- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
marilllyo
veterán
Hát lássuk csak....
Grafikailag szép... bár szerintem anno a Lou 1 nagyobbat ütött a maga idejében PS3-mon. Grafikailag szerintem kb. azt hozta, amit minden játéknak manapság kellene. Egy erős standard-et. Ettől függetlenül nekem Uncharted 4 szebbnek tűnt... de gondolom azért mert Luo meg sem próbálja kihasználni a HDR10 - 16 millió színének a töredékét se...
Idegesített a kezelése... erre a "kitérésre" az epilógusig sem igazán éreztem rá. A Doom multijába, ha felmegyek... 10 meccsből 9-en abszolút nincs ellenfelem. Itt b*zmeg egyszerűen képtelen voltam rendesen célozni. Össze-vissza lőttem világnak bele. A két kórházas jelenet tetszett.. a második tényleg ütős volt Abby-vel. Szép volt az egő falu stb...stb..
A legfőbb problémám, hogy én a játék alatt egyetlen egyszer sem éreztem, hogy próbálnák "melengetni" a szívemet... Ez a leszbosz dolog is...nem zavart, de átélni sem tudtam. Egy epic - de pozitív pillanata sem volt a játéknak. Szürke, komor, erőszakos... az epilógus is oké, de nulla katarzis... semmi pozitív visszhang. Szerettem volna úgy felállni, hogy "hmm...azért szép volt".. De nem, inkább bízom benne, hogy rémálmaimban nem jön elő ez az szürke, erőszakfoscunami. Szóval ilyen téren ez a játék abszolút csak elvett...és nem adott semmit.Hozzáteszem, nekem az első része sem kedvenc. Top 10-ben sincs nálam. Én valahogy az ND játékokkal hadilábon állok. De az első rész sokkal jobban tetszett. Minden nehéz szart kiplatizok, nem vagyok benne biztos, hogy ez megkapja tőlem (ahogy az első rész sem)...
-
ImACeltic
őstag
A kamu pozitív értékeléseken kívül én a feltűnően sok pozitív értékelést betudom annak, hogy a fanok nem akarták hagyni, hogy a kedvenc játékuk, stúdiójuk, konzoljuk terméke ilyen szarul legyen ábrázolva egy ilyen összpontszám alapján és ezért az is értékelt, aki eddig nem szokott.
FunPro
Hát én nem tudom, hogy valaki hogyan tudja figyelmen kívül hagyni a játék többi részét... Ott is valami érdekesen működik a szürkeállományban. Vegyük például a Life is Strange-et, teljes fókuszban van a sztori, gameplay minimális van benne, viszont ott van az art design, a soundtrack, a karakterek, stb, amik mellett nem lehet elmenni. -
doc
nagyúr
Az a "fura" hogy a megjelenés után 2 órával született az az 50-80ezer fikazo értékelés egy 20-40 óra hosszú játékról. Nem az a baj hogy valakinek nem tetszik y hanem hogy teljesen fogalmatlanul nullapontoz meg hisztizik úgy, hogy semmit nem tud a játékról, soha nem is látta, csak hallotta hogy mesélte valaki hogy fujjszarbuzipropaganda, adjunk rá nullát!
-
ImACeltic
őstag
Általában jó dolog a user score, segít mert nem tipikus kritikus szemmel nézik a játékot, hanem úgy, ahogy mi is, játékos szemmel. Viszont ahogy korábban is leírtam ide, az ilyen botrány övezte megjelenésekkor nem szabad hitelesnek venni, mivel nem az. Jó példa most erre a Part 2, korábban pedig az új Battlefront 2.
A Sony-nak meg persze, hogy nem mindegy, hogy milyen a user score mert tuti, hogy vannak olyan játékosok, akik ezt veszik elsődleges visszajelzésnek egy adott játékról. De egy ilyen mértékű utálathullámmal szemben sok mindent szerintem nem tudnak tenni, csak megvárják, hogy lecsillapodjon.
-
Gery9112
őstag
Igen, és örülök, hogy más is észrevette. Nekem se az volt a gondom, hogy új karaktereket próbáltak behozni de mindezt a régiek kárára. Abby sztorirésze sokkal változatosabb mint Ellienél. Ellie megy A-ból B-be Seattlen belül míg Abbyvel más helyeken is jársz.
Illetve és ezt is jó, hogy kiemelte, hogy az új karakterek hirtelen túl sokan voltak......és Owent leszámítva egyikre se jutott idő. Az első részben ügyesen adagolták a mellékkaraktereket és csak bizonyos szakaszon tartottak velünk.
A játék első fél órájában ugye behozták Abby-t és a haverjait és nagyon nehéz volt a neveket az arcokhoz kötni. -
Wesder
titán
Miért van az, hogy ha Abby bosszút àll az apjàért, akkor akasszàk fel, dögöljön meg stb. De ha Ellie àll bosszút Joel-ért, aki apja helyett is apja volt, akkor az meg rendben van? Mindezt tényleg csak azért, mert az első részben az ő történetület ismerhettük meg?
Lehetett volna a Part II egy teljesen új szereplőkből àlló màsik sztori is, mert ebben a vilàgban nyílvàn van még ezermàs történet ami elmesélésre vàr. Kivàncsi lettem volna a véleményekre ebben az esetben.
-
törölt tag
Ja, ezért lökött.
És akkor ott van a csodálatos szerelmi háromszög mindkét oldalon, mindkét oldalon az egyik terhes ráadásul, tiszta Barátok Közt, vagy Melrose Place. Ennyire nyilvánvalóan ne akarják már a képembe tolni a párhuzamot a két szereplő között.
És amikor otthagyja a térképet a búvóhelyükről, az meg odamegy és mivel zárva az ajtó, bemegy az ablakon? Hát baszki... -
FunPro
őstag
Egyébként a szimpátiának szerintem rohadtul nincs köze az érzelmi inteligenciához.
Márpedig, ha nincs szimpátia, akkor az empátiát is nehéz lesz kicsikarni.
Magyarul, ha valaki mélyenszántó mondanivalót akarsz leközölni, akkor azt olyan formában tegye, ami mindenki számára befogadható.
Ha nem így csinálja (márpedig egy karaktert nehéz lesz mindenkinek szerethetővé tenni), nem kell csodát várni.
-
Batyops
aktív tag
Ha teheted szerezz egy ps4-et valahogy legalább addig még kipörgeted elhiszem neked hogy a youtube videók alapján tudsz véleményt alkotni egy játékról de itt tényleg hatványozottan igaz hogy teljesen más élményt nyújt ha te játszod az miatt is hogy bele tudod élni magad mégjobban a karakter szerepébe.
-
vg
addikt
Nem értem, miért lenne kevés az én
értelmiérzelmi intelligenciám, ha én az első részben megszeretett szereplők szemszögéből nézem a játékot, és Abby nekem a játék gonosza. Szívesebben beszélgetnék/vitatkoznék egy olyan emberkével aki valóban végig is játszotta a játékot, mint aki youtube videón nézte végig mint te. Próbálom megszokni, hogy hülyeségeket beszélsz folyamatosan és mivel elkerülni téged nem lehet ezen a fórumon, mert minden topicban ott vagy, sajnos utolsó lépésként én letiltalak téged. -
_cHAos_
aktív tag
Ezt nem értem, itt nem EQ-ról van szó, hanem morális kérdésekről.
Abby és az apja motívációja "erkölcsileg érthetelen és elfogadhatatlan, vagy megoldás emberéleteket feláldozni egy nemesebb célért? Egyértelműen nem! Abby bosszúja még kevésbé megbocsájtható. Totálisan negatív karakterek. Ezzel szemben Joel önvédelemből ölt.Ellie, bár szintén negatív főhős, a történetének végkimenetele a megbocsájtásra fut ki. Röviden mindkét irányítható karakter gáz,(Ellie kevésbé) ha komoly ez az egész történet, nekem akkor semmi kedvem azonosulni velük. -
törölt tag
lev nem igazán akarta levágni, a tesó erôltette. amúgy joel is megmentette ôt egy horda fertôzòttôl, de nem igazán hatotta meg. a történetírás gyöngyszeme amúgy, hogy két wolf is egymás után függetlenül rádöbben, hogy a scar is csak ember, és még a társait is hajlandó megölni miattuk.
-
ImACeltic
őstag
Én megértem Tommy-t is, Ellie-t is és Dina-t is. Mindegyik karakternek megvannak az értékei, motivációi és ezek ütköztetve lettek. Pedig amikor elindult Ellie Abby után, akkor kicsit én is húztam a számat először, hogy ez most még mért... De aztán ha átgondoljuk, akkor tiszta sor. Ellie nem tudta véghez vinni a bosszúját, rémálmai voltak, mindenhol Joel szétvert fejét látta és hallotta a hangját. Viszont a gyilkosság már nem kellett neki a végén mert előtte "beteljesült a bosszúja", hirtelen már nem a szenvedő Joel-t látta, elérte a megnyugvást.
-
zbundy
aktív tag
Erre nem fogok tudni neked választ adni, mert úgy gondolom értékrend függő. A bosszúhadjárata során olyan énjével ismerkedett meg amit talán ő maga sem ismert. Gondolj csak vissza a reakcióira az útja során amikor találkozott Abby csapatának tagjaival. Sokszor őrlődött, látszott rajta a kétely. Ha egyből megtalálja Abbyit biztos gondolkodás nélkül megölte volna. Amikor Norat megölte (pedig lényegében már halott volt mert belélegezte a spórákat) ott is az arca sok mindent elárul. És mire végre találkozik Abbyvel már túl van egy terhes nő megölésén is, ami Dina helyzetét tekintve egy érzékeny pont lehet nála. És az első összecsapásnál Abby meg is kíméli mindkettejük életét. Ezután eltelik egy kis idő ugye, nyugszanak a kedélyek, de Elit nem hagyja nyugodni Joel halála és mégis útnak indul megint. De a végső összecsapásnál is az érződik hogy őrlődik. Nem hagyhatja elmenni a csónakkal, mert abban reménykedik hogy megnyugvást talál majd a halálában. Aztán amikor egy lefogyott, gyenge Abbyit fojtogat a víz alatt és bevillan neki Joel, rájön talán hogy nem tudja visszacsinálni már bármit is tesz. Tett ő is rossz dolgokat, talán itt kéne befejezni, mert értelmetlen már minden. Végül is Abby is csak bosszút állt valakiért ahogy Elit is ez hajtotta és végül mindketten nagy árat fizettek ezért. A gyásznak is több lépcsőfoka van tudjuk. Az emberek érzelmei hullámoznak, nem tudunk racionálisan gondolkodni vagy cselekedni mindig. Ott abban a pillanatban úgy érezte nem tudja már megtenni.
De ebbe a történetbe mindenki mást láthat bele attól függően milyen értékrendet képvisel, milyen hatások érték az életben. Személy szerint ha Abbyt megöli a végén azt én túl klisésnek éreztem volna. -
-
Imilenni
addikt
Én az Ő helyében, miután nyelt a véremből - és LEHET hogy tényleg fertőzök, tuti elengedtem volna - hagy válljon agyatlangombává
Egyébként ha megakarta volna ölni, lelövi a rákba.
Simán megsajnálta, láttátok hogy nézett ki basszus
Komolyan, énis megsajnáltam akkor, hogy csóró mennyire lefogyott, kitudja mit műveltek ott vele..
De, bánom hogy nem volt lehetőség megölni -
cyberkind
félisten
Az jó, én többször is láttam a vidit, de semmit se vettem ebből észre.
De legalább van amit a mérhetetlen valag kényeztetés se kompenzál, legalább ez megmaradt.
(#778) Imilenni
Én 2010 óta követem őket, vártam szinte minden videót, na de innentől kezdve lódákót, inkább nézem a víz folyását. -
cyberkind
félisten
-
cyberkind
félisten
-
Imilenni
addikt
Figyelj, facebookon, itt, minden magyar felületen ez megy.
Redditre ha felnézel, az emberek nagyobb részének nem tetszik.
Birkák vagyunk, ez az igazság, ha valaki mond feletted valamit, az igaz, ha veled egy szinten mond valaki valamit az bullshit.
Nyilván, megnezten a teszteket, tetszettek, tetszett amiket ott olvastam.
Megosztó játék alatt Death Strandingre gondoltam, nem Trónok Harca utolsó évadra -
Skynet258
veterán
Akkor olvastam mikor néztem mivel több a Standard Plus, és az egyik külföldi shop emelte ki a borítós dolgot (de tippre mindegyik borító kifordítható a standard plus csak a kód miatt több). Megnéztem, és valóban. Bögréről kép érdekel valakit? Az is egész jó lett...
Eddig az elején vagyok a játéknak, cirka 2 óra lehet benne, de nagyon minőségi cucc lett. Itt még lassú sodrású de nincs ezzel baj.
-
törölt tag
Nem is neked írtam konkrétan, csak kikívánkozott.
Aztán ott van Tommy. Neki rémálmai voltak attól, amiket Joel-lal együtt műveltek túlélés címszó alatt, azt kívánta, bárcsak meghalt volna, ott is hagyta Joel-t, csatlakozott a Firefly-okhoz, de őket is otthagyta. Erre most nekiáll Rambózni, meg szanaszét kínozni az embereket. Na ja.
-
Imilenni
addikt
Fertőzött a csaj, már benőtte az agyát a gomba.
Ugye annyi hogy hordozza csak.
De bárhogy nézzük, már volt olyan akit megharaptak, és rá pár órára átalakult.
De ez megint a tipik Trónok Harca dolog, hát..elfelejtették.
Lehet látni a CT eredményeket, amikor Ellie visszamegy a kórházba + van egy párbeszéd amikor arról beszélnek hogy Ellie meghal, mert benőtte az agyát a gomba, de anélkül meg nincs szérum. -
Gery9112
őstag
De igen meg hát a másik csajnak is voltak veszteségei, Jesse, akitől a gyereke van. Látszik amikor Ellie elmegy és rákérdez Dinánál, hogy te amúgy nem hiányzik Jesse? Ott a készítők is érezhették, hogy nem kéne ebbe nagyon belemenni mert nem jönnek ki jól (mondjuk így se jöttek ki).
-
Gery9112
őstag
erre gondoltam én is. Egy férfinek kellett természetesen szétverni a "tökéletes" családi idilt. Oké Ellie mutatta a jeleit, hogy valami nem okés nála de Tommy adta meg a végső lökést.
Ha egyszer fejbe lőnének szeretném amúgy én is úgy túlélni még mindig mint Tommy, a lábát jobban megviselte a nyíl mint a fejét a golyó. -
Imilenni
addikt
Szóval
ABS megértette volna azt, hogy megkell ölni azért hogy legyen vakcina.
Mi van, ha Ellie nem akarta volna?
Ez azért kicsit durva, ha én azt mondom az ég piros akkor az bizony piros, ha nem azt mondod meg meghalsz.
Ha az apja teszi oké, de ha az apjával akkor meg halál rá? -
Imilenni
addikt
Igen.
Úgyértem hogy Abs áll kint ugye, elkapja Tomit, aki ott fekszik.
Amikor kirontunk az ajtón meg kapja a hs-t Dzsesszi.
VIszont amíg céloz és elsüti a fegyvert 1-2 másodperc eltelik, ez rengeteg idő arra, hogy egy ilyen harcedzett férfi kezdjen valamit.
Sőt végig ott fekszik a lábánál, egyszerűen odakap, amíg meg nem figyel Abs Ellie megöli.
Lehet Tomi életébe kerül, de a bosszú beteljesül.
Aztán stáblista.
Viszont köszönöm, hogy megkaptuk ezt a Abs DLC-t.
Nem vagyok orvos, nem értek a vakcinákhoz.
DE!
Tegyük fel elkészül a szérum, mégis mi a fene lesz utána?
A semmiért is ölik egymást az emberek, hát akkor mi lenne?
Valamint hogy terjed a vírus? Spórák.
Nem mennek olyan helyre és kész.
Lehetlennek érzem, hogy a beteg emberek megygyógyulnának tőle.
Hány ember halt meg fertőzésben?
1? Az első rész DLC-jében.
Ja, meg persze Nóri, de Ő amúgy is meghalt volna. -
Imilenni
addikt
Egy dolgot nem értek, mielőtt Abs ra kapcsolunk át, ugye hallani hogy valaki üti Tomit, és faján arcon lövi a másik srácot, addig Tominak nem lett volna ideje kigáncsolni vagy valami??
Istenem, ez a játék...Ott ölnek főszereplőt az elején.
Ott ölnek terhes nőt.
Ott felejtenek el a karakterek fontos dolgokat.
(Fentebb lévő képes hsz-szel is erre utaltam - az egyik író van a képen) -
Gery9112
őstag
Igen a stúdió a Sonynál van....de az emberek cserélődnek persze értem mit mondasz, hogy hozzájuk tartozik és házon belül vannak de azért vannak ennyi ideje talpon mert eddig jól csinálták, amit csináltak. A Rockstar meg a saját motorjára lát rá mert azt használja....vagy a DICE a Frostbite enginere... nem változtat az eredeti hozzászóláson, hogy bár nem sok csapat de nem csak a Naughty Dog dolgozhat ennyi ideig egy játékon.
A Santa Monica 1999-es szóval assszeeem 2 évvel régebbóta mint az ND mert ha jól emlékszem őket 2001-ben vásárolta fel a Sony. -
Gery9112
őstag
Na jó de az, hogy ott van mögötted a Sony és a filmes tapasztalatok még nem azt jelenti, hogy tudsz is élni vele. De igaz ez bármelyik másik fejlesztőcsapatra, amelyik mögött nagyobb tőke van. Na a Rockstar nagyon jó példa örülök, hogy felhoztad. Igen az RDR 2 gyönyörű és eszméletlen a házon belüli RAGE motorjuk viszont! és pont játék közben gondoltam rájuk. A Last of Us 2 ugyanúgy rengeteg animációt tartalmaz mint az RDR 2 a különbség az, hogy a Naughty Dog ügyesebben csinálta vagy legalábbis tanult a Rockstar hibájából. Az animációk nem tartanak tovább pár másodpercnél......az RDR-ben már a végén hülyét kaptam az állatok nyúzásától, első pár alkalommal ledöbbentem, hogy milyen részletes...200 óra után már untam, hogy ennyire hosszas.
Azért a Naughty Dog kivételes helyzete enyhén túlzás. A Rockstar is biztos vagyok benne van ilyen helyzetben. Nem sok csapatot lehet felmutatni, amelyik ennyi ideig dolgozhat 1-1 címen plusz a GTA Onlineból is bejött nekik pár fillér. -
Gery9112
őstag
Az én voltam (az egyik biztosan) és szerintem még mindig, amit letettek elénk a mozgásanimációk/arcanimációk terén, a grafika az már a következő generációsnak érződik. Értem én, hogy mivel fut a jelenlegi gépen így nem is lehet next gen, ami igaz de ami minőséget ez a játék képvisel ez lehetne az elvárható a next gen játékoknál. Legalábbis nehezen lehetne mutatni a mostani generációban olyan játékot, ami megüti ezt a szintet....animációk terén biztosan.
-
Imilenni
addikt
Természetesen, miután Abby valószínűleg jó okkal szolgált arra hogy megölje a tömeggyilkos Joelt, nem is értem, hiszén lyézus itt van és szereti azt aki jót tesz.
Tudjátok mi húz fel a legjobban?
Amikor máshol azt olvasom hogy a héterek megint alkottak, miközben rengeteg embernek nem tetszik a történet, és az amit csináltak a játékból.
Persze van köztük olyan héter akit nem is érdekel a játék, csak a hájp vonat, de szerintem sok embernek nem gyere be az, amit csinált az ND.Dvix
Azért kapott tíz pontot mert ez a játékok trónok harcája, ja, csakhogy ez egy játék, nem egy kbaszott sorozat.
A gameplay aláírom jó, a grafika is (rl? csak ide fejlesztenek, ennél szebb is lehetne).
Ha kritikusként kéne pontozni, 7/10Mint játékos? 2/10.
-
thrill
tag
Miért lenne ő? Max ha minden kínai, meg japán is egyforma.
Sokkal köpcösebb, más az arca is, max annyiban hasonlít, hogy szakáll, barna szemek és manbun.
https://www.gstatic.com/tv/thumb/persons/857006/857006_v9_ba.jpg
-
Dvix
senior tag
Ez is igaz, attól még gyűlölhetem nem? Ahahhaha!
Attól mert láttom a kutyaszart, és nem eszem meg mert látom h az, attól még nem kell megegyem mert mások azt mondják, hogy: tök okés.(#473) Gery9112 persze! értem én!
Te már teljes joggal gyűlölöd. Legalább elmondod másnak is h el kéne gondolkoznia a vásárlásán.
-
cyberkind
félisten
Na de Joel-nek is hogy van kampó? Számomra méltatlan, és semmi módon, mint egy utolsó maffiózónak. Ugyan szar hasonlat de érthető lesz, ez kb olyan, mintha Paul Walker-t egy háttérjelenetben véletlenül hátba lövik, és így búcsúzik a szériától, őszinte leszek, engem itt vesztett el a játék, ugyan még nézem, mert kíváncsi vagyok főként erre az Abby-re, de amit te is írtál, hogy ez a vége meg így, hát, ez lódákó felforralva. A játék többi része ettől ott van a szeren, gyaníthatóan most dőlt el igazán, hogy a gameplay, vagy a sztori visz el egy ekkora és ilyen címet, nekem mindig a sztori.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest