Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A hétvégén megvolt az első hosszabb autópályás menetünk, kiváncsi voltam az autó (C-HR 2.0) autópályás fogyasztására. Nem akarom előre lelőnni a poént, de nem lettem okosabb
Budapest mellől Szegedre vezetett oda/vissza az út az M0 - M5 autópályán. Odafelé egyenesen a temetőhöz mentünk, visszafelé rövid rokonlátogatás után jöttünk vissza.
A korrekt mérés érdekében igyekeztem egyenletes sebességgel haladni, GPS szerint 125 km/h sebességet állítottam be a tempomaton, amennyire lehetett, igyekeztem tartani a sebességet a hétvégi Halottak napja körüli autópályás forgalomban. Oda-visza hárman ültünk az autóban, oda-vissza ECO módban volt a vezetési módválasztó kapcsoló.
Szóval azért nem lettem okosabb a fogyasztást illetően, mert lefelé 6,2 l/100km fogyasztás jött ki, visszafelé pedig 5,2 l/100km fogyasztás
Ez testvérek között is ~20% eltérés, amit nem indokol szerintem semmilyen objektív eltérés a körülményekben
Berakom a végén a részletes adatokat, de lefelé 102 km/h volt az átlagsebesség, visszafelé 98 km/h, ez ~4 % eltérés. Odafelé 64 % volt az állandó sebességi mutató, visszafelé 67 %, ez megint lófütty különbség. Gyorsításban/fékezésben pedig akkor volt picit jobb a mutató, amikor nagyobbra jött ki a fogyasztás
(Az EV használat odafelé 10 % volt, visszafelé pedig 16 %, na ezt nem tudom, hogy miből adódik
)Szembeszél/hátszél nem volt érezhető, a hőmérsékletben délelőtt-délután nem volt érdemi különbség, sütött végig a nap, fűteni-hűteni különösebben nem kellett. Ráadásul Szeged az indulási ponthoz képest kb. 100 méterrel alacsonyabb tengerszint feletti magasságban van, tehát ennek alapján lefelé kellett volna alacsonyabbra kijönni a fogyasztásnak, nem visszafelé
Szóval fogalmam sincs, hogy mennyi az autó valós autópályás fogyasztása és fogalmam sincs, hogy mitől adódik ekkora eltérés az autó által mutatott fogyasztási adatokban
A részletes adatok lefelé:
Visszafelé:
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 5
- Borderlands 4
- Okos Otthon / Smart Home
- SörcsaPH!
- Villanyszerelés
- Hyundai, Kia topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- További aktív témák...
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)