- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImACeltic
őstag
válasz
Imilenni #1423 üzenetére
Ebben a játékban nincs jó és rossz oldal, hanem egyik és másik. Ez a sztori egyik lényege. Nem csodálom ha nem tetszik az olyan embereknek, akiknek ez nem jön le. Ellie sem gonosz, csak kibaszott pipa amiért Joel-t, az apafiguráját kinyírták. Surprise? Hell no! Amúgy Ellie karakterébe is bele kéne ilyenkor látni, hogy Ő lobbanékony és egy ilyen kegyetlen világ szülötte, ahol a túlélés a cél. Még véletlenül se gondoljuk, hogy egy mai insta picsa ugyanígy tenne. Ezt most azért írtam mert az egyenlet megértéséhez nyilván ismerni kell a benne lévő elemeket.
Ellie meg nyilván nem tudta, hogy Mel terhes. Kicsit tényleg mozduljunk már ki a TPS nézetből és másszunk bele a karakterek fejébe. Egy kutyát meg pl én is agyonrugdosnék, ha nekem támadna. Annak ellenére, hogy én is szeretem az állatokat. De azért a saját életem fontosabb egy kutyáénál, nem?
AngryJoe-nak az 50 perces videóját nem fogom megnézni, ennyit már nem akarok áldozni erre, amit már hetek óta kibeszélünk itt. Szerintem nem tud új dolgokat felhozni, amit már ne hallottam volna. Egy 1 perces részletet néztem meg, hogy azon háborog, mért úgy ölték meg Joel-t, ahogy. Egy nem bárány lelkű ember azért lehet szívesen megkínozná azt a fasszopót, aki kinyírja az ember faterját nem? Plusz a Firefly-ok egyik vezér alakja volt, plusz az ellenszer szempontjából talán a legfontosabb ember, aki elérhető. Manny köpése is simán visszavezethető oda, hogy Jerry Anderson egy rendkívül fontos ember volt, aki nélkül kb elvesztették a reményt a Firefly-ok. Ráadásul Manny spanyol, akiknél a köpködés egy érzelem kifejezés is, ha jól tudom.
Én azt mondom, hogy azok, akiknek valami nem tetszik a játékban, főleg a sztoriban, azok fordítsanak legalább annyi energiát az általuk feltett kérdésekre való válasz megtalálására, mint amennyit fordítanak a kérdések feltevésére.
-
-
Tuomas
addikt
válasz
Imilenni #1278 üzenetére
Nem a játékon pörögsz, hanem az egyik karakter ábrázolásán. Vagy neked odáig terjed egy játék, hogy hogy néz ki a karakter? Akkor javaslom a Mass Effectet pl kerüld el, na ott aztán vannak érdekes karakterek. De a Crash is ide sorolható, ki látott már olyan kígyúrt két lábon járó róka szerű ízét.
-
front3r
őstag
válasz
Imilenni #1270 üzenetére
Igen, plusz azt is észre lehet venni, hogy a leak-elt átvezetők is kicsit változtatva lettek a megjelenésre. Folyamatosan változtattak ezt-azt, ezért is sok meló volt a játékkal.
Ki is vágtak részeket, a befejezés is más lett volna. Mivel a Sony büdzséjébe belefért, így ők ezt megtehették. Amúgy is presztízs játék, inkább a brand-et építi, az helyett hogy a vaskos megtérülése lenne a cél.Lehet nem tévedek azzal, hogy a MS-nál a Flight Simulator is egy ilyen cím. Az se tömegjáték.
-
kerobi
senior tag
válasz
Imilenni #1111 üzenetére
Abby nem alakul semmivé. Vissza akart menni a vitorlásra Levvel a rádiózás után. Sejtem oda mentek vissza. Ellie otthagyta a gitárját, hogy Dinát visszavigye a házba Jacksonból. Ez egy nagyon jól lezárt sztori. Remélem lesz 3. rész, de legalább DLC. Ez egy olyan univerzum, amit folytatni kell, ráadásul ha az eladások igazak, hatalmas pénzeket leakasztott a studió hülyék lennének nem folytatni. Abban igazad van én sem birok más játékra ránézni ezek után. A ND magasra tette a lécet.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Imilenni #1063 üzenetére
Értem én hogy neked nem tetszik a sztori mást vártál ennyi. Én csak annyit irtam hogy örülök neki hogy olyan szakujságírók akik nagy játékos múltal rendelkeznek nekik is tetszett a sztori és hozzám hasonlóan zseniálisnak tartják a játékot. Nem lehet amúgy se mindenkinek megfelelni olyan játék még nem készült ami mindenkinek ugyan úgy tetszik.
-
ImACeltic
őstag
válasz
Imilenni #886 üzenetére
Te is hasonlóan önző lehetsz, mint Joel.
Tegyük fel, fázik a barátnőd, neki nincs kabátja, neked van. Odaadod neki vagy megtartod magadnak?
Amúgy Joel karaktere egy igazi hús-vér embert ábrázol, aki ebben a világban egy igazi túlélő és kicsit túlságosan is magára gondol. Attól, hogy én azt mondom, nem ez a helyes döntés a nagy képet nézve, még imádom ezt a megírt karaktert mert életszerű, nem sablonos.
-
cyberkind
félisten
válasz
Imilenni #808 üzenetére
Pedig egy olyasmi rendszert simán elbírt volna a játék, mint ami a Quantum Break-ben van, nyilván ND minőségben.
Majd beperli őket valaki mint anno az Alien-nél, és ugyanúgy meg is ússzák.
Jim-X
Pont ezzel lépett volna előre egy hatalmasat a játék, ès ezzel mindenki egyetértene.
Wesder
Arra már nem emlékszem, de maga a rendszer jó, sőt, itt több is lehetett volna, amit ott kihagytak.
-
tomazin
veterán
válasz
Imilenni #798 üzenetére
Most ezt mindenfele bantas nelkul:
Azert volt "jo" a spoiler, hogy lehetett latni, h szar van a palacsintaban. Ezutan jott egy mindenkit el kell hallgattatni aki beszelni mer rola. Aztan jott az elorendelesi csucs hir, de azt mindenki elfelejtette elolvasni, h braziliaban. (Pont egy olyan orszag, amit nap, mint emlegetnek, mert fontos piac- jah nem). Aztan a gyanusan sok 10/10.
Ezek alapjan ez nem day0 vetel (kellene, hogy legyen)Az a baj, hogy a gamer kozosseg nem akarja elfogadni,h ez vilag mar nem az ami 20eve es vagy szavazol a penztarcaddal, vagy azt eszed amit kapsz. Ha jol fog teljesiteni a jatek penzugyileg akkor senkit nem fog erdekelni,h tetszett-e sokaknak vagy sem.
-
Gery9112
őstag
válasz
Imilenni #788 üzenetére
Szerintem is de ezért gondolom, hogy itt szimplán az van, hogy a Sony érezte mennyire káros a szivárgás majd ezt tovább növelte az, hogy sokan nem tartották be az NDA-t. És itt most nem csak arra kell gondolni, hogy nem olvasta végig, hanem konkrétan voltak olyan youtuberek akik kijátszották a kiskapukat. Pl. az NDA szerint a már megjelent videóanyagra nem érvényes az embargó, érthető hiszen az a Sonytól került ki. Ezt használta ki a Digital Foundry az early impression videójukban. Ők betartva a játékszabályokat a technikai oldaláról beszéltek a játékról de részletekbe nem mentek bele, teljesen korrekt. Viszont voltak olyanok, akik ugyanezt a videóanyagot felhasználták és elmondták a storyt az elejétől a végéig. Igaz ezek pár nap után egytől-egyig lekerültek de érthető miért is keményít be a Sony.
-
-
FunPro
őstag
válasz
Imilenni #728 üzenetére
Igazából szerintem kiszámítható volt a kritikák forgatókönyve.
Nem véletlenül hangoztatom, hogy előzetes kritikákra nem adunk...
-
törölt tag
válasz
Imilenni #728 üzenetére
Otherworld Zoly... Nem tetszett neki a 2017-es Prey (vagy ahogy ő mondaná, "Prejj"
) . Ezt még nagy nehezen elnézi neki az ember, de az már meredekebb, hogy a közel 10 perces kritikájában szinte egyetlen kijelentése nincs a játékkal kapcsolatban, ami megállná a helyét.
-
cyberkind
félisten
válasz
Imilenni #724 üzenetére
Erről a játékról nincs abszolút objektív vélemény a nagy, olvasott oldalakon, ezért totál felesleges fenntartani magukat, öntsék minden Sony címre a 11/10-et.
Én egy videót vártam egy bizonyos csatornától, aki már a videót úgy kezdi, hogy a Sony--tól kapott kódot, akik azt kérik, hogy spoilerezzen semmit, már bukott is az egész, pedig ennek az embernek kb semmi se tetszik, és sokkal kisebb dolgokon kiakad, illetve észreveszi, itt meg ezeket nem, sőt, egyenesen oda meg vissza van ezért, nehezen tudom elhinni az "objektivitását", az előzetes ND meg TLoU 2 videó ellenére is.
-
Wesder
titán
válasz
Imilenni #712 üzenetére
Előfurdul sajnos.
Erre az új sztori témàra:
Érdekes egyénként hogy senkinek nem tünt fel, ha meg valaki szóvàteszi instant lehurrogjàk.
Gondolom ha nem Sony/ND jàtékról lenne szó ott rugdosnàk a félrevezetés miatt, ahol lehet.Most érted. Béla megnézi a trailereket, utàna meg pislog hogy nem azt kapta, amit igértek.
-
cyberkind
félisten
válasz
Imilenni #702 üzenetére
Simán jó lett volna az is, bár az szerintem gáz, hogy ezt a játékot egy mezei de brutális bosszúsztorivá degradálta ND, persze vannak benne karakterek drámák és társai, de az alap ez, amit én nem vártam, meg hát mondjuk mennyi mindent nem vártam ettől.
Ez az Anita Sarkeesian meg boldog lehet, ide is elért a szaros kis podcastjeivel, a következő lépés pedig a God of War 2 lesz, legyen!
-
Neoteric
addikt
válasz
Imilenni #694 üzenetére
Az mondjuk elég vicces lenne, ha a csónakban beüt nála a krach, aztán csóró Lev-et is megöli.
Amúgy sztem kinéz egy Part III, ahol Ellie valami úton módon eljut az újraszerveződő firefly brigádhoz (ez a szál elég nyitott maradt) és végül feladja magát, hogy csináljanak belőle ellenszert.
-
callmeakos
veterán
-
FunPro
őstag
válasz
Imilenni #653 üzenetére
"Ellie a gonodsz kis csaj, aki kisgyerek módjára cselekszik"
Kezdem úgy érezni, hogy ehhez mi túl európaiak vagyunk, vagy nem tudom.
Filmeknél láttam többször, hogy a mély érzelmi családi traumákat úgy próbálják ábrázolni, hogy felnőtt emberek teljesen gyerekesen viselkednek és kezdem azt hinni, hogy ez valami amerikai felfogásnak lehet köszönhető. -
RangerFox
veterán
válasz
Imilenni #623 üzenetére
Pont a kutyagyilkosság az, ami miatt valaki jó vagy rossz abban a világban? Joel indíttatását megértem az első részben, de fenntartom, hogy végtelenül önző volt. Egy gyermek élete az egész emberiségéért? Sounds fair. Szerintem azért láttuk Joelt, mert róla jutott az eszébe a megbocsátás. Ahogy ő is meg akart bocsátani neki, amiért megakadályozta a műtétet. Ez a fertőzött dolog meg továbbra is kérdőjeles. Ha harapással tényleg fertőzne, akkor a nyálával is. Csókolózás után akkor nem kellett volna Dinánank is megfertőződnie?
Én egyedül azt nem értettem, hogy Jesse miért megy utánuk a színházba azon kívül, hogy a barátjuk? Ez a része kicsit erőltetett volt, hisz akkor még nem is tudta, hogy Dina terhes. De be lehet magyarázni azzal, hogy barátok már 5 éve.
-
Gery9112
őstag
válasz
Imilenni #570 üzenetére
Ellie fel akarta áldozni magát, ezt az első részben is elmondta. Benne élt a gyermeki naívság, hogy ha lesz ellenszer talán minden jobbra fordul. Joel döntése az első rész végén rendkívül emberi volt, egyfelől önző hiszen a saját érdekeit az emberiség elé helyezte és így biztosra ment, hogy soha ne lehessen ellenszer. Másfelől viszont már önmagában az egy nagy kérdőjel volt, hogy oké tegyük fel tényleg sikerül ellenszert készíteni......de a játékban nem véletlenül harcolunk többet az emberekkel mint a fertőzöttekkel, az emberiség vérében van az önpusztítás. Joel teljesen reálisan látta, hogy kb. semmi se változna azzal ha lenne ellenszer.
Azt, hogy ezt az idősebb Ellie miért nem fogta fel az kérdőjel....(biztos kellett a hiszti közte és Joel között)
Az jobban bökte a csőrőm, hogy Tommy hogy élte túl a fejlövést.Illetve én azt hittem, hogy mivel Abby és Ellie harc közben Ellie többször megharapta őt úgy voltam vele tuti Ellie most meghal és Abby röviddel utána mert megfertőzte őt.....de hát nem így lett.
-
Wesder
titán
válasz
Imilenni #542 üzenetére
Teljesen indokolatlan volt.
Most ha Ellie megkérdezte volna hogy "Jó, de az emberiség jövőjével így mi lesz Joel?" Erre mondhatta volna hogy "Nem tudtalak elengedni, fontosabb vagy nekem, mint az emberiség jövője."Erre azt mondom tök jó, meg érthető is, de az a hiszti hogy ő inkàbb meghalt volna, te jó ég...
A múzeumos rész egyébként nagyon tetszett, imàdtam.
-
Gery9112
őstag
válasz
Imilenni #540 üzenetére
"Arról is szó volt, hogy az összes ND játék sablonokra épül, am full igaz.
Mindíg több egy kicsivel az előző ND játéknál."
Mondjuk itt hozzátenném, hogy mindez igaz de! legalább a formula, amit kitaláltak nem évente érkezik és mindig próbálnak picit hozzáadni és ha bejön akkor a következő játékukban azt továbbfejleszteni. Szerintem Seattleben a felfedezés ügyesen lett kibővítve a Lost Legacyhoz képest. Ha felfedezel mindent és lehetőleg minden opcionális dolgot megvizsgálsz akkor egy egész érdekes kis melléktörténet rajzolódik ki. -
Dvix
senior tag
válasz
Imilenni #491 üzenetére
A héterek hagyjad akik azt se tudják mi bajuk, mert a szövegeikből is két sorra futja. Aki viszont tudja miről beszélt az már akkor leírta:"gyerekek nézzétek meg a spoilert és utána döntsetek vagy ha nem akkor csak annyit mondunk: bevállaltátok akkor jó"
De ez is csak a nyugati média barmai olyanok h egyszerre bőgnek, mikor valamit utál valamit azt hiszik "akkor fog tönkre menni a játék és csődbe megy" ha leírják a véleményüket h ez tehénszar. Ez a logikájuk!
A Sony meg 10 körömmel dobálta a lovettát és kiiktatott egy időre mindenkit YT-on(copyright strike), hogy megmentse ezt a játékot.2/10?! De nagylelkű vagy!
-
MageRG
addikt
válasz
Imilenni #317 üzenetére
"Ott kb súlyatalan volt az, hogy megöltél rengeteg embert, itt meg súlyt adtak annak, amit művelt."
Bocsánat hogy belekotyogok, de az első játék nagy kérdése volt, hogy van-e értelme túlélnünk minden áron, akkor is ha emberségünket veszítjük el.
Az egész történet azt húzta alá, hogy nem. Joel ismerőse, aki összeveszett a partnerével és teljesen paranoid lett. A banditák, akik más emberek kifosztásából és megöléséből élnek. Vagy a kannibál közösség.
Végül a Fireflies, akik megmentenék az emberiséget, de azon az áron hogy élve boncolnak egy kislányt. Ki tudja hány másik emberrel tették meg ugyanezt.
Joel legalább visszatalált az emberséghez a fogadott lányán keresztül. -
Infernohun
tag
válasz
Imilenni #317 üzenetére
Az utolsó más fél perc ....
(Nem neked szól)
Ez a második rész felnőtteknek készült,csak is felnőtt fejjel érted meg az egészet.
Lehet azért csalt ki belőlem könnyeket, mert nagyon rá feszültem és érdekelt a story vége.
Számomra miért kiemelkedő,mert sajna nem tudok másik játékot ellene felhozni ami ennyire megtört volna engem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Legion Go 1TB
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest