Hirdetés
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
Új hozzászólás Aktív témák
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Satellite C55-A-163 laposban haldoklott az akku, így rendeltem bele egyet.
Az új akkut behelyezve elindul a gép, de nem ad képet.(hálózatra dugva sem)
A régivel, vagy akku nélkül tökéletesen működik.
Érintkezési hiba lehet?
Érdemes vele bíbelődni?
Köszi előre is! -
Janou
Topikgazda
válasz
Petyuska111
üzenetére
Ez kicsit komplikáltabb hiba annál (szerintem), hogy meg tudd várni a javítást. Amúgy én a laptopszakit vagy a laptophardvert tudnám javasolni.
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, van egy régebbi laptopom, Toshiba Tecra A7. Akku nélkül, táppal, hálózatról használom régóta. Most a bekapcsoló gombra nem reagál, nem indul a gép, bár a ledek világítanak. Próbáltam másik ugyanilyen táppal, azzal sem indult, tök sötét képernyő. Szereztem egy akkut, betettem, így már tökéletesen elindult hálózatról (csak akkuról, hálózat nélkül nem próbáltam), tölti is az akkut, minden okés. Gondolom akkor nem a táp a hibás. De akkor mi? Érdemes elvinni javíttatni, lehet baja ha így használom? Tudtok ajánlani olyan szervízt (Bp.), ahol meg lehet várni a javítást? Köszi!
-
Lacuss20
senior tag
válasz
::Trunks::
üzenetére
VGA halódik szerintem. Vagy alaplapi áramköri-kondi hiba tippelek csak.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. Van egy Toshiba L50B 1-DJ laptopom, amit már csak néha autódiagra, és HBO GO-ra használok esténként.
Vagyis már arra sem, mert a következő hiba lépett fel:
Bekapcsolom ,és egyszerűen nem ad képet. Külső monitorra se, tesztelve D-Sub, és HDMI-n is. Ki-be kapcsolgatásra régebben észhez tért, és megy. Mostanra már az sem segít, de ha bekapcsolva hagyom 10ből 8x ,2-10 perc alatt egyszer csak elindul ,és megy.
Megy,míg ki nem kapcsolom ,akár 5-8órát is ,teljesen hiba nélkül. Van benne HDD, ODD helyén SSD, de azt már kivettem ,hogy kiszűrjem hibaforrásként. Ramból 2x4gb, felcseréltem, és ki is vettem egyesével az sem segített. Újra pasztáztam, és minden csatlakozót ellenőriztem, nincs baja. Ötlet? Járt már így valaki? Előre is köszönöm!
-
Janou
Topikgazda
válasz
magortaltos
üzenetére
Amit a kolléga mondd nem rossz ötlet. Nézd meg egy Windows 10-es telepítővel hogy hajlandó-e egyáltalán bootolni. Ha nem próbáld meg egy DVD lemezről is.
-
konyi79
addikt
válasz
magortaltos
üzenetére
Ahogy nézem tényleg, 8.1 esetében nem akar csinálni USB telepítőkulcsot, bocs. W10-et használok mindenen régóta, annál működik.
De nagy gond nincs, letöltöd, kiírod, a telepítés folyamata ugyanaz, csak lemezről indítod. Ja, meg persze lemezről jóval lassabb.Nekem gyanús az az adathordozó, ha ennyire sehonnan nem akar arról indulni, egyáltalán alkalmas rendszerindításra?
Itt csinálj (itt tényleg fog -Eszköz letöltése gomb, majd futtatás) W10-es telepítő USB eszközt, és csak próbáld a korábban próbáltakat úgy, ezt csatlakoztatod. Ne telepítsd, ha nem akarsz W10-et (meg nincs licenced), csak nézd meg erről indul-e. -
magortaltos
csendes tag
válasz
konyi79
üzenetére
A linken amit adtál a windows iso állományokat lehet letölteni, MS segédprogramot nem láttam.
Igen, köszi! Tényleg találtam egy toshiba setup programot. Abban is átállítottam a boot sorrendet USB kezdetűre de akkor sem bootol onnan. Azonban legalább ténylegesen kikapcsolja a gépet és az F12-vel bootmenüt lehetett kérni.
Abban kiválasztottam az USB -t, de akkor sem bootolt onnan.
:-)
Most kezdem érteni miért nevezik a windowst "a legnagyobb bootvírusnak"... :-) -
konyi79
addikt
válasz
magortaltos
üzenetére
Szerintem mindenképp az MS segédprogramjával készíts telepítési adathordozót (lehetőleg USB pendrive) és azzal próbáld meg. Talán régebben volt valami Toshiba Hardware Asist, amivel lehetett win alól állítani a bootsorrendet, az nem segít?
Legrossszabb esetben pedig a telepítőt elindítod oprendszer alól, azt mondod neki, ne tartson meg semmit. Amikor a telepítési helyet kéri, törlöd az aktuális rendszer partíciót (meg nyugodtan a többit is, amit nem tudsz mi, majd magának úgyis létrehozza, ami kell)
Ezzel a módszerrel a törölt partícióról nem fogsz tudni semmit visszaállítani! -
magortaltos
csendes tag
válasz
konyi79
üzenetére
konyi79:
Megkerestem a speciális rendszerindítási lehetőségeket. Az én általam fent írt próbálkozás ugyan ide vezetett. Tehát hiába kattintok a kikapcsolásra a bios nem hozható be, az eszközök használatára kattintva hiába kattintok az USB -ről történő indításra, akkor sem onnan indul.Janou:
Rufus-al írtam fel win 8.1 IOS képet.
Szétszedni nem tudom, mert nagyon kis kompakt a gép, még csavar sincs rajta.
A restore technikáktól félek, mert tartok tőle, hogy téglát csinálok a gépből. Az nyugtatna meg, ha kintről bootolna és felülírnám az SSD-n lévő oprendszert. Akkor biztos hogy valami működni fog a végén... :-) -
Janou
Topikgazda
válasz
magortaltos
üzenetére
Ezeket tudnám neked javasolni. Beírom majd az összefoglalóba:

Amúgy ahogy konyi79 írta az lesz a baj. Ha UEFI-ben van telepítve a gép (márpedig 8-nál és 10-nél ez szinte 100%) akkor belenyúl a BIOS-ba és nagyjából csak vinyóról hajlandó bootolni. A saját itthoni gépemmel is csinálta ezt. Egy CMOS elem kivétele vagy a HDD kiszedése megoldja a dolgot, mert akkor automatikusan belép a BIOS-ba.
Az USB-s telepítőt mivel készítetted? Csak azért mert lehet rufus-al, Win7tousb-vel, vagy a Microsoft-os Media Creation Tool-al. Ez sem mindegy mert van olyan gép ami elég kényes erre és csak egy bizonyos telepítőről hajlandó bootolni.
-
konyi79
addikt
válasz
magortaltos
üzenetére
Az újabb Windows-ok belenyúlnak a boot folyamatba. Win keresőjébe üsd be a speciális rendszerindítást, és onnan indítsd újra úgy, bele van rakva a telepítési adathordozó.
-
magortaltos
csendes tag
Toshiba PA5172E laptopom van.
Teljesen kész vagyok. Egy win 8 -al kaptam, amit se újratelepíteni nem tudok, de még a bios-ba se tudok belépni.1. A kikapcsoló gombra csak alszik, nem kapcsol ki
2. A kezdőképernyő, ctrl+alt+del , jobboldalt alul kikapcsoló, shift+ujraindítás, válassz opciót, kikapcsolás tortúrára ( https://support.toshiba.com/support/viewContentDetail?contentId=4009235 ) elvileg kikapcsol a gép de...
3. Egy darabig belépett az F2 -re a biosba és F12-re boot menüt hozott, de sok-sok próbálkozás után már nem. Mindíg újra és újra indul a windows akárhogy verem az F2, F12 vagy folyamatosan az Esc gombokat...
4. Amikor még be tudtam jutni a biosba és a boot menübe akkor sem volt hajlandó USB-ről bootolni.
5. Mivel nincs rajta DVD ezért egyszerűen nem tudom külső egységről bootoltatni
6. Kiszedném én az SSD-t és egy másik gépben felinstallnám, de szétszedni sem tudom a gépet...Mit tehetnék szerintetek?
-
Janou
Topikgazda
válasz
Zsírkréta
üzenetére
Simán lehet hogy valami nem okés vele. Ha tudsz kölcsön kérni egy másik töltőt érdemes lenne kipróbálni vele. Vagy bevinni bármilyen szervizbe. Ezt pár perc alatt ki lehet deríteni. De ezt így látatlanba nem lehet megmondani minek van baja. Vagy a töltő vagy az alaplapi töltésvezérlő.
-
Zsírkréta
csendes tag
jó estét.lányom kapott egy toshiba laptopot de csak akkor üzemel ha felvan töltve az aksija és kuhuzva a töltő,mert ha rávan dugva a töltő ki-be kapcsol a gép.laptopnak lehet baja vagy a töltő adapternek? az adapter utángyártott ha ez lényeges. segitő választ köszönöm.

Toshiba Satellite L350-10B a tipusa -
wwhy
veterán
Sziasztok,
X30-D masinája van valakinek? -
Lacuss20
senior tag
válasz
sityuka89
üzenetére
Szia!
Ha a tied, kezedbe van akkor nézd meg az alaplap típusát, chipsetet. Aida64 alkalmas erre. Azt beírod google ba és ott a támogatott " supported cpu" részt keresd ami oda van írva a listára azokat viszi. CPU, RAM esetleg SSD átalakítóval vagy olvasó helyére ha van játszik más nem igazán.

-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Toshiba Satellite M50D-A-10W notebook esetén akadtam el win7 telepítéssel.
Pendrive-ról szeretném feltenni, de sajnos hiába választom ki a boot sorrendet nem hajlandó elindítani, mindig a win10 jön be. Próbáltam Fat32 és NTFS-re formázott pendrive-val is.Van valami ötletetek, hogy mit nem csináltam / csináltam rosszul?
Az eszközt a Bios látja, de semmit nem akar kezdeni vele...Köszi!

-
jagada
addikt
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite C855-S5206 típusú laptopom. Van egy kis problémám vele, esetleg más is tapasztalt már hasonlót.
Teljesen random nála, hogy mikor lehet bekapcsolni. Van hogy használom, majd rendesen leállítom és a legközelebbi alkalommal már nem lehet bekapcsolni, a kis ledek sem világítanak rajta, amik jelzik, hogy töltőn van a lapos, és veszi az áramot, de a töltőnek elvileg semmi baja. Máskor bedugva marad a töltőn és hetekkel később egyszer csak azt veszem észre, hogy világítanak a ledek és be lehet kapcsolni.
Többször szétszedtem már, de nem tudok rájönni, hogy miért csinálja ezt, ill., hogy miért nem lehet bekapcsolni, miért nem megy bele a delej, miért nem kap áramot.
Olyan is történt már, hogy szétszedtem teljesen, majd összeraktam és működött is egy darabig, pedig nem javítottam rajta semmit, majd egyszer csak megint nem akart újra bekapcsolni, nem kapott áramot
-
myke01
senior tag
A képen szereplő Toshiba laptopon próbáltam meg BIOS frissítést végrehajtani , a gyári oldalról letöltött BIOS .exe programmal , de kiírja egy kis idő után , hogy a laptop nem kompatibilis ezzel a termékkel (BIOS-sal) .
Érdekes ,pedig minden megegyezik . Gyártási szám ,és a model no. is .Itt pötyögtem be az adatokat ,és dobta a megfelelő BIOS 3.20 verziót : http://www.toshiba.hu/support/businesslaptops/ ,de hasznavehetetlen :

Egyébként SSD-t szándékozom beépíteni a laptopba ,de a BIOS nem ismeri fel , ezért kellene az update .
Mit a teendő ezek tudatában ?
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok!
Tudna Nekem segíteni a Toshiba önkéntes akkumulátor cseréjével kapcsolatban?
Kit kell keresni ezzel kapcsolatban? Nem találtam pontos elérhetőséget az itthoni Toshiba ügyfélszolgálathoz.
Tapasztalata van esetleg valakinek?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.:
Nhorbee -
Toshiba Satellite L850-13M - 2012. augusztus elején vásárolt gép.
Legnagyobb hibája a jobb oldali zsanér, azzal óvatosan kell bánni, illetve a touchpad körüli fényes rész itt-ott megkopott. Most tervezek venni bele +4 GB RAM-ot és egy 120-as SSD-t.
-
tothantal27
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy Toshiba 850C laptop intel 1000M procival.
Szeretném kecserélni a procit egy Intel I3-2350M procira.
Sajnos a alaplapi HM70 Chipkészlet ezt már nem támogatja,vagyis megy a gép vele " teljesen jól" ,de pontosan 30 perc elteltével a gép leáll.
A Youtube-n láttam,hogy sokan megcsinálták,de pontos leírást senki nem adott,lehet,hogy csak kamu ?!!Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok
-
Janou
Topikgazda
válasz
cbm1974
üzenetére
Sajnos nem szokott segíteni. Meg lehet próbálni egy tiszta alkoholos átmosást, de nekem az még nem oldotta meg soha. Ebay, Aliexpress? Ott lehet van angol nyelvű billentyűzet amit át lehet matricázni. Illetve ha van olyan magyar nyelvű amiről csak hiányzik a gomb, azt lehet pótoltatni.
-
cbm1974
tag
Sziasztok, egy Toshiba Tecra A9-nek a billentyűzete hibás lehet.
Hozzákötött billentyűzettel USB-n működik, valamint néha le is kell ütni egy gombot az eredeti tasztatúrán, hogy működjön, de utána működik, sajnos csak az USB-s bill-ről (ráömlött egy kis sör...)
Mi lehet a pontos hiba, billentyűzet cserével orvosolható, vagy pedig alaplapi hiba lenne?? -
Pirostank
csendes tag
Sziasztok, vettem egy Toshiba Tecra -t, de az istennek se ismeri fel bootnal sem a CD-t, sem az USB-t, Biosban az Uefi-n nem enged valtoztatni. Az USB-t Dosban is formaztam ujra (diskpart) UEfi-re de nem segitett. Visszapakolja a WIn 10-et(ezzel vettem, de abszolut nem tetszik
), es fel sem ismeri bootolasnal sem a CD-t, sem az USB. (A CD, egy Magazin mellekletekent van , elvileg 8 fele Linuxot lehetne vele bebootolni.) Tudna valaki segiteni, mert elakadtam. Nagyon Köszi. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Mostani Win10 frissítés után fényerőt nem lehet állítani a Toshiba Tecra A10 laptopomon. Se csuszkával, se billentyűzettel. Ilyen driver volt rajta, itt találtam meg, gondoltam az újratelepítés segít. Frissítés után beáll arra a szintre, ahol a csúszka van, újraindítás után viszont maximumra állítja. Nincs valami ötletetek mi lenne a megoldás?
Dell E6320-al ugyanez volt a gond, ott a Win8-as driver megoldotta, de az A10-hez nem találok driver, illetve a korábbi 2013 is működött idáig probléma nélkül. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Most gyors a gép, hogy töröltem a programokat.
Hol tudom megnézni hogy melyik videokártyát használja?
És beállítani az hogy melyiket használja? -
csabulaxi
senior tag
üdv!
SATELLITE PRO L500-1TX
Intel® Core™ i3-330M processzornem tudom bekapcsolni, nem pörgeti fel a vinyót, az külsőként másik géppel megy.
Alaplap hiba?
Jellemző? -
cooi11
senior tag
Ezt az akkumulátort ki lehet garanciába cseréltetni?
Decemberbe lesz 3 éves! -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Belassult a Satellite L50-B-23N laptop.
És nem tudom mi fogja!
Elindítom a laptopot és gépelném a jelszót de csak várok és várok, majd a crhome is szórakozik,
szóval lassú!
Segítsetek mit csináljak? -
-
sith7
félisten
Sziasztok
Van egy ilyen laptopom, a napokban a Radeon beállításokra ha rákattintottam, azt írta ki, hogy nem találja, vagy nincs jól telepítve a driver. DDU - val leszedtem, letöltöttem a legfrissebbet, és amikor telepíteni akarom, azt írja, hogy " AMD 173 hiba kód, nem található grafikus hardver "

Eszközkezelő is csak az integrált intel vga - t látjaMi lehet a gond ?
Rossz drviert szedtem le, vagy meghalt a vga ?
-
Janou
Topikgazda
Felteszel egy sima OEM Home Premium verziót és az eredeti kulcsoddal beaktiválod. Az eredeti kulcsot pedig a produkey nevezetű progival (nirsoft) tudod kiszedni. Értelemszerűen ilyenkor a HDD-ről kell indítani a régi oprendszert, kimented egy txt-be és felmásolod pendrive-ra.
-
vhw
addikt
HDD csere lenne egy Satellite C855-12J laptopban egy SSD-re.
A rendszert újra szeretném telepíteni, a laptopon pre installed win7 home premium volt - külön disk nincs.
Mikor letölteném a microsoft honalpról a home premium telepítőt a beírt product keyre a következő üzenet érkezik:Error
The product key you entered appears to be for software pre-installed by the device manufacturer. Please contact the device manufacturer for software recovery options.
Ezek után mi lenne a működő eljárás a friss telepítéshez? (az eredeti hdd megvan, működik, de nem klónozni szeretném - az ssd amúgyis kisebb (120GB).
-
Akelaman
tag
Sziasztok toshiba satellite a300 ba szeretnèk ssdt rakni, a hdd helyère. Sikerült is, de a bios kòdot kèr. Persze a kòd màr nincs meg, ezer èves gèp. Lehet vmit tenni?

-
dugo_
veterán
válasz
Lacuss20
üzenetére
&NSG
Semmi köze a bekötött pineknek ahhoz, hogy megy-e a kártya.
Mindkettő half size miniPCIe, ennyi alapján kompatibilisek egymással, viszont nem tudom, hogy a Toshiba használ-e whitelist-es bios-t. Ha igen, akkor nem fogja felismerni a rendszer a másfajta wlan kártyát. -
macsi1
csendes újonc
Sziasztok
Van valakinek ötlete hogyan lehetne biztosra tudni hogy egy toshiba 4100 sattelit inverter hibás e vagy valami más miatt nem megy az lcd háttérvilágítás ?
Tudom hogy matuzsálem de rádióprogramozásra tökéletes pont a lassúsága miatt .
Az inverter típusa JRC NJD -4558 -
macsi1
csendes újonc
Sziasztok
Keresek bontott működő lcd invertert NJD-4558 a típus 12" lcd invertere . -
NSG
csendes tag
Sziasztok
Toshiba C650-107 típusú laptopon szeretném kicserélni a jelenlegi Atheros 9285 WLAN kártyát, mivel ez max. 150 mbps sebességre képes.
Megoldható, hogy kicseréljem egy Intel Dual Band Wireless-AC 7260 típusúra?Ami így elsőre szembetűnő, hogy a panelon a pinek száma nem egyezik, ahogy a csatolt képeken is látszik.
Illetve nem tudom, hogy ennél a gépnél esetleg a BIOS megenné-e a másik wlan kártyát vagy el se indulna netán a gép, ha kicserélném.Esetleg valaki próbálkozott már hasonlóval? Megoldható a dolog? Nyilván feleslegesen nem szeretném megvenni az Inteles kártyát.
Köszi,
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Arra érdemes figyelni, hogy amellett, hogy socketbe belemegy támogatást is ad e az alaplap. Gyártói oldalon elvileg mind fennvan, megkeresem, ha találtam jelzem van egy lista amin össze van gyűjtve. Nekem is belement a 9600-as, de sajnos nem támogatta az alaplap.
Csekkold le tutira, hogy milyen lap van benne és az mit támogat foglalaton belül. -
Pécsi gyerek
addikt
Köszi mindenkinek.Hétfőig bőven ráér.Addig lehet rábeszélem havert hogy adja el,és vegyen egy használt i3 ast

-
Janou
Topikgazda
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
A chipset támogatja elvileg a Core 2 Duo procikat. (pl. T7700) A foglalat mPGA479. Az áruk pedig pár 1000 Ft körül van. Pontosan nem tudom megmondani mi a max bele, de ha egy tippet megengedsz akkor azt mondom hogy T9500 vagy T9300.
Illetve ajánlom figyelmedbe egy régebbi hozzászólásomat: [link] -
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Én erre csak hétfőn fogok tudni pontos választ adni.
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Havernak van egy ilyen gépe [link] Ebbe szeretne erősebb procit rakni.(attól függetlenűl hogy megéri e,vagy sem) A kérdésem hogy mi az a legerősebb proci ami belemegy,és az kb mennyibe kerűlne?Plusz gondolom otthon ezt nem tudja az ember csak úgy kicserélni?Választ köszönöm

-
Lacuss20
senior tag
Én az ezer éves kis gépemmel léptem be ide csak arról beszélek

-
válasz
Lacuss20
üzenetére
Általában a Pentiumosok nem cserélhetőek, illetve csak 4, max 8GB RAM-ot támogatnak. Plusz nem ritka, hogy a BIOS vagy az északi/déli híd miatt nem tud csak i3 vagy i5 és/vagy i7es procit fogadni. Ez normális, mert más a TDP-je, más hűtő kell rá, sőt teljesen más az alaplap egy i3-asnál és egy i7-esnél is.
-
Lacuss20
senior tag
Ebbe a notiba nem megy sok bele. Már anno kiveséztük. Amúgy alaplap függő, hogy mennyit kezel. Asszem 4GB megállitja. De jót tesz neki mert a vag így csippenti a maxot és egész jól muzsikál.

-
allein
addikt
PC esetében tudod, hogy alaplap típusa után keresve az interneten, ki lehet deríteni milyen procikat támagot az adott lap.
Laptop esetében is ugyanez van, hol tudom leellenőrizni milyen procikat támogat az alaplap?
Sata port pedig III-as, Samu ssd-vel hozza az 500 MB/S értékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Strix SCAR 17 prémium gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3080, karcmentes állapotban
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Teljesen kész vagyok. Egy win 8 -al kaptam, amit se újratelepíteni nem tudok, de még a bios-ba se tudok belépni.

, a win-t se dozerolta be, a secure boot atallitas utan ment, mint a villam. Köszönöm 
), es fel sem ismeri bootolasnal sem a CD-t, sem az USB. (A CD, egy Magazin mellekletekent van , elvileg 8 fele Linuxot lehetne vele bebootolni.) Tudna valaki segiteni, mert elakadtam. Nagyon Köszi.

ami gondolom azt jelenti, hogy ebben az esetben az alaplapnak is támogatnia kell