- VoLTE/VoWiFi
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Garmin topik
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeretek fával dolgozni, de fázom tőle. ez a telek egy ligetes rét, gyakorlatilag, és az is marad. nagy élet van rajta, mindenféle rovar, ami tök klassz, de az ilyen könnyűszerkezetes házakat szívesen kezdik ki. ettől még valószínűleg az lesz, csak még nem állt össze a fejemben, hogy pontosan hogyan csinálnám.
de nekem az is megfelelne, hogy konténerváz+szendvicspanel az alap, és úgy kerül rá egy belső oldali párazárás, majd lécváz, gipszkarton, kívülről meg mondjuk kőzetgyapot és a hozzá való vakolat.
a legjobban egy kész mobilház tetszene, mint kényelmes megoldás, csak azoknál nem látom, hogy hogyan tudom utólag még tuningolni -- látszólag sehogy, márpedig alapból ilyen 5-10 cm szigeteléssel jönnek, ami kevés.
-
válasz
t72killer
üzenetére
nem csak a +x millió, hanem az is, hogy magadnak rendesen megcsinálod a lakótér felőli párazárást, akkor is, ha az hetekig tart. meg tudod, hogy kritikus dolog. amit készen kapsz, ott valaki sietve összeb...a, mert nem látszik, nem okoz gondot rövidtávon és fix pénzt kap az épületért. a legegyszerűbb itt-ott átlyuggadni egy elvileg felületfolytonos párazárást... de a többi melónál is ugyanez van.
-
válasz
t72killer
üzenetére
az egyik verzió, amin agyalunk, hogy ácsokkal megcsináltatni a tartószerkezetet, tetőt, aztán onnan sk. de egy kész mobilház megspórol két-három szezonnyi szopást. viszont szinte az összes hitvány lemezek közé gyűrt gyapot, esetleg hitványul megcsinált szendvicspanel stb. olyat biztos nem érdemes lőni, ami aztán az illesztéseknél ázik, rossz a rétegrendje páradiffúziós szempontból stb.
-
picit felfrissítem ezt a topikot, mint érintett, nagyon gondolkodom egy mobil/konténer/tinyhouse épületre álmaim kis telkére. nyilván a "kedv" kb. 100%-a hiányzik, de álmodozni, informálódni ingyen van!!

Új hozzászólás Aktív témák
- VoLTE/VoWiFi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Napelem
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- AKCIÓ! 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest