- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
nem bírom értelmezni a hsz-t
juhiimi
(ha jól tudom, kell egy dinamikus dns cím és ftp-én keresztül kell megoldani)ux1
Ftp? A sambát nem ajánlatos kitenni.hogy jött ide a SAMBA?
egyébként az eleve említett FTP-t szokták erre használni, és erre fel is van készítve az említett fw -
suste
veterán
igen, azt hittem érted a lényegét
de akkor itt az eleje is:
config defaults
option syn_flood '1'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
config zone
option name 'lan'
list network 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'ACCEPT'
option masq '1'
option mtu_fix '1'
config include
option path '/etc/firewall.user'ha ezt a 2-t összevágod, akkor ennyi a firewall fájl
de természetesen a "guest" neveket javítanod kell a nálad lévő network fájl alapján!!! -
suste
veterán
én így szoktam megoldani ha switch+AP+guest -et csinálok (192.168.1.1 a fő roter):
config zone
option forward 'REJECT'
option input 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option name 'guest_guest'
option network 'guest_guest'
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option name 'guest-DNS'
option dest_port '53'
config rule
option enabled '1'
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option name 'guest-DHCP'
option src_port '67-68'
option dest_port '67-68'
config forwarding
option src 'guest_guest'
option dest 'lan'
config rule
option src 'guest_guest'
option dest 'lan'
option dest_ip '192.168.1.0/24'
option target 'DROP'
option name 'guest-BLOCK_LAN' -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14342 üzenetére
ha már felraktad a routerre a cifs-et, akkor bármilyen hálózati samba-t felcsatolhatsz, akár többet is
persze a felcsatolás pontos mikéntjét ki kell tapasztalnod, utána kell olvasnod
pl a Meder-éről sem tudjuk, hogy simán vendégként megoldható (linux), vagy csak jelszavas módszerrel (win)
a PC-n gondolom win van, így az egyértelműbbés az is kérdés, hogy a minidlna hogy reagálja le, hogy a PC-t és a Meder-t kikapcsolgatod
ja és egy automata cifs csatolást is kreálni kell, mert a 9092-n csak a router bootolásába kerül bele, és esetleg kézzel lehet a webfelületen gombnyomásal csatolni
mindennek utána tudzs olvasni az openwrt wikiben vagy a forumokon!
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14336 üzenetére
mivel extroot-ot kérdeztem, ezért logikusan a router tárhelyét kérdezem
ha elmész a 9092/system/installer oldalra, akkor láthatod mennyi szabdot ír, és mennyi kéne kb a cifs (kmod-fs-cifs) telepítéshez
ha nem telepítettél semmi extrát, akkor el kell férnie a cifs-nek!
ha fent van, akkor a 9092/setup/HDD manager oldalon a 4.1-nél tudod csatolni a Meder samba megosztását... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14328 üzenetére
Hát az nekem is kínai, hogy ha DMZ-be teszi az xbox ip-t, akkor utána minek még az upnp meg a portforward is
Ha tutira akarsz menni, akkor tedd DMZ-be, aztán ha megy minden, akkor esetleg próbálkozhat DMZ helyett portforwarddal. -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14318 üzenetére
luci/hálózat/tűzfal/átirányítás:
wan:"port_amit akarsz" -> "router_ip":21DMZ: [link]
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14316 üzenetére
PS2-nél úgy van ha jól emlékszem, hogy az első FAT32 partíciót keresi
szóval ha csak egy FAT32 van, akkor azzal fog dolgozni, és az mindegy hányadik partíció a lemezende a biztonság kedvéért ha még megoldható, akkor jobb elsőnek állítani a FAT32-t, aztán utána a többi, mert a routernek/linuxnak tökmindegy
persze ha most akarsz lecsípni a FAT32-nek, akkor próbáld ki
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14313 üzenetére
Az xbox nem tud hálózatról betölteni?
A PS2 tudja, így szerintem az xboxnak is tudni kéne.
PS2-nel a megosztási nevet kell megadni még az ip-t, egyébként ua particion vannak a fájlok egy külön mappában. Hálózat miatt a fájlendszer sem számít...Az semmiképpen nem ideális, hogy lerantgatod a routerről.
-
-
suste
veterán
Ok, az előbb írtad hogy semelyikkel nem megy
.
Szóval sokáig mukodott jól, nem állítást el semmit a routerek, majd egyszercsak a pc-del nem megy, mobillal igen.
Akkor tényleg a router (szoftver) a hibás?Kíváncsi lennék még linux-os gépről megy-e, vagy régebbi géppel/winnel?
De ráadásul a router/szoftver teszi a dolgát, csak az online megjelenítés nem megy, ami viszont nem létszükséglet a működéshez/beallitashoz.
-
suste
veterán
Azért csak óvatosan! Előtte gondolja mindenki át, hogy mire is használja a routert.
Ha csak sima router funkcióra, akkor mehet a csere (majdnem mindegy mi van rajta).
De ha vannak extra dolgok is, akkor lehet belőle több órás vagy több napos szívás....
Sőt van olyan is ami nem is megy CC alatt normálisan (knock). -
suste
veterán
Itt most tényleg belekeveredtél.
A 20.1 az ami nem számít semmit relayd-nél, ezt már régebben is írtam.
A wwan protokoll meg azért jobb dhcp-n, mert így nem adod még hibásan az ip/átjáró/dns -t.Utána mehet amit Vargalex írt:
-megnézed milyen ip-t kapott a fő routertől
-ezt az ip-t qbeallitod a stabridge interfeszhez is.Ha nem megy luciban, akkor 9092/system/runcommand:
uci set network.stabridge.ipaddr="wwan ip"
uci commit network
/etc/init.d/network restart -
suste
veterán
válasz
vargalex #14270 üzenetére
na ezt kipróbálom este
remélem tényleg működikengem kapásból félrevezetett a cím: "Enable access from client network"
a client-nek itt a WWAN wifit azonosítanám, amivel csatlakozik, és onnan hívva pont működik
persze ha úgy értelmezem, hogy a relayd routerre csatlakozott kliensek felől, akkor már más.... -
suste
veterán
Este újra lepróbáltam, kívülről (főrouter felöl) simán elérhető a repeater-relayd router és a megosztásai is!
Sajnos a relayd routerre csatlakozva nem megy még mindig, bármilyen tűzfal szabállyal próbálkoztam is.
A zónás kérdésre nem válaszoltál egyébként, viszont azt már írtad, hogy pont ebbe piszkáltál bele.....
A relayd-nek pont az a lényege, hogy a másik alhálót (20.1) nem használod, mert nincsen szükség rá (minden eszköz a főroutertől kap IP-T).
Totál semmi értelme, ha te most visszafelé haladsz, és megcsináltad, hogy a 20.1-alatt legyen net.
Akkor inkább sima repeater beállítást kell csinálni, ahogy már írtam is! -
suste
veterán
válasz
DanielK #14267 üzenetére
ha nem változtattál semmit, és előtte jó volt, akkor logikusan nézve hw hiba lesz
gondolom már több éves a router, így lehet a táp (kondik) elöregedése lesz a gond
biztosat csak a hardver vizsgálatával lehet mondanimásik lehetőség, hogy a wifi hiba miatt kilövi a hálót a router, bár ilyen esetben a kábeles résszel nem szokott baj lenni
az ilyet egy szomszédos wifi, vagy wifit zavaró eszköz, vagy egy problémás kliens is elő tudja idézni
ilyen esetekben sem várhatsz mástól segítséget, mert csak te tudod felderíteni a hálózatodat és a környékedet -
suste
veterán
"se megosztás,se 3600-as router-elérés,és transmission-web sincs "
ezek ugyan azok a problémák
ha menni fog az egyik, akkor megy a többbi isha úgy próbálod ahogy írtam, akkor el kell hogy érjed a 3600-as lucit és a megosztásokat is a főrouter felöl
ezt teszteltem én is
és rémlik, hogy ha a megkerülős/forwardos dolgot próbálod, akkor annak is mennie kéne
majd megpróbálok én is tesztelni egyet itthon a tesztelős 710-esemmelmég azt kéne kipróbálni majd, hogy sima repeater beállítást csinálsz a routerek között (nem a relayd-est), és utána a 3600 tűzfallal megnyitni mindent befelé is
igaz ilyenkor lenne 2 alhálód, de elvileg át lehetne látni egyikből a másikba,
relayd esetén alapból így kéne mennie, így nem tudom mit lehetne állítani rajtamásik jó megoldás lenne, ha beszereznél egy másik openwrt-s olcsó routert (pl tplink-841), és azt rádugnád a főrouterre kábellel, és utána mehetne openwrt-openwrt a WDS
a főrouterhez ragaszkodsz, vagy az szolgáltatói? -
suste
veterán
nem túl szerencsés, hogy mindkét HDD-nek ua a LABEL-je!
így simán felcserélődhet reboot-kor
az elsődleges legyen csak "mnt" (ahova torrentezel)
a másodlagost nevezd át, pl ha ext4 fájlrendszerű, akkor 9092/setup/HDD label oldalon is megteheted...írtad hogy csináltál ellenőrzést
mind a 2-t megcsináltad?
vagy lehet hogy pont csak a jót? -
suste
veterán
ha a fő routerre csatlakozol (kábel vagy wifi, de wifinél ellenőrizd le, hogy tényleg azon vagy-e!), akkor a 192.168.0.13 címen el kell érjed a 3600-ast (luci-t, és a megosztásokat is ha a 0.13-as ip-vel csatoltad a hálózati meghajtót)
ha a 3600-ra csatlakozol (kábelen vagy wifin), akkor érdekes módon a 3600-ast (luci-t és a megosztásokat) a 0.13-as ip-n nem éred el, de ezt én sem értem, hogy miért, hiszen egy alháló
kiváncsi vagyok valamire:
azt próbáld meg, hogy a 3600-as lucinak felveszel egy forwardot a főrouterben (wan:8888 -> 192.168.0.13:80), és ezután a 3600-asra csatlakozva a ddns-sel vagy külső IP-vel hívd meg ("ddns:8888" vagy "külsőip:8888"), és így eléred-e?sajna még nem volt időm tesztelni, hogy milyen beállításokkal tudod a relayd router-re csatlakozva a relayd router megosztásait elérni
(tiszta röhelyes, hogy ilyen probléma felmerül egyáltalán azonos alhálóban lévő klienseknél)
azt még azért tisztázzuk, hogy a luci/hálózat/tűzfal alatt ugye egy sor van csak a zónánál, és az I/O/F mindegyik elfogadáson van?a 00-ás MAC címmel nen foglalkozz, az nem zavar be, több helyen (pl nálam) is így működik
(egyébként ezt sem értem, hogy milért nem ad neki MAC-et autómatikusan)
ha nagyon zavar, akkor adhatsz neki kézzel: luci/hálózat/interfész/wwan/advanced fül/Override MAC address (a 00-ákat látod is itt halványan)szerk:
közben látom hogy megpróbáltad amit először írtam, és úgy el is éred
a többit is próbáld ki..... -
-
suste
veterán
válasz
bigrock #14241 üzenetére
"540Mhz + 128Mb + 2db USB +5GHz" VS "720Mhz + 64Mb + 1db USB - 5Ghz"
Minden attól függ, hogy kihasználod-e az 5ghz-et, és mire és milyen terheléssel használod a routert.
Szerintem nem hoz annyit az erősebb proci, hogy megérje a -64mb RAM, -1db USB, -5Ghz
A 1043v4 már vonzóbb lesz, ha minden igaz. -
suste
veterán
Egy sima routeren szerintem nincs mit nézegetni, ha már be van állítva.
Szóval ha teszi a dolgát én biztos nem bantanam.
Ha mégis piszkálni akarod, akkor donmacko már írt alternatívákat.Ha nem valami újitast csinálunk én sem nézek rá a routeremre, és a családban több router is teszi a dolgát úgy hogy hónapok óta nem nézett rájuk senki. Inkább ez az elvárás egy router felé
.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
kormi0312 #14174 üzenetére
ennyire nem lehetsz tudatlan!
ahol a readme-t olvastad ugyan ott van egy "Repeater" fül, arra kell rámenni (ez azért nem egy bonyesz művelet)
utána kitöltöd értelemszerűen amit kell, és indítod a "repeater-relayd" gombbal, majd mikor bekéri a jelszót akkor megadod a fő wifi jelszót
ennyi
ennél egyszerűbbre nem lehet már megcsinálni a felületet....wifi jelszót nem tudjuk kitalálni előre -
suste
veterán
válasz
kormi0312 #14160 üzenetére
ahogy már írtam
custom fw-ben nincsen korlátozva a wifi protokolja, így fel lehet venni AP/Client/WDS/info/stbstb wifi hálózatot is
a Client-tel meg tudsz csatlakozni bármilyen wifi AP-hez...
és +ban felvehetsz egy wifi AP-t is, amivel meg továbbszórod a kapott netet (REPEATER) -
suste
veterán
válasz
kormi0312 #14155 üzenetére
gyári fw-vel talán a WDS-sel meg lehet oldani, ha hajlandó összekapcsolódni a másik routerrel
gyári fw WDS beállítást olvasd el a használati útmutatóban, és próbáld ki....custom fw-vel biztosan megoldható, legrosszabb esetben repeater, vagy repeater-relayd móddal (természetesen a WDS-t is tudja, csak eltérő routerek között nem biztos hogy működik, ahogy gyárinál sem biztos...)
-
suste
veterán
válasz
Headless #14104 üzenetére
luciba csak akkor tudnál belépni,ha tudnád a jelszót
szerintem állati sok embernek alapból elérhető https-en a luci jelszókérő oldal (knockd-ot nem igen használják sajna....vargalex fw-ben is alapból nyitva van....)onnan indultunk, hogy egyszerű fájlmegosztás, és szerintem ennél nincsen egyszerűbben kivitelezhető
nem kell megosztani mindent, lehet külön mappát is csinálni
nálam a sima android böngészőből nyitva egyből felajánlja az mxplayer-t
de hát a mappa linkjét el lehet menteni kedvencként, vagy akár közvetlenül a media címeket is
sima olvasásra teljesen jó ez így, és pillanatok alatt beállítható
knockd-dal kombinálva meg ez is jobb -
suste
veterán
válasz
Headless #14102 üzenetére
miért egyszerűbb az ftp?
ahhoz kell ftp
most kipróbáltam win8 alatt vlc-vel közvetlen webcímmel indítani, és így simán lejátsza http-ről is
szóval működik ez, és nem kell semmi extra program, se ftp, de dlna, se samba
androidon azért kényelmesebb, hogy a böngésző egyből átadja a lejátszónak, de hát egy cím beillesztés se a világ vége... -
suste
veterán
gyorsan kipróbáltam, luci mellé külön mappába linkeltem 3 különböző kódolású videót:
-windows 8.1 + firefox + mediaplayer = elkezdi letölteni, és csak letöltés után indítja
-windows 8.1 + firefox + vlc = elkezdi letölteni, és csak letöltés után indítja
-android 4.1.2 + android böngésző + mxplayer = rövid cache -elés után azonnal elindítjaez most belső háló volt, de szerintem mennie kell kívülről is....majd headless-szel leteszteljük
nem igen értem, hogy hogyan csinálja az android, de jól csinálja
így állati könnyű lenne megosztani a mediákat! -
suste
veterán
válasz
Headless #14098 üzenetére
én múltkor véletlenül megnyitottam telefonnal az egyik szerveremen lévő filmet, és jól meglepődtem, hogy egyből elindult a lejátszás....
szóval a nemrég tárgyalt luci mellé linkelés is megoldás lehet, ami azért eléggé leegyszerűsítené a dolgokat, csak nemtom mi kell, hogy működjön
tesztelgetni kéne
rejtett mappában meg nem is nagyon találná meg senki más, bár nem nagyon lehetne "kárt" tenni benne -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Zoli133 #14083 üzenetére
és a vendéggel kezdtél?
esetleg csinálj egy overlay mentést a 9092/system/backup oldalon (ez minden módosítást lement),
ezzel a mentéssel bármikor visszaállhatsz a mostani állapotra
majd egy factory után a netbeállítás követően elsőre csináld meg a vendéghálót
már jópárszor kipróbáltuk a vendéglétrehozást, mindig működött... -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #14065 üzenetére
+ ha a mi fw-nk van fent (share/hdd-bol gondolom), akkor van a wget-hez is segitseg: 9092/apps/wget
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14049 üzenetére
persze hogy van, de csak bizonyos mértékig
van egy határ, ahonnan már hiába növeled, akkor sem lesz gyorsabb
sajnos mindenki csak a maxot keresi, meg azt álllítja be, pedig ha rászánna egy kis időt a próbálgatásra, akkor nem ütnék agyon a szomszédok az egymás wifijét
nálam pl egyik AP sem megy maxon
akkorára kell állítani, amire szükséged van, és ez sok esetben nem a max!
pl most összehozta Magnat a 19-es maxot 40Mhz-en, de simán előfordulhat egy telített környezetben, hogy 17dbm-20Mhz -en gyorsabb adatátvitel lenne -
suste
veterán
2,4ghz-en egyszerűbb a helyzet:
Frequencies:
* 2412 MHz [1] (20.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (20.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (20.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (20.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (20.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (20.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (20.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (20.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (20.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (20.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (20.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (20.0 dBm)
* 2472 MHz [13] (20.0 dBm)
* 2484 MHz [14] (disabled) -
suste
veterán
válasz
Magnat #14037 üzenetére
mondom hogy nem vagy következetes
a hiba az hogy nem azonos beállitással próbálod!
kis segítség: ( * 5200 MHz [40] (19.0 dBm))
Frequencies:
* 5180 MHz [36] (15.0 dBm)
* 5200 MHz [40] (19.0 dBm)
* 5220 MHz [44] (15.0 dBm)
* 5240 MHz [48] (15.0 dBm)
* 5260 MHz [52] (15.0 dBm) (radar detection)
DFS state: usable (for 222 sec)
DFS CAC time: 60000 ms
* 5280 MHz [56] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5300 MHz [60] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5320 MHz [64] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5500 MHz [100] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5520 MHz [104] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5540 MHz [108] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5560 MHz [112] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5580 MHz [116] (19.0 dBm) (radar detection)
* 5600 MHz [120] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5620 MHz [124] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5640 MHz [128] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5660 MHz [132] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5680 MHz [136] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5700 MHz [140] (15.0 dBm) (radar detection)
* 5745 MHz [149] (disabled)
* 5765 MHz [153] (disabled)
* 5785 MHz [157] (disabled)
* 5805 MHz [161] (disabled)
* 5825 MHz [165] (disabled) -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #14033 üzenetére
pedig megy az külön is
de az biztos, hogy próbállkozni kell, és nem csak az országgal, hanem a csatornákkal is2,4Ghz = HU:
wlan0 ESSID: "xxxxx"
Access Point: AC:9E:xx:7E:xx:60
Mode: Client Channel: 1 (2.412 GHz)
Tx-Power: 20 dBm Link Quality: 51/70
Signal: -59 dBm Noise: -90 dBm
Bit Rate: 180.0 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11bgn
Hardware: unknown [Generic MAC80211]
TX power offset: unknown
Frequency offset: unknown
Supports VAPs: yes PHY name: phy05Ghz =US:
wlan1 ESSID: "OpenWrt"
Access Point: A0:xx:C1:xx:24:30
Mode: Master Channel: 40 (5.200 GHz)
Tx-Power: 17 dBm Link Quality: unknown/70
Signal: unknown Noise: -94 dBm
Bit Rate: unknown
Encryption: WPA PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11an
Hardware: 168C:0033 168C:A120 [Atheros AR9580]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy1itt már csak 17 a max 5Ghz-en....
-
suste
veterán
válasz
Magnat #14025 üzenetére
nem az fw a hiba, hanem a beállitás!
eszembe jutott, hogy elérek egy 3600-ast...:beállítás után iwinfo:
wlan1 ESSID: "OpenWrt"
Access Point: A0:F3:C1:99:24:30
Mode: Master Channel: 40 (5.200 GHz)
Tx-Power: 19 dBm Link Quality: unknown/70
Signal: unknown Noise: -93 dBm
Bit Rate: unknown
Encryption: WPA PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11an
Hardware: 168C:0033 168C:A120 [Atheros AR9580]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy1 -
suste
veterán
válasz
donmackó #14017 üzenetére
én a kis 710-esemnél vettem azt észre, hogy pont az alap 11-es csatornán a legkisebb a max beállítható txpower
az összes többi csatornán jobb(#14018) Magnat
a BB és CC pont az openwrt verzió név (Barrier Breaker, Chaos Calmer)
alexé még AA alapú volt! (sőt még AA előtti)
tehát még véletlenül sem ugyan olyan -
suste
veterán
válasz
Magnat #14012 üzenetére
nekem már nincsen 3600-asom, de majd talán donmackó megmondja, hogy nála milyen értékek vannak BB és CC alatt
olyasmi rémlik hogy 20 sosem lehet 5ghz-en, hanem talán max 18, de az biztos, hogy eltérő a különböző országbeállításoknál, és különböző lehet a csatornabeállítástól függően is (másik csatornán próbáltad?)portok/tűzfalszabályok:
https:443 - vargalex/suste
ssh: 22 - suste (de van előkészített forward, amivel bármelyik portra rakhatod a külső elérésnél!)
ssh: 2222 - vargalex
extra webfelület: 8081 - vargalex (tehát nem a https!)
extra webfelület: 9092 - susteszerintem nincsen értelme az egyéni szabályoknál felvett bruteforce-nak, mert amikor még én is használtam, akkor ugyan úgy terhelték a routert a külső probálkozások, ráadásul a keresőbotok változó portról és változó ip-ról "támadnak", így nem fogja meg
egyébként az alap kitiltási idő is elég kevés
sokkal jobb megoldás a knockd! azzal állandóan zárva lehetnek a portok.... -
suste
veterán
én régebben próbáltam a MIA-t, igaz lehet hogy már nem vargalex builddel, hanem sajáttal, de nem igazán tette a dolgát, sőt megfogta a routert
viszont a saját (suste/headless) buildben 2féle megoldás is van netszabályozásra
1: külön wifihálózat létrehozása a korlátozottaknak, és ennek menedzselése (akár az internet felöl is) egy külön webfelületen (9092/wifi-extra/wifi-supervisor)2: időszakos tűzfal szabály felvétele ([link] -lap alja felé - 9092/setup/basic)
ezeket a szabályokat is lehet tiltani/engedélyezni egy külön felületen, hasonlóan az 1. lehetőséghez.... -
suste
veterán
válasz
szjoci #13933 üzenetére
1: guest wifi:
igen, a 9092/wifi-extra/guest alatt megadod a paramétereket és létrehozza a vendéghálót, ahol csak netet kapnak a kliensek
de ha már megcsináltad, akkor miért nem tezsteled?
fellépsz a vendégre és megpróbálod meghívni a router címével pl a luci-t, vagy megpróbálsz rákeresni a saját hálózatodon lévő gépekre (akár a NAS-ra)2: NAS elérés:
alapértelmezetten a LAN-ra nincsen tűzfalbeállítás (vagyis nyitott), tehát a router nem gátolja az elérést (feltéve hogy nem a vendéghálón vagy
)
ha ip/megosztás címmel hívod meg intézőben, vagy TC-vel felcsatolod hálózati meghajtónak, akkor tuti működnie kell
ha a routeren is van megosztás, akkor érdemes beállítani a routeren a munkacsoportot (workgroup), vagy a router beállításaihoz igazítod az eszközeidet, és akkor hamarabb megtalálja a windows -
suste
veterán
válasz
szabipasi #13919 üzenetére
még mindig nem elég egyértelmű
2. router 1043: 2,4GHz 1db wifi hálózat van lan-lan wds Ethernettel a vendég
Vagyis a 2. routert bekötötted lan kábellel a LAN interfészre (belső hálózatra), és az egyetlen wifi ap-t meg beállítottad az 1. router vendég wifi beállításainak megfelelően?
Ha igen, akkor remélem érted az óriási hibát a hálózatodban!
Amelyik kliens a 2. router wifijére csatlakozik, az még véletlenül sem vendég hálózaton van, hanem rálát a belső hálózatodra.
Csak akkor lenne jó a rendszer, ha az 1. router LAN portjaiból egyet külön VLAN-ra tennél, és ezt a külön VLAN-t (eth0.3?) a vendég interfészhez kapcsolnád, és ebből a LAN portból menne a kábel a 2. routerhez.
Így tényleg csak netet kapna mindenki a 2. router wifijén is.
Gondolom a VLAN -ozást nem csináltad meg (?). -
suste
veterán
válasz
szabipasi #13911 üzenetére
WDS-ethernet vendég wifin
most akkor mi van és hogyan van beállítva?a wds-ethernet-nek az a lényege, hogy egy nagy kiterjesztett homogén hálózat van
a vendég meg azért jó, mert azon csak net van (tehát nem azonos a LAN beállításaival)
így nem értem a dolgotlehet, hogy neked egy sima AP kellett volna?
ehhez csak a 9092/setup/switch részen switch-esíteni kellett volna a routert, majd a 9092/wifiextra/guest oldalon pedig beállítottad volna a vendég wifit
vagy most megy a fő wifid továbbszórása és a vendég wifi is a 2. routeren?
kicsit konkrétabban légyszi..... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13900 üzenetére
a swap nem tartja életben, ha nincs ami igényelje a swap-ot
legyen megosztásban vagy 200 torrent idő és aránykorlát nélkül, és tuti nem fog leállni
nálam a forgalom grafikon feltöltésnek sosem mutat 0-át... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13896 üzenetére
ha normális beállítással megy a tm megosztás, akkor tuti nem áll le a hdd, és akkor nem kell trükközni
(legyen másnak is jó...ne csak a minimális mennyiség/idő legyen meg...) -
suste
veterán
Az automountot nem erdemes kikapcsolni, inkabb jol be kell allitani a hdd labeleket, ahogy a leirasban van!
Ha pont forditva csinalja mint szeretned, akkor meg kell cserelni a particio neveket es kesz is vagy.
Egyebkent a kikapcsolas is meg van oldva a 9092/hdd manager oldalon (automount disabled)....
-
suste
veterán
másoláskor sajnos root tulajdonba kerülnek a fájlok, de kijelölés után a "Set Permissions" részen más tulajdonába is lehet adni (nálunk alapból nincsen más user használva az egyszerűség miatt, de persze lehet felvenni...)
ha más felhasználókat is használsz mint a root és az ő fájljaikat másolod, akkor ez sajnos egy plusz feladat másolás után a webcommanderbende ha nem kell másra a hely, akkor mehet fel az mc-old....
-
suste
veterán
nincsen benne, de telepíthető az "MC-OLD" csomag saját repóból, ami elfér a flashben, de 400kb, ami elfoglalja a szabad hely nagy részét....
nem tudom miért ragaszkodsz hozzá, de a 9092-n ott a beépített webcommander, ami alkalmas a fájlműveletekre is (nem mellesleg 10kb)egyébként ajánlom figyelmedbe a changelog-ot és a readme-ket!
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #13834 üzenetére
A usert is tudni kene, mert nem biztos hogy a root engedelyezett...
-
suste
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged