profinak viszont mindössze néhány perccel hosszabbítja meg a dolgát egy MAC cím lehallgatása és klónozása, illetőleg a rejtett SSID-k scannelése! Ezzel több kényelmetlenséget okozol magadnak, mint amennyit a biztonságra rátesz!
-
-
Nekem is összeépített HDD-m van, és már több ASUS routert is kiszolgált gond nélkül! WL-500gP v2, WL-500gP, RT-N16, RT-N66U! A ház típusa...
Spire HandyBook 2,5" SATA HDD külső ház, USB 2.0
A HDD pedig egy WD Scorpio Blue 320GB 2,5"-os darab!
szerk.:
Ja, és sosem használtam külső tápot hozzá! Gyárilag Y USB kábellel kaptam, azt használom, bár volt idő amikor az egyik porton nyomtató volt, ekkor még az Y kábelnek is csak az egyik vége volt bedugva! -
Ez egy SSH kliens, amivel tudsz a routerre csatlakozni, és konzolparancsokat futtatni...
-
-
-
-
-
Ezt én sem tudom, de gondolom igen! Mivel ugye hónapok óta tartó tracker hiba van, így feltehetően a peerlistát nem kapja meg a kliens, ezért nem kezd el tölteni! Ezt meg szokta frissíteni gyakrabban, nem csak a 40-50 percenkénti announce-kor, mert a látható seed-erek és peer-ek száma percről-percre változik!
Nekem jelenleg csak seed megy, de 376/0 error van!
-
-
-
-
Ezt én is erősen kétlem, hogy ennek a sebességhez bármi köze lenne! Ismerősnek DIGI 80/25 nete van, egész nap limit nélkül megy a torrent egy Synology NAS-on, napi 160-180GB feltöltése van, és neki sincsenek nagyobb gondjai, mint nekem, azaz maximum pár percre piros egy-egy torrentje!
-
válasz
Kicsirics77 #2605 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, bár le még sosem állt torrentem, max néhány percig tracker error üzit ad...
-
-
Szia!
Sajnos nincs, bár nálam nem is nagyon van hiba! Kifejezetten ritkán de előfordul, hogy egy-egy torrent átmenetileg néhány percre bepirosodik, de aztán rövid időn belül az is észhez tér! Igaz, én rtorrentet használok, és ugyebár más típusú routeren, de a TM is van, akinél működik! Amúgy az a megoldás is innen származott, talán a 1043-mas topikból, valahol be is volt ott linkelve, de valóban csak időlegesen működött, néhány napra rá már írták, hogy az sem segít!
-
-
kéne valahogy terhelés adatokat mentened, pl a vargalex blogban megtalálható rrd tools-os verzióval,
Na bakker, az szép, meg csicsás, meg minden, de csak egy ilyen diag miatt szerintem sokkal egyszerűbb egy script, ami egy-két szükséges parancs kimenetét file-ba írja ki időzítve! Egy hozzá nem értő megőszül, mire azt beüzemeli...
-
-
-
-
-
Nem tudom ebben az esetben mi az a host! A server nyilván a tp-link, mert azon fut az elérendő szerver szolgáltatás... Nem az rpc portot kell megadnod, bár ha szeretnéd távolról elérni a webes felületet, akkor azt sem árt!
De még jobb lenne, ha azt a commtrend kütyüt át lehetne tenni bridge módba, és a tp-link lenne a fő router! Ekkor nem lenne gondod a dupla nattal!
-
-
-
-
Szerintem ez esetben sok értelme nincs is a visszaállításnak, mivel jelenleg - és a mentés is ebben az állapotban készült - nem ad netet a router LAN-on! Ergo, ha reset után jó lesz, akkor valami el van kefélve a beállításokban, vagyis nem szabad azokat visszatölteni, mert akkor ugyanúgy nem lesz net! Ha viszont reset után sem lesz net, akkor nem a beállításokat, hanem a gyári fw-t kell visszatölteni, és sürgősen visszavinni garanciába!
-
válasz
rrunner #2508 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy ha reset után lesz net lanon, akkor valami hiba van a konfigban, valamit elrontottál, ergo azt nem töltheted vissza, mert akkor megint ugyanolyan rossz lesz! Ha úgysem lesz jó, akkor nem beállítás probléma van, így vagy visszatöltöd a mentést és használod tovább, vagy pedig visszaviszed gariba! A lehetőségeket végig olvasva szerintem egyértelmű, hogy nem sok szükséged van a mentésre...
-
-
-
-
-
-
Melyik az az opció, amivel DHCP-re állítod a LAN interfészt? Szerintem egyik se, a gyári fw ilyenre nem képes! A LAN interfész ott fix IP-s (Network -> LAN), ahol mindig lesz valamilyen IP címe!
A WAN interfésznek pedig sosem volt 192.168.0.1 alap címe, sőt semmilyen alap címe nem volt! Ott az alapbeállítás a DHCP (Dynamic IP), ahol kéri az IP-t a másik eszköztől!
-
válasz
Centaurus #2476 üzenetére
Ha a 740-esen gyári fw van, akkor annak LAN interfészét nem tudod DHCP-re kapcsolni szerintem, hanem mindenképpen fix IP címe lesz! Amit suste mond DHCP kikapcsolást, az arra vonatkozik, hogy a rá csatlakozó klienseknek nem fog IP címet adni, hanem ez a feladat is a 3600-ra hárul... És mivel az eszköz fix IP-s, így nem fogod látni a DHCP kliens listában! Lehet 192.168.0.1 a LAN címe, ebben az esetben viszont nem fog beengedni a 192.168.1.x tartományból! Kösd rá külön csak a PC-re, és akkor át tudod állítani az IP címét! Ha a 3600-as címe 192.168.1.1, akkor azt állítsd mondjuk 192.168.1.254-re!
-
-
válasz
Aflamin #2471 üzenetére
Tudod, már a kérdést sem igazán értettem! Ha esetleg pontosabban megfogalmaznád, hogy mi ennek az értelme, mit is szeretnél pontosan, akkor talán lenne konkrétabb válasz is! Mi értelme van egy-egy kliensen, vagy egy-egy porton a netet ki-be kapcsolgatni, ha egyébként a routerre kapcsolódó más klienseknek szüksége van arra? Meg egyébként is, a mai netcsomagok döntő többsége időben nincs korlátozva, tehát ennek értelme sem sok van, ha amúgy meg a routert nem áramtalanítod energiatakarékossági szempontból... Csak azért, hogy ne legyen net a gépeden amikor éppen nem kell?
Ez kb olyan, mintha akkor telepítenél Office-t amikor éppen el akarsz olvasni egy doc-ot, vagy egy Commander-t, amikor másolni akarsz, egyéb esetben meg letörölnéd, hogy ne foglalja a helyet a HDD-n!
-
-
-
-
válasz
MrSealRD #2438 üzenetére
Igen bármikor elvégezhető, de újra kell konfigolnod mindent, a beállítások elvesznek majd, tehát amikor első ízben indul a router extroot-al, akkor egy szűz rendszer fog fogadni! Illetőleg talán, az /overlay tartalmának extroot-ra másolásával ez is megoldható, de erről inkább kérdezd meg Alex-et!
-
-
-
-
Szia!
Ilyen formán erősen kétlem, bár nem ismerem a NAS-odat, de durva lenne, ha így hozzá lehetne férni! Megoldásként esetleg az SSH tunnel-t tudod használni, ezzel már akár böngészővel, akár másik SSH klienssel hozzáférsz a NAS-hoz, mintha csak otthon lennél a saját hálózaton!
-
-
válasz
devil2k #2373 üzenetére
Ez komoly, hogy van még olyan ember aki erről nem hallott...?!
Annak a bizonyos nCore oldalnak a szolgáltatója a felelős a problémáért, az ő hálózatukon vannak csomagveszteségek, illetőleg egyéb problémák! Az ügyben semmit nem tudsz tenni, csak várni!
Lásd még nCore fórum!
-
válasz
hangyaqtya #2369 üzenetére
Szerintem leszakadt közben a HDD! Külső táppal használod, vagy csak a routerről veszi az áramot?
-
-
-
válasz
hangyaqtya #2351 üzenetére
LAN-on DHCP-t? Be lehet, csak nem szokás, és ha nincs más egyéb olyan eszköz a LAN-on ami IP címeket oszt, vagyis egy másik DHCP szerver, akkor bizony nem lesz IP címe a routernek, így nem csoda, ha nem éred el! Egyébként meg kétlem, hogy gyári fw-ben át tudtad tenni DHCP-re a LAN interfészt!
-
válasz
hangyaqtya #2339 üzenetére
-
-
-
-
válasz
Centaurus #2293 üzenetére
Döglődik az nCore trackere... Ne foglalkozz vele, egy idő után normalizálódik a helyzet!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_30771-30771.html
-
-
-
válasz
bozsozso #2246 üzenetére
Ez a frissülés nem rajtad múlik, hanem a dns szerverek üzemeltetőin! A beállítás maradhat így végleg is, ezek a google által üzemeltetett publikus dns szerverek címei, én is ezeket használom állandó jelleggel! És sokan mások is... Tapasztalatom szerint megbízhatóbbak, mint a magyar szolgáltatók dns szerverei!
-
válasz
bozsozso #2244 üzenetére
DNS = Domain Name Server
Ez oldja fel a böngészőbe írt url címet, hogy a gépek számára is használható IP cím legyen belőle! A most veled is előforduló hibának két oka lehet, az egyik, hogy elköltözött az oldal (bithorlo.net) és az új IP cím még nem frissült az eddig használt DNS szervereken, így a géped még a régi címet kapta a DNS-től, ezért nem találta a böngésző, a másik pedig, hogy valami egyéb hiba lépett fel a DNS-ek működésében, ezért nem tudták feloldani az url-t!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged