- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
®abstract®
őstag
válasz
Melorin #27167 üzenetére
Meglepetés
Fényekkel kapcsolatban= Ez egy nagyon jó videó meg lehet nézni hogy mit mutatnak. nyolc fajta van hasonlítva [link]Nekem R.L.O. [link] van + cathedral weather [link] extra beállítások.
ilyen akkor szokott lenni hogyha a mód menedzser nem jól kezeli a játékot meg a amit letöltöttél 🤔 hogyha jó minden akkor egyből látod a játékban a változásokat! Vortex mod managert használok.
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
válasz
Melorin #27164 üzenetére
Hali.
Az SKSE .dll modoknál fontos hogy mindig a legfrissebb verziókat szedd le, különben nem fog elindulni a játék és kompatibilitási hibaüzenetet fogsz kapni. Előfordulhat, hogy némelyiket még nem frissítették, abból megpróbálhatod a korábbit, ha nem működik vele a játék akkor sajna ki kell szedni amíg nem frissítik.
-
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Melorin #24191 üzenetére
Annyiban szankcionál, hogy moddolt játéknál letiltja az achievementeket.
De ezt megteszi akkor is, ha a bethesda saját platformjáról szeded le a modokat. Szóval 3rd party mod manager használata nem tiltott.
Persze van olyan mod is ami újra engedélyezi az achievementeket.
Ezzel azért már óvatosabb lennék, bár nem tudok olyan esetről ahol gond lett volna belőle. -
csaba951
veterán
válasz
Melorin #24132 üzenetére
1) 22-es szinten vagy, és még mindig nem vettél házat?
Whiterunban 5000 aranyért kapsz egy alapházat. Ezzel meg is oldódnak a tárolás gondjaid.2) Mert enchantingal tettél rá bónuszt vagy már eleve így találtad. Fegyvereket/páncélokat előbb kell a kovácsnál fejleszteni, és csak utána rárakni a bónuszt.
Smithing
Arcane BlacksmithHa ez már megvan, akkor az enchanted tárgyakat is tudod majd fejleszteni a kovácsnál. Csak ehhez level 60-as smithing kell.
Egyébként smithing-re is lehet enchanted gyűrűt csinálni. Meg kb. minden 20 level smithing (0->20;20->40; stb.) után egyre jobb minőségű fejlesztést tudsz a tárgyra tenni a kovácsnál. Neked nemsokára meg is lesz az első szintlépés ebben.
SZVSZ a fire bónusz hasznosabb a fegyvereken mint a shock. Szinte az összes ellenfél érzékeny a fire-re (vagy max. semleges) ezért többet sebez.
-
válasz
Melorin #24129 üzenetére
Minél nagyobb értékű cuccot csinálsz (pl. drága nyakláncok, gyűrűk, csak ahhoz ugye gold/silver ingot kell meg lehetőleg flawless drágakő), annál gyorsabban fejlődik a skill.
Alapanyagot lehet találni is, meg venni a kovácsoktól. Nem kell elkapkodni, hogy azonnal 100-ra húzd a skillt. Fog az fejlődni szépen, ha nem dobálod ki az cuccot, amit találsz. -
csaba951
veterán
válasz
Melorin #24122 üzenetére
>az első lövés után lebukok és onnantól f2f van
De miért van egyáltalán további harc? Első lövésre azonnal meghal. Vagy a társakra gondolsz? Ha a közelében állt valaki, akkor az meglát. Ekkor visszalépsz pár lépést, és máris nem lát. És már kapja is a nyílvesszőt, lesből.
Ehhez nem árt, ha a Sneak -> Stealth-en van 2-3 pontod. Plusz a csizmádra is Sneak. Ha nem fényben állsz (pl. fáklya mellett), ÉS lopakodó módban vagy ÉS csak könnyű páncélban vagy, akkor gyakorlatilag nem látnak meg. Akár 3-4 méteres távolságból sem. Ezt, meg az íjat mocskosul ki lehet használni.
Ha többen támadnak rád, akkor jó ha van kísérőd, hagy hogy őt támadják. Meg málhásnak amúgy is jó. Ha nincs kiérő akkor idéz meg egy fire atronach-ot. Segít a harcban, meg elvonja a figyelmet.
Helyedben most ezekre tennék 1-1 pontot.
Archery
OverdrawOne-Handed
ArmsmanLight Armor
Agile DefenderUtána:
Light Armor
Custom FitMajd megint 1-1 pontot:
Archery
OverdrawOne-Handed
ArmsmanLight Armor
Agile DefenderThe Lover Stone
Ezt keresd meg a játékban. 15%-os bónuszt a skill növekedésedhez (egyszerre mind a 3 ághoz).Szerintem a Smithing, Enchanting, Healing (varázslatok között) gyakori használatával lehet gyorsan lehet szintet lépni.
Smithing
Minden küldetés után, a talált tárgyakat (fegyverek/páncélok) fejleszd fel a kovács műhelypadjánál/köszörű kövénél. Utána mehetnek rögtön eladásra. Másik módszer, hogy a kovácsnál sorra elkészíted az éppen legdrágább fegyvert/páncélt és eladod. Minél értékesebb, annál több xp-t kapsz rá.Enchanting
Szedd szét a talált enchanted tárgyakat. Minél értékesebb a tárgy, annál több xp-t kapsz rá. Varázslók közelében mindig van Enchanting asztal, ott tudod szétszedni. Egy 5%-os, és egy 20%-os tárgy szétszedéséből ugyanazt tanulod meg. Egy típust csak egyszer kell szétszedned, azzal örökre megtanultad.Healing
Minden harc után nyomj magadra egy healing varázslatot, amivel visszaáll az erőd. Sok kicsi sokra megy alapon egy idő után ezekre is szintet lépsz.>hagyom magam ütni a light armor fejlődéséért
Archery -> Overdraw és One-Handed -> Armsman-t fejleszd. Jobb kinyírni az ellenfeleket. Ha jól csinálod, a többséghez elég lesz 1 nyílvessző vagy 1 kardcsapás. Pont emiatt a Light Armor és a Block fejlődése nagyon belassul, mert alig lesznek közelharcaid.
Egyébként szintlépéskor nem kötelező elkölteni a kapott pontot. Félre lehet rakni későbbi elköltésre is. Mindig csak olyanra rakj, amiből közvetlen hasznod származik.
-
csaba951
veterán
válasz
Melorin #24116 üzenetére
Én egykezes harcos vagyok, de a harci stílusom megfelel a thiefnek. Ezen a szinten már gyilkológépnek kellene lenned. Ilyenkor már max. csak a boss harcokkal lehet gondod. Normál ellenfelek 1 nyílra/1 csapásra fekszenek.
Próbálj meg kinyírni minél több ellenfelet távolról, lopakodva, íjjal.
Ha ellenfél van a könyéken, azonnal válts át lopakodó módba.
Ha óvatosan lépkedsz (nem szaladgálsz, vagy gyorsan gyalogolsz!), akkor kisebb zajt csapsz, nehezebben vesznek észre.
Értelem szerűen mindig a legnagyobbat sebző íjat és nyílvesszőt használd.
Íjakat mindig javítsd fel a smithinggel.
Smithingből csak a bal oldali ág kell.
Enchanterel tegyél tűz sebzést az íjra.
Enchanterel tegyél Sneaket a csizmádra.Archery
Overdraw
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már erős vagy.Archery
Eagle Eye
Nem létfontosságú, de ha van felesleges pontod, akkor még ezt érdemes.One-Handed
Armsman
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már erős vagy.Sneak
Stealth
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már jó vagy.Sneak
Deadly Aim
Na, ez tesz terminátorrá! Ha lopakodás módban lősz íjjal az ellenfélre, háromszoros sebzést ad.Block
Shield Wall
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 2-vel már jó vagy.Block
Deflect Arrows
Hasznos. A pajzzsal kivédhetőek a nyílvesszők, így nem/kevesebbet sebződsz.Block
Elemental Protection
50% védelem a fire, frost, és shock damage ellen. Nagyon hasznos!Light Armor
Agile Defender
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már jó vagy.Light Armor
Custom Fit
25% armor bonus, ha minden páncél darabod (sisak, mellvért, kesztyű, csizma) Light Armor-ból van.Light Armor
Matching Set
25% armor bonus, ha minden páncél darabod ugyanabból a Light Armor fajtából van.Alteration
Magic Resistance
Erre ízlés szerint rakhatsz 1-3 pontot. Ezzel a mágusok/vámpírok se amortizálnak le távolról, másodpercek alatt.Enchanting
Enchanter
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már jó vagy.Enchanting
Fire Enchanter
Ezt már csak akkor, ha az Enchanteren már legalább 3 pont van. -
válasz
Melorin #24116 üzenetére
Ha fullos a lopakodó ág, akkor azzal nagyon durcán lehet gyilkolni, persze nem szemtől szemben, hanem hátbatámadással (az a 1H-t is gyorsan fejleszti)... F2F kellenek jó cuccok. Ha nem is kraftolsz újakat, érdemes húzni a skillt, hogy fejleszteni tudd azokat a jobb cuccaidat, amiket találsz. Esetleg feltenni egy shield-et olyankor, hogy jobban tudj blokkolni.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz
Melorin #24012 üzenetére
Elvileg nem kell, hogy "uj" tartalmat adjon hozza egy mod ahhoz, hogy a mar leforditott szoveget ujbol az eredeti nyelven lasd. De mindenkeppen egy mod okozza a magyaritas hasznalata mellett megtalalt angol szoveget, ez sajnos 99,99% biztos (hagyjuk meg 0.01 %-t a csodanak is).
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Melorin #23998 üzenetére
Persze
High, AA-nak nyugodtan mehet a T-AA, ha nem jó még mindig akkor FXAA. Viszont Skyrimre a 45FPS bőven elég szerintem, 60FPS+ csak multiban muszáj szerintem.
Crisp Rat: Alap Skyrimet még gyengébb gépen is lehet úgy modolni, hogy ugyan annyi vagy több FPS-sel szebb látványt kapsz.
-
törölt tag
válasz
Melorin #23995 üzenetére
Akkor ott más baj van.
A 2 gigás GTX950-em alatt nem esik 55fps alá a játék, nagy részében stabil. Max a hó / tűz / eső szokta kicsit megfogni, de direkt kipróbáltam Bleakfalls Barrow-t, ahol millió hópehely van és nem esett le 56 fps alá.
A játékot elég high beállításon futtatni, mindenféle AA nélkül és így még az advance beállításokban a pipálós dolgokat mindet be lehet jelölni.
Nálam a driverben is minden ki van kapcsolva, az AA nagyon megfogja és nincs is rá nagy szükség. Ha szintén Nvidia kártyáról váltottál, akkor érdemes szűzen újrarakni a drivert.
Még a GT630-am alatt is moddoltam.
Persze ésszel, és nem tettem fel sokgigás pakkokat. A GTX660 alatt már kicsit bátrabban moddoltam, de ott is folyamatos volt a teljesítmény, nem futottam bele lassulásba, csak nagyon ritkán.
A mostani kártya alatt meg már nem moddoltam, mert feleslegesnek tartottam.Nézd át a beállításokat, ha segít, csinálok képernyőmentést az enyémekről.
-
Mike
veterán
válasz
Melorin #23995 üzenetére
ejhaj. élvezhetetlen
tegyél bele több ramot, meg sli-be rakj be két kártyát, ha még van olyan
amúgy szerintem meg 45 fps-sel is lehet játszani, de én ilyen igénytelen vagyokegyébként meg olvass utána mi zabálja nagyon, mit kell levenni, ami nem zavaró, de mégis gyorsabb lesz tőle.
pl. fű
nálam az nem igazán van, de mégis tudok vele játszani -
milkabrams
őstag
válasz
Melorin #23720 üzenetére
900x1440 visszavettem a látótávolságot, nem javult viszont most hogy minden csak high-on megy, eddig úgy tőnik megszünt, csak most meg proci 50-60% vga 65-70% marad egy csomó felesleges teljesítmény amit nem tudok kihasználni. Van valami működő mod ami látható textúra romlás nélkül képes megoldani a vram problémát [link] itt ír valami ilyesmiről majd kipróbálom
-
Vistaboy
veterán
válasz
Melorin #23129 üzenetére
Nem haraptam le a fejedet, elnézést, ha annak tűnt, nem támadásnak szántam. Csak azt próbáltam mondani, hogy ha komolyabban foglalkoztál volna modokkal - nálam száznál is több volt egyszerre feltéve -, valamint lett volna 8, vagy 16 GB memória a gépedben egy 4 GB-os VGA-val, akkor biztos te is meglepődnél, amikor valaki azt írja, hogy minek a 64-bit támogatása a játékba.
Nagyon hamar elfogyott az a 3 GB RAM, ráadásul ezt a sok modot pont amiatt kellett pontosan sorrendben feltenni és összehangolni, hogy beférjenek a szűkös memóriába. 64-bites játék esetén erre nem lesz szükség, amint a modderek átállítják a programokat a Skyrim Special Edition-re, sokkal, de sokkal szebbé lehet majd varázsolni a játékot, mint az eredeti Skyrimet, pedig már az is kegyetlenül nézett ki, ha jól fel volt tuningolva a grafikája.
De megvallom őszintén, én amiatt várom a Special Editiont, hogy végre fagyások és kilépegetések nélkül tudjam végigtolni úgy, hogy nem az eredeti, mára már picit kopottas grafikával kelljen játszani. Később valószínűleg újra neki fogok állni felturbózni, de előbb mindenképp végig akarom vinni az elejétől az egészet.
-
genndy
addikt
válasz
Melorin #23069 üzenetére
Átnevezed a Data könyvtárban a Textures könyvtárat valami másra. Ha azonban más mod is van fönt a grafikaikon kívül, akkor nagy valószínűséggel az is ide pakol, és látod a hiányzó dolgok miatti hibákat.
Pont ezért nem kapcsolódnak egyébként ki NMM pipálással, mert a játék automatikusan használja az ebben (meg a Meshes könyvtárban) lévő cuccokat a gyáriak helyett. -
törölt tag
válasz
Melorin #23038 üzenetére
Jaaah, hát jó, más játékhoz képest valóban elég karcsú, viszont nem rondít bele magába a játék képébe. És egyébként minden hasznos infó megtalálható rajta, ami kell. Na jó, nekem is fent van az a mod, ami kijelzi, hogy milyen napszak van.
De hogy legelőször sem éreztem azt, hogy hiányérzetem lenne. Mondjuk egy mini térkép elfért volna még ott, de hát arra meg ott az M billenytű, ha kell vmi.
De nem nevezném kaotikusnak. -
Prosector
addikt
-
Freeman007
senior tag
válasz
Melorin #21761 üzenetére
Ha megölsz egy sárkány automatikusan elszívja a lelkét. Ezekkel a lelkekkel tudod a kiáltás szavait feloldani manuálisan - kiáltás menüben "R" gombbal, egy kiáltás 3 szó = 3 lélek, szavanként is fel tudod oldani.
szerk: azt hiszem az első sárkányt főküldetés során kell megölni, csak ezután fogsz tatálkozni sárkányokkal.
-
Prosector
addikt
-
Prosector
addikt
válasz
Melorin #21757 üzenetére
"Az ENB mely filejait? Van két mappa, wrapper és injector version. Azokon belül is vannak file-ok és mappák is."
Ez a Boris-féle ENB, amit leszedtél az enbdev.com-rol, ugye? (elvileg csak abban van injector es wrapper mappa).
Ebbol neked nem kell semmi más,csak a wrapper mappabol a d3d9.dll file. Ezt kimásolod és utana felejtsd el.
"Még mindíg nem világos, hogy milyen enb-ről beszélsz? Magáról az ENB-ről, vagy pl. a RealVisionról?"
Általában az enb-krol beszeltem, de most leszedtem en is az uj RV-t es latom hogy nez ki. Ez már csupa mappa.
Akkor a d3d9 már ott van a rootban, ahogy irtad.
A "main files" mappában levo fileokat is masold be a gyokérbe.
A main files alatt levo 6 db. "option" kezdetu mappa a kulonbozo grafikai "stilusokat" es minosegi szinteket tartalmazza. Ezekbol valassz egyet es szinten tedd a rootba(de ne a mappát, csak a 2 filet, ami benne van).
A tobbi mappa opcionalis dolgokat tartalmaz, de erdemes kiprobalni oket.
Amugy RV-nek autoinstallere is van, ha nem akrsz annyit szenvedni.
Még egyszer mondom: nézz utána a dolgoknak, az RV guide-jában is van rengeteg info/videok.
Ez nem ilyen 10 perces téma, rá kell szánni az idot, de ha te megelegszel azzal, h felnyomod autoinstallerrel a RV-t, azt is megertem, csak még van millio mas dolog ,ami megéri a befektetett idot.
-
Prosector
addikt
válasz
Melorin #21753 üzenetére
A legfontosabb az, h az enb filejait a rootba masold, vagyis ahol az .exe van.
1 kivetel van, ha van az enb-ben data mappa is, akkor azt ertelemszeruen oda kell masolni, h felul tudja irni amit kell(ha nem ir felul semmit az nem baj).
A boris-fele d3d9.dll-t is a rootba kell tenni.
Ha ezeket jol csinalod; akkor 100%, h szebb lesz a grafika.
Sok modhoz kell az skse, anelkul nem mukodnek, ekkor viszont mar az skseloader.exe-vel kell inditani a jatekot.
Pusztan az enb-tol is szebb a jatek, de erdemes felrakni mast is, pl. Hd texture pack, smim. Menuhoz ajanlott a skyui.
Modsorrend sem mindegy, erre valo a loot nevu progi, ill. az unofficial patcheket is nafyon ajanlott feltenni.
Amihez van normalis leiras, azokon erdemes magad atragni ill. Nexuson van enb guide.
Ezeket csak gyorsan fejbol irtam, hazaerek melobol tobbet tudok segiteni.
A modding eleje lehet sokszor kinai, de ha tuljutsz a kezdeti nehezsegeken kialakul egy tobbe-kevesbe "globalis" ralatasod az "egeszre" es konnyebb lesz minden.
-
Prosector
addikt
válasz
Melorin #21745 üzenetére
Pedig kene latszodjanak az effektek, azert a vidiben is latszanak a modositasok.
Jo par honapig szorakoztam en is a moddinggal es sokkal szebb latvanyt ki tudtam hozni mindig, mint a vanilla.
Az enbseries.ini nem irasvedett veletlenul? Milyen ENB-ket, modokat probaltal? Jol raktad fel oket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Akciókamerák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest