Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Donki Hóte

veterán

A hétvégén megvolt az első hosszabb autópályás menetünk, kiváncsi voltam az autó (C-HR 2.0) autópályás fogyasztására. Nem akarom előre lelőnni a poént, de nem lettem okosabb :(

Budapest mellől Szegedre vezetett oda/vissza az út az M0 - M5 autópályán. Odafelé egyenesen a temetőhöz mentünk, visszafelé rövid rokonlátogatás után jöttünk vissza.

A korrekt mérés érdekében igyekeztem egyenletes sebességgel haladni, GPS szerint 125 km/h sebességet állítottam be a tempomaton, amennyire lehetett, igyekeztem tartani a sebességet a hétvégi Halottak napja körüli autópályás forgalomban. Oda-visza hárman ültünk az autóban, oda-vissza ECO módban volt a vezetési módválasztó kapcsoló.

Szóval azért nem lettem okosabb a fogyasztást illetően, mert lefelé 6,2 l/100km fogyasztás jött ki, visszafelé pedig 5,2 l/100km fogyasztás :Y

Ez testvérek között is ~20% eltérés, amit nem indokol szerintem semmilyen objektív eltérés a körülményekben :(

Berakom a végén a részletes adatokat, de lefelé 102 km/h volt az átlagsebesség, visszafelé 98 km/h, ez ~4 % eltérés. Odafelé 64 % volt az állandó sebességi mutató, visszafelé 67 %, ez megint lófütty különbség. Gyorsításban/fékezésben pedig akkor volt picit jobb a mutató, amikor nagyobbra jött ki a fogyasztás :D

(Az EV használat odafelé 10 % volt, visszafelé pedig 16 %, na ezt nem tudom, hogy miből adódik :U )

Szembeszél/hátszél nem volt érezhető, a hőmérsékletben délelőtt-délután nem volt érdemi különbség, sütött végig a nap, fűteni-hűteni különösebben nem kellett. Ráadásul Szeged az indulási ponthoz képest kb. 100 méterrel alacsonyabb tengerszint feletti magasságban van, tehát ennek alapján lefelé kellett volna alacsonyabbra kijönni a fogyasztásnak, nem visszafelé :U

Szóval fogalmam sincs, hogy mennyi az autó valós autópályás fogyasztása és fogalmam sincs, hogy mitől adódik ekkora eltérés az autó által mutatott fogyasztási adatokban :O

A részletes adatok lefelé:

Visszafelé:

Új hozzászólás Aktív témák