Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
spider23 #7967 üzenetére
Hi!
Nem vagy vele egyedül! De mintha azt írnák, hogy firmware downgrade megoldotta... TP-LINK support nem kapkodta magát a válasszal!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
sanzi89 #7733 üzenetére
Nem feltétlen kell két router, elegendő egy router, és két-három kliens a router max sávszélének kihasználásához! Ha sebességet akarsz, használj UTP kábelt, remek eredményeket lehet elérni rajta! Vagy vegyél AC-s routert, AC-s klienssel, ott nem lehetetlen a ~400Mbps átviteli sebesség se!
kali, ez ugyancsak lehetséges, de ettől még mondjuk egy egy szálas letöltés nem fog a két sáv összeadott sebességével menni!
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Tamarel #7663 üzenetére
Szia!
"Miért a vargalex 1.1.7 az utolsó (2013 január)"
A válasz egyszerű, mert azóta nem készült újabb!"van-e más normális build kiindulásnak?"
Igen van, poli27 is készített saját buildet, aminek az alapja szintén a vagalex build volt, de ebben egy évvel újabb csomagok vannak, viszont az ntfs támogatás és az ushare kikerült belőle helyhiány miatt! -
-
válasz
vargalex #7655 üzenetére
Igen ez tiszta sor, tudom én is, de nem tudok mit tenni ellene! Én a routeren torrentezek, és pont! Különben meg, látod a 240-es netesek is ezt kapják, és náluk még "hálózati csendben" is fals eredményeket ad, szóval nem kell emiatt nagyon aggódni! Valamilyen eredményeket kapnak, és ennyi! A lényeg itt úgyis (mint sok más esetben is) a pénz elköltése, aztán a felmérésnek jó ha az eredményeit összesítik, közzé teszik, de ettől több eredményre, netán a szolgáltatók bárminemű figyelmeztetésére, felszólítására, számonkérésére már úgysem fog sor kerülni! Volt x millió euró, amit el lehetett (kellett) költeni, és valami ismerős cégétől vettek x ezer darab tp-link routert, amit egy másik ismerős cége átalakított, nekünk meg lesz belőle egy potya routerünk...
-
-
válasz
MrSealRD #7650 üzenetére
Lehetséges... Ismerőstől is kérték a címet, aztán azóta se hallott róluk! Pedig a "címkérő" mailben még írták is, hogy ha tudok valaki mást is, akkor szóljak neki, mert még várnak jelentkezőket! Ehhez képest nem kapkodják magukat, de persze még simán jöhet Neked is! Nyilván ugye 10000 emailt kiküldeni lehet egy kattintással, de 10000 routert csomagolni, és el postázni időbe telik!
-
-
-
-
-
-
Hát igen! Emiatt is merült fel a téma, hogy vajon a WDR3600 képes-e egyáltalán mérni a 240-es netet, még akár egy szálon is, mert ugye vannak ott többen is ilyen nettel, és sosem mért még 120Mbps-t meghaladó sebességet!
Tudom, hogy Te vagy ott is, ezt inkább a többieknek írtam tájékoztatásképpen, hogy mit is szeretnénk elérni ezzel!
-
Igen, maga a parancs jó, csak arra lennénk kíváncsiak (odaát a samknows topikban), hogy milyen sebességgel tudja letölteni a router ezt a 2GB-os file-t, egész pontosan, hogy mondjuk a 240-es netet képes-e kihajtani! Viszont mivel neked sem írja ki a sebességet, így ha megtennéd, hogy leméred, hány mp alatt végez, az nagyszerű lenne!
Nekem Tomato-val írta az ASUS, csak egyrészt itt konkrétan a WDR3600 hardvere lenne a kérdés, másrészt pedig nekem csak 60-as netem van!
-
-
Hi!
Srácok valaki le tudná futtatni OpenWrt-s 3600-on ezt a parancsot?
wget ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/2GiB -O /dev/null
Jó lenne, ha egyéb terhelés nem lenne közben a routeren!
Köszi!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bono.hu #7508 üzenetére
Arra meg jó a másfél éves vargalex build is!
De van újabb fw-je poli27-nek is!
http://poli27.besaba.com/ -
-
válasz
edeleny #7493 üzenetére
Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000170586112 bytes
/dev/sda1 2048 1953458175 976728064 7 HPFS/NTFS/exFATDisk /dev/sdb: 320.1 GB, 320072933376 bytes
/dev/sdb1 2048 264191 131072 82 Linux swap / Solaris
/dev/sdb2 264192 625142447 312439128 83 LinuxHol látod Te itt az 1TB-os ext partíciót?
Első lemez a /dev/sda, amin egy darab HPFS/NTFS/exFAT partíció van! A második, /dev/sdb lemezen van egy swap, és egy linux partíció!
-
-
-
-
-
válasz
edeleny #7481 üzenetére
ERRŐL az oldalról töltsd le a KiTTY program Portable verzióját! Indítsd el, és a Host Name (or IP address) mezőbe írd be a routered IP címét, ami alapesetben 192.168.1.1, majd nyomj rá az Open gombra! A felugró párbeszédablakban Yes, majd a login következik, ahova beírod a root nevet, és értelemszerűen a hozzá tartozó jelszót! A jelszó beírása nem látható, még csillagok sem látszanak, de írd nyugodtan vakon, majd ENTER! Ha beléptél, akkor pedig kellene egy...
fdisk -l
parancs, hogy lássuk milyen partíciók vannak a HDD-n!
-
-
-
Szia!
Itt néz körül ez ügyben!
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/access.modem.through.nat#gui.version -
-
-
válasz
rrunner #7377 üzenetére
Ja igen, a csomagok méretét a repo-ban láthatod!
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/packages/Persze, ha Te másik repo-t használsz, akkor azt kell nézni!
-
válasz
rrunner #7377 üzenetére
A firmware-be integrált cuccokat nem tudod (valósan) törölni, így hely sem fog felszabadulni ezáltal! Sőt... Amikor törlöd a csomagot, akkor annak minden összetevője meg lesz jelölve a filerendszerben mint törölt elem, ezek a bejegyzések persze további helyet vesznek majd el, így kevesebb hely lesz a végén, mint a törlés előtt!
Két lehetőséged van, vagy buildelsz saját firmware-t, amibe azt teszel amire szükséged van, vagy extroot-ot használsz!
-
-
Túl aggódjátok ezeket a dolgokat! Az erős jelszó és a tűzfal arra való, hogy megfogja az ilyeneket, a log meg arra, hogy abban fel legyen jegyezve! Nincs ezzel semmi gond, be is b@....na, ha minden távoli belépéskor ki/be kapcsolnám az SSH-t, vagy éppen a tűzfalszabályt!
-
-
válasz
wwenigma #7347 üzenetére
Nem tudom, ennyire nem vágom az OpenWrt-t, de szerintem erre kutakodj ez ügyben!
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/usb.tethering#on.the.router -
válasz
wwenigma #7345 üzenetére
Igen, anno nekem is olyan volt az első kábelmodemem, még a TVnet hozta! Először nálam is USB-re állították be, mert nem voltam itthon amikor jöttek bekötni a netet, de mivel úgy még egy nyamvadt routert sem lehetett rákötni, így aztán cirka 4-5 nap után át is állíttattam UTP-re!
Ettől függetlenül egy OpenWrt-s routernek kell tudnia USB-n fogadni a netet, hiszen a 3G is ott csatlakozik!
-
válasz
wwenigma #7343 üzenetére
A kábelmodem nem ad semmilyen ip címet! Neki van ugyan egy sajátja, többnyire a 192.168.100.1, ahol elérhető a diagnosztikai oldala (jelszintek, stb...), de dhcp szervert nem futtat! Amelyik oszt lan oldalra ip címet, azt HGW-nek hívják, ami valójában egy modem és egy router egybeépítve! Általában ezeket is el lehet érni a 192.168.100.1 címen, de mellette még van másik címük is, 192.168.1.1, vagy 0.1, vagy egyéb szokásos!
-
-
-
-
-
-
Ha ragaszkodunk a szó szerinti értelmezéshez, és azt nézem amit írtál...
"Frissítésnek számít-e amikor a router új IP-t kap?"
...akkor a válasz nem, magában az, hogy a router új IP-t kap, még nem számít frissítésnek, de, ha ezt jelzi (frissíti) is az ipdns szerver felé, akkor az igen, frissítésnek számít!
-
-
válasz
s.zsolt94 #7219 üzenetére
1. Ezt nem lehet előre megmondani, lehet meghal 1 év alatt, de lehet megy 10 évig is! Az én HDD-m, ami egy Spire Handybook házban lévő WD Scorpio Blue 320GB-os 2,5"-os lemez volt, cirka 5 évet ment talán, 7/24-ben, most cseréltem tavaly év végén, egy szintén WD Scorpio 500GB-osra!
2. Nem befolyásolja!
-
válasz
s.zsolt94 #7217 üzenetére
Ha mindent az írás szerint csinálsz, akkor nagyon kicsi az esély rá, hogy brickeld a routert! Természetesen kizárni nem lehet, de elhanyagolható! Elviekben bukod a garanciát, de gyakorlatban szerintem ez még senkivel sem fordult elő itt! Még a brickelt példányokat is simán kicserélték!
-
-
válasz
vargalex #7188 üzenetére
Hát igen, zavaros ez, tudom én is! Nyilván az OpenDNS nem oldhatja fel, ez egyértelmű, pedig látszólag mégis az oldja fel! Ezt néztem én már máskor is! Valami Windows anomália van...
DNS Cache-t nem használok, le van tiltva a szolgáltatás!
kaciokos, hogy fokozzam a dolgot, ki is kapcsoltam a keresett acer-notebook-ot, ezért is nem válaszolt a pingre, tehát ő tuti nem válaszolt a broadcast-ra se, viszont a routerben benne van az IP MAC Bind-ben a WOL miatt, így kizárásos alapon mégis a router lesz a "tettes", bár a mikéntjét én sem vágom most!
Gondolom egy wireshark eldöntené a kérdést, de arra most lusta vagyok!
-
válasz
vargalex #7186 üzenetére
Szia!
Nekem LAN-ra van állítva az OpenDNS, a kliensek azt kapják meg közvetlenül, illetve 3. és 4. címként a UPC szervereit is, pont ahogy a lentebbi képen a routerben is látszik, de mégis működik a belső domain is! Elérem párom laptopját is, és a routert is a domain neve alapján!
Sajnos kliensről nem tudok most képet mutatni, mivel jelenleg nem vagyok otthon, majd esetleg este, de gondolom vagyunk úgy, hogy azért elhiszed nekem!
-
-
-
Jó az amit a képen látsz, azok a Google által üzemeltetett publikus DNS szerverek, bárki használhatja! Amennyiben Google fóbiás lennél, úgy használj OpenDNS-t!
208.67.222.222
208.67.220.220De mindezt beállíthatod a routerben is, a LAN, vagy DHCP részben (firmware-től függ), ez esetben a router nem magát fogja hirdetni mint DHCP kiszolgáló, hanem közvetlenül megadja a klienseknek a szerver címeket, így azok direktben oda küldik majd a kéréseket! Ez azért is jobb, mert a routerről jelentős terhelést vesz le!
Igen akkor minden bizonnyal saját, céges DNS szerverek!
-
-
-
-
válasz
Kicsirics77 #7116 üzenetére
Ha én gondolom, megírod? Nekem aztán teljesen mindegy, tudod jól, én csak unaloműzésből vagyok itt, se tp-link routerem, se openwrt-m nincsen!
De persze ha késztetést érzel rá, akkor írd meg, nyilván lenne akiknek segít, még ha nem is mindenki veszi a fáradságot, hogy elolvassa, vagy éppen nem is mindenki tudja, hogy ott kell elsődlegesen érdemi infót keresni!
-
válasz
Kicsirics77 #7114 üzenetére
No offense, de írtál neki összesen vagy 5 sort, 2 hsz-t, de egyik sem segített sokat, pedig fél sorban le lehetett írni, amit keresett! Mondjuk pont ennek a topiknak az első hsz-ében nem sok minden van leírva, azt meg nem mindenki tudhatja, hogy a 1043 "rokon fórum"!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
mate0120 #7058 üzenetére
Hát, jelentősen és garantált hatással egész biztosan nem! Vannak mindenféle módszerek szerte a neten, pl. egy irányba állítólag elég hatásos a "sörös dobozos megoldás" is!
Ezen kívül lehet antennát cserélni nagyobb nyereségűre, de az eredmény itt sem garantált, ráadásul bonyolítja a dolgot, hogy erre dual band antenna is kell!
Nekem nincs ilyen téren tapasztalatom, mert nincs gondom a WiFi-vel!
-
válasz
mate0120 #7055 üzenetére
Ezzel az indokkal? Egész biztosan nem! Átveszik garanciába, tesztelik egy-két hétig (legalábbis ezt mondják, de lehet elő sem veszik), majd visszakapod, hogy hibátlan! Esetleg ha szerencséd van, cserélik! Na de a másik is ugyanilyen lesz, mert ugyebár ha ugyanolyan erős a wifije, mint a réginek, akkor semmi baja nincs ennek se!
-
-
válasz
mate0120 #7050 üzenetére
Ha körülbelül ugyanannyira sugároz a két router, akkor nem értem mi a gond...?!
Egyébként érdemes megnézni, az inSSIDer nevű programmal, hogy milyen más routerek vannak a környéken, és a látottak alapján egy olyan csatornát választani a saját WiFi-dnek, amit a legkevésbé zavar a többi AP!
-
-
-
-
-
-
válasz
drmazsi #6962 üzenetére
Szia!
Alapból, gyári állapotban nem képes erre, csak 3rd party firmware-el! A többség a vargalex fórumtárs által készített OpenWrt buildet használja, ehhez kaphatsz itt támogatást is leginkább!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest