Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madarasz92 #5584 üzenetére
1. Gyári fw webes felületét is el lehet érni távolról!
2. A DDNS nem csak erre jó, azon elérhetsz egy a router mögött futó szerverszolgáltatást is, ha a DDNS mellé beállítasz port forwardot is! Lehet az egy Home szerver, vagy egy IP kamera, vagy egy játékszerver, vagy bármi egyéb!
-
válasz
Figur10 #5462 üzenetére
Az init script-es luci oldalon elindítani a cron-t!
-
válasz
Figur10 #5457 üzenetére
Ja igazad van, ez már dual band! Ha jól sejtem akkor így kellene megpróbálni!
wifi up wlan2
wifi down wlan2De nyugodtan próbáld meg parancssorban, putty-ban, vagy akár luci-ban a parancsfuttatásnál! Én nem tudom megtenni helyetted, mert nem ilyen routerem van, és OpenWrt-m sincs!
-
válasz
Figur10 #5455 üzenetére
Szia!
Igen megoldható! A módszer...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_36021-36021.html
...és a magyarázat!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ha ez így is van, akkor sem feltétlenül jó stratégia, mert aki egyszer megszívja egy ilyen jóárasított tp-link-el, az lehet azt mondja, hogy soha többet tp-link-et! Ettől függetlenül lehet így van ahogy mondod, hogy az első verziók jobbak voltak!
Anno ASUS is jóárasította a WL-500gP-t a v2 formájában, de attól az még ugyanúgy stabil és megbízható vas maradt, csak 24MHz-el csökkent a CPU órajel (264 -> 240) 32-ből 16bit-es lett a memória, és a miniPCI helyett integrált wifi adapter került bele!
Lehet ezeknek is inkább csökkenteni kellett volna a RAM-ot 64M-re, ha tényleg a butítás volt a szándék! Vagy esetleg egy gyengébb procit bele, amit már más modelleken meg is csináltak, így HW NAT-al még mindig nem lenne gondja, de moddolt fw-vel érezhetően gyengébb lenne! Nem az instabillá tétel a legjobb megoldás, így én nem is hiszem, hogy ez igazából szándékos lenne...
-
válasz
trance89 #5239 üzenetére
És ami még vicc, hogy nem olyan régen mindenki azt írta, hogy áááá, itt már minden szép és jó, semmi sem olyan mint 1043-nál, nincs dma hiba, nincs szakadozás, beton stabil! Na ehhez képest az utóbbi napok szinte másról sem szólnak, mint a wifivel való küzdelemről, és lassan kiderül, hogy semmi sem változott! A következő melyik lesz? 1043nd v2?
-
-
-
-
-
-
-
Amint mondtam, a gépen letiltod a pppoe kapcsolatot, majd egy utp kábellel összekötöd a router egyik lan portját és a gépet! A router wan portjába a netet dugod! Ezután belépsz az admin felültre, a...
http://192.168.1.1
http://192.168.0.1címek valamelyikén, és a wan menüben beállítod a pppoe kapcsolatot, névvel jelszóval!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Keresel egy olyan gyári firmware-t, amiben nincsen bootloader, vagyis a file nevében nincs benne a boot szó, és azt simán betallózod LuCI-ban, majd feltöltöd!
Ugye WDR3600-ról van szó? Ahhoz itt találsz!
-
-
-
-
-
Sokat! Volt menüs config.sys-em is, ha kellett a memória akkor lehetett cd driver nélkül indítani a rendszert, stb... Igen, 120 mega már nem volt rossz, bár annyiban még kényelmetlen volt, hogy a cd 650mb volt, így aztán 4-5 alkalommal is kellett írni egy lemezre! Persze nem itthon, mert ugye nem volt kétszázezer forintom íróra, ezért mindig kivettem a hdd-t, és vittem pl. Gödöllőre az áruházba cd-t íratni! Aztán amikor megvettem az első 2x-es sebességű cd írómat 60 valahány ezer forintért, már tudtam én is írni! Na de ez még sokkal-sokkal a válság előtt volt, akkor jobban ment!
A hőskor...
33MHz-es 386-os proci, 4MB (később 8MB) RAM, és 512K-s OAK VGA
Bár ez már jóval a C64 után volt! Mert ugyebár az igazi az volt!
CPU 1MHz, 64KB ROM, amiből 38911 BASIC BYTES FREE
Na jó, nem OFF-olok tovább!
-
Bár van Linux is a laposon, de leggyakrabban - így most is - XP-ről vagyok, tehát azon fut a DOSBox is! Ebben persze van Norton Commander is, meg Volkov Commander is Prince Of Persia, Duke Nukem 3D, Terminal Velociity, Wolfenstein és One Must Fall: 2097 is, szóval az "összes klasszikus"! Na nem mintha bármelyiket is elindítottam volna az utóbbi pár évben!
-
-
-
-
-
-
Egészen véletlenül nem ESET Smart Security-t használsz? Azzal tapasztaltam ilyet valahol, hogy amikor nem volt net, rohadtul belassította a rendszert! Ez talán 5-ös verzió volt ha jól rémlik, és később a 6-os megoldotta ezt, de ha Neked is ez van fent, egy próbát megérne a letiltása!
-
-
-
-
-
Húha... Sajnos mivel mostanság annyira nem követtem ezt a topikot, azt sem tudom, hogy jelenleg milyen firmware van a routereden!
Amennyiben gyári, úgy ott mást nem nagyon tudsz tenni, mint bekapcsolt -elvileg működő - állapotban nyomni a reset gombot 5-10 mp-ig, amíg a LED-ek állapotán nem látod, hogy a router újraindul! Ekkor a PC-ből hálókábel kihúz, majd visszadug, hogy a kapcsolat újra felépüljön, kapj megfelelő IP címet, és lehet próbálkozni a szokásos 192.168.1.1, 192.168.0.1, vagy tplinklogin.net címek valamelyikén!
Ha vargalex féle OpenWrt-ről beszélünk, ott szintén a fentebbi módszer, annyi eltéréssel, hogy a végén kizárólagosan a 192.168.1.1 cím jöhet szóba! Illetőleg a reset gomb nyomásán kívül van még ez a lehetőség is!
1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t IP: 192.168.1.2, Maszk: 255.255.255.0
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerbe.
5. Amikor boot-ol a router, akkor nyomkodd a QSS vagy a reset gombot, addig, míg nem kezd el gyorsan villogni a sys led (kb. 2x gyorsabban mint alapon), amikor gyorsabban villog a sys, TELNET-en (tehát nem SSH-n) tudunk rá csatlakozni PuTTY-al, majd újra kezdhetjük az egész rendszert konfigurálni, az alábbi parancsokkal.mount_root
firstboot
rebootEgyéb OpenWrt esetén csak ez az utolsó a járható út!
-
válasz
bigrock #4875 üzenetére
Szia!
A vargalex build is OpenWrt! Elég érdekes, hogy ez nem tűnt fel, holott ezek szerint már használtál OpenWrt-t előtte is!
Ettől függetlenül próbálkozhatsz vele, a 1043 topikban is írták, hogy a trunk verzióban lényegesen stabilabb a wifi valami okból, mint a közel egy éves vargalex buildben! Arra viszont készülj fel, hogy abban nincs LuCi!
-
-
-
-
válasz
.:Secur:. #4746 üzenetére
Szia!
A szomszéd wifijét szakember állította be és szélesebb csatornán dolgozik
Ez nem nagy dolog, a csatornaszélességet kell 40MHz-re tenni, és máris a Tied is szélesebb csatornán lesz! Ez persze nem mindig tesz jót, mert ha nincs elegendő hely a számára, akkor lehet ezzel csak tovább romlik a helyzet, mert nagyobb lesz az interferencia! Ha nagyon zsúfolt a környék, akkor általában szerencsésebb 20MHz-en használni, ott stabilabb, és sokszor még gyorsabb is lehet a kapcsolat!hogyan érhetem el, hogy ne zavarjon be?
Olyan csatornára állítod a sajátodat, hogy sehol se legyen átfedés az egyéb hálózatokkal! Már amennyiben erre van lehetőség!(gyengébb, egyszerűbb az övéké)
Ezt honnan veszed? Gondolom az övéké is Európai Uniós, illetőleg Magyar szabványoknak megfelelő eszköz, és ez esetben nagyon hasonló paraméterekkel kell rendelkeznie, mint a Tiednek! -
-
Igen jól értetted! Használd az inSSIDer-t!
Létezik nagyobb nyereségű antenna, de azok is közt is sok átverés van, messze nem tudják azt amivel hirdetik őket, én pedig nem tudok neked konkrét linket adni, hogy melyik a jó! Ezen kívül nagyobb nyereségű antenna több zajt is szed össze, még több, még messzebbi hálózatok is zavarhatják a routert, mint a jelenlegiekkel! Nem feltétlenül hozza ez sem mindig a várt eredményt!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
jcsinku #4442 üzenetére
Szia!
A tp-link.com oldalról letölthető jelenlegi második fw nem boot-os, így az feltehető LuCI-ból is, ha nem sikerül megoldani az OpenWrt-t!
http://www.tp-link.com/resources/software/TL-WDR3600_V1_130129.zip
-
válasz
Graf Spee #4437 üzenetére
Szia!
A géped LAN IP címe fix?
A torrent kliensben is beállítottad ezt a portot?
Amikor teszteled, akkor el van indítva a kliens?Ezzel nézd meg!
http://www.canyouseeme.org/ -
válasz
sanzi89 #4403 üzenetére
A Gargoyle egyáltalán nem új, többen is használják, főleg a 1043 topikban! Sőt, többen állítják is, hogy akinek nem kell a sok csilivili a vargalex firmware-ből, amit Alex különböző kéréseknek engedve belezsúfolt, azok jobban is járnak a Gargoyle-al! Sőt, ha Tomato hiányod van, még skint is tehetsz rá, hogy legalább külsőleg pótolja kicsit azt!
De van másik, szintén jól kinéző téma is hozzá!
-
-
válasz
Kicsirics77 #4353 üzenetére
TORRENTRE!!!
Csak próbálta halkan mondani!
Tegla80, igen arra gondoltam! Esetleg megpróbálhatod, hogy notira telepített dlna szervert lát-e a tv, vagy egy dlna képes lejátszóval a noti látja-e a routert...?!
Természetesen a virágos elképzelésed is működik, ehhez csak fel kell csatolni hálózati meghajtónak a router megosztást, és azt beállítani a virágszedőgépbe céltartálynak!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
TPLINK_3600 #4324 üzenetére
Pedig annak is megvan az előnye, mégpedig, hogy a port csak addig van nyitva, amíg az szükséges, vagyis amíg fut a kérdéses alkalmazás!
-
-
-
-
-
válasz
vadászcsiga #4270 üzenetére
FTP-vel, DynDNS címen!
-
-
válasz
SteveBeard #4203 üzenetére
Igen, olyat én is csináltam régebben, "nálunk" optware alatt is kavarnak mindig valami ilyesmit, most épp egy lib-el!
-
válasz
SteveBeard #4197 üzenetére
Az is egy megoldás lehet, de, hogy őszinte legyek pontosan nem követtem most a hsz-eket itt, így azt se tudtam miről van szó, csak válaszoltam, hogy lehet symlinket létrehozni! De mint fentebb is írták, ha ezt egy olyan file-al követed el amit más is használ, akkor bizony ott gondok lehetnek!
-
válasz
vadászcsiga #4193 üzenetére
Ilyesmi, de nem fájl1 és fájl2, hanem fájl1 és link! Mert ugye fájl2 az nincs!
Tehát...
ln -s /eleresi_ut/cel_file_neve /eleresi_ut/link_neve
-
válasz
vadászcsiga #4188 üzenetére
Azért változtak meg dolgok, mert a beállítások az /overlay mappa alatt tárolódnak, és ugyebár ebből "kettő van"! Az egyik példány a flash memóriában, ez volt használatban ma estig, a másik pedig a HDD-n, amit most csatoltál fel, és ami egyszer volt már használva valamikor, mielőtt elromlott a mountolás, így most az akkori beállítások léptek újra életbe!
-
-
válasz
vadászcsiga #4182 üzenetére
Igen így már kifogástalan!
-
-
válasz
Kicsirics77 #4178 üzenetére
De szerintem egy Gparted LiveCD-vel simán át tudod méretezni az ext4 partíciót is!
-
válasz
Kicsirics77 #4169 üzenetére
Igen úgy értem a kilépést, tehát nem kérdezi, hogy folytassa-e, hanem befejezi, és kész! Mondjuk ez az egész mindegy, ha nincs extroot-od, mert csak azzal tudsz TM-et frissíteni!
-
válasz
Kicsirics77 #4167 üzenetére
Ez csak amiatt reklamál, hogy a csomagban lévő konfig file eltér a meglévőtől! Ki is lép, nem enged tovább? Ha másképp nem, akkor opkg remove transmission, aztán opkg install transmission.
szerk.:
Igen, /overlay-re nem fog elférni! -
válasz
vadászcsiga #4149 üzenetére
-
válasz
vadászcsiga #4146 üzenetére
A gyökérkönyvtárat kellene bejelölni az /overlay sorában!
-
válasz
vadászcsiga #4144 üzenetére
Már jobb, de nem jó! Megvolt az újraindítás?
-
válasz
vadászcsiga #4142 üzenetére
Minden bizonnyal /dev/sda2 és /overlay kell, legalábbis ez az alap!
-
válasz
vadászcsiga #4139 üzenetére
Na látod, és ott van a /dev/sda2, ami 512MB, ezt becsatoltad az /mnt mappába, aztán erre rá a /dev/sda3 partíciót, így pedig csak az utólag mountolt látható! És persze rossz helyre is van csatolva! Ezt kell helyre hozni, aztán mehet a TM frissítés!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest